Yumruk arası ekmek zammı..
Printable View
TCMB Yıl sonu dolar kuru beklentisi 6,20
Aralık vadeli dolar 6,84 ten işlem görüyor.
Brent Petrol 75,24 +0,67 +0,90%
Ham Petrol WTI 66,11 +0,22 +0,33%
*eurusd 22 ayın en düşük seviyesini gördü, 1,1136
Alın size chp yönetimi ekmek hemen 1.25 oldu diyor tüm akpliler sosyal medyada :) resmen şaka gibi.
İstanbulda biz ekmeği epeydir 1.25'ten alıyoruz.
Bir ara 1.50'den de almıştık.
Yine 1.50 yakındır.
benim aldığım çavdar ekmeği coktandır 3.30 tl, beyaz ekmeğin fiyatından haberim yok.
Ekmek gramajı ile de çok oynuyorlar. Örneğin zam yok zam yok efem dediklerinde 250 gramlık ekmek 200 grama düşürüldü. Vatandaş 1 tl.den alıyor ekmeği emme gel gör ki gramajı düşürülmüş.
Eurusd 22 ayin en düşügünde ..
Ula biz İstanbulda 1.50 den yiyoruz...Gramajı farklı olabilir ama...:(
1500 gram köy ekmeği 5 lira :evil:
Ekmek verdiklerine şükredin. CAHAPE döneminde ekmek yoktu ekmek .
ayda bir migrosta, ekmekte bir alana aynından diğeri %50 kampanya var
alıyom üç beş tane buyuk paketlilerden, buzdolapta stokla, bir ay ye..
Konu biraz ekmek üzerine olunca yazmak istedim.. işim gereği fırıncılarla vb baya haşır neşir oluyorum.kullandıkları unlar katkı maddeli undur.. sizin evde 3 saatte olacak ekmek fırında 30 dk da olur.. sindirim sistemi vb rahatsızlıkları işte böyle katkı maddeli ürünlerle ortaya çıkıyor..
700-800 e alın güzel bir ekmek yapma makinesi.. 500 gr undan size kocaman sağlıklı ekmek yapsın.. ben yıllardır öyle yapıyorum..
Eskiden hatırlarım evde 3. Günü dolan ekmek yemyeşil olurdu bayatlardı.. şimdi 10 gün dayanan ekmekler var reyonlarda.. üzerinde de fit, sağlıklı vb yazıyor şaka gibi..keza evlere alınan fırın ekmeklerinide takip edin kaç gün sonra yeşil küf oluşacak.. veya hiç oluşmayacak mı ?
Bu yüzden kesinlikle ekmeğinizi kendiniz yapmanızı tavsiye ediyorum..
CDS'te 450
https://bit.ly/2J11bO1
USD / Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bugün TSİ 14:00'te Nisan ayı politika toplantısı kararını açıklayacak. TCMB yerel seçimler öncesinde parasal sıkılaştırma amacıyla durdurduğu haftalık repo ihalelerine bu ay tekrar başlamıştı. Bir hafta vadeli repo faizi yüzde 24 seviyesinde bulunuyor. Faiz beklentileri büyük ölçüde değişiklik olmayacağı yönünde. Bloomberg anketine katılan 20 uzmanın biri hariç tamamı politika faizinin sabit bırakılmasını bekliyor. Fitch Ratings'in iştiraki Fitch Solutions'ın makro araştırma birimi TCMB'nin 2019'da 400 baz puanlık faiz indirimine gitmesini bekliyor. Ancak kuruma göre TL'nin daha fazla zayıflaması ve sıkı dış finansman koşulları bankanın genişlemeyi ertelemesi anlamına gelebilir.
Burada da köy ekmeği geçen sene 2,5-3 lira birşeydi sonra 3,75 oldu sonra 4,00 sonra 4,50 sonra da 5 oldu tıpkı doların son yükselişi gibi yavaş yavaş çıktı, kimse hiçbir şey hissetmedi, ben sanayi tip ekmek almıyorum çünkü beyazlatıcı var ve çabuk tükeniyor hemen bayatlıyor, köy ekmeği katkısız daha lezzetli doyurucu ve abartısız en az 3-4 gidiyor, diğer ekmeğe göre kıyaslarsam çok büyük kardayım, tabi diğer yediğim kazıkları çıkarsam o ayrı :evil:
Mb Toplantısı kaçta.
Organik Tam Buğday 500 gr İHE 3.50 TL benim tercihim bu.
CDS tekrar 450 lere geldi.
https://pbs.twimg.com/media/D4_hgJAWkAAWi8J.jpg:large
benim mahallede 7 tane filan migros var
ama karfur daha ekonomik
o az var işte sadece 1 tane karfur
Demek yine abdestli bir mümine ihtiyaç duydunuz . Tamam tamam.
Ya arkadaş siz neden kendi ekmeğinizi yapmıyorsunuz da nerede ne şartlarda üretildiği belirsiz hamurumsu şeyleri yiyor ve yediriyorsunuz.
Az büyüklerinizi örnek alın yahu , mesela sayın Başkanımız ekmek için kurumlarını Beştepe ekmek fırınına mı gönderiyor, hayır kendisine özel yaptırıyor.
Sizde yapın, çok basit bir şey. Su , un , maya . 5 su bardağı un , 1 su bardağı su , 1 yemek kaşığı un . Karıştır, at fırına 220 derecede 40 dakikada pişer.
Üstelik çocuklarınız için istediğiniz gibi zenginleştirin ekmeğinizi, kuru yemiş ekleyin , su yerine sütle yapın isterseniz . Ohhh mis ve tertemiz . Hem de fırından alacağınız ekmeğin yarı fiyatına.
Ya bu insanlar hiç rasyonel değil ya . Hem temiz hem ucuz diyorum, daha ne olsun.
Yemen yengeye söyleme, kalk kendin yap zor bir şey degil. Fırıncıların çoğu erkek değil mi ? Hadi tembellik yapma, çocukların için yap.