Rica ederim Sayın MOONSHADOW, hayırlısını temenni ediyorum.İyi akşamlar.YTD
Printable View
Türkiye Halk Bankası A.Ş. (HALKB), 01.01.2024 31.12.2024 döneminde toplam 22.037.821.000 TL kar açıkladı. Şirket, 2023 yılı 12 aylık dönemde 16.830.755.000 TL kar açıklamıştı. Böylece şirketin net karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %31 artmış oldu. Şirket çeyreklik dönemde 6.981.492.000 TL net kar açıkladı. Şirketin öz kaynakları çeyreklik dönemde %6 arttı.
****** Foreks Haber tarafından hazırlanan Foreks Haber Anketine göre; Türkiye Halk Bankası A.Ş. (HALKB) için dördüncü çeyrekte ortalama çeyreklik kâr beklentisi 3.672.400.000 TL, medyan beklenti ise 3.678.000.000 TL oldu. Ankete 17 kurum katılım sağladı.
YTD
FİNANSAL RAPOR DA SAYFA 141---ALINTILAR:
*Mevcut durumda Ana Ortaklık Banka, ABD Yüksek Mahkemesine bir temyiz başvuru müzekkeresi dilekçesi sunma aşamasındadır.
** Kararın olumsuz sonuçlanması halinde ise Ana Ortaklık Bankanın tüm temyiz başvuru hakları saklı olmak üzere Mahkeme, davayı Güney New York Bölge Mahkemesine iade edecektir ve böyle bir durumda Bölge Mahkemesinin yargılama için yeni bir dava takvimi oluşturması gerekecektir.
YTD
Anayasa mahkemesine vereceğimiz dilekçeden sonra ( 71 GÜN geçti) ,dilekçemizi kabul EDİP-ETMEMELERİNE bağlı olarak gidişatımız netlik kazanabilir. Anayasa mahkemesi süreci biterse yani başvuru dilekçemizi kabul ETMEZSE,dosyamız Güney New York Bölge Mahkemesine geleceği için gidişatı gören büyük yatırımcılar,
1-Yargılamaya GİTMEDEN anlaşma-uzlaşma yolu ihtimalini veya ,
2-Bölge mahkemesinde duruşmaların yapılarak, davanın düşmesi (zayıf ihtimal)-düşmemesi gibi konuları önemle takip edeceklerdir diye tahmin ediyorum.
Anlaşma-uzlaşma yoluna gidilecekse şayet, koşulların nasıl olacağı gibi konular da finansal açıdan şüphesiz önemlidir diye düşünüyorum.Bu durumları büyük yatırımcılar önceden hesap edebilirler, çünkü nihai sonuca doğru gidiyoruz.. Anayasa mahkemesi; başvuru dilekçemizi kabul EDER ve duruşma takvimine alırsa, verecekleri kararı olumlu-olumsuz bekleyeceğimiz için doğal olarak biz yatırımcıların da bekleme süresi uzamış oluyor.. Yani davanın durumu Anayasa mahkemesinin kararına bağlı...Tahminlerim bu şekildedir.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.YTD
Sayın Ozannn bey
Bloomberg intelligence ın yorumu şu şekilde:
https://tr.investing.com/news/world-...abilir-3102882
Sayın MOONSHADOW; Halkbankası avukatları bugüne kadar HUKUKSAL açıdan haklarımızı ÜST mahkemelerde aradı ancak maalesef hep RED kararını verdiler. 1. kez Anayasa mahkemesine temyiz için gittiğimizde bu üst mahkemede maalesef ceza hukuku yönünden red kararı verdi. Şimdi 2. kez Anayasa mahkemesine temyiz için ( teamül hukuku yönünden) başvuru yapacağız. Yalnız Anayasa mahkemesi dosyamıza 2023 yılında bir kez baktığı için bu ikinci başvurumuzu kabul etmeme ihtimali var diyorlar. 18 Aralıktan bugüne geçen süre 75 GÜN. Anayasa mahkemesine başvuru dilekçemizi vermeyi bekliyoruz. Oldu ki ( ihtimal dahilinde) başvuru dilekçemiz kabul edilmedi dosyamız 2019 yılında davanın ilk açıldığı mahkeme olan New York Güney bölge mahkemesine geliyor.İşte bu noktayı çok önemsiyorum. Çünkü anlaşma yapılacak ise eğer bölge mahkemesinde yargılamaya geçilmeden önce yapılır. NEDEN? Eğer Bölge mahkemesi yargılamaya başlarsa alınacak karar olumlu - olumsuz nihai ( SON ) karar olduğu için.. Hukukçu değilim, okuduklarım ve araştırmalarımdan anladığım budur. Yanılabilirim de. Belki de 2. kez Anayasa mahkemesi dilekçemizi kabul edecek ve duruşma takvimine alacak, bilemiyoruz- müneccimde değilim.. Ama bu ihtimal olursa biz yatırımcılar olarak verilecek kararı bekliyeceğimiz için bekleme süremiz uzuyor..Diğer bir taraftan atıyorum Anlaşma ihtimali oluştu, burada davanın artık sonlandırılması nedeni ile hisseseye olumlu etkisi olacaktır ancak hangi koşullarda anlaşma olacak bilemeyiz ki.. Sonuçta banka hissesindeyiz ve finansal durumlarda önemli.. Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun. Davanın düşmesi elbetteki temennimizdir. Ben bu dava nasıl bir sonuç ile bitecek bilemem ama 2019 yılından 2025 yılına dek gelen bir davadır. Sonuca fazla bir zaman kalmadığına inanan taraftayım. Bu düşüncelerim okuduklarımdan ibarettir. Dediğim gibi hukukçu değil küçük bir yatırımcıyım. Oku ama aklına danış. Teşekkür ediyorum. YAYIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. YTD
18 Aralık 2024 tarihinde 2. Temyiz mahkemesi 2. kez Anayasa mahkemesine başvurabilirsiniz demişti. Şu an için başvuru yaptığımıza dair bilgi yoktur.2. kez Anayasa mahkemesine başvuru gerçekleştikten sonra, Anayasa mahkemesinin dilekçemizi kabul edip etmeyeceklerini şayet kabul ederler ise bu kez de duruşma takvimine alıp/ almayacaklarını takip edeceğiz . YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.YTD
Bugün 18 Aralık 2024 tarihinden günümüze geçen 79. GÜN.. 2.kez Anayasa mahkemesine temyiz için başvuru aşamasındayız. Eğer ki başvuru dilekçemiz RED edilirse (ihtimal dahilinde çünkü Anayasa mahkemesi başvuruyu değerlendirmeye almayabilir de, nitekim daha önce yüksek mahkeme zaten CEZA HUKUKU kapsamında bankanın başvurusunu inceleyip aleyhte karar verdi, TEAMÜL HUKUKUNA New York temyiz mahkemesi baksın demişti). RED durumunda dosyamız Bölge mahkemesine gelecektir. Bölge mahkemesinde duruşmalar başlamadan önce anlaşma ihtimali olabilir çünkü bu mahkeme artık nihai kararın alınacağı son mahkeme oluyor. (Yargılama yapılırken anlaşma olmaz diye tahmin ediyorum).Şayet anlaşma olmazda; 2019 yılında davanın ilk açıldığı bölge mahkemesinde yargılamaya gidilirse, olumlu-olumsuz verilecek NİHAİ (son) kararı bekleyeceğiz...Bölge mahkemesinin bakış açısını da bilmeyen yok sanırım..Anayasa mahkemesi başvuru dilekçemizi kabul eder ve sonrasında duruşma takvimi verirse ümitlerimiz tekrar yükselir ve Anayasa mahkemesinin 2.kez vereceği kararı (olumlu-olumsuz) bekleyeceğiz yani süreç uzamış oluyor...(1.kez Anayasa mahkemesine başvurduğumuzda karar 12-13 ayda açıklanmıştı.)
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.YTD