1.17 yi keyfimden baz almadım sn gunnar. arkadaş 10 yıldır tl'deyim demiş. uzun hesaplardan sonra bunun 2007 aralık 6 sına tekabül ettiğini buldum. yanılıyor olabilirim.
Printable View
bu dolar tl karsılastırmasını belli bir tarih baz alarak yapanlarada hayret ediyorum dogrusu :) yahu gecmis adı ustunde..cocuklugumun ve her daimin filmi olan gelecege donus serisindeki zaman makinesi ucan araba nız varda gecmise gidip dolar mı alacaksınız napacaksınız :) o kadar geriyr niye gidiyorsunuz hic anlamam ...2017 basına bak 3.53 koy 12 ay kabaca %12 edermi sana 3.96 ...kur nerde 3.85 ..dolardan aldıgın faizleride 3.85 ustune koy zaten basa bas noktoda yani varmı gerisi ilerisi...yani gelecege bakacaksın ..seneye kabaca en az %12 tl faizi alırım diyeceksin bunu yıl sonu kur ustune ekleyeceksin misal 4.50 kapatırmı diyeceksin 2018 i..ben tl ye guvenirim diyorsan tl de kalırsın guvenmem diyorsan dolar alırsın yok isi biliyorum diyorsan %50 tl de sabit kalırsın %50 al sat yaparsın ( sahsen yaptıgım%50 tl sabit-doviz+altın+hisse al sat ) ..bu is budur yani :)
yakında bitcoin zenginleri de gelip bize şamar oğlan muamelesi yapıp gidecekler :)
Gerçekten TL nin uzun vadede yakınsauyacağını düşünüyor musunuz? Ben düşünmüyorum artık. TL maalesef başımızdaki ile bitmiştir. 14 Aralık faiz arttırmı ile , gelecek 4-5 ay enflasyon düşük kalırsa dolar 3.60 a kadar düşebilir diye düşünüyorum. Buralar alım fırsatı olur. Umarım dediğim senaryo olur , olmassa hepimiz iflas ederiz TL ciler olarak.
14 Aralık ta ekran başında olup eğer 100 baz puandan az artış olursa dolara dönmek mantıklı olur. 75 baz puanda ne yapmak lazım bilemedim ama 50 ve altı full dolar mantıklı.
13 Aralık da önemli FED umarım şahin mesajlar vermez,14 Aralık daha önemli.
bitcoin ile tl mevduatı bakalım ne zaman karşılaştırmaya başlayacağız? :)
sepet yapın sepet.
bir de tcmb nin dikkate aldığı en önemli göstergelerden biri reel efektif döviz kuru. ne olduğunu biliyorsunuzdur, bu kur belirli bir seviyenin altına düştüğünde, kaldı ki şu anda ciddi düşük seviyelerde, tcmb tarihsel olarak tl nin değerine müdahale ediyor. gelecek haftada da böyle olacak. şimdi dudunun dediği gibi, değeri en düşükler arasında tl olduğuna göre, faizleri de artacağına göre tl ye geçmekte fayda var bu aralar. YTD (bunu yazınca kurtarıyoruz :))
bu dolar tl polemiği ile son yazımdır .oran yazar geçerim. 1.si ben dolar tl karşılaştırması yapmam ben bakarım enflasyon getiri ve faize ..bu karşılaştırmayı topiğe gelip tl çöp .tl yan yattı çamura battı diyenler için yazdım .Ve sanki tl enflasyon üzeri %1 dolar ise enflayon üzeri %10 getiriye sahipmiş gibi gibi gösteriliyor ...velev ki sen haklısın atomu parçalamayı bulmuşsunuz dolar al yat ben yatırımcıyım de ....2.si tupras mevzuundaki ironiyi belli ki anlamamışsın oradaki olacak ecek acak dolar 7,5 olacak 9 olacak beklentisi üzerine bende TÜPRAŞ 250 TL olacak dedim ....3.sü teyzemin 5 sene önce 400,000 tl parası vard bankada.. fazinin tamamını harcar belli ki başka geliri yok .artı ssk emeklisi....hey ay alır 4,000 tl yi kendine göre krallar gibi yaşar .5 seneki önceki 400.000 tl ile bu seneki 400.000 tl arasında bana göre hiç bir fark yok .hala büyük miktar .400,000 tl nin tr de bazı şeyleri alamayacağına kanaat getireniniz var mı aranızda ?? ...tabi ki var nedir o gayrimenkul eee o zaman gayrimenkule yatırım yapalım oda kaka şişik betoncuyu finanse zart zurt ...4,süde tuik işine girmek istemiyorum demişsiniz 2015-2016 2017 yılları aylık enflasyon oranları ve benim kendi notunu tuttuğum defterde alınan faiz oraları var .ve bu son 3 ay haricinde tüm aylarda alınan mevduat faizi ,enflayon oranın reel olarak en az 1,5 -2 puan üzerinde iananmayan varsa çıksın ben inanmıyorum desin üşenmem ay ay kalem kalem yazarım ..herkese bol kazançlar .ve allah herkesede afiyetle ve sağlıcakla yemeyi kısmet etsin ..