Bir flama görünümü var ama bakalım nasıl sonuçlanır..
YTD
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bir flama görünümü var ama bakalım nasıl sonuçlanır..
YTD
Bu elektrik fiyatlari yatirimciyida kullaniciyida carpiyor...
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Elektrikli araçlar çağında güzel bir pozisyon acaba alabilir mi ? Bu hayati bir hamle olabilir.
Böyle bir geçiş olduğunda şimdilik alt yapısı en hazır şirket konumunda.
Tabi alınacak çok yol var..
YTD
Ne oldu yine sigortami atti.
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar temettü için biraz ENJSA aldım.İnşallah hayırlı gelirim hisseye
Hem hedef fiyat veriyor, hem de en büyük satıcı.
Ah bu aracı kurumlar..
YTD
Arkadaşlar elektrik faturası hesaplamasında yapılan kademeli fiyat artışında yeni bir düzenleme gelirse yani 150 Kw olan eşik değeri 250 gibi bir rakamlara çekilirse bu hisse fiyatında olumlu ya da olumsuz yansır mı acaba?
meizu X8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son düzenlemenin olumlu etkisini görmedik ki..
Ilk çeyrek sonrası belli olur..
YTD
Geç de olsa bir enerji patlaması oldu [emoji846]
Böyle potansiyeli yüksek temeli sağlam, teknik olarak da olgunlaşmış bir hissenin forumunun bu kadar sessiz olması enteresan. Elektrikli şarj istasyonu hikayesi bu hissenin en önemli dinamiği, bir süredir hissedeyim kalıcı olmak dileğiyle
Sarıkızdan sonra burda da ortağız..
meizu X8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Güzel bir dönemde iyi bir zamanlama ile enjsa da olduğumuzu düşünüyorum. İyi bir süreç geçiririz inşallah ortak.
Sarky, benim yatırım geçmişinin en doğru seçimi oldu, hisseyi elimde tutarken tam anlamıyla kendimi güvende hissediyordum. Bu da en azından kardayken hisse taşımaya devam edebilmemi sağladı. şu an enerjisa da bu güveni bana veriyor açıkcası, tek sorun pozisyon alır almaz yükselişe başlamış olması, 13 maliyetle başlamıştım, henüz tam istediğim miktarda pozisyon alamadan 14.8 lere gitti, iyi hisse seçebilmek kadar iyi bir maliyetle pozisyon başlatabilmekte önemli.
Beklenenden iyi, kendi beklediğimden biraz daha kötü gelmiş. Ama sonuçta piyasa beklentisi önemli.
https://twitter.com/fintables/status...737536514?s=21
Arkadaşlar temettü beklentinizi yazar mısınız lütfen
ASUS_X00TD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1.10 kurus net hayırlı olsun aciklandiSM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Az geldi bana ben 1,3- 1,5 arasında temettü bekliyordum.ASUS_X00TD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kısmet artık seneye ...hem yatırım yapıp hem borç ödeyip hem temettü vermesi bile takdir edilmesi gereken bir durum.SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok güzel tablolar açıkladı. Son çeyrek 10.2 milyar hasılat var, beklentilerin baya üzerinde. (beklentiler ortalama 7.5 milyar, minimum 7.1 milyar, maksimum 8.3 milyar). Keza net kâr da beklentilerin üzerinde 778 milyon olarak gözüküyor (beklentiler ortalama 543 milyon, minimum 429 milyon, maksimum 660 milyon) ve beklenti üstü olması kur vb. kaynaklı değil gibi duruyor, faaliyet kaynaklı yani. Nakit akışı da olumlu. Bence genel durum gayet iyi, hisseye yansıması pozitif olur düşüncesindeyim. Temettü de hayırlı olsun.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Elektrik zamları geciktiği için perakende tarafında devletten alacak var ve nakit akışını olumsuz etkilemiş. (Sayfa 9, fiyat eşitleme mekanizması.)
https://www.enerjisainvestorrelation...unumu_2021.pdf
Bir de perakende iş kolunda serbest segmentte kar marjı fena düşmüş. Bu da elektrik zamlarındaki gecikmeden dolayı. (Sayfa 6.)
Elektrik zamları geldiğine göre bu iki sorun bu sene pek olmaz. Dağıtım tarafında yüksek enflasyon ortamında zaten sıkıntı olabilecek bir durum yok.
Enerjisa açıkladığı karla ileriye dönük guzel haberler vermekte.2021 yili karından birlira on kuruş net temmettu verecek.tum paydaslara hayirli olsun
Son elektirik zamlarindan en çok yararlanacak enerji dağıtım şirketi.bu değerlendirme beni bağlar yatirim yapmadan önce bir yatirim danışmanının yardim alin nokta.ytd
Borsada Enerjsa harici elektrik dağıtım şirketi yok galiba.
Son dönemlerde elektrik tüketim fiyatlarına gelen zamanlar malum.
Bu anlamda düşününce halıhazırda mevcut karlı durumunu da bunu da ekleyince 2021/3 aylık beklentiler dahilinde ilk sıralara yazdım kendisini.
Umarım beklentilerimi boşa çıkarmaz.
Ortaklık yapısı itibarı ile temettü paylaşımı çok güzel... Artan elektrik fiyatları enflasyonist ortam kãra yansıyacaktır... Hisse cok yukarı gitmesede ben temettü yatirimcisi olarak razıyım... Ne cok hisse o kadar cok nakit. Bu arada temettü 2 3 liralara gelince istesekde bu bandta kalmaz.
Ytd
Bol kazançlar
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçen yıl 1. çeyrekte 532 Milyon kar açıklamış
Bu sene 1. çeyrek 1,2 Milyar kar açıklaması mümkün gibi geliyor bana.
Döviz pozisyonu 4.7 milyar artıda. Kurlar ilk çeyrek yüzde 10 artışla kaptırsa 470 Milyon kur farkından kar gelebilir. 30 Mart kurları görürsek daha net hesap yaparız.
İlk çeyrek kar konusunda ENJSA eski yatırımcıları ne düşünüyorlar.
1.2 Milyar için görüşünüz nedir
4. Güne girdi, yorum yok.
En sevdiğim
Dağıtım / Perakende tarafında Doğu Aras (Daras) da var ama bu kalibrede değil. Zoren ve Alarko’da dağıtım/perakende ile üretim birlikte var. Elektrik fiyatlarına gelen zam, enerjisanın regüle segmentteki karını pek etkilemez. Serbest segmentteki karını ise etkiler. Asıl etkisi ise Perakende tarafında nakit akışındaki sıkıntının çözülmesi olur. Enerjisa’nın asıl karı dağıtım tarafında ve elektrik zamlarının bu taraftaki karla pek ilgisi yok. Faturadaki dağıtım bedeli üzerinden devlet dağıtım şirketlerini fonluyor. 1 Ocak’ta faturadaki dağıtım bedeline %25 zam geldi. Açıklanan enfeksiyonun bile altında. Yani elektriğe zam geldi Enerjisa çok kar edecek yaklaşımı yanlış. Enerjisa’nın arkasındaki asıl rüzgar TÜFE’deki inanılmaz artış ve bunun kalıcı olması olur.
7 fk ya takıldı kaldı, temettü verimi de fena değil,biraz daha iyi yerleden fiyatlamayi hak ediyor, uzun vadeli bir çok portföyde var ama getiri performansı her daim zayıf kalıyor, geçtiğimiz aralık da 14 lira idi şu anda elde var 1 lira temettü enflasyon yüzde 55, kar ikiye katlanmış hala aynı yerde
Bilgiler için teşekkür ederim.
Faaliyet Raporunda 2022 Beklentiler şu şekilde , Aynen kopyalıyorum;
2022 ŞİRKET ÖNGÖRÜLERİ
18 Şubat 2022 tarihinde açıklanan 2022 Yılı Öngörüleri
aşağıdaki gibidir:
2022 yılı için Faaliyet Gelirleri ve Baz Alınan Net Kâr
hedefleri paylaşılmaktadır. Şirket, değişken makroekonomik
ortam ve tedarik zincirlerindeki kırılganlıkları göz önünde
bulundurduğunda, ayrıntılı ve spesifik bir hedef vermek için
erken olduğunu düşünmektedir. Yıl içerisinde ek metrikler
için hedef paylaşılması ve mevcut metrikler için ise daha
spesifik bir aralık paylaşılması değerlendirecektir.
Mevcut koşullarda, 2022 hedefleri şu şekildedir:
-Faaliyet Gelirlerinde yıllık bazda minimum %30 büyüme
-Minimum 2,0 milyar TL Baz Alınan Net Kâr
Borsanın en kötü performans gösteren şirketlerinde başı çeker enjsa, ne senetler nerden nereye gitti bu mıh gibi yerinden kalkmıyor, hâliyle ciddi bir güven bunalımı var. Şişe 7 idi bu 14 iken, sahol 8 falandı,koskoca yüzde 70 enflasyon içinde 1 sene geçti sirket kârını 2 ye katladı geldiği yer yüzde 7 temettü verimi,bu kadar çöp muamelesinin nedeni tam olarak bu verimsizlik
Güzel iş çıkartmışlar [emoji122][emoji122][emoji122]Ek 28425
Mi Note 10 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İyice sıkıştı. Ya yukarı yada aşağı. Hayırlısı…
Hadi bakalım temettüyü kaçlarda karşılayacak?
Beş dakikalıktaki flama yukarı kırılırsa tavan gelebilir. YTD
Vatandaş hissede kalmamış sadece girsem mi girmesem mi diye seyrediyorlar.
Bu şirkete yatırım yapan alıp unutuyor ve temettüyü bekliyor. YTD
16,37 den bende geldim dostlar..
UK-RU barış ve ateşkes yakın diye düşünüyorum..
Güzel bir rüzgar,deli bir poyraz...
Hade benim enerjim..koşta gel..