Toplam Takasın
%59..25 Akyatırım
%9,35 İşyatırım
%5 Ziraat
%5 vakıf
Kurumsal toplu
Printable View
Toplam Takasın
%59..25 Akyatırım
%9,35 İşyatırım
%5 Ziraat
%5 vakıf
Kurumsal toplu
Toplam takas dağılımını buraya yükleyemiyorum beceremedim
Bu işte bir acaiplik var. İkinci seansta işlemler bıçak gibi kesildi. İkinci seansın başlarında, düşüş yönünde 2,02 TL. ortalama fiyat ile 20.000 işlem oldu 14,30-16,00 arası işlem hacmi ve hareket yok.Bu durgunluk , speğin, hisseyi değersizmiş gibi gösterme çabası olabilir mi ? Hem de endeks 1800 puan artıda şu an.
Bu hissede sabırlı olmak lazım yoksa ekmek yedirmiyorlar
Garanti Faktöring , %7 pirim yaptı. Bunun da zamanı gelecek elbet.
Bazı topiklerde dolar sohbeti yapılıyor.
Dolar aldın bekliyorsun, bir anda %40 mı çıkacak.?
Bu çıkar hiç bakmaz.
Borsalarda hisseler iki yönde hareket eder, ya aşağı ya yukarı.
Yatayı hareketten saymadık.
Kaç hisse var tek yönlü ?
LIdfa kısa vade bekleyenleri memnun etmez ama orta ve uzun vade bekleyenler için kazandırma potansiyeli her zaman vardır
Garanti faktöring %9 pirimli , Vakıf finans %3 pirimli. Lizing lerde hareket , hızlı başladı. Sıra, bize de gelsin artık.
Gider mi bugün ?
Orkinos balıkları isterse gider...
Halka açıklığı az olan hisseleri toplamaya başladılar. Örnek , Burçelik , Sanko ,......gibi. Bizimkinin de halka açıklığı az. Sanırım ,yakında bizimkinde de gaza basacaklar.
Crdfa da şu an %6,3 pirimli durumda. Lider , sen neyi bekliyorsun...... Hep , illa en son mu, benim aldığım hisseye sıra gelecek. Şans işte.
LIDFA yada sıra gelecektir
Hisse analiz sitesinde , Lider Faktöring in saklamasında , 6.482.000 adet hisse görünüyor. Bunun 4 Milyonu Ak Yatırım , 617.000 adeti İş yatırım ,360.000 adeti Ziraat , diğerleri de birkaç aracı kurumda görünüyor. Demekki, halka açıklığı %15 e yakın........ Ak yatırımda 4 Milyon hisse var. Turşusunu mu kuracak.
Ucuz kalmış , halka açıklığı az ,karlı şirketler, uçuşa geçmeye başladı. Bizimki ise ,hala seyretmekle meşgul. Ne zaman, ben sıkılıp hisseden çıkarım , hisse uçar gider. Bu hep ,böyle oldu. O nedenle borsadan 1 Kuruş kazanamıyorum. Hep zarar , hep zarar.
1 Ay kalmış. Bu sefer bekleyeyim bari........ Sabredince de kazanamıyorum. 2-3 yıl önce, gsdholding de sabrettim. Tam 1 yıl sabrettim. O süreçte Türk hava yolları 5 TL. den 20 tl. ye , gene banka hisseleri , %50 yükseldiler.Benimki ise %15 bile yükselmedi. Oysa ederinin 3 de birinden işlem görüyordu. Kasası dolar doluydu. Kar ı mükemmeldi. Öyleyken doğru dürüst yükselmedi. Benim şanssızlığım herhalde.
Borsada kazanmanın şansla pek ilgisi yok.
Bilgi ve sabırla ilgisi var.
Borsaya bakış açısı da çok önemli.
Her gelen bir iki ayda al-sat'la voliyi vursaydı eğer, borsa kalırmıydı ?
LİDFA'yı nasıl buldunuz bilmiyorum ama çok iyi bir hisseyi, 2.04 gibi çok iyi bir fiyatla almışsınız.
Ben 2014 ten beri hissedeyim, ortalama maaliyetim 2.3140.
6/49 ya da Milli Piyango değil bu, bi çıksa diye dua edeceğiniz.
Bir gün mutlaka çıkacak ve değerini bulacak.
Sadece sabır.
Şirketin çok karlı ve fiyatının çok ucuz olması dikkatimi çekiyordu. 11 Temmuz Perşembe günü Lider Faktöring deki hareketlenmeye kapılarak , daha önceden , 0,67 den aldığım Merko hisselerini, aldığım fiyattan satarak, o gün 2 TL. den, 2,10 a kadar yükselen ve sonra 1,99 TL. den kapanan hissede ortalama 2,04 TL. maliyetle 30.000 adet hisse aldım. Şu an ise ,sattığım Merko 0,73 kapattı. Lider ise 2,02 TL. Yani şu an , Merko dan çıkıp buna yönelmem, beni , 6000 TL. kazançtan etti........Şimdi, bir de bunun üzüntüsünü yaşıyorum.
Bakın,
Bu göreceli kazanç ve kayıplar sizi üzmesin.
ASELS'nı 38 TL.den alan bir dostum var, hala bekliyor.
THYAO'yu, ÇİMSA'yı inanılmaz fiyatlardan almış kişiler var, bekliyor.
Almak için hisse seçerken en önemli kriteriniz dürüst kişiler ve yönetim olsun.
Çünkü bankadan kredi alan ya da bono ikraz eden şirket bu borcu en az 3 aylık taksitler halinde geri ödemek zorunda.
Ama halka açılıp para topladığında, ortağına, karından herhangi bir ödeme yapmak zorunda değil. Kanunda yazan yok birinci yedek akçe yok bilmemne akçe hop para ya bir iştirakine ya da olağanüstü yedeklere gidebiliyor.
Bu nedenle bist'e gelen şirketlerin belki %90 nı bu niyetle geliyor.
Amaç milleti soymak.
Bu nedenle bakmanız gereken ilk şey şirket büyük hissedarlarının kim olduğu olmalı.
Lidfa çok dürüst yönetilen bir şirket. Faktoring olduğu için hem denetimi çok sıkı hem de aile Musevi olduğu için bu yobaz toplumun tüm gözleri üzerlerinde.
Bende şu an 4 hisse var.
Büyüklüklerine göre sırayla PSDTC,LİDFA,AYGAZ,ÇİMSA. ( Lidfa dışında tüm hisselerde kardayım, PSDTC maaliyetim 5.01 )
LİDFA'da da 2.3140.
Hisseleri nasıl seçiyorsunuz bilmiyorum ama ben bu Merko'yu ilk sizden duydum.
Kolay gelsin.
İş Finansal daki kardeşim.Sizi izleyici üye olarak görüyorum. Aramıza hoş geldiniz.
TBB Risk Merkezi'nin verilerine göre geçen haziranda bankalara ibraz edilen çek sayısı 2018'in aynı ayına kıyasla yüzde 19.5 azalarak 830 bin 315 adede geriledi.
İlk 6 ayda ise bankalara ibraz edilen çek sayısı yüzde 18.4 azalarak 8 milyon 120.952 adede.....
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/e...odenmiyor.html
Bu yazıdan, Türkiye Odalar ve Borsalar birliği verilerinden, iki parağraf çıkardım.
Hani adam diyor ya, kaç tane çek gelecek te kıracak.?
Bu rakam sadece Haziran ay'ında 830.315 çek. Bu rakam %19.5 azaldıktan sonraki çek sayısı.
Parasal boyutu 53 Milyar TL.
İlk 6 ayda bu sayı %18.4 azalmış haliyle 8 Milyon 120 Bin çek.
Ayrıca, ekonomide görülen bu nakit sıkışıklığı ve krizler Faktoring kazançlarını daha çok artırıyor.
Parasal büyüklük olarak, sadece Haziran ay'ında 53 Milyar TL.
Lidfa, bir yıl içinde, azami 700 Milyon TL.lik çek kırabiliyor.
Teminatı alınmış sadece müşterisi olan kişi ya da şirketlerin çeklerini.
Bilançoda yazan, alınmış teminatlar toplamı 11 Milyar TL.
Bu bilgileri kafalarda bir derinlik yaratmak için yazıyorum.
Öğrenmek isteyenler için.
Tınaz bey teşekürler çok güzel bilgiler
Tinaz bey , şirketteki cs. nin paylarının Nedim Menda ya satılışı hakkındaki bilgi ve yorumlarınızı alabilir miyim. Kaç liradan aldı ,bu devralış şirketin geleceği için ne anlam ifade ediyor. Devir, hangi tarihte oldu.
Halka açıldığından bu yana ne vermiş.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=LIDFA
2018 yılında hem brüt 32 kuruş nakit, hem de % 50 bedelsiz verdi.
22 Mayıs 2019 da , yani bundan 2 ay önce ,endeks 83.000 iken bizimki 2,10 TL. imiş. Aradan 2 ay geçti. Bugün endeks 102.000 e geldi. Bizimki 2,02 TL. Yani endeksin %25 yükselmesine hiç tepki vermemiş, aksine %5 düşmüş. Yani, olması gereken fiyat olarak, toplamda %30 alacaklıyız. Bu alacağımızı , 2,10 TL. lik fiyata eklediğimizde ve endeksin %25 artmasına göre düşündüğümüzde, fiyatımızın 2,60 TL. olması gerekiyor. Bazı yatırımcılar ,endeks yükselirken,buna ayak uyduramamış , ama sağlam hisseleri aramaya başlarlar ve diğer hisseler çok yükselmiş deyip ,ucuz kalmış hisseleri ararlar ve çoğu zaman da bulamazlar. Çünkü , hemen hemen ,tüm hisselerin fiyatı , az-çok artmış olur. İnşallah bu hesabı yapıp ta, bu hisseye yönelirler de, hissenin fiyatı artmaya başlar.
Hissenin defter değeri 3.64.
Şu an ki fiyatla, 1 TL.lik değer 55 kuruş.
Millet alır almaz bilemem.
Bence bist'in en iyi hisselerinden.
Bu sene bir temettü açıklasa süper olur.
Halka açıldığından beri hiç bir yıl boş geçmedi.
Belli olmaz, her an bir haber düşebilir.
İnşallah.
Sektörü çok iyi para satıyor
Hisse %13 yükselerek , fiyat 2,29 TL. olmuş. Kimse bir şey yazmıyor. Yazın artık. Gün , bizim günümüz.
Halka açık oranı çok az olduğu için herkes at koşturuyor