Ocak ayı içinde pazar değişikliği için müracat edeceklerini bekliyorum. Umarım olur. Haberi bile uçurur. En az x.. yapar.
Printable View
Ocak ayı içinde pazar değişikliği için müracat edeceklerini bekliyorum. Umarım olur. Haberi bile uçurur. En az x.. yapar.
Perşembe tavan yaptiginda patron Alım yapmış.2.3 milyon TL civarı.
Tahminim kamyon yükünü aldı, çadır çekecekler. Çadır çekilene kdr dökülen dökülecek, çadırın üzerinede binenler olacak sonra onlar iniğ inip binecekler.
Önemli olan nihai hedef. Patron akıllıysa bu kıtlıkta elindekini değerlendirir. Yok piz boğazsa yapacak bişey yok.
40 milyon ton rezervin karşılığı olarak 29 milyon dolar bile yapmıyor şu an piyasa değeri :D :D Kömürün tonu 70 Cent olmuşta bizim haberimiz yok.Allah'ın belaları.Afişlerle duyurmak lazım aslında altınyağ'da kömürü bedavaya veriyorlar diye.
Altınyağ Madencilik (ALMAD): Şirket'in bedelli sermaye artırım sürecinde Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Kullanım Yerlerine ilişkin hazırlanan Fon Kullanım Raporunda belirlenmiş olan Tekirdağ İli, Malkara İlçesinde bulunan Kömür Maden Sahasına ilişkili yatırımlarından iş makinası ve araç yatırımlarına istinaden; Maden Sahasındaki Dekapaj malzemesinin döküm harmanına taşınması amacıyla kullanılacak olan, toplam 15 adet damperli kamyonun, 1 yıl ilave garanti uzatımı ve 10.000 saatlik Motor ve Şanzıman periyodik bakımlarını kapsayacak beşli bakım paketi ile tüm vergi ve sigortaları dahil anahtar teslimi olarak 27mn TL peşin bedelle alımı için sipariş verilmiş olup sipariş sözleşmesi 27.01.2022 tarihinde imzalanmıştır.
Dün bilanço geldi.44 milyon civarı Kar. Şimdilik tepkisiz kaldı.
Altınyağ Madencilik karını artırdı
https://parafesor.net/altinyag-maden...rdi-13-02-2022
Yönetim Kurulumuz 16.02.2022 tarihinde yaptığı toplantıda;
Şirketimizin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)'den ihale yoluyla satın almış olduğu Tekirdağ İli, Malkara İlçesindeki maden sahası ve bölgesinde bulunan toplam 88 adet arsanın, 30527 ruhsat no'lu kömür maden sahasının dışında kalan bölgelerde olan, kömür madeni bulunmayan ve daha önce şantiye, eski döküm alanları ile eski imalat alanları olarak kullanılmış 64 adet ve 431.838 m2 yüz ölçümüne sahip parsellerin, 22.000.000 TL satış bedelinden az olmamak kaydı ile satışının yapılması konusunda gerekli görüşme ve işlemlerin başlatılmasına,
oy birliği ile karar verilmiştir.
Bugün 13.35 te gönderilen KAP
Merhaba,
Beni gülümsettin kardeşim. Çok iyisin.
Bu hisse takibimdeki bir hisse, ilk yazımdı ve yazdığın şeyi eleştirdim sadece.
Hani desen ki "Yahu, yakın izleme pazarından hisse mi alınır..." bir şey demezdim.
Ayrıca, yorum yaptığın haberde de bir gazlama yok. Demiş ki " Almad karını arttırdı, 44 milyon yaptı" gibi bir şey.
Ben, Eplas ve Mazhar Holdinçiyim. 13 senedir tutarım, onlar da buradaydı, üst pazarlara çıktılar.
Hadi ısrar ettin bir gaz vereyim bari;
Adam bedelli yaptı, yüz akıyla çıktı. Tmsf'den maden aldı, kazıcı ve yükleyiciler aldı. En son 15 kamyon nakit sipariş verdi.
Bugünkü haberde de aldığı arsaların bir kısmını satacağını duyurdu.
Kar yazmış, daha ne? Bana makul gibi geliyor ama kimseye al demem.
Benim diğer hisselerin patronu gibi, bunun patronu da ahlaksızın teki... O yüzden girecekler buna dikkat etsinler.
-------------------------------------------------------
Sen en iyisi burdan ilerle, "Patron için şöyle böyle diyorlarmış..." falan de. Daha tutarlı olur.
Yoksa, adamın kasası para dolu ve borcu da yok.
İyi bir akşam diliyorum.
Saygılarımla,
Merhaba,
Bir hisseyi almak için, önce baştan aşağı forumu okurum. Bilanço ve Kap haberlini gözden geçiririm.
Burada onlarca forumu baştan aşağı okumuşumdur veee,
kimin ne amaçla neyi yazdığını %90 bilirim...
Mesela sen; hisseyi önceki hafta 1.90-1.92 aralığından sattın. Geçen hafta geri dönmeye başladı ve kendine 1.40-1.50 arası tekrar alım hedefi koydun.
Ama hisse 1.72 den döndü. Alamayacağını düşünerek, hemen böyle bir yazı yazdın. :-)
Muhtemelen yarın panik yapıp, 1.92 ye tekrar yazacaksın.
Ama üzülme, 1.88 e verirler alırsın.
Sabırlı olursan, patron, üç kuruşa tenezzül eden biridir. Zaman zaman hisseyi taban taban basar. İstediğin fiyattan alırsın. Böyle yazılar yazmana gerek kalmadan.
Ama, hadi patron akıllandı...
"Ulan Nuri, 3 kuruşa ne tenezzül ediyorsun? 50 milyon tona yakın kömür rezervin var, sana 1.80-1.90 dan mal kitleyecek diyorlar, malı 4-5 liraya da rahat kitlersn..." derse ne olacak?
O potansiyel var, üstelik adam kalitesiz olsa da, Kap haberlerini anında yapıyor, yayınlıyor.
Diyeceğim o ki, vebal alma. Yükselir, düşer. Seni beni ilgilendirmez...
Ben niye yazdım?
Başka forumlarda da, gereksiz yazılara, gerekli cevapları veririm. Araştırırsan görürsün.
Burası, Yip, eski adı ile Gözaltı pazarı. Herkes aklı ile hareket etsin.
Benim senetlerim de uzun süre burada kaldığı için, girip çıktıkça, diğer senetler hakkında da bilgi sahibi oldum.
İyi bir gece diliyorum.
Saygılarımla,
YİP den çıkış için gerekli şartlar oluşmuş ise başvuracaklardır. Tek olumsuz yanı eğer başvuru reddedilirse bir sene boyunca tekrar başvuramayacaklar (bilgim bu şekilde). Bu da bir yıl daha gözaltı anlamına geliyor. Tabiki olumsuz fiyatlanacaktır (tahminim). Ama eğer kabul edilirse patronun insafındayız :) Yatırım tavsiyesi değildir.
Bu Kap üretime fiilen başlandığını mı anlatıyor bize iletişim adresi vererek?
Merhaba,
Değerli kardeşim, seni kimse cevaplamamış. Hisseyi takibinde tutan biri olarak, ben bir şeyler yazayım.
Bunlar herkesin bulabileceği bilgiler, belki biraz yorum lazım;
Web sayfasından;
Türkiye’nin en eski ve köklü sanayi kuruluşlarından biri olarak 1962 yılından bu yana bitkisel yağ üretimi yapan Altınyağ Madencilik ve Enerji Yatırımları San. ve Tic. A.Ş. yönetim kurulumuzun yaptığı sektörel analiz ve değerlendirmeler sonucu bitkisel yağ sanayii sektöründen çıkmaya karar vermiş ve 19.12.2018 tarihinde şirketimize ve bağlı ortaklığımız Gürtaş’a ait İzmir A.O.S.B.'de bulunan gayrimenkul ve makine parkının tamamını Yakamoz Yağ San. ve Tic. A.Ş.'ye 27.500.000 $ + KDV bedelle satmış ve ticari faaliyetlerine Çınarlı Mh. Ozan Abay Cd. No: 10 Ege Perla B Kule Kat: 12 D: 123 Konak - İzmir adresinde kendi mülkü olan ofislerinde devam etmeye başlamıştır.
2020 yılı sonunda T.C. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından ihale ile satışa çıkartılan Malkara Kömür İşletmeleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün Tekirdağ-Malkara'da bulunan 600.000 m2 civarındaki maden sahası toplam 23.600.000 TL (KDV dahil) bedeli ödenerek şirketimiz bünyesine katılmıştır.
Maden sahasına ait 30527 nolu maden ruhsatının şirketimize devri 06.08.2021 tarihinde tamamlanmış ve 17.11.2021 tarihinde de daha önce fason/kiralık hizmet aldığımız Batı Trakya Madencilik A.Ş. firmasından 15 milyon TL bedelle Kömür Yıkama ve Zenginleştirme Tesisi satın alınmıştır.
Ödenmiş sermayesinin 105 milyon TL’ndan 275 milyon TL’na çıkarılması ile ilgili sermaye arttırımı süreci 08.12.2021 tarihinde tamamlanarak tescil edilmiştir.
Kazancına halkı da ortak eden ve Borsa İstanbul’da ALMAD koduyla işlem görmeyi sürdüren Altınyağ, Türkiye’nin En Büyük İlk 500 Sanayi Kuruluşu arasına girmeyi sektörde kalıcı bir oyuncu olmayı hedefliyor. Altınyağ iştirakleri olan Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları San.ve Tic. A.Ş. ve Altınyağ Biodizel Petrol Ürünleri Enerji Üretim A.Ş. firmaları Altınyağ çatısı altında faaliyetllerine devam ediyorlar.
Koyu olan kısımda, zaten üretimin olduğunu beyan ediyor. Fason hizmet alırken, tesisi satın almış. Bu işlemler yapılırken de, maden çıkarma işlerinin de devam ettiği anlaşılıyor. Bu işlemleri de yine kiralık araçlarla yaptığı anlaşılıyor. Ancak, 15 tane kamyon ve 4 tane de paletli ekskavatör alığını biliyoruz. Geçen seneden de hatırladığım kadarı ile 2 lastikli ekskavatör alınmıştı. Aksi belirtilmedi şu ana kadar, sadece Çan2 termik ile de 2 milyon ton kömür sözleşmesi var.
----------------------------------------------------
Yağ;
Altınyağ, kurulduğu 1962 yılından 2018 yılı sonuna kadar bitkisel yağ üretim ve satış faaliyetinde bulunmuştur. Çok yönlü analiz ve değerlendirmeler doğrultusunda tüm üretim tesislerinin satışı ve sektörden ayrılmayla sona eren bu 57 yıllık uzun dönemde, kuruluş felsefesinin temel ilkeleri olan kalite ve güven konusundaki değişmeyen tavrı sayesinde firmamıza yurt içi ve yurt dışından sürekli olarak bitkisel yağ talepleri gelmektedir.
Bu nedenle firmamız, artık asıl faaliyet alanı olan madencilik konusunda kendi giderek artan yoğun üretim ve satış faaliyeti yanı sıra;
Ayçiçek, kanola, soya, keten, ketencik, aspir gibi yağlı tohumların yurt içi ve yurt dışından alım satımı, başka bir tesisin fason işletilmesi suretiyle ham yağ, küspe üretim ve satışı,
İç piyasada dökme olarak ham, nötr ve yarı rafine, tam rafine yemeklik bitkisel yağ ticareti,
Firmamız bünyesinde bulunan Altınyağ ve Altın Oil markaları yanı sıra alıcının talepleri doğrultusunda müşteri markaları ile ambalajlı olarak iç piyasa ve ihracat amaçlı rafine yemeklik çiçek yağı, mısır yağı ve naturel-sızma zeytinyağı üretim ve satışı faaliyetiyle de ilgilenmektedir.
Yukarıdaki paragraflarda da, yağ ve tohum faaliyetlerinin sürdüğü anlaşılıyor. Koyu olan bölümde de, bir yağ tesisinin işletilmesi suretiyle hem kendi markasına, hem de diğer markalara yağ ürettiği anlaşılıyor.
-----------------------------------------------------
Sadece merak edenler için yazdım. Investingde birisi "Ne marka yağ üretiyor" diye sormuş, biri de "Mal mısın, bu maden şirketi..." diye cevap vermiş.
Netice; evet üretimi var görünüyor. Hisse primlenmese de, nakit yatırımlar yapıyor ve anında Kap'a bildiriyor.
Al-Sat tavsiyesi değildir. Ben izlemekte, beklemekteyim.
Hisselerimi yazmıştım. Yatırımlarım çakılı duruyor. Beklentilerim gerçekleşirse, bu da halen ucuz ise, düşünürüm.
Saygı ve selamlarımla,
Karşıyaka Asliye Ticaret Mahkemesinde E.2018/750 sayı ile devam eden davanın bugün görülen duruşmasında mahkeme, şirketimiz lehine davanın reddine karar vermiştir. Karar tebliğinden itibaren 2 hafta içinde istinaf yolu açıktır.
Saygılarımızla kamunun bilgisine sunulur.
Patron bugün gönderdiği kap(saat 10.43) ile 2.777.000 lot aldığını açıkladı.
Sabah 2.823.940 lot işlem vardı.
patron alıyor da alıyor https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1021680
ALMAD – Mehmed Nureddin Çevik tarafından 2.777.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %20,10’a yükseld
Vergi dairesine sundugu tabloda 3 aylık net kar 39.525.732 tl.
Haber 15.12 de gelmiş.
Bu kömür fiyatları böyle giderse yıl sonunda sermayesi kadar kar gelir umarım
Alooooo trende miyiz hala?
Bebek bebek.
Burada sabır eden üst pazara çıkınca asıl parayı kazanacak işin özü sabır yıllar sonra patron taşın altına elini koyup hissesini alıyor
Her şey yolunda gidiyorsa neden bilançoyu son güne bırakıyor.
Biran önce açıklayıp gerekli oranı yakalayıp üst pazara çıkmak için başvuruda bulunmuyor.
Ya farklı bir konu var
Yada son güne kadar topladığım kardır diyor.
50 milyon kar. Hayırlı olsun.
Madencilik sektöründe önemli yatırımlar yapan Altınyağ, yatırımların meyvesini almaya başladı. Yılın ilk üç alında 50 milyon lira rekor karı açıkladı
https://www.borsagundem.com/haber/al...or-kar/1660918
ALMAD – Sermaye artırımından elde edilen fonun 20,0 milyon TL’sinin tedarikçi borç ödemelerinde, 15,0 milyon TL’sinin kömür yıkama – zenginleşme ve eleme tesisi alımında, 4,9 milyon TL’sinin lastik tekerlekli yükleyici alımında, 16,2 milyon TL’sinin ekskavatör alımında, 27,0 milyon TL’sinin damperli kamyon alımında, 3,0 milyon TL’sinin Malkara Maden Sahası bölgesinde yeni parsel alımları/kiralamalarında, 10,5 milyon TL’sinin ise dekapaj maliyetinde kullanıldığı açıklandı.
Yönetim Kurulumuz 27.05.2022 tarihinde yaptığı toplantıda;
Şirketimizin payları, Borsa İstanbul A.Ş.'nin 21.12.2018 tarihli kararı ile BİST Kotasyon Yönergesinin 35. maddesinin 1. fıkrasının (ğ) bendi kapsamında Yakın İzleme Pazarına alınmış ve 25.12.2018 tarihinden itibaren Yakın İzleme Pazarında işlem görmektedir,
Şirketimizin bağımsız denetimden geçmiş son 2 yıllık finansal tablolarında dönem kârı gerçekleşmiş olması ve bağımsız denetimden geçmiş 31.03.2022 dönemi finansal tablolarında Özsermaye/Sermaye Oranının 1.25'den büyük olması nedeniyle, 21.12.2018 tarihinde Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim Kurulunun kararı ile Yakın İzleme Pazarı'na alınmasına ilişkin nedenlerin ortadan kalktığı tespit edilmiştir.
Şirketimizin ALMAD kodu ile Borsa İstanbul A.Ş. Yakın İzleme Pazarı'nda işlem gören paylarının, bir üst pazara geçiş için gerekli olan BİST Kotasyon Yönergesi şartlarını sağladığı tespit edildiğinden, BİST Alt Pazar'a geçiş için Borsa İstanbul A.Ş.'ye başvuru yapılmasına,
oy birliği ile karar verilmiştir.
Kamuoyuna saygılarımızla arz ed
SNKRN başvuralı iki ay oldu halen daha cevap gelmedi .bazılarına daha erken cevap verdiği oldu
SM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirketimizin 27.05.2022 tarihli Yönetim Kurulu Kararı gereğince;
ALMAD koduyla Borsa İstanbul A.Ş. (BİST) Yakın İzleme Pazarı'nda işlem gören paylarımızın, Borsa İstanbul A.Ş. (BİST) Alt Pazar'a geçişi için, 30.05.2022 tarihinde Borsa İstanbul A.Ş. (BİST)'ye Pazar değişikliği başvurumuz yapılmış olup, ilgili başvurumuz, Borsa İstanbul A.Ş. (BİST) Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanacaktır.
Gelişmeler hakkında KAP (Kamuyu Aydınlatma Platformu)'da bilgilendirme yapılacaktır.
Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.
Snkrn 2 ay oldu dahaca onay yok
1 Bir liradan toplanılanlar üç katından dün ve bugün servis edilmiş görünüyor
bu fabrika yağ üretiyormu?