23/03/2023 tarihli eurobond kupon odeme tarihi gelmistir. hayirli olsun..
Printable View
23/03/2023 tarihli eurobond kupon odeme tarihi gelmistir. hayirli olsun..
Eurobond getiri hesaplamaları için faydalı olabileceğini düşündüğüm bir kaynak aşağıdaki linktedir.
Biz doğrudan alım fiyatını öğrenip getiriyi kendimiz hesaplayabiliriz.
http://www.tvmcalcs.com/index.php/ca...el_bond_yields
Bir sorum olacak. Kaygıdan dolayı şehir efsanesi olarak dolaşan, döviz hesaplarının tl' ye çevrilmesi, el konulması vs tedirginlik ve söylentiler uzun zamandır mevcut. Her ne kadar ekonomiden anlayan kişiler, teknik olarak mümkün değil dese de, bu tedirginliğin karşısında 100 % olmaz diyemiyor. Sadece olmaması gerekir ve büyük hata olur diyor. Döviz mevduat yerine eurobond tutmak, bu riske karşı bir koruma sağlar mı? Sonuçta eurobond yabancı yatırımcı hedefli, döviz borçlanma senedi. Bana, bu açıdan ekstra bir koruma sağlar gibi geliyor.
İş bankası ve vakıfbank linkleri aşağıda
https://www.isbank.com.tr/eurobond-fiyatlari
https://subesizbankacilik.vakifbank..../Eurobond.aspx
23.03.2023 tarihli eurobond da sorun birinin kuponlu diğerinin kuponsuz olması değil. Sormak istediğim şu; iş bankasının dönemsel kupon getiri yüzdesi 1,625 gösteriyor. Bu oranın açıklamasını istiyorum. Bir de son sütünda getirisi %7,24 olarak verilmiş bu nasıl oluyor? Bimek istediğim bu.
Bir sorum olacak, şuanda ziraatbank'ın internet şubesinde eurobond satışı yok. Normal mi bu durum?
Ancak eurobondları burada gösteriyor. https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bir...tirim/eurobond
Evet bugün satış yok, bazen oluyor böyle. Yarın denersiniz.
Satış açık olduğunda da hepsi olmuyor, birkaç tane bulunuyor.
Küçük yatırımcı için öyle, internete ne koyarlarsa ne zaman koyarlarsa onunla yetiniyoruz.
Özel bankacılık vb. imkanınız varsa müşteri temsilcinizden istediğiniz bonoyu buldurup alabilirsiniz.
US900123CR91 23.12.2023
US900123AW05 05.02.2025
US900123CT57 26.04.2029
US900123BB58 05.03.2038
US900123BG46 30.05.2040
Eurobondlari ile bende araniza katildim, huzurla kupon vadelerini bekleme zamani artik :cool:
Lübnan temerrute düşmüş.
Bond ödemelerini yapamıyor.
CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Selam,
Temerrüde düşen ülke düzelince de ödemelerini yapmıyor mu? Yoksa borç falan bulduktan sonra ödemelerini gecikmiş olsa bile yapıyorlar mı?
internetten bektığımda son 200 yılda 83 ülke iflas etmiş :) Yani aldığımız risk öyle böyle değil :halay::halay::halay:
Rica ederim, bilginiz kısıtlı değil bayağı bir katkı yapıyorsunuz başlığa. Ben bono almak isteyenler için yazdım. Kendim için hisse yatırımını(ağırlıklı yurtdışı) ve emtia uygun görüyorum. Kağıt paranın değer kaybetme riski bono yatırımı yapmamı engelliyor. Bono yatırımı yaparsam schwab tips'e ya da Vanguard total bond'a yaparım. Eğer eurobond alacak olsaydım dediğiniz gibi yapardım.
Saygılar.
ben teskkur ederim, cok faydali fikir teatileri oluyor. ben tahvil faizlerinin ozellikle uluslararasi cop tahviller ve kurumsal tahvillerin riski nedeniyle genel bir yukselise girebilecegini; bundan etkilenerek ulke olarak bizim de tahvil faizlerimizin yukselebilecegini dusunuyorum. portfoyun ufak bir kismiyla cesitlendirme amacli (sadece) TC hazine eurobondlarinda faizler tepeyi gordukten sonra pozisyon alinabilecegini ancak portfoyun hatri sayilir kismini baglamak icin farkli ulke ve kurumlara ait, kupon getirisini paylasan tahvil sepeti etflerini almanin daha mantikli oldugunu dusunuyorum kendimce.
eger yuksek getiri beklentisi varsa emerging market bond etfleri bence portoyun buyuk kismini baglamak icin tek bir ulke hazinesi tahvillerinden daha cazip. uzun vadeli tahvillerse ozellikle enflasyon belirsizlikleri nedeniyle cok korkutu sahsim adina.
Bugün de alamayacağız galiba
https://i.hizliresim.com/TOJP40.png
Burada konusu olmuştu euroclear'da bizim mi ismimiz geçiyor, aracı kurumun mu diye.
Bir avrupa index fund'ı almak için yukarıdaki belgeyi talep ettiler.
Nihai hak sahibini belge ile talep ettiklerine göre, normalde bizim ismimiz adına korunmuyor diye yorumluyorum.
Burada verilen bilgiler çok işime yaradı arkadaşlar. Çok teşekkür ederim.
Bir sorum daha var. Eurobondları 1 aydır takip ediyorum. Her aldığımda daha uygun fiyata (kirli fiyatı) satışa çıktı. Eurobond alış için şu anda gerçekten uygun bir zaman mıdır? Yoksa her zaman fırsat oluyor mu? Yani önümüzdeki günlerde fiyatların daha düşüp, kupon faizinin daha yükselmesi olası mıdır?
kupon faizi sabit aslında...sadece yatırımınıza oranla kazanacağınız kazanç oranı yükselik veya düşer...eurobond ihraç edilirken 5% faizle ihraç edildi diyelim, her 1.000 eur için 50 eur alırsınız...fiyatların dalgalanması ile o 1.000 euro nominal değeri olan eurobond'u (nesneyi) ne kadar alacağınız değişir...eğer 900'e alırsanız, yıllık kazanç oranınız kupon oranın üzerine çıkar, eğer 1.100'e alırsanız altına düşer...
ana sorunuza gelirsek, ülke risk primi ve global gelişmeler ışığında fiyatlarda dalgalanma her dair olmuştur, olacaktır...
Nominali 80-85 olan demek istedim
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba, tsk ederim - yas 38.
Ufak bir duzeltme, 5 ayri Eurobond var.
Su haliyle, OCAK ve TEMMUZ haric, yilda 10 kez kupon odemesi alacagim. Onlari veren 2 Eurobond vardi, 2030 vadeli olanin kirli fiyati ucmus; 2041 olani da yakin zamanda eklerim portfoye. Boylece her ay bir kupon odemesi olur.
Sonrasi kupon al ustune ekle seklinde gider herhalde :cool:
Sorunuzun cevabının büyük bölümü aşağıdaki grafikte (Türkiye mart 2018den itibaren CDS grafiği):
https://i.imgyukle.com/2020/03/24/JXkcfp.jpg
Ağustos 2018'deki rahip ve dolar krizini hatırlarsınız, o zaman da eurobond getirileri şimdiki hatta daha iyi seviyelere gelmişti, o zamandan sonra bir de şimdi var işte. Ben daha öncesini bulamadım ama daha öncesinde bildiğim kadarıyla 2008 krizi dışında bu seviyeler görülmedi.
Kısacası bu oranlar kriz fiyatlaması, nadir olması gereken düzeyler. Ama bizde de kriz eksik olmuyor aslında. Yani derseniz ki bu virüs krizi derinleşir ülke daha kötü hale gelir, veya ileride benzer bir kriz çıkar (mesela istanbul depremi vb.) o zaman yine bu eurobond oranları veya daha yükseği görülür.
Çok teşekkür ederim Sn Pilavlı. Risk tabi her zaman var. Ülke erken seçime gitse ve hükümet değişse muhtemelen daha kötü senaryolar da olabilir.
Ben bu yatırım için şöyle düşündüm, Şu anda 80 dolardan 30 senelik bir bond alsak bile, 3 yıl sonra ekonomimiz iyileşirse, 90 dolardan satma şansımız var. Dolayısıyla aslında parayı 30 sene bağlamadan da kâr edebiliriz.
Bu arada benim gibi yeniler varsa bugün şu tweete denk geldim. CDS'in kısaca özeti :)
https://twitter.com/emrahlafcu/statu...35489305804806
Aynen yeniyim. Burasının çok katkısı oldu. Eurobond hakkında çok fazla kaynak yok. Emeği geçenlere çok teşekkürler
Şimdilik aşağıdakileri aldım. 6 ayı doldurum kupon için. 2 çeşit daha almak istiyorum. Ama şöyle bir sıkıntım var. Ben diğer kazançlarımdan dolayı kişisel beyan veriyorum. Buradaki kazançların da muhtemelen vergisini vereceğim. Aslında kârım listelenen kadar olmayacak ama yine de her türlü doları vadeliye koymaktan iyidir diye düşünüyorum.
US900123CA66
US900123CR91
US900123CQ19
Bugun ilk kupon odememi aldim, ama enteresan tatafi erkenden hesabima gecmis olmasiydi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
CDS dusmesi ile son 11 gundeki ikinci olumlu gun olmasindan dolayi cok sevincliyim... umarim virus tehdidi de zamanla azalir normale donmeye baslariz... Trump reis in 12 nisan tarihini sabirsizlikla bekliyoruz elbette 2 trilyon usd dan da ulkemiz bond lari olumlu etkilenir...