ZORLU ENERJİ BAĞLI ORTAKLIKLAR VE İŞTİRAKLER
https://www.zorluenerji.com.tr/tr/ya...-ve-istirakler
Printable View
ZORLU ENERJİ BAĞLI ORTAKLIKLAR VE İŞTİRAKLER
https://www.zorluenerji.com.tr/tr/ya...-ve-istirakler
Ne zaman kar edecek bu sirket .
Zorlu Enerji perakende satış şirketine "Türkiye'nin En İyi İşyeri" ödülü
Zorlu Enerji'nin perakende elektrik satış şirketi OEPSAŞ (Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ), Kincentric Best Employers 2021 programı kapsamında Türkiye'nin En İyi İşyeri ödülüne layık görüldü.
https://www.aa.com.tr/tr/sirkethaber...i-odulu/669847
Şimdi bu şirketi biraz araştırdığıma 2017 yılında 360 milyon Dolara devraldıklarını gördüm.
https://www.enerjigunlugu.net/oedas-...sme-21432h.htm
ZOREN
Piyasa değeri :4 milyar 250 milyon TL (Kuru ort.13 TL alırsak DOLAR olarak piy. değeri:326 milyon USD)
Net Borç: 16 milyar 220 milyon TL (Kuru ort.13 TL alırsak DOLAR olarak piy. değeri:1 Milyar 248 milyon USD)
Ödenmiş sermeye: 2,5 milyar TL
Özkaynaklar :2,3 milyar TL (Özkaynakları her yıl düzenli olarak artmaktadır. Sadece 10 yıl önce yani 2011 de özkaynakları eksi -135 milyonTL)
2021 yılı 9 aylık bilançosuna baktığım zaman,
Net faaliyet karı: 1 milyar 700 milyon TL görünüyor.(2021 yılı topl. tahminim 2 milyar 300 milyon TL.
Finansal giderler ise 1 Milyar 780 milyon TL civarında.
Yani kısaca aslında ettiği kar süper. Fakat bugün için finansal giderleri oldukça yüksek.
Şirket sürekli olarak Avrupa, Asya ve Orta Doğu'da yatırım yapıyor. Çok akıllıca bir şey daha yapıyor ve genelde ülkemizde yenilenebilir enerji alanında yatırımlarını yapmış.
Yukarında Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ 360 milyon dolarlık yatırım yapılmış, yani kısaca bir iştiraki için yapılan yatırım bile Zorlu Enerji'nin bugün ki piyasa değerinden daha fazla.
Bir yatırımcı olarak burada karar vermek lazım, uzun vadede bu hisse nereler gidebilir.
Yaklaşık 10 yıl önce hisse fiyatı 1 dolar iken şimdi 0,1 dolar olması yani dolar bazında fiyatın onda bire düşmesi bir avantaj mı? Yoksa bir süre daha beklenip kar etmesi mi beklenmeli mi?
Yeni bir bedelli gelebilir mi
Hisse tl bazlı 2005 yili fiyatinda . Dusunebiliyormusunuz 17 senedir ayni yerde donup duruyor . Surekli yatirimcisindan para istiyor . Gitsin token cikarsin acemsahin dedigi gibi .
Mevzu sirket iyi olsunmu yoksa sirket bizce iyi borsadan bizene ancak bedellide ise yarar kafasımı .
Surekli borclanarak yatirim artar hormonlu buyursunuz . Ancak gelir getirecek aktif islerede girmek lazim .
17 senedir ayni yerde olurmu fiyat !!!
TKYB'ye 150 milyon dolarlık jeotermal enerji kredisi
Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, Dünya Bankası'ndan jeotermal enerji için 150 milyon dolar kredi temin etti.
Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, Dünya Bankası’ndan Jeotermal Enerji Geliştirme Projesi kapsamında 150 milyon ABD Doları tutarında kredi temin etti. Türkiye’de jeotermal enerji üretiminin artırılmasını hedefleyen kredi, özel sektör yatırımlarının finansmanında kullandırılacak.
Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji yatırımlarının finansmanında kullanılacak yeni bir kredi anlaşmasına daha imza attı. Türkiye’de jeotermal enerji kapasitesinin geliştirilmesinde özel sektör yatırımlarının desteklenmesi için Dünya Bankası’ndan temin edilen 150 milyon ABD Doları tutarındaki krediyle jeotermal enerji yatırımları finanse edilecek.
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı garantisiyle, 10 yılı geri ödemesiz olmak üzere toplam 25 yıl vadeli sağlanan kredi, kapasite geliştirme, üretim sondaj, buhar toplama ve güç tesisi inşa yatırımlarının finansmanı da dahil olmak üzere jeotermal enerji projelerinin finansmanı için kullandırılacak.
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-643892
Alarko kdr olamadin .
Zorlu Enerji, ESG performansında 54 şirket arasında 4. oldu
Zorlu Enerji, çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim (ESG) faaliyetleriyle, bağımsız derecelendirme ve araştırma kuruluşu Vigeo Eiris tarafından yapılan değerlendirmede, 54 enerji şirketi arasında dördüncü sırada yer aldı.
https://www.dunya.com/sirketler/zorl...-haberi-644473
iyi hoş da hisse neden sürünüyor
Yeni yıl ile beraber elektrik fiyatlarına ticarethaneler için %126, meskenler için ilk 150 kWh altına %52, 150 kWh üstüne ise %127 zam geldi.
Bu zam güneş ve rüzgar enerjisi üreten şirketlere yarar gwind
ZOREN :1,66 TL ile 2022 yılına başlıyor.
Yeni yılın zoren yatırımcıları için bereketli geçmesini dilerim.
Gelen elektrik zamları zoren elektrik satış fiyatlarına olumlu yansıyacak mi yoksa yekdem kapsamında sabit fiyatla mi satıyor bilgisi olan cevap verebilir mi?
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/988026
Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı Rotor Elektrik Üretim AŞ'nin Osmaniye ili, Bahçe ilçesinde işletmekte olduğu 150,6 MWm / 150,6 MWe lisans ve 135 MWm/135 MWe kurulu güce sahip Gökçedağ Rüzgar Enerjisi Santrali'ne entegre olarak güneş enerjisinden elektrik üretmek üzere Birleşik Yenilenebilir Elektrik Üretim Tesisi (Ana Kaynak RES + Yardımcı Kaynak GES) kurmak amacıyla santralin mevcut elektrik üretim lisansının 160,209 MWm / 150,6 MWe olarak tadil edilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na başvuruda bulunulmuştur.
Arkadaşlar, bu kap açıklamasından benim anladığım, mevcut 135 MW rüzgar enerjisi 160,2 MW a çıkıyor. Ayrıca 150,6 MW güneş enerjisi ilavesini içeriyor. Yanılıyor muyum? Ya da doğrusu ne olduğunu bir arkadaş açıklarsa sevinirim.
Bunlar surekli borclaniyor neden hedge etmiyor .
Faaliyet kari cok iyi ozkaynak yavas yavas artiyor . Finanasman giderine takilip kaliyor . Alarko bu isi cozdu 6 kat gitti . Alarkonun faaliyet kari 400 milyon zorlunun 1.7 milyar . Potansiyel var ama neden takılıp kaliyor .
Net doviz borcu nekdr sirketin nekdri hedge acaba .
Karın agrisi doviz borcu ise neden hedge edilmiyor . Baska birseymi karın agrısı . Hangi yillar nekdr borc odemesi var bilancoda goremedm . Bilen varsa paylasabilirmi .
ZOREN: 1,77-1,78 TL.
Hissede hacim düştü. Bir yön arayışı varç Bakalım nasıl olacak. Acelemiz yok.
Dertleri yok ki Vesteli sömürüp duruyor yıllardır
02.12.2021 tarihli özel durum açıklamamıza istinaden; Şirketimizin iştirakleri aracılığı ile Türkiye'de yürütülen elektrikli araç şarj istasyonu satışı, kurulumu ve işletmesini kapsayan faaliyetleri ile bu konudaki projelerinin Avrupa Birliği ve çevre ülkelere taşınması ve ilgili ülkelerde bu kapsamda faaliyet gösterilmesi amacıyla, Bulgaristan'da, Hollanda'da kurulu %100 bağlı ortaklığımız ZES N.V.'nin %100 doğrudan hissedar olduğu, "ZES Solutions EOOD" unvanlı bir şirket kurulmuştur.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/992771
Elektrige zam geliyor yok . Dolar gidiyor yok . Dolar dusuyor yok ne zaman neyi fiyatlayacak acaba .
Yillardir para pul oldu . Yatirim yapiyormus birazda yatirima cvp versin . 1 milyar kambiyo zarari yazarmi 4.ceyrek
Duzgun basda biraz daha mal alalim . Zaten iflas ettik . Ha biraz fazla ha eksik ne farkeder . Cope kdr yolu var . Sermayesi kdr ozsermayesi yok . Yazik yahu insaf 20 yildir
Son 5 yilda herseye en az %400 uzeri zam geldi . Borsada ki sirketler keriz avinda .
Gecende yazdm borsa isini arpalik goruyorlar muhtemelen millet para topla bedelli yap temettu yok hisse hareketi yok . Trade yap bedelli yap işi bulmuslar . Sene 2002 1.20 hisse bugun 1.70 . 20 senede %50 prim yok . El insaf arpalik goruyor iste lazim olunca sıcak nakit işini goruyor .
Varsa baska izahi soylesin biri
2002 de 3 milyar dolar olan sirket bugun 300 m dolar . Mantik ne boyle basi bos ulke olunca herkes at oynatiyor .
Şunun izahini kimse yapamaz ve hala cikip borclanmaya devam diyor . Zoryen halka ac dersin gulerler . Zes dersin gulerler . Imtiyazli hisse olunca boyle takilirlar .
sinirler gergin evet. haklısınız. şirket çok borçlu.. hatta bu yetmiyormuş gibi zorlu holdinge borç bile vermiş.. olabilir..
13.01.2022 itibariyle hissenin kapanış değeri 1.73tl.. yani 0.13 usd..
şirket hakkında araştırmalara başladım.. edindiğim bilgileri izninizle derleyip toparlayayım.. özellikle şirketin edindiği malvarlıklarının yaptıkları yatırımın değerlerini toplamak amacındayım
Zorlu Enerji/Küçükosmanoğlu: 2030 yılı için karbon nötr bir şirket olma hedefine ulaşmayı amaçlıyoruz
https://tr.investing.com/news/market...i-oldu-2251382
ESKİ HABER
2,5 MW kurulu güce sahip her bir türbinin 100 metre kanat çapı ve 85 metrelik kule gövdesi ile 30 katlı bir bina yüksekliğine sahip olduğu vurgulanan açıklamada, "Zorlu Enerji, toplam 210 milyon avro yatırım bedeli ile 2010 yılında faaliyete geçecek Gökçedağ Santralı'ndan yılda 500 milyon kilovatsaat elektrik enerjisi üretmeyi planlıyor.
2021 YILINDA GÖKÇEDAĞ RES 338 milyon kw üretim yapmış.
yatırım naliyeti 210 milyon euro
ESKİ HABER
Zorlu Enerji’nin 320 Milyon Dolar yatırımla tamamladığı Kızıldere3 projesinin 99,5 MW kurulu güce sahip ilk ünitesinin resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Zorlu ve çok sayıda katılımcının yer aldığı törenle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi.
KIZILDERE3 YATIRIM MALİYETİ: 320 milyon usd
2021 yılında 1milyar kw üretim yapmış
ESKİ HABER
Zorlu Enerji Eskişehir, Afyon, Bilecik, Kütahya ve Uşak illerinde elektrik dağıtımdan sorumlu Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin tamamını 360 milyon dolara satın aldı.
Şirketin dün akşam KAP'a yaptığı açıklamaya göre, Zorlu Enerji ve Zorlu Osmangazi ile Dedeli Yatırım ve Yıldız ailesi mensupları arasında imzalanan anlaşma kapsamında Osmangazi Elektrik Dağıtım ve Osmangazi Elektrik Perakende'nin satın alma işleminin Şubat ayı içinde tamamlanması bekleniyor.
Rekabet Kurumu Zorlu Enerji'nin iki şirketi satın almasına için 13 Ocak'ta izin verdi.
Yıldızlar SSS Holding, Osmangazi Elektrik Dağıtım'ı 2010 yılında 485 milyon dolara satın almıştı.
OSMANGAZİ ELEKTİRK 360 milyon usd ye satın alındı
ESKİ HABER KIZILDERE2 JES
Zorlu Enerji Grubu'na ait, Türkiye'nin en büyük jeotermal santrali olacak 80 MW gücündeki Kızıldere 2 Jeotermal Santralinin, 60 MW'lık ilk fazı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından resmi kabulünün ardından ticari elektrik satışına başladı. Santral tam kapasiteli faaliyete geçtiğinde yıllık 600 milyon kWh elektrik kapasitesine sahip olacak.
Manisa Alaşehir 1 Santrali
Türü: Jeotermal Enerji Santrali
Kapasite: 45 MW Elektrik
alaşehir jes 336 milyon üretim yapmış 2021de
Bugün itibarı ile ZOREN in borsadaki piyasa değeri: 320 milyon Dolar.
Bir santrali bile daha değerli.
evet öyle.. fiyatlar bu seviyelerde olmasa alamazdım.. bakalım yurtdışı santrallerin de maliyet değerlerini bulabilirsem aktaracağım.. gaz dağıtımları ihaleden almışlar sanırım 2010 öncesinde
panel üretim şirketi haberi dikkatimi çekti ayrıca..
hes tarafına da üretim miktarı odaklı bakalım..
Borç durumunu daha önce 25.12.2021 tarihinde değerlendirmiştim.
Şirketin artıları genelde yatırımlar tamamlanmış olup, karına olumlu etki etmektedir.
Bugün için finansal giderlerinden dolayı net kar çıkmamaktadır.
Bir kaç yıl içerisinde borçlardaki azalma , borsadaki fiyatına da yansıyacaktır.
2021 yılı ciro tahminim 10 milyar TL
2022 YILI ciro tahminim ise 20 milyar TL dir.
2022 yılı faaliyet kar beklentim 4,5 milyar TL' dir.
Zoren enerji alanında bana göre sektörün devlerinden birdir.