Resmin yeni şekli , kendini bir şey zannedenlere KAPAK olsun..
https://i.postimg.cc/dtWH7gyL/R-727.gif
Printable View
Resmin yeni şekli , kendini bir şey zannedenlere KAPAK olsun..
https://i.postimg.cc/dtWH7gyL/R-727.gif
Sayın izmirli_hoca bu kapak patronlara mi ? .... saksakcilarina mi?
Olay koptu gitti gari.
Siz emlak isindende iyi anladiginizi yazmistiniz. Yanliz ve yanliz su Batikcimentonun arsasi biz ky lara kalsa kac hisseye bir daire duser?
Artik beyin cimlastigi yapiyoruz.
Bir yorum yaparsaniz sevinirim.
Saygilar.
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Batı Çim, İzmirin girişinin görünüş estetiğini Dünyanın hiç bir yerinde olamıyacak şekilde MAHVETMİŞTİR.
Derhal ve derhal İzmir'in yakın çevresinden KOVULMALI ve senelerdir vermiş olduğu zarar tazmin ettirilmelidir.
Senelerce yaydığı silikon tozlarının KANSER ettiği insanları saymıyorum bile.
Naldökende yapraklar senelerce YEŞİL olarak görünmediler.
Artık, bir 5 sene İZMİR' in yeni daireye ve de göçe falan ihtiyacı yoktur.
Eldekiler, yenilenmeli ve yetinilmelidir. Dağ taş beton oldu. Nerde 1960-1970 lerin İZMİR' i..
Buranın boşaltacağı alan, Yeşil alan olarak yeniden düzenlenerek, BATIÇİM in İzmir' verdiği zarar geriye
çalıştırılmalıdır.
Ne oldu, birilerinin tansiyonu KAÇA çıktı ?:halay:
zannediyorum ki bir bedelli sermaye arttırımı gelecek...ama çakal patronların eli cebine nasıl gidecek bunlar adama çölde su vermezler öyle ahlaksızlar ki nasıl para koyacaklar....
ben sizin topunuzu bir kaziga baglayacagim İzmirin girisine ibreti alemi oldun diye asacagim...azicik daha kaldi sabredin:)
Sayin izmirli_hoca biraz kacamak cevap oldu..... Bizde cevreci insanlariz....fabrika law edilmeli kismi dogru....Ama arsa olarak degerlendirilmesi gerekir....yoksa sizin torunlarda nemalanamaz ileride size kizarlar.
Bedelli icinde hazirligimiz tamamdir.
%100 den fazla yapmazlarsa tabi...
Kurun ve faizin kucagindan kalksinlar
yoksa yok olup gidecek bu imyiyazli
....... yoksunu iyi egitimli mirasyediler.
[emoji23][emoji35]
Saygilar.
Emlak işi oluşuncaya kadar , sizi beni gömer.. Unutun..
Ama bu "mirasyedi" ler, "sonradan konan" lar, ("iyi eğitim" den şüphedeyim) için yolun sonu geldi..
Taki aklıllarını başlarına toplayıp, Ya zuladan, ya dışarıdan, ya faizden yada imtiyazdan vazgeçsinler.
Bedelli tek çıkış. O da bir an evvel..
Benim ve sizin gibi tuzu kuru olanlara bir şey cik olmaz..
Olan, burada yanlış kişileri dinleyenlere olur, oldu da..
NOT: 1,82 ile Batı, içinden Sökeyi (83krş) düştüğünüzde 44 krş a geliyor.
Bozdurup bozdurup güle güle harcasınlar, mirasyediler...
ülkenin özeti bu şirket yönetimi ile ne kadar paralel
Sayin iki gozum ........ yoksunu iyi egitimliler ihracat yapacagiz dediler...
para kazanacagiz demediler ki.
Basiretsizlikleri ve ongorumsuzlukleri
artik bir faciyaya donmek uzere.....
Bizim buyuklerimiz yaslari ilerledikce
“Allahim aklimi ve burgacimi alma”
diye dua ederler.
Bunlarin akli kalmamis ve nereye pislediklerini nelere zarar verdiklerini
artik bilemiyorlar.....
Son sozu bilanco soyleyecek.....
Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Saygilar.
13.09.2018 nolu özel durum aciklamasinda para kazanacaklarini soyluyorlar...hem de iyi para...gorecegiz...
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fiyat 30 küsür yıl öncesindeki halka arz fiyatının altına gelmiş, bilanço iyi gelse ne olur kötü gelse ne olur?Mesele hiç bir zaman bilanço olmadı bu hissede, 53 milyon PD de neyi konuşucaz? 2017 de 21 milyon net kar eden limanımı, iki kere bedelli yapan kasasına 320 milyon giren Sökeyimi, 49 yıllık l işletim hakkını aldığın heslerimi, milyarlık arsasınımı? Birileri herkesin gözünün içine baka baka, topiğinde yaza yaza yapıyor bunları, mesele bilanço filan değil şu an ki tek mesele bu geminin dümeninde birisi varmı? Varsa kaptan olarak varlığını belli etsin, kayalıklara çarpmaya az kaldı.
Kayaliklara carpacakmi...? Gemi karaya oturdu parcalanmayi bekliyor demek daha dogru bir tani olur.
Siz rahat rahat yuzuyordunuz ya.....
Patronda ilicada keyfine bakiyordu ya
biraz sabir .....Ramazan in arkasi yaz
hepbirlikte yine yuzer tatile devam edersiniz gari.
Kaptan mis....
Saygilar.
toplar merak etmeyin oyle 1+1 daire parasi kadar yapilan islemlere aldanmayın
KAP: BTCIM [ ] BATIÇİM BATI ANADOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. Finansal Durum Tablosu (Bilanço)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/763182
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...6aa252ba1e051a
Net Dönem Karı veya Zararı -50.751.293
Ne olacak şimdi?
YTD
https://i.hizliresim.com/k9q7Vv.png
Bu tablodaki 31 Aralık 2018 tarihi itibari ile belirtilen rakamlar TL değil herhalde, 3 ayda böyle bir fark mümkün değil.
Arkadaşlar çok karamsar olmayın fabrikalar çalışıyor. Üreten hiç bir şirket iflas etmez. Yıl sonuna doğru inşallah zararlarını siler. Batıçim öz varlıkları çok ğüçlü bir şirket burada sürekli karamsarlık konuşmayın şirket bu borçları yatırımda harcamış zamanı gelince o yatırımlar erğeç meyvesini verecektir. Ytd
Bence, Bilançonun böyle geleceğini adamlar taa 2 sene öncesinden biliyorlardı. KY hep görmek istediğini bekler.
Hiç piyasaya dönüp bakmaz . Kimseyi suçlamıyorum ama beklentiler gereksiz yüksek tutuldu.
Bazı arkadaşlar bu konuda çok fazla iyimser davrandı ve şartlandırdı.
Hatta, yatırımcı , gereksiz havalara girip, anormal fiyatlara gitmesin diye , yalap şap bir değerlendirme bile yaptılar denebilir.
Tabi , hoş görümü anlayana yazıyorum.
O değerlemenin üstüne eğer, 1 bedelsiz , ve 2 de bedelli koyabilselerdi, önce herkes çok kızacakdı ama şimdi, KY ,
helal olsun "şartmış" diyecekti.
Maalesef, bazen gençlerin enerjisi, tecrübenin yerini dolduramıyor.
Bu bilançoda, hatanın büyüğü, ülkeyi bu duruma düşüren zihniyette aranmalıdır.
Enseyi karartmayın. Bu günleri de geçeceğiz..
Yük taşıyana taşıttırılır.
Taşımaya devam.
YTD
Buğünler çok hızlı geçilir inşallah.
Sayın Kyno ben hiç bir varlığa keyfimi kaçıracak yada refah düzeyimi etkileyecek miktarda yatırım yapmam, yani hayatım Batıçim in fiyatına endeksli değil,ama sizleri bilemem, sizin güveniniz tamki her gün alıyormuşsunuz... Benim üzüldüğüm konu gelinen bu duruma rağmen halen şirketten bir hamle ve en küçük tepki gelmemesi, sonuçta bahçenizden erik çalınmıyor, kaç yıldır meyvede vermediğiniz için ağaçlarda taşlanmıyor artık kökünden kesiliyor, bu işten gerçek zararı görecek olan yönetimin kendisidir, hiç bir şey yapamıyorsan liman gönderir ordinoyu 3 TL ortalama 3,6 milyon adet alır batı hissesi olayı çözer, 10 milyon TL bu şirketin itibarından önemli değil, bankalara ödenenin yanında, hem söke asla olmasa bile batıliman belki! karlı bir yatırım yapmış olur.
Bu bilancoyu adamlar zaten biliyorlardi,sadece bizler bilmiyorduk,Aylardir hissede satis yapiliyordu.Gelen satislarin sebebi anlasilmis oldu.Simdi ise sattiklarini yerlerine koymaya calisacaklardir.Ama hangi seviyeden ? Olaya bundan sonra bu sekilde yaklasmakta fayda var. y.t.d
Hiç alakası yok.ülke ekonomisi ve inşaat sektörü zirvedeykende bu yöneticiler bu şekilde berbat yönetiyorlardı.şimdi arkalarındaki yırtığın yama tutmadığı ayan beyan açığa çıktı.
Ha unutmadan Gedikten satan kim diye çemkirenler var ya neden sattıkları da ortaya çıtı.neymiş hedef saptırıp sağa sola saldırmanın alemi yokmuş.ytd.
Kısa bir değerlendirme...
3 aylık dönemlerdeki kritik satış eşiği bir türlü 250 milyon TL nin üzerine çıkamıyor...
Buna karşılık maliyetlerde % 70 e varan artış görülüyor.. Dolayısıyla % 44 lerdeki brüt kar marjı, % 15 lere gerilemiş...
Nakit ve benzerlerindeki artış zannımca, BSOKE de %50 oranında yapılacağını tahmin ettiğim 200 milyon TL lık bedelli sermaye artışında BTCIM e isbet edecek miktarı karşılamak amaçlı diye düşünüyorum...
Bu şirket özsermayesini yaralamadan borçlarını öder bunu yıl sonunda görürsünüz. Heleki uzun vadede çok rahat öder. Çok karamsar yazılar yazarak speğe yardım edenler vebaldedir. Nibaşdandamı kötü bu şirket. Ytd.
Dar bir zaman aralığında derledim.
Hata olmamasına dikkat etmekle beraber , kontrol edilmesi uygundur.
https://i.postimg.cc/bYQQNw10/R-827.gif
Özetle:
Borsa' daki çimentolar, krize rağmen
1-Özkaynaklarını % 3 oranında artırmışlardır. (Çok iyi)
2-Ortalama Borçları ise % 18 civarında artmıştır. (Dövize rağmen)
3- % 100 ün üzerinde Karlılık düşüşü vardır. (Düşük kar oranı)
4-Hasılat kaybı ise ort. % 13 civarındadır (Çok iyi- Düşük fiyat nedeni ile olabilir)
5- Ortalama Borsa fiyatları 1 sene de % 18 kayıpta..
6-Limanlardan uzak Fabrikaların hasıla kaybı nettir.
Tebarüz eden ler , ADANA, BURSA, CIMSA (Cemtas olayı ile Bursa, Satış olayı ile Adana)
BATI ve SÖKE , büyük yatırım ve borçlarına rağmen, ortalamalardan çok fazla uzaklaşmamıştır.
Bilhassa Batı daki FİYAT düşüşü bu tabloda desteklenmiyor. AKCANSA ile esdeğer yönetiliyor.
Borç yükü azalan,Varlığını artıran BURSA en basarılı olarak lanse edilebilir.
Tüm bu çıkarımlar, tamamen şahsıma ait olup, ilaveler ve düzeltmelere açıktır.
Lütfen Yatırım tavsiyesi olarak almayınız..