Zıpır oyunları aman anladığım şu birileri oyuncaklarını alıyor
Printable View
Zıpır oyunları aman anladığım şu birileri oyuncaklarını alıyor
Emre ÖZPEYNİRCİ'den alıntıdır
Kıraça Holding'in hisse yapısı SBK Holding'in Slicolux'u almasıyla şöyle değişti;
% 45 SBK Holding
% 42.5 İnan Kıraç
% 12.5 Kıraç Ailesi.
Karsan'ın hisse yapısı ise bu değişiklik sonrası;
% 28.56 SBK Holding
% 6.35 Kök Ziraat Turizm
% 28.56 Kıraç Ailesi
% 35.53 Halka açık.
https://twitter.com/eozpeynirci/stat...58791418236929
Kıraç ailesi artık hakim ortak değil gibi görünüyor.
Benim aklımda iki soru var;
1- Hakim ortak olmak için halka açık hisselere rağbet olabilir mi?
2- SBK Holding'in patronu genç yaşta nasıl bu kadar zengin oldu?
Sbk holding’in arkasinda araplar mi var acaba? Sbk, hondanin TR fabrikasini alarak orada elektrikli araba mi uretecek??? Sanki biseyler olacak. Bu kemeri nereye bagliyorduk, bi dakkaaaaa....
Sent from my iPhone using Tapatalk
Anlatmaya çalıştık ama şirket iyi niyetli değil bence çok yanlış bir açıklama göndererek algı yarattı.Ne kadar anlatılsa da bunu anlayacak çok kişi çıkmaz.
Kendilerini çok uyanık sanıyorlar.Mesela bu matematikte o açıklama şu çıkarımı yaptırtır ; Mesela bu halka açık % 35,53 ün kaçı paravan hesaplar üzerinden kimin elinde?Nasıl olsa piyasayı yıllarca çiftlikleri gibi kullanmışlar, dur diyende yok.
Hepsine katiliyorum,.. yalniz algi yaratti, anlayacak az, konusuna katilmiyorum,.. cunku gecen gun tavana bu insanlar kitlemedi,.. kac lot alacaklarki... Bu bahsettiklerin kucuk yatirimci, yeni ve tecrubesiz insanlar,.. Tavani yapan cakallar aslinda ki onlar her seyi cok guzel bilirler... Kimse sutten cikmis ak kasik degil,.. Bu iste buyuk duzen var, bir anda haber dustu tweetera o gun oglen,.. Hatta belki ilk gorenlerden biri benim,.. sagda solda paylastim, dogrumudur vs.. diye, sonra dogrudur dedik, ama kagittan tik yok,.. allah allah dedik,.. ertesi gun bir acti paldir kuldur tavana, sonra kilit,.. milyonlarca lot islem,.. evet, seninde dedigin gibi, tavandan saglam bir lot verdiler... cok guzel mallandirdilar, sonra haber dustu, aslinda inkar degildi ama sasirmaca bir haberdi,.. hop tavan cozdu ve paldir kuldur asagi... Bunda muthis bir danisikli is var... Tavandan verilen milyonlarca lotta buyuk kar edildi, bence butun bu haberler bilincli kullanildi, piyasa seytanlari,.. basta bas seytan. Hatta belki SBK bile bilemem (Karsandaki dolayli ortakliklari esit, demekki bir anlasma, birlikte is tutma var ortada)... Dolayisyla, boyle bir manipulasyonu bu kadar milletin gozune sokarak, iki uc haberle yasal zemine otutrmak ve tereyagindan kil ceker gibi isin icinden cikmak her babayigidin harci degil, ama burasi TR...... Bu operasyondur ve dogal degildir bence, orasi hic bir sekilde tartisma goturmez...
Sadece kendi gorusumdur yatirim tavsiyesi degildir...
Buraya da bir haftalik teknik resim birakalim,.. ilgilenen arkadaslar bakar. Haftalik kapanisa gore iyimidir kotumudur, anlayan anlar... Benim fikrim,.. dunku aylik kapanisa ve bu gunku birazdan olacak haftalik kapanisa gore bu senet ekstra bir durum olmazsa aglasada zirlasa da, her turlu abidik gubidige ragmen gider... Yatirim tavsiyesi degildir, sadece teknik bir calisma ve kendi gorusumdur... Buna gore al sat tut yapilamaz,.. her kes kendi kararlarindan mesuldur... Bol kazanclar dilerim...
https://i.hizliresim.com/w27gUd.png
YTD...
[emoji846]Selamun Aleyküm
Maliyet 3.04
[emoji457]4.00
Rast gelsin .[emoji871]
NOT : Siselerimi okutup geldim üzme beni KARSN [emoji846]
KARSN , BULGARİSTAN 'IN ÇEVRECi BÜYÜK OTOBÜS iHALESiNi KAZANDI .
Bulgaristan’da düzenlenen büyük otobüs ihalesinin kaz***** olan Karsan, bu kapsamda Pernik şehrine 13 adet 12 metrelik CNG’li Citymood otobüslerinden teslim etmeye hazırlanıyor.
KARSN dan yapilan açıklamaya göre, toplu taşıma sistemleriyle her kente uyum sağlayabilecek modern çözümler sunan Karsan, çevreci ve yenilikçi ürünleri ile Avrupa ülkelerinin tercihi olmaya devam ediyor.
Karsan, son olarak Bulgaristan distribütörü Bulbus Trade Company ile birlikte katıldığı, Bulgaristan’ın Pernik şehri için düzenlenen ve çevreci kriterlerin ön planda olduğu büyük otobüs ihalesinin tek kaz***** oldu.
Bu kapsamda Karsan, 13 adet 12 metrelik CNG’li Citymood otobüsünü 2021 yılının ilk yarısına kadar Pernik şehrine kent merkezinde kullanılmak üzere teslim edecek.
Daha önce Bulgaristan’a Jest ve Atak araçlarından da gönderen Karsan, söz konusu ihaleyle ülkeye ilk kez büyük otobüs teslim etmeye hazırlanırken, yeşil ve çevreci kent kimliğiyle öne çıkan Pernik şehrinin yıllanan doğalgazlı otobüs filosunu da yenilemiş olacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Karsan Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, şunları kaydetti:
Düne kadar Karsan Jest ve Atak markalı araçlarımız ile boy gösterdiğimiz Bulgaristan pazarında bu kez 13 adetlik 12 metre CNG’li Citymood otobüslerimizle ihale kazanmış olmanın sevincini yaşıyoruz. Pandemiye rağmen bayilerimizle kurduğumuz ilişkiler ve hedeflediğimiz pazarları sıkı takibimiz sayesinde, hız kesmeden Avrupa’nın farklı kentlerinden istikrarlı şekilde siparişler almaya ve toplu taşıma ihalelerini kazanmaya devam ediyoruz. Kararlı adımlarımızın meyvelerini toplamaya ve bu haberleri paylaşmayı sürdüreceğiz.”
... 03.10.2020
[emoji846]Ayağım uğurlu geldim paydaşlar [emoji854]
Karsan, Bulgaristan'da Pernik şehrine 13 adet 12 metrelik CNG'li Citymood otobüslerinden teslim etmeye hazırlanıyor- Basın Açıklaması
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Bursa'da yer alan fabrikasında çağın mobilite ihtiyaçlarına uygun ulaştırma çözümleri geliştiren yerli üretici Karsan, hem çevreci hem yenilikçi ürün gamıyla farklı ülkelerin çözüm ortağı olmayı sürdürüyor. Son olarak Bulgaristan'da düzenlenen büyük otobüs ihalesinin kaz***** olan Karsan, bu kapsamda Pernik şehrine 13 adet 12 metrelik CNG'li Citymood otobüslerinden teslim etmeye hazırlanıyor. Ülkeye daha önce Jest ve Atak araçlarından da teslim eden Karsan; yer aldığı son ihaledeki çevreci kriterlerin tümünü karşılarken, doğalgazlı otobüslerini 2021 yılının ilk yarısına kadar Pernik şehrine teslim edecek.
Toplu taşıma sistemleriyle her kente uyum sağlayabilecek modern çözümler sunan Karsan, çevreci ve yenilikçi ürünleri ile Avrupa ülkelerinin tercihi olmaya devam ediyor. Karsan, son olarak Bulgaristan distribütörü Bulbus Trade Company ile birlikte katıldığı, Bulgaristan'ın Pernik şehri için düzenlenen ve çevreci kriterlerin ön planda olduğu büyük otobüs ihalesinin tek kaz***** oldu. Bu kapsamda Karsan, 13 adet 12 metrelik CNG'li Citymood otobüsünü 2021 yılının ilk yarısına kadar Pernik şehrine kent merkezinde kullanılmak üzere teslim edecek. Daha önce Bulgaristan'a Jest ve Atak araçlarından da gönderen Karsan, söz konusu ihaleyle ülkeye ilk kez büyük otobüs teslim etmeye hazırlanırken, yeşil ve çevreci kent kimliğiyle öne çıkan Pernik şehrinin yıllanan doğalgazlı otobüs filosunu da yenilemiş olacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karsan Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, "Düne kadar Karsan Jest ve Atak markalı araçlarımız ile boy gösterdiğimiz Bulgaristan pazarında bu kez 13 adetlik 12 metre CNG'li Citymood otobüslerimizle ihale kazanmış olmanın sevincini yaşıyoruz. Pandemiye rağmen bayilerimizle kurduğumuz ilişkiler ve hedeflediğimiz pazarları sıkı takibimiz sayesinde, hız kesmeden Avrupa'nın farklı kentlerinden istikrarlı şekilde siparişler almaya ve toplu taşıma ihalelerini kazanmaya devam ediyoruz. Kararlı adımlarımızın meyvelerini toplamaya ve bu haberleri paylaşmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.
Üstün performans, düşük maliyet, çevreci motor
Düşük yakıt sarfiyatı ve düşük operasyon maliyetleri sunan 12 metrelik doğalgazlı Citymood; tam alçak tabanlı yapısı, bağımsız ön süspansiyonu ve üstün konforuyla kent ulaşımındaki yolculukları keyife dönüştürürken, diyagnoz özellikli tam dijital ekranı, geniş görüş açısı ve otomatik şanzımanıyla kullanıcısına rahat operasyonlar sunuyor. Citymood'dun bünyesinde çevreci özellikleri barındıran 7,8 litre silindir hacmine sahip çevreci FPT CURSOR 8 Turbo CAS Intercooler'lı CNG motoru, 243 kW'ya kadar güç ve maksimum 1.300 Nm tork üretiyor.
Karsan Hakkında:
Türk otomotiv sanayinde 54 yılı geride bırakan Karsan, kurulduğu günden bu yana ticari araç segmentinde kendi markası da dahil, dünyanın önde gelen markaları için modern tesislerinde üretim yapıyor. 1981 yılından bu yana ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan'ın Bursa Hasanağa'daki fabrikası tek vardiyada yılda 19 bin 870 araç üretebilecek yapıya sahip. Binek araçtan ağır kamyona, minivandan otobüse kadar her türlü aracı üretebilecek esneklikte tasarlanan Hasanağa Fabrikası, Bursa şehir merkezine 30 km uzaklıkta olup, 91 bin metrekaresi kapalı toplam 207 bin metrekarelik bir alan üzerinde yer alıyor.
50 yılı aşkın süredir otomotiv sanayinde Türkiye'nin tek bağımsız çok markalı araç üreticisi konumunda yer alan Karsan, vizyonu doğrultusunda iş ortakları ve lisansörleri ile birlikte yeni ve mevcut ürünlerin türevlerini geliştirerek yük ve yolcu taşımacılığında tüm segmentlerde yer almayı hedefliyor. Toplu taşımacılık segmentinde "yenilikçi ürün ve hizmetleri", "fikirden pazara" geliştirmek ve pazara sunmak için faaliyetlerini sürdüren Karsan, özellikle Ana Üretici/OEM iş kolunu güçlendirmeyi amaçlıyor. Karsan, Ar-Ge'den üretime, pazarlamadan satış ve satış sonrası faaliyetlere kadar otomotiv değer zincirinin tamamını yönetiyor.
Karsan bugün Hyundai Motor Company (HMC) için yeni H350 hafif ticari araçlarını, Menarinibus için 10-12-18 m otobüsleri ve kendi markası altında Jest, Atak ve Star modellerini üretiyor. Ayrıca, dünya devi BMW ile olan iş birliği kapsamında yüzde 100 elektrikli Jest Electric ve Atak Electric modellerinin de üretimini gerçekleştiriyor. Karsan araç üretiminin yanı sıra, Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan fabrikasında endüstriyel hizmetler de sağlıyor.
Son dönemdeki gelişmelerle birlikte hissede hareketlilik olması lazım. Fakat hem ortaklık el değiştirdi, hem ihale alındı fakat şirket adeta kanunları delerek hiçbiri için KAP duyurusu yapmıyor. Sadece hakim ortaklık değişmemiştir deyip tavanı bozdurdular.
Durum SPK'ya iletilmeli. Kamuya açık haberler resmi yoldan kamuyla paylaşılmadı. Büyük sorun ve yatırımcıları kasten baskılama isteği gibi görünüyor!
Benim kopyaladığım haber şirketten yapılmış basın açıklaması.Haksızlık etmeyeyim Neslihan Hanım işinde gayet başarılı yatırımcıya karşıda özverili.Ama patron hakkında aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.
Ortaklık konusundaki açıklamayı eleştirinize aynen katılıyorum.
Merhaba;
Sbk (sezgin baran korkmaz, ekşi sözlüğe göz atınız) holding karsan’a ortak oldu. Bikaç sektörde mevcutlar. Eski bir ilaç firmasını alıp biofarma ilaç adına büründürdüler. Yeni ilaçlar ile pazara girmeye başlıyor. Holding Honda’nın gebze fabrikasını almış. Karsan da tamam... artık helva yapsana demeye yaklaşmış. Ceryanlı araba yapar bi de devlet desteği alırsa, offff yeme de yanında yat... arkanda kimse durmadan bu boyutta bi işe girişilmez gibi... ilerde adı sık duyulacak bir YAN holding.
Hayırlısı...
Lotlarınıza sahip çıkınız, sabır deyiniz...
Üçgeni kırmaya yaklaşıyor. Aşağı mı yoksa yukarı mı olacak önemli.
https://finansturk.com.tr/wp-content...4saatlik-5.png
KARSAN HİSSE
Simdiiiiiiiii inceden 1 araştırma yaptım ve aman Allah ım [emoji23]
KRSAN USPS nin açtığı çılgın ihaleyi alırsa en az benim kafa kağıdımdaki halkalar kadar tavan çekmesi lazım[emoji1787]
Neden mi [emoji6]
Rakiplere baktım [emoji102]
WORKHORSE (Abd li elektrikli araç üreticisi )
03.04.2020 1.66 $
18.09.2020 30.60 $
Bu da OSHKOSH
20.03.2020 50.00 $
07.10.2020 78.17 $
Ez cümle [emoji846]
Hissemizde hareket başlamadı henüz [emoji846]
SONUÇ
KRSAN bu çılgın ihaleyi alırsa 30 dan anca veririm malı sahibine [emoji6]
Deliyim ben deli tabiki Yatırım Tav . Degil
Haydi rast gelsin. [emoji871]
Sabah kıllandım 14 ten ortak olmaya karar verdim azıcık aldım 16... Lot bol kazançlar
kurthan
İhaleyi tek şirkete vermeleri mantıklı değil. Muhtemelen yanlışım yoksa 180 bin civarında araç sayısından bahsediliyor. 3 şirkete ya da 4 şirkete pay edilir. Bu 3-4 şirketin içine girer diye düşünülebilir. Bu durumda belki 30-40 bin araç karsana düşer.
Lakin ihale sonucu ne zaman açıklanır? Kasım seçimleri sonrası olabilir mi?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...cefb40eb.plist
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e01b81bf.plist
Prototip araçların testi yapılmış, sonuç Yıl içinde ilerleyen tarihlerde açıklanacak, hepsini bir şirket mi yapacak, bölüştürükecek mi net değil?
Tamam ama bu biraz eski bilgi,.. Mahindra falan cekildi,.. Serseri26 nin yazdigi dogru,.. Karsan zaten stratejik ortagi Morgan Olson ile beraber uretim icin teklif verdiler. Morgan eski arabalari ureten sirket... Diger rakipler 2 tane, biri Workhorse (Maliyet sorunlari var), digeri Oshkosh (savunma sanayinde guclu) ve Ford la calisiyor. Yani zaten bu kadar buyuk bir ihaleyi kimseye tek basina yedirmezler,.. Siyaset de var isin icinde Trump veya yeni baskan bunu koz olarak ta kullanabilir (Trupla Erdogan anlasmisti ticaret hacmini 100 miyar dolara cikartacagiz diye,.. bu guzel bir adim olur, ama bedavaya da kimseye mama vermezler,.. Workhorse un maliyet dusurmek icin cabalari var, eski yeri kapasite olarak kucuk, yeni uretim yeri ayarlamaya calisiyorlardi, (bilgisi ingilizce asagida),... Oshkosh ta bos degil,.. Bence birbirine cok yakin teklifler olursa siyaset konusur. Yok en iyi teklifle fark varsa, en yakina cagri yapabilirler dus fiyati diye , o zaman mesela bizim ortaklikla bir digerine paylastirabilirler,.. kimden siyasi baski cok gelirse veya secimlere etkisi olacaksa o yonde gidilecektir... Mesela
"President Donald Trump blasted out a tweet one morning under the banner “great news for Ohio.” The great news? General Motors Co. was in talks with a company called Workhorse Group about forming a new affiliate that would buyーand re-openーthe shuttered Chevrolet Cruze car plant in Lordstown. Hundreds of jobs would be saved, in other words." bunu oy icin kullanabilir... ayrica Workhorse drone falan yapiyor, bulut bazli sitemleri var...
Yani bu is kesin bize gelir diye bir sey yok bence...Rakipler guclu ve orasi Amerika,.. Orda ruzgar nerden eserse agaclar oraya egilir...
Dolayisiyla sirkete inanmak lazim,.. Yeni yonetim, yeni anlayis, yeni yatirimlar, yeni ortaklik, gelisen avrupa ve yurtici pazarla Karsan eski Karsan degil,... Bu ihaleyi alamasa bile bu fiyat komik bence... Bi de ucundan kiyisindan alirsa, creme de la creme... :)
YTD......
"SON DAKİKA💥 ABD’nin Utah Federal Savcılığının talebiyle SBK Holding yönetim kurulu başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın bütün mal varlığına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından el konuldu."
Twitter da bu haber dolaşıyor. Bu nasıl bir oyundur. Bu adam daha yeni Karsan a ortak oldu. Acil açıklama yapılmalı KAP a.
Nasıl bir çöplüğe düştük böyle.
Hayırdır tahtacı sen kendini çok mu zeki sanıyosun [emoji6]
Yakın zamanda haber patlat Sbk la Kiraçal'ar ortak diye tavana doğru yürüt sonra şirket ASILSIZDIR diye Kap a bilgilendirme yapsın ver assagi götüüürr malı bu arada ardindan hooppp Olmayan ortagin mallarina Abd dolayli el konulsun çak 3.17 den 3.01 e SEVSINLER SENii ANASININ PARLAK TAHTACISI ...
YEMEZLER YAVRUM YEMEZLER .. AK TAHTA SAHIBI 3 MİLYONA YAKIN MAL TOPLADI O ANDA MAL VERMEYIN SAKIN !
Çıkış YAKIN .
Ek 26074
Önce sbk ile ortaklık dedikodusu çıkar, sonra yalanla, en sonunda sbk mal varlılığına el konuldu haberi. Grafiğe bakarsanız oyun büyük grafiğini ekliyorum. Yukarıda ve aşağıda ilk hedef ve direnç 5.10 ve 2.60. Hareketli ortalama, bolinger, aroon,macd vs hiç birşey ifade etmiyor sıkıştı kaldı. Yukarı mı aşağı mı zar atıyoruz. Bu hareket 1 aydır devam ediyor son bir ayın takasını paylaşabilen olursa sevinirim. Bu hareketi yapanlar takasta da kendilerini gizlemiştir aracı kurumlar üzerinden işlemleri yapmıştır ama bir umut.
Cuma günü olan satışın nedeni SBK meselesi değil, şirket yalanlamıştı o söylentiyi. Dün ABD de rothcapital analisti posta ihalesinin rakip firmaya verileceğini ihtimalinin yüksek olduğunu yazmış. Sosyal medyada coşku var resmen, Zaten dün hacimli olarak %12 yaptı şirket. Karsn 3.03 de son 30 dakikada ciddi destek buldu ama gelişmeleri takip etmek gerekir. Yatırım tavsiyesi değildir.
%100 amerkan şirketi olan workhorse un ihaleyi alma ihtimalinin yüksek olmasının işsizliği de katkı sunacağını görüş olarak bildiren coşkulu takipçiler var. Karsan ve ortağı morgan olson için herşey bitmiş değil, ihalenin bölünerek verilme ihtimal dahilinde. İhale sonucu salı gece belli oluyor.
Ne olur bu karsan
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://seekingalpha.com/news/362111...orkhorse-group
https://www.fool.com/investing/2020/...-flying-today/
bunar gibi pek çok sitede bu haberler yayınlandı. Gördüğünüz gibi 13 Ekim tarihi de telaffuz edilmiş. İnşallah ters köşe yapıp bize verirler ihaleyi. Ama algı tam ters yönde.
Roth'un, Workhorse'un sözleşmeyi kazanacağı öngörüsünde haklı ya da yanlış olup olmadığı henüz belli değil, ancak yatırımcılar ın cevap için uzun süre beklemelerine gerek kalmayacak. USPS 13 Ekim'de kazanan, ya da kazananları duyurması bekleniyor.
Yukarıdaki ikinci linkten alıntı yazının sonlarındaki kısım.
Haftalık yabancı alımı dikkat çekici, hayırlısı... posta ihalesi haberini kullanıp gevşeyecek mi , yoksa uçacak mı? SBK için açıklama gelecek mi? Yerli otomobil tedarikçileri açıklanması? Hızlı bir hafta daha bizi bekliyor...güzel bir hafta olsun....
Ve tabi bilançolar....