Rahmetli babam da 3 aylık alıyordu. Maaş alacağı gun rahmetli oldu. Konu komşu Maaşı çek dediler kabul etmedim.Ama Sgk 15 ay sonra babanızın maaşını mirasçılar alsın diye yazı gönderdi.18 ay sonra parayı mirasçıları gönderdi.
Printable View
Meclisten apar topar geçirilen torba da 3600 ek gösterge düzenlemesi memurlar arasında aşırı bölünmeye sebep olmuş. Para işi başka şeye benzemez. Daha tüm detayları belli değilken ( memurlar.net sitesinde bile çözememişler ) bile bazı meslek mensupları diğerlerine saldırıya geçmişler. Memurlar net denen yandaş sitede mevcut - 3600 sonrası diye çizelge konmuş, baştan sona yanlış bilgiler girilmiş. mesela ; öğretmen emeklisi 3000 göstergede şu an 7600 tl. yazmış 3600 olunca 9600 alacak demiş. külliyen yanlış. Doğrusu 3000 ek göstergeli 4 yıllık lisans mezunu emekli öğretmen şu an 5400 tl. alıyor.
Yine uzman erbaş ve bekçi , hatta emekli mühendis için şu an 6400 tl. alındığını yazmış. Oysa emekli lise mezunu bekçi şu an 4200 tl. alıyor. Devletten Emekli elektrik mühendisi şu an 5750 tl. alıyorken 7850 tl. aldığını yazmışlar.
Tam bir manipülasyon. İnsanlar da araştırmadan, internet forumlarında birbirlerinin maaşını konu alan saldırılarda bulunuyorlar. Kimse diğerinin tahsiline, iş riskine, katma değerine vb. saygı duymayı düşünmüyor. Sadece ben neden ondan az alıyorum, o da insan bende ... aynı ihtiyaçlarımız var falan.. yahu madem öyle neden - ben asil olarak vekilden az alıyorum- desene. Ben neden bodrumda , marmariste tatil yapamıyorum da köyümde kışlık hazırlamakla uğraşıyorum diye bodrumda tatil yapanlara kızmak gibi bir şey...