Beynim yandı biraz a haber izleyeyim de kafa yerine gelsin. Huzur dolayım.
Printable View
Beynim yandı biraz a haber izleyeyim de kafa yerine gelsin. Huzur dolayım.
abd tahvilini neden kullanıyorum onu da yazayım. abd tahvil faizi %3 iken ve sıfır cds ile hiç risksiz şekilde matbaada dolar basıp verebilecek iken türkiye %2 faizli eurobond çıkarsa kim alır? dolayısıyla diğer tahvillerin faizi %3'ten fazla olmak zorundadır. aradaki fark da cds'tir. dolayısıyla mümkün olan maksimum cds'ten abd tahvil faizini çıkarttım...
Aynen eski backup'tan kurları yüklemek çok saçma
Bir taraftan da birilerine düşük kurdan döviz satmak isteseler bunun daha kolay yolları vardır
Kur verileri zaten otomatik yükleniyordur sisteme
bir şekilde karışıklık filan olmuştur, test verilerini canlı'ya atmış olabilirler
Tamam ama sigorta sabit bir bedel baştan anlaşıyorsunuz, CDS fiyatı değişken eğer ben batacağınızı düşünüyorsam neden fiyat aynı olsun. Benim dediğim yıllıklandırılmıș 6 aylık bedel, siz yıllık bedeli sabit tutuyorsunuz. Ben size baştan belli olan bedelle 1 yıllık satmış olsam dediğiniz gibi olurdu.
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yani diyelim CDS sözleşmesinin bitimine 3 ay kaldı. 2. Elden CDS aldınız, aldığınız fiyat nedir? Bana göre 3 aylık bedelin yıllıklandırılmıș hâlidir.
https://pbs.twimg.com/media/Dl7hzUyXsAAnCBH?format=jpg
Yumarta ikizimiz arjantinin CDS görünümü..!!
Tamam ama bu zaten eurobond kuponunu içinde değil mi? Kupon neden oluşur. Aynı dönem Abd tahvili faizi + kupon ihraçcısının CDS'i yani hesabımız içinde (kuponu da ödediğimize göre) var. Tekrar hesaba katmak niye?
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.