Aktifimizde kayitli Arsamizin guncel degerini 62.500 milyon TL olarak hesapladim. Nasip olursa yarin detay aciklariz.
Printable View
Aktifimizde kayitli Arsamizin guncel degerini 62.500 milyon TL olarak hesapladim. Nasip olursa yarin detay aciklariz.
Boş arsa olamaz sn.emekli onun bedeli açıklanmıştı 2 3 sene oluyor.
SM-N900 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SİLVER-CAN SORU/CEVAP KÖŞESİ
SORU:
-Abi yine uçmuş sunuz, 62.500 Milyon TL arsa ve siz aynı karede.
CEVAP:
-Mevcut 103.000 m2 fabrika arsamız var. 11.04.2016 yılında ise, fabrika yerimize bitişik parselinde bulunan 7.922 m2 lik bir arsayı satın almışız. Bu satın alma öncesi buraya değerleme raporu düzenlettirmişiz. Değerleme şirketi bize bitişik olan bu yere M2 başına 389 TL fiyat belirlemiş. Rapor tarihi Nisan-2016. Şimdi bu fiyata her yıl %25 koyarsak şöyle bir sonuç ortaya çıkar.
2016 yılı: 389 TL
2017 yılı: 486 TL
2018 yılı: 608 TL
Mevcut arsamız :103.000 M2* 608 TL = 62.624.000 TL
SİLVER-CAN SORU/CEVAP KÖŞESİ
SORU:
-Emekli fonlarından soruyorlar, diyorlar ki; Bu arsa boş bir arsa mı, yatırım amaçlı mı. ne dersiniz abi?
CEVAP:
-Ya kardeşim, iyi, bir de boş olsun. Var mı böyle bir dünya. Biz firmanın gerçek değerini belirlemek için bu hesabı yaptık.
SORU:
-Emekli fonları şöyle bir soru daha sorabilir abi. "Her şirkette arsa olmuyor mu, abartmayın"
CEVAP:
-Güzel kardeşim, her şirkette oluyor ama, biz bu şirket için çalışma yapıyoruz. Bizi ilgilendiren kendi şirketimiz.
izci kardeş. her şirket arsa üzerindedir elbette ve her şirketin güncele yakın değişen özsermayesi oluşur. bo özsermayede silverde şu anda sermayesinden biraz fazladır..bu şirket böyle sinekten yağ çıkarma hesabına kadar düştü ise vay şirket yatırımcılarının haline demek kalıyor...
Yabancı işlemlerinde ilk defa satış tarafında olmuş.
Hayırlı olsun mallar ziraat yatırıma geçmiş
ortak satışa başladı. heyecanla izlemeye devam.
An itibariyle 95 bin sattı alışta ata 33 1.
Tahta boşaldı mal satışı gelince millet tırstı.
Vatandaş hisselerini kote ettirmiş. Ziraat yatırım 2.187 bin
yatırım tavsiyesi değildir.
bende fark ettim 2milyon 187 bin lot kote olcaktı . Ziraat Yatırıma kote olmuş.... bugünde oradan 100 bin lot satış oldu.... öncesindede orada 400 bin lot varmış.... Yani acaba satan gerçekten ortak mı ? yoksa onun sattığını düşünmemizi isteyen spek mi ?
2 gün içinde şu kadar sattım diye açıklama gelmezse anlarız....
-----------------------------------------------
yatırım tavsiyesi değildir....
Şahsi düşüncem , hiç bir şirket ortağı , ortaklarına kızıp , elindeki varlığı kelepir fiyattan satmaya kalkmaz.... Tabi farklı oyunlar ortaya konabilir..... Mesela kalkıp , şu kadar lot sattım diyebilir , ama gizli hesaplardan bunları alanda kendi olabilir... Maksat elinde senedi bulunduran yatırımcıları , bak ortak buradan sattığına göre ,bunun ederi ancak bu psikolojisine sokmak...... Yani sizler ve bizler bu şirketin ederinin daha yüksek olduğunu düşünüp buraya yatırım yaptığımıza göre , ortakda bu fiyattan satacak kadar keriz olamaz...... Bu satış 1-2 yıl sonra da gerçekleşebilir..... bunu bir kenara not edin.....
---------------------------
yatırım tavsiyesi değildir...
Estağfurullah siz ve ekip mükemmel
Ayni fikirdeyim hatta bunu yazdım
Ziraat bugün işlem ne yapmış arkadaşlar.
An itibariyle 97 bin satti
Şükürler olsun. Bugün bu iş biter inşallah.
Sn ızci sürer biraz kanaatimce. Dün akşam güzel bir yazı ile sizi bilgilendirecektim biraz yogun geçti. Bu 2009 olayı 1 sene kullanıldı. O olay ile ilgili yazacaktım müsait zamanda yazarım
O zaman, ilk satış yaptığı ile bitirdiği süre arası ne kadar dı.
bir günde 200 bin satsa bu satış 10 iş günü devam eder...yaklaşık iki haftada bu satışların bitme ihtimali var...tabi bu şekilde satışına devam ederse vede babayiğidin çıkmadığını kabul edersek...
Bence her sattığı lotta satanın gücü azalacak. Satışa geçmesi haberi beni fazlasıyla memnun etti.
Sevgili knox, Son durum nasıl. Müsait olduğun zaman.
ilk defa hissedeyken ortak satışına denk geldim. not edelim 2,35 ten satmaya başladı.
bakalım nerede bitirecek.
alım fırsatı verirse son kursunu da sıkarım. ama inşallah vermez :)
Satışın başladığı bilgisi kesin mi tam anlayamadım.
12.09 ile 12.30 arasında hiç işlem olmadı.sonra 17157 tane 2,36 dan alış oldu.