Pandemi bitti
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
BBHT'de yıl sonu likidite sorunu var dediler.
Fonların getirisi yüksek olsun diye likit fonlara az bir şey tahvil ve bono koyuyorlar. Toplu likidite sorunu olunca tahvil ve bonoda satış oluyor değerleri düşüyor bu sefer likit fon eksiye gidiyor.
2001 krizinde benim likit fon günlük faizler %7000 olduğu halde nerede ise 2-3 gün eksi oldu. Sonradan düzenlemeler yapıldı, para piyasası fonu her zaman artıyor eksiye düşmüyor, onların ismini değiştirdiler.
TLREF %15,42 olmuş, normalde %14 civarı olması gerekiyordu, demek ortada yeterli TL yok.
İşte bende diyorum ki
Dikte ediyor dediğiniz şey
Faiz artı kur koruma farkı diyelim.
Siz diyorsanız ki
Faiz dinin emri ve onu dikte ediyor.
Buna bir şey diyemem.
Faizden kacanları dahi faize teşvik etmek.
Bilemedim
Nasıl dinsel oldu [emoji56]SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
"faizi düşürmek" konusunu dinsel inanışları gereği yapıyor ki bunu açık açık söyledi.. diğer konu yaptıklarındaki çelişkiler olabilir (faizi düşürmek isterken dolar üzerinden faiz veriyor olması vb) ki mevzuyu değiştirmiyor.. ülkeyi sıkıntılı duruma sokan bir şey var ve bunun temelinde bilimsel değil dinsel bir inanış var.. herhalde bu çok açık..
Size tek bir şey sorarım
Başka da konuyu devam da fayda da görmem
Samımı olarak fikrinizi öğrenmek istiyorum.
Yapılanın temelinde "İslamin bir emrini acaba uygulayabilirmiyim samimiyeti var" diyormusunuz. SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
samimi biçimde yapmak istiyor gözüküyor.. söyledikleri ortada.. dini inanışları gereği faizin düşmesi gerektiğini söylüyor..
bu konuyu çok uzatmak istmemem..ama eğer samimi değilse bile bunu kendsini destekleyen kesime çok inandırıcı biçimde söylüyor ve oy almaya devam ediyor.. diğer kesimler ise uygulanan politikayı zaten samimi (ve gerçekçi, olması gereken) bulmuyor ama yeterli değil.. neticede rasyonel olmayan politikalarla ülke üzerinde deney yapılıyor, milyonlar zulüm görüyor fakirlik ve geçim derdi çekmeye başlayarak..
Hiç alakası yok
Faizi düşürerek daha çok insanın faiz günahına itiyorsunuz
Faiz yüksek olsa daha az insan harama karışır
% 1 faizde haram
%1000 faizde aynı derecede haram
İslamla alakası yok
Dini kullanmak var
Din tüccarlığı
Yani hayatını dini satarak idame ettirme
Simit satan simitçi olur
Dini satan dinci olur
27 EKİM vadenin son günüydü.28 ekimde yeni vade başlamıştı(yarım günden dolayı)
27 ekimde max. 1636 gördük.sonra 3 gün yükseldik. 3 kasımda sert düşerek 1644 görüp aynı gün 1728 gördük.8 puana kadar yaklaştık.ben o zaman dolmuş gözüyle bakmıştım.50 puan 8 puana inmişti.
bıst100 de 4 kere geçemediğiz direnç destek olmuş onu tam doldurunca ve kuv. tepki gelince , vob 8 puan fark ile dolmuştu.