hocam kısıtlamayalım kendimizi.. yarından sonra bu absürd muhabbetlere fırsat olmayabilir :)
Printable View
Çocukluğumdan hatırlarım. Bahçedeki tavuk kümesini temizlerken gübreler arasında fark edilmemiş/unutulmuş bir yumurta bulmuştum. Adeta tüy gibi çok hafifti. Uzun süre bekleyince içinin tamamen boşaldığı anlaşılıyor. Yumurta bekledikçe/bayatladıkça içindeki hava boşluğunun giderek büyüdüğünü o zamanlar fark etmiştim. Tüy gibi hafif yumurtanın içinin nasıl olduğunu merak edip kırmak gibi bir hata yaptım ve dehşet bir kokuya maruz kaldım. Demek ki bekledikçe içindekiler gaza dönüşüyor. :vk:
iyi menemen için önce biberleri hiç yağ koymadan güzelce ısıtıcan sahanda , sonra halis tereyağını ekleyip iyice öldürecen sonra domatesleri koyup onların da yumuşatacan bi güzel ve en önemli kısmı şu domatesin suyunun kıracağın yumurtanın lezzetini bozmaması için , sahanı ateşen alıp , içine kırdığın yumurtaları nazikçe bırakacaksın , sonra çok kısık ateşte pişirmeye devam ama hiç karıştırmadan sakın karıştırma çorba edersin , en son pişmeye yakın sadece tek yöne doğru yani ya sağdan sola ya da soldan sağa , ( asla bi sağa bi sola karıştırma ) iki üç defa güzelce tahta kaşıkla çevireceksin... yani o yumurtanın akı da diri kalacak sarısı da domatesler de seçilecek içidne biberlerde .... pişerken karıştırırsan sürekli çorba edersin olmaz yani ... tuz mu ? tuz olmaz tuza gerek yok ... tuzsuz yemeye alışın... bak zaten o menemenin içine ekmek doğrayacaksın birazdan... onda tuz var zaten ... dikkat : sahan sıcaktır kenarlarına dokunma dikkat 2 : asla ve asla üstünde buhar tüten bir şeyi ne ye ne iç.... bırak biraz soğusun , damak hassastır dudak hassastır , yemek borusu hassastır sevmez bunlar sıcağı ...
Yeni başlık açılırkene "10 Milyon dolar gaymesi olmayan ezikler, bu başlığa giremez!" deye yazılırsa, faydası olur kanaatindeyim.:he:
Turkiye costu
Senol hoca harika bir kadro kurmus
Menemen yumurtalık olur yumurtasiz mi ?
Berlinde şeker Ahmet lakaplı iş insanı bir abimiz vardı. Bana hep ilk 1 milyon çok önemli derdi onu bulursan gerisi gelir bende ona çabalıyorum derdi. Son görüşmemde abi buldun mu diye sordum bulurken schufa olduk yani iflas ettik dedi.
Şu başlığı 1 milyon TL yapalım yoksa başlıkta sadece atıcılar yazar.