Sn.edalcove patron olunca bir çok kapı açılır
Spekülatör olunca ülke dışında ölmekte var
Adamların kalbini yarıp içini görme şansımız yok
Bizim ki temenni...
Printable View
Sn.edalcove patron olunca bir çok kapı açılır
Spekülatör olunca ülke dışında ölmekte var
Adamların kalbini yarıp içini görme şansımız yok
Bizim ki temenni...
Cevap için teşekkürler.
Ben bu hisseyi daha almadım, tanıdığım/bildiğim bir hisse değil.
Çok ucuz olduğu için (özellikle PD/DD çok düşük) dikkatimi çekti, ama patron faktöründen dolayı almaya elim gitmiyor.
Bir de bu çeyrek imaş'dan sağlam zarar edecek sanki...
YTD
Şirketimizin 03.08.2023 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında;
Muğla Marmaris Selimiye Mahallesi Bük Sokak Derinazmak mevki 151 Ada 3, 13, 22 ,27 parselde kayıtlı 3.003,88 M2'lik arsa 74.986.400 TL bedel ile satın alınmıştır.
Kamuoyu ve yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur.
internetten araştırdım merkezi bir yer değil....
piyasa araştırması dahi yapılmamış...
orada denize 350 m uzaklıktaki 5 dönüm arsa 27 milyon tlye satılıyor. dönümü 5 milyon tl civarı yani.... 15 milyonhadi olsun 20 milyon...
bence çok şüpheli bir işlem yapılmış....
şirket nakitini böyle har vurup harman savurmamalı eğer başka bir nedeni yoksa tabi
Zarar bu şekilde yazılmaz, duran varlıklar düşecek ve bilançonun sağ tarafında özkaynaklar. Sonuçta özkaynaklar azalacak bu da firmanın defter değerini düşürür, bu da pd/dd yi yükseltir. 900 Milyon TL bir azalma olacak. 3. çeyrekte tekrar IMAŞ yükselirse bu sefer de tam tersi olarak defter değeri artacak, bence önemsiz ama yatırımcıyı etkileyebiliyor.
PD/DD = max 0,45 olur diye düşünüyorum
İmaş hisselerini borsada satar
Arsanın dönümü 25 milyon, internetten baktığınızda düşük rakamlar da var daha yüksek rakamlarda. Biraz zarar etmişerse de şaşırmam. http://www.sahibinden.com/satilik-ar...fiyati-fn_desc
Denize çok yakın bir yer ama sıfır değil önünde bir otel/kulüp var diye anlıyorum ama yine de kötü bir yer değil. Başakşehir bitti sayılır, Aydın sanayi ve ticaret merkezi de. Buradaki kaynakları selimiye ye kaydırabilirler belki ama otel ile dip dibe hatta otelin arazisine giriyor biraz anlamadım (151/27). Belki ortak bir proje yapacaklardır mevcut firma ile (otel vb ya da villa projesi). Yakında kokusu çıkar iyi bir şey açıklarlarsa en azından bir hikaye daha gelir.
IMAS iyi bir sektörde, çoğu iş de bildiğim kadarıyla ihracat. Alapala satılacak veya batacak IMAS'ın rakibi.
IMAS pd/dd 4.5 endüstüri ortalaması 17 civarında. Bu firma satılsa veya Adese satsa 60 TL'den satabilir, yani 15 Milyar TL yapar, %14'ü adese'nin bu da yaklaşık 2 milyar TL nakit girişi yapar. Şu andaki adese'nin piyasa değeri 1.7 Milyar TL. Keşke IMAS'ı satabilse, borsa da satmasından daha çok ihtimal bir gruba satılması, Adese ve ITTIFAK oratk olarak.
Kasaya direkt 260-280 milyon tl para girecek bu hamle ile...
Hisarların tamamını satarlar ise en az 1 milyar tl girecek... Eski para ile 1 kattrilyon lira. Doğrusu müthiş para
Arsa iside aklımı kurcaladı. otelin tam arkasındaki parseller alındı. Ya otel ile anlaşılıp büyütülecek ya da otelde satın alınacak bana göre.
iki türlü de iyi olur diye düşünüyorum
Alınan arazi konusunda gereksiz spekülasyon yapıldı. Bilinçli yapıldığı ortada zaten. Alınan parselleri burada paylaştım. Belkide otelin bir kısmı alındı. Çünkü 151/12 parsel üzerinde yapılar mevcut. Şimdi de ittfh operasyon çekildi :) Hisselerin tamamının satılması şuan için mümkün değil. Toplamda 13 milyon lot satış yapılabilir. Buradan gelen parayla ne yapılacak ?
İnşaAllah düşündüğüm şey gerçekleşir.
İttfh ve Adese temelde sağlam şirketler. İkisi de bistin en ucuz hisseleri
Adese ve ittfh uzun süre nadasa bırakıldı.
Ekim yapıldı/ hasatta yapılır bakalım verim olacak mı?
hisse bir kaç günde 1,70 lerden 2,17 'ye geldi ama hala çok çok ucuz bir şirket
piyasa değeri 2,2 milyar tl ama sadece avm 2,4 milyar tl ediyor
500 milyon tl den fazla nakti , konut projeleri ve diğer taşınmazları ile kelepir bir şirket gibi görünüyor
İmasm hisse satışıyla kasaya 85-88 milyon TL girdi.
Satılacak 2 milyon lot hisse kaldı.
Zeemeram projesi toplam 1120 bağımsız bölümden oluşuyor. 4 etapta yapılacak.
Elmas evler teslim edildiğinde mercan evler de 2025 yetiştirilir
Adesenin proje yönünden sıkıntısı yok...
Elmas evlerin tamamlanması Adese/seha (ittifak holding ) için kaybettiği prestijini geri kazanması olacaktır
6 aylık bilançoya girer mi?
Bu hareketler normalmidir? Yorumlayacak arkadaşlara teşekkür ederim.
neden aşağı saldılar anlamafım. işlem hacmi çok çok yüksek. mal toplama operasyonu olabilir. dikkatli olun dostlar
Aynı seansda 3 defa taban. Hacim anormal yüksek. Filmin sonu nasıl bitecek bakalım.
MUHTEMELEN; mal verip, özellikle imas kaynaklı kötü gelecek bilançoyla daha da basıp alttan alma peşindedirler.. Hadi önceden imaş kaynaklı kârları olumlu fiyatlasa neyse de..
Geldik, gidiyoruz..