17 ay kur sabit kalacak yani
17 ay kur sabit kalacak yani
Şimdi fox da akıllı bir amca keşke zam almasaydık da bu kadar pahalılık olmasaydı dedi ama büyük ekonomi proflarımız hala ücretler tekrar güncellenmeli diye tweet atıyorlar 1 demet maydanozu 10 lira yapmadan durmayacaklar
Bunlar artış oranlarıdır. Bizim lağım medyası bu oyunları çok yapıyor. Geçen gün de birisi Avrupa'da enflasyon 20-30% olmuş falan filan diyordu aynı dediğim gibi çıktı...
2% olan enflasyon 4% e çıkınca ABD'e enflasyon 100% arttı yazıyorlar sonra okuduğunu anlamayan bir kamyon insan way be ABD'de enflasyon 100% müş biz yine iyiyiz ha reyiz çok yaşa yayaya ho ho ho diye coşup gidiyorlar.
Alıntıdan linkini sildiğim site de bu bahsettiğim medyaya ait bu arada. :)
Bu b*k medyasını okuyarak zeka puanlarınızı düşürmeyin yazık günah. Bunların tek amacı manipülasyon.
Türkiye de tüm çalışanlar iki yıl zam almasa sanki fiyatlar geri mi gelecek? Fiyat artışının çoğu üretim tarafından kaynaklanıyor. Bunun da sebebi tüm dünyada artan emtia fiyatları ve bizim faiz inadımız nedeniyle artan döviz kuru. Gerçek enflasyon oranında zam yapmak enflasyona neden olmaz...
Bu ülkede çalışanlara yapılan zam nedeniyle enflasyon asla yükselmez. Tam tersine insanlar tasarruf yapar ve bankalara ucuz mevduat yapar. Covid bahanesiyle çip krizi - navlun krizi söylemiyle dev firmalar tüm ülkelerde vatandaşlarını sömürüyorlar. Madem ki olağanüstü bir dönemden geçiliyor ise ; fedakarlığı tüketen değil, üreten yapmalı. Güçlü olan yapmalı. Bu dönemde kazançları düşse ne olacak firmaların. Zaten zararına satmayacaklarına göre 50 değilde 5 kazansınlar. Ama , yönetenlere halk ulaşamaz, firma sahipleri ise istediği anda istediği siyasetçiye - bürokrata ulaşabilir. haliyle kimin sesi duyulursa kafa o yana döner.
Benim kızdığım nokta ücret artışı ile her şeyin çözüleceği anlayışı ortodoks politikaya dönmeden yapılacak ücret artışları hiç bir işe yaramaz belli noktadan sonra bu ücret artışları bumerang gibi dönerek çalışan kesimi vurur özellikle hizmet sektöründe işsizlik patlar asgari ücret 3 ayda bir güncellensin diyen prof var böyle saçmalık olmaz
Yanlız ınvesting'de öyle diyor.
Almanya üfe 24,2
https://tr.investing.com/economic-ca...german-ppi-739
Bu doğrumu anlamadım. 24 büyük bir oran.