AES 12 bin kişi mi neydi en son, herkes hücum etmiş. 😂
Printable View
KAP ta '' portföy dağılım raporunda'' aylık yayınlanıyor...
mesala ARE nin portföy dağılım raporu:
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/849587
üst tarafta PDF dosyasını tıklarsan açılıyor.
[QUOTE=zenci42;4522663]KAP ta '' portföy dağılım raporunda'' aylık yayınlanıyor...
mesala ARE nin portföy dağılım raporu:
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/849587[/QUOT
Evet buldum... çok teşekkür ediyorum...
ARE fonu
ekvator,kostarika,özel sektör(petrol,gaz),srilanka,argentina,senegal,lüxe mburg,belarus,gana,moskova bankası,meksika petrol şirketi ne ait tahvil,bono içeriyor...
son 1 aylık getirisi % 9,5...hemide bizde usdtry düşerken....:bravo:
daha yeni görüyorum...çok fırın ekmek yemeliyiz daha..:plc:
TGE (İŞ PORTFÖY EMTIA YABANCI BYF FON SEPETI FONU)
metal,enerji,altın,bakır,doğal gaz,petrol borsa yatırım fonları almış ..BYF yani..
son 1 ay getirisi %4,5..(bizde dolar düşerken...)
(sadece öğrenmek için yazdım..)
düşüncem:
2022 senesine kadar dünyada faizler yükselmeyecek kadar küçülme bekleniyorsa EMTİA 'larda ÇOK YUKARILARA gitmez..çin karantinadan çıkınca biraz almış,stok yapmıştır...o yüzden biraz yükselmiştir,sonra stabil,hatta düşüş görülecektir..mantık bunu diyor,ama piyasalar her zaman haklıdır der atalarımız.. :plc:
gördüm onu,zaten orası nire biz nire...
biz daha kendi eurobond fonlarımızı çözemedik(anlayamadık),nereden bilelim gana,srilanka tahvilini...
alalım babından değilde böyle bir fonda varmış hani...öğrenelim diye...son 1 ayda harbi iyi getirmiş ama...valla neden ,nasıl getirdiğinide merak etmedim değil.. :)
TGE emtia fonu ile AES petrol fonu MART AYINA KADAR kafa kafaya gitmişler...sonra TGE biraz düşerken,AES gerçekten çakılmış..petrol vadeliler eksi filan görüldüğü günler...buradan şu sonuç çıkarılabilir mi?
1- petrol yükselecek,emtialar düşecek....ve ortada bir yerlerde buluşacaklar..
2- petrol harbi çok yükselecek,emtianın yanına gelecek....
3- emtia çok düşecek,petrolün yanına gelecek...