Originally Posted by
buhara
Borsa İstanbul’da işlem gören bir şirketin patronda bulunan %77 isini peşin para verip alacaksın ve şirketin sahiplik durumu değişecek. Eski sahibine hisse başı X $ peşin ödeyeceksin. Sonra dönüp ey SPK ben yatırımcılarda bulunan paylar için ödeme yapamam sıkıntıdayım beni muaf tut diyeceksin. İşin özü bu. Halbuki piyasa fiyatını biraz yukarıda tutsa zaten çağrıda kimse alt fiyattan Demirören’e zaten vermez. Çağrı yükümlülüğü lafta kalır. Kipa çağrı sürecinde (2017 Temmuz- çağrı fiyatı 2,24) hisse fiyatı yüksek seyrettiğinden kimse çağrıda hissesini vermedi. Bu kadar basit sayılabilecek bir süreç işletilebilecekken( bunun için biraz lot toplanmış olmalı hareketlerde kullanılmak için- şirket kar ediyor ve artık edecek beklentisi oluşturulmalı ki hissenin yukarı fiyatı makul karşılansın yatırımcılar gözünde) yazılı kuralları alt üst edecek bir süreç yaşanırsa yazık olur. Küçük yatırımcı kaybeder mi evet ama ESAS KAYBEDEN SPK ve BİST OLUR. Hürriyet hissedarları arasında zamanı ve gücü olanlar ise haklarını hukuki yoldan alır. Sonuçta adı geçen şirket D grubu değil ve BİST 100 şirketi. Bu satış sürecinde yatırımcının onayı olmadan sahiplik değişmesi bile başlıbaşına yeterli. Önemli nitelikli işlemlerde küçük yatırımcının onayı olmadan ve ayrılma hakkı olmadan adım atılması zaten yasak. Benim bilançom zarar ediyor bahanesine gelince; % 77 için peşin öderken aklın nerdeydi.