Originally Posted by
istanbullu1963
Arkadaşlar sayın Hellistheothers başta olmak üzere fikir veren olursa sevinirim... benim, fonları uzun uzun, bencmarklarıyla vs vs inceleme gibi bir vaktim ve sabrım yok... araştırmadan para kazanılmaz diyebilirsiniz... haklı da olabilirsiniz... benim amacım sadece enflasyona yenilmeden banka mevduatının üzerinde getiri elde edebilmek, en azından yıllık dolar getirisi kadar kazanabilmek... yoksa getirilerde en iyisini bulmak ya da tavanı bulmak değil amacım... bunu kimsenin bulabileceğini de sanmıyorum... Fonlarda 5 yıl gibi uzun vadede fonda kalabilecek durumdayım... bu noktadan hareketle size danışacağım şey şudur:
Elimde 6 aydır AFT, TTE, GMA VE AKE var... AFT'den yüzde 30, TTE'DEN yüzde 40, GMA'dan yüzde 22 ve AKE'den yüzde 19 getiri elde ettim... Hellistheothers'in deyimiyle bu getirilerin sürdürülebilir olması önemli... katılıyorum... şöyle bir şey planlıyorum 2021 için...
AKE'yi satıp ondan gelecek para ile eşit miktarda TCD, NNF, GBC ve IPJ eklemeyi planlıyorum... bu durumda portföy 7 fondan oluşacak... AFT, TTE, GMA (ağırlıkları daha fazla) TCD, NNF, GBC ve IPJ (ağırlıkları daha az)...
değerleri fikirlerinizi ve önerilerinizi beklerim... selamlar...