Aynen belki bir ihtimal 24 e uzanabilir .Ama önemli değil.Uzun süredir takibimdeki ttrak ı bugün itibarı ile portföyüme aldım .Allah nasip ederse uzun bir süre buradayım .Bu tarz güzel hisseler 10 yılda bir fırsat verir .Kıymetini bilene tabi
Printable View
3.çeyrek bilançoyu dikkatle incelediğimde Kur riskinin olmadığını gördüm.2018 sonu bilançosu da 117.346.905 TL karşılığı döviz açığı varken, ypp pozisyonu 2019 yılı 1.çeyrekte 27.072.985 TL karşılığı artıya geçmiş durumda.
+8.406.699 $ ve -257.342.215 yen ,-2.280.903€, .Kısaca kur riski şu an için yok.
kur riski yok dogru ama yuksek faizden yedigi golü not etmemissiniz !
daha once yaptigim genis capli 1Ç analizinde satislarin dusmesinin sirket icin tek handikap olmadigini ayrica refinansman ve yeni isletme sermayesi icin kullanilan yuksek oranli kredinin yine yuksek oranli faiz oranlarinin uzun donemde sirketin karlarini oldukca olumsuz etkileyecegini konusmustuk.
satislar artsa dahi, sitketin mevcut kredi ihtiyaci degismedigi surece bu faiz oranlarinda eski karliligina ulasmasini hatta yakinlarina bile yaklasamayacagini ifade etmek yanlis olmaz
Ben yüksek borcu yok demedim.Sadece kur riskinin olup olmadığından bahsettim.
Ttrak ve Toaso şu an Koç grubu şirketleri içinde en düşük kalan hisseler oldu.
Koç grubu şirketleri düştüğü yerden kalkmasını bilir.
O yüzden Ttrak kısa vade için değil ama orta ve uzun vade için cazip fiyatlarda.
sanirim endeks 79-82 arasina ttrak 24'lu seviyelere dogru gelecek gibi, 3. ve son alim noktam olacak ! hayirlisi artik
Allah sonumuzu hayır etsin, maalesef doları salmak zorundalar, salmıyorlar sorun bu. (Borsadakiler için fark etmez ha tl üzerinden tecavüz ha dolar üzerinden).
Mscı endeksi nedir ki. Bu Ttrak da şereeffli olmaya başladı amkhissesi..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bir kaç kademe hariç diğer hepsi dolu
son senelerde toplanan tüüm hisselerin kaçtan maliyetlenildiği , kimin ne kadar zararda olup beklediği , satmadığı , onursuz , başfino ve avarelerin takibinde ... :ok:
ellerinde çetele var ..
amaçları , zamanında malı piyasaya dağıtan kişiler... zorla ( 80- 70 - 60 - 50 - 40 - 30 ) tl lerden sattıkları ) , yüzbinlerce lotları zararına sattırıp kara geçmek istiyorlar, bunuda yapamıyorlar ,, beceriksiz embesiller ,,,
dikkat ederseniz 26 tl fiyatta takıldı ,,, büyük ihtimalle bu oyuncuların maliyetide 26 civarı ,,, daha aşağı vermek .ötleri yemiyor,,, bu sefer eldeki bulgurdan olup daha çok zarara gömülecekler ondan korkuyorlar....
millet elindeki malı satmayınca çıldırıyorlar ,,,
bi ileri iki geri kıvırıp duruo ,,,
arkadaşlar şirketin bilançosuna fazla takılıp kafa yormayın ,, şirket öyle veya böyle kar ediyor,,,
Ttraktörün Borsada hisse fiyatını belirleyen onursuz vatandaşlar Tarihe geçtiniz .. :ss:
TTRAK - 14.05.2019 Salı - Günlük
https://i.hizliresim.com/y6YzBa.jpg
aklınızda olsun : acil her an ihtiyacınız olmayan parayı , kiralık kasa , kumbara gibi atın ( 1 -2 tane ) atın unutun :yes:
Umut... cesaretin yarısıdır.
,cıtıbank aracılığıyla bu kıymetli kağıdı ,uygun fiyatlardan verdikleri için teşekkürler.Başarılarının devamını temenni edip daha düşük fiyatlardan bekliyorum .Bu beklenti ultra uzun vadelidir.👍😁😁
bu kapasitede bir fabrikayi bu degerlere kurmanin imkansiz oldugu piyasa degerlerine geldik ! isim hakki, piyasa payi falan gectim
Aramadığım yer kalmadı. Ttrak elektrikli traktörle ilgili. Bir şey bulamıyorum.
elektrikli traktörle ilgili , üretimi gizli tutuyorlarmış . :ok: dünyada ilk , yerli ve milli diyor ..
bir tane prototif yapmışlar , onun tanıtımı yapılıyor ..
Bakan Pakdemirli , yerli ve milli Elektrikli traktör prototiflerimiz seri üretime hazır , ( ! )
https://youtu.be/H-hTeQBespc
yani elektrikli araba oluyorsa traktor niye olmasin ! denenmemistir
eger Turkiye'de boyle bir sey yapilmissa (inanmak istiyorum ama zor) ttrak sirketi bu hali ile ic piyasada iptal olur. yurtdisina acilamazsa hisseler cop olur !
yahu bir yatirim yaptik, dunyada bir ilk hikayesi bize denk geldi ! yani ihtimal vermiyorum ama
su da bir ihtimal bu projede kimler var onu da gorup karar vermek lazim
yapar ama bu ciddi bir surec ! bu surec de ne olacagi onemli !
bir de bu traktorleri tesvik kapsamina alarak satarlar ! ee yurtici pazar biter min. 1000 traktorden 12.000 traktor cirodan dusulur bu durumda. 12.000 traktor x 27.500 usd 330 milyon usd yapar !!!!!
2 milyar TL
Doğru; yerli otomobili yaptılar, yerli savaş uçağı göklerde, yerli ve milli ama patentlerinden dolayı Amerikadan izin alamadan satamadığımız helikopter o dağ senin bu dağ benim geziyor sıra yerli ve milli traktörde. Bence yaptıkları akülü otomobile yakın birşeydir tabi onu da gerçekten yaptılarsa:kahkah:
25lerde görüldü şu an itibariyle...
Bugün çok sağlam duruyor
Elektrikli traktör olmaz batarya çok pahalı ömrü o kadar uzun değil elektrikli bisiklette bile yıllık 500 TL akü maliyeti var. Tarlada ne kadar çok pulluk kullanırsan o kadar karlıdır zaman ve mazot. Elektrikli o protip bırakın sürmeyi. Tarla içinde gezinti bile yapamaz. Yağmurlu havada Ekim yapılır. Balçık gibi olur tarla
gerçekten 7 liralık elektrikle 9 saat çalışacak bir traktörün yapilabilecegine inanan varsa, borsada yatırım yapma kararını yeniden düşünmeli.
H8266 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ya hakkikaten bazı arkadaşlar saçmalıyor..
bu hükümet ki tank fabrikasını satıyor kalkacakta traktörle uğraşacak,üstelik bir sürü üretici varken...tümüsan,erkunt,bozok,karacabay,ertuğrulla r,başak vs...bir tane daha olsa ne olur olmasa ne olur..
binek arabalara bakın yok yok,her marka var....ford,tofaş nerde biz nerdeyiz..
vede parası olan kıçı kırık arabayı mı alır yoksa hayallerindeki mercedesimi alır....ttrak segmentinde mercedestir tir...
ortaklarından biri koç diğeri dünyanın en büyük tarım makinaları üreticisidir...eğer bişey yapılacaksa önce ttrak yapar...
malesef bu haberide kötü kullandılar...ve ttrak hak etmediği darbeleri üst üste almakta...
bu tahtaya hükm edenler alçak bunlar acımasız..
kendi kendilerine vererek hisseyi aşağı getirirler..sen ben de aaa bak ben satmasamda başkası satıyor deyip elimizdekileri almaktır amaçları...
sabırlı olmak ilkemiz olsun hatta imkanınız varsa hiç bakmayın,bu günlerde geçecektir...
YTD
Arkadaşlar hisse özellerini geçin, ülke borsa genelimiz çok sıkıntılı, Allah sonumuzu hayretsin. Bu sıkıntılar geçmeden bu da inecek, nereye kadar , magmaya kadar yolu var. Uzun vadeli girmediniz mi bu hisseye zaten? İzlemeyin ekranı bu kadar. Zarar ufaksa kol kesebilirsiniz. Yabancı var ya hiç gözünün yaşına bakmıyor, zararına çatır çutur satıyor yeri geldiğinde.
çok pis verdiler bugünde alıştık artık acı vermiyor acımadı ki acımadı ki...:oleyo:
Evettt
Anketimiz açıldı...
31 Mart seçimlerini pek çok ilde doğru tahmin etmişdi Hisse.Net anketimiz...
Sizlerin katkıları ile gene aynı başarıyı elde edeceğimizi düşünüyorum...
Anketimiz de oy kullanmanız için İstanbul da yaşıyor olmanıza gerek yok
Oy kullanmadan ve sonuçlara bakmadan geçmeyin derim...
https://www.hisse.net/topluluk/showt...53#post3459253
saygılar/başarılar
bu elekrikli traktor prototipinin tanitildigi fabrikanin goruntusu var! bu konuda fikri olan varmi
Yahu arkadaşlar yapmayın bu elektrikli traktör şimdi olmaz önümüzdeki zaman diliminde olur önce batarya yapacaksın kaç tane akü ile tarlayı sürecek bu traktör römorku aküyle doldurmanız gerekir. Bu traktör düz yolda kullanılmak için değil tarla surersin 4-20 pulluk koyarsin 10 ve üzeri pulluk çekebilen traktör bile bizde üretilmiyor hadi varsayalım elektrikli traktör kardeş Ekim zamanı belli adamlar yeri gelir 24 saat tarla sürer bunun ikilemesi var ilaçlaması var gübre atımı var tırmığı var kaz ayağı var nadasi var adam küspe almaya gider buğday satmaya gider sap saman çeker bu dediğiniz elektrikli ile olmaz.
Yağmurun yumusattigi tarlayı bir kaçır toprak taş gibi olur inim inim inliyor zaten mazotlu onu sürerken elektrikli ile nasıl olacak kitap bakanın gösterdiği protip ile bahçe bile belleyemezsin you tube de izleyin traktör adamlar ne zorluklar yaşıyor
bu elektrikli traktor hikayesi dususu ile 3. ve son alimlari da yaptik, ortalamalar 27 gibi oldu bu saatten sonra yatirimciyiz !!
hayirlisi, bekleyip gorecegiZ