https://www.paraanaliz.com/2021/duny...lanacak-55500/
https://www.bloomberght.com/hisarcik...yorlar-2272534
çin yavaş yavaş iflaslarla ilgili pozisyon almaya başlıyor anladığım kadarıyla... aşılama çalışmaları uzun süreceğinden ben belki daha sonra girişirler diye düşünüyordum ancak çok da uzak olmayan bir zamanda ülkeler halının altına attıkları sorunları temizlemeye başlayacak gibi .. bizim için atilla yeşilada sürekli mart ayında ab ve biden hamlelerinin nasıl olacağına dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor... ben gereken anlaşmaların yapılacağını düşündüğümden bu konuda süpriz beklemiyorum beni çekindiren bu yıl turizm nasıl olacağı... faizleri düşürdüğümüz anda enflasyon ve döviz kendini gösteriyor...iş adamları ise şimdiden faizlerden dert yanmaya başladı... . bu açmazı çözebilmemizde yardımcı olması için dışarıdan kaynak girmesi nedeniyle turizme çok önem veriyorum ... inşallah bu seyahat kısıtlamaları nedeniyle bir sorun yaşamayız....
beni üzen bir diğer konu ise geçen yıl ekonomi küçülmesine rağmen açıkların artması oldu... zaten motoru ısıtmaya başladığımızda açık artıyor bir de soğurken de açıkların artması beni düşündürdü..
Deniz bey acaba sizce faizlerin yükseltilmesi bu dış açıkları ileriki dönemde nasıl etkiler ... bir de konteyner kiralarının dolar bazında çok yükseldiğini o yüzden ithalatın çok pahalı hale gelmeye başladığını okudum iki yerde ... önümüzdeki dönemde enflasyonun sebeplerinden biri olabileceği ileri sürülüyordu... çok fazla bu işleri bilmediğim için güvenirliğini sorgulayamadım ancak ekşi sözlükte iki ayrı yerde görünce dikkatimi çekmişti...bu konuda da bir bilginiz var mı diye sormak istedim üstadım...
pandemi bizi çok kötü yakaladı süreci erkene çekti... inşallah bu yıl daha iyi oluruz
- son olarak ben de abd deki olaylara izin verildiğini düşünüyorum... bana aşırı sağcı popülist kitlenin imkan bulduğunda neler yapacağını tüm dünyaya göstermek için izin verdiler gibi geliyor .... sonra da tv'lerden "evet işte siz busunuz bu boynuzlu adamsınız kürsüyü çalanlarsınız... sizin görüşünüz bu.... siz halkın seçimini dahi tanımayıp vandallığa başvuran insanlarsınız" diye gösterdiler ve insanların artık böyle aşırı sağcı popülist aktörlere prim vermesini engellemeye çalıştılar diye düşünüyorum...
tüm arkadaşlara sağlıklı günler dilerim saygılar