Evet şimdi daha mantıklı oldu, şimdilik üretim-tüketim kafa kafaya, depolar devreye alındıkca kapasiteyi arttıracaklar muhtemelen.
Printable View
3. çeyrek, 180 mn hasılat, 4.çeyrek, 210 mn hasılat beklentim mevcut. 2023 çeyrek ortalaması 260 civarı olur.
Dün ve bugün değerleme için biraz araştırma yaptım.Toplam özkaynak oranı 11-12 milyar tl civarında olur diye düşünüyorum.Değerlemede kullanılan yapı birim maliyetlerinde binalarımız geneli 4A seçeneğinden değerleme yapılmı maliyet analizinde.
Geçen sene 2480 tl olan m2 maliyeti şu anda 6400 tl 2022/3 itibariyle
Sn. hasboy,
Değerlemede
Kira * 12 yıl (Gelir)
Arsa + Yapı (Maliyet)
yöntemlerinden büyük olanı ekspertizin nihai kanaati olarak belirtildiği için ve kiralar dediğiniz orandan bile fazla arttığı için en az dediğiniz miktarda özkaynağı ben de bekliyorum. Dediklerinize katkı yapmak istedim.
Gayet güzel bir iş modeli olan, gelecek vaadeden ve değer üreten bir firmayı; faaliyetine son verse ve varlıkları icradan satılsa edeceğinin 5'te 1'ine almak için son fırsatlar bence.
Sene sonu değerleme zamanı yaşanacağından neredeyse emin olduğum GYO rallisinin öncüsü olacak firmamız. Üstelik diğer çoğu GYO'nun aksine gelirleri dönemsel değil, kredi faizlerinden doğrudan etkilenen bir iş modeli yok.
Bu burada kendime not olarak dursun, ileride başlığın bu sayfasına bakarken hatırlarım: 3,5 liradan ortak olmuştum zamanında bu firmaya diye.
Şirketin belki ana işi Elektrik üretimi değil ama bu taraftaki potansiyeli görmezden gelemeyiz, 85 aktif deponun birgün komple GES kaplandığını ... Kapasitenin sürekli artacağını düşünürsek ....
Son Ticarethane elektrik birim fiyatı 4.4516 TL yazıyor
https://www.encazip.com/elektrik-fiyatlari
Sarı sitede çayırovada 40000 m2 kapalı alan depo 2 milyar 200 milyon TL ye satılıktı. Var gel buradan RYGYO hesapla şimdi. KKM deki paraları projelerden akacak nakitleri saymadım bile. Başımıza bir şey kondu ama talih kuşudur inş.
Enerji krizinin ayyuka çıktığı bu günlerde yeni mevzuat işin üzerine adeta tuz biber ekti...
yenilenebilir enerji kaynaklarından sonuna kadar yararlanmamız gereken bu günlerde sisteme takoz olan yönetmelik ile birlikte çoğu firma yenilenebilir enerji ile ilgili yatırımlarını askıya aldı...
sanırım direkt enerji üreten şirketlerin isteği idi bu...
belirli ölçüde mantıklı sayılabilir ama yarın öbür gün havalar soğuduğunda doğalgaz stokları ısınma amaçlı tüketildiğinde ve diğer enerji kaynkalrına yüklenildiği uzak olmayan bir gelecekte bu garip yönetmliğin sonuçlarına hep birlikte katlanacağız.
şirketimiz için çokta önemli değil ek gelir kaynağı olabilirdi ama asıl işimiz zaten bu değil bizim. kurduğumuz sistemlerde enerji maliyetlerini düşürmesi açısından işimiz görür....
sonuç olarak yeni yönetmelik destek değil köstek olacak ülkemize . öyle görünüyor.
Şirketimizin portföyünde yer alan Kocaeli İli Gebze İlçesi Balçık Köyü 317 Ada 14 Parsel üzerinde 34.477,19 m2 arsa üzerine inşa edilen 51.063 m2'lik lojistik deponun 15.000 m2'lik depolama alanı için "Mercedes Benz Otomotiv Ticaret ve Hizmetler A.Ş. (MBO)" ile 5 yılı geri dönülmez toplam 11 yıllık kira sözleşmesi imzalanmıştır.
Kiraya verilen depodan ilk 5 senede yaklaşık KDV hariç 12.000.000 EURO gelir elde edilecektir. MBO'nun 6.kira yılı başında büyüme ve genişleme opsiyonlarını kullanması halinde, 5. yıldan sonraki 6 yılda ise yaklaşık KDV hariç 21.000.000 EURO daha gelir elde edilmesi beklenmektedir.
Toplam 11 yıllık kiralama sürecinde yaklaşık KDV hariç 33.000.000 EURO gelir elde edilecek olup, bu gelire ilave olarak her yıl yapılacak olan kira artış zamanlarında ÜFE+TÜFE ortalaması da ayrıca eklenecektir. 2023 yılı ikinci çeyreğinde kiracımıza teslim edilmesi planlanan deponun, kalan kısmının kiralanması için mevcut/yeni müşteriler ile görüşmeler devam etmekte olup, gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1071096
müthiş rakamlar bunlar :)
15 000 m2 depodan yılda 43 milyon tl waww :)
Bu rakamlarla tarihi zirvesini geçmesi çok zaman almaz.
Borsada bu kadar reel ekonomik varliklara sahip olupta bu kadar dusuk pd ile islem goren baska bir sirkete rastlamadim.
Millet gelecekte 10 yil boyunca yapacagi yatirim ve buyumeyi simdiden fiyatlamis 3x pdd ile islem goren hisselerin pesinde bedellli yatirma kuyruguna girmis......Bu sirketin birakin yatirim, kurulum ve isletme degeri sadece duz gayri menkul polyfoy degeri bile en az 500-600 milyon-$ dolardir.
Ama er yada gec her hisse zaman icinde hak ettigi deger/fiyat skalasina oturur.
isin teknik yonu ise RYGYO nun son teknik hali guclu bir yukari hareketin basliyacagini gosteriyor bana gore.
Herkese Bol kazanclar.
Haklısınız bazı hisseler 5 yıl sonrasını fiyatalrken bazılarıda bugünü bile fiyatlamıyor.Ytd
Güzel haberler hisseyi hareketlendirdi inşallah ederini bulur.Ytd
Şirketimizin 14/10/2022 tarih ve 742 nolu Yönetim Kurulu Kararı doğrultusunda; Adana İli Sarıçam İlçesi Suluca Mahallesi 0 Ada 1830 ve 1831 Parsel üzerinde bulunan Mustafa Tutuş'a ait toplam 4.921,82 m2 arsa 4.306.592-TL bedel ile peşin olarak satın alınmıştır. Söz konusu arsa yeni inşa edilmesi planlanan yaklaşık 35.000 m2'lik Adana 6 depo projesine dahil edilecek olup, bu arsa ile birlikte Mevcut ve Yeni Müşterilerimiz için inşa edilecek yeni depomuzun büyüklüğü yaklaşık 38.000 m2 olacaktır.
Kamuoyunun ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız.
Seneye kesin 1 milyar üzeri, alınan yerin lokasyonu çok kritik. zaten sağında ve solunda depolarımız mevcut. parsel sorgudan bakabilirsiniz. Mercedes benz e verilen depo yıllık 7.7 milyon euro katkısı olacak zaten seneye. Şirketin artık döviz fazlası pozisyonu var. Galericiler haberi eli kulağında. dükkan başı 5 milyona herkes hem fikir sanırım. kafadan oradan 450 Mn satış geliri yazalım. Sancaktepe yola devam zaten. İstanbul viaportun karşısındaki arazi de çok acayip bir bomba. basit bir emsal hesabıyla 1milyar satış geliri yapacak bir proje çıkar oradan. Bundan sonra oturup beklemekten başka bişeye gerek yok. Piyasa değerine odaklanalım. Egemen beye bugün desek ki kardeşim al 20 milyar TL şirketi bize ver. Bize aynen şunu der: https://www.youtube.com/shorts/bbWjCYX03hE
31.12.2022 ekspertiz sonucu aktifteki taşınmazlar için toplam : 12-15 milyar TL arası bir değerleme sonucu çıkacağını düşünüyorum. İlgili zaman geldiğinde millet bu şirketi 8 milyardan almak için bile sıraya girecektir. 8 milyar PD hisse başı 16 TL yapıyor dikkatinizi çekiyorum.
YTD.
1- 4-5 diye birşey yok zaten 31.12.2021 toplam eks. değeri= 5.1 milyar TL
2-Bu şekilde düşününce zaten hiçbir şey bir hissenin artacağı anlamına gelmez. Potansiyelinin artması hisse artacağı anlamına gelmez. Hasılat artışı hisse fiyatının artacağı anlamına gelmez. Özkaynak artışı hisse fiyatı artacağı anlamına gelmez..... vs. uzatır gidersin. Tahtacı gelsin onu kaldırsın basar inerler obo tobo sallayıp duralım o zaman burada. Bir çizgi de sizin için çizelim o zaman.
Arkadaşlar hesap basit. Intrinsic Value. Gizli değerleri bulacaksınız. Kısaca bir hesap yapayım, gerisini siz hesaplayın. Bedava bilgi en güzeli.
1-Mercedese kiralanana depo 12 senelik 33 milyon euro. Bu o deponun 0,33 ü kadar. Deponun tamamı 50000 m2. yani tüm depoyu mercedes-benz kiralıyor olsaydı. 12 senelik 100 milyon euro verecekti. Bu cepte.
2- Eksperti raporlarında senelik kira * 12 krtiteri değerleme rasyolarından biridir. Yukarıda hesap var. Demekki o depo eksper değerine satılsa 100 milyon euro edecek.
3-Şirketin Toplam 1.250.000m2 kapalı depo alanı mevcut. İstanbul ve çevresinde ise 750.000m2 kapalı depo alanı olduğunu görüyoruz.
4-Yani İstanbul ve çevresinde 15 tane 50.000m2 alandan söz edebiliriz.
5-Birisi gelse tek tek şirketin sadece istanbul ve çevresindeki depolarını satın alsa, 15*100 mn euro. 1.5 Milyar euro eksper değeri yapar. Daha diğer 500.000 m2 kapalı alanı, arsalarını, projelerini saymadık.
6-Güncel kur ile yaklaşık 30 milyar TL yapar.
7-Diğer saymadıklarımız borca harca gitse. el elde baş başta çıksak. 30 milyar TL kasada para ile şirketi satın alırız. 30 milyar TL hisse başı 60 TL yapar.
8-Yorum analiz yaparken. İndirecekler basacaklar. bir çizgide şuradan çizelim. Bir de alttan çizelim. Fibonaaccci diye dolanmayalım lütfen.
9-Türkiyenin tek ve kurumsal depocusuna ortağım. Depo kurulum maliyetleri sektöre giriş bariyeri oluşturuyor.
10-Şirketin gizli değerlerini bulduğuna inanıyorsanız, alıp beklemekten başka yapacak bir şey yok.
Ben inanıyorum. Şirketin geleceğine inanmayanlar da kendi görüşlerini böyle kalem kalem yazsınlar. Temel düzlemde tartışırız. Yok onu kaldırır bunu götürür. Hintli amcalar, patron kötü vs. muhabbetlerine baştan kapalıyım. Oraları aşalı çok oldu. Hele tahtacı ne zaman isterse o zaman gider gibi hayal ürünlerine hiç gerek yok.
Kendi inandıklarımdır. Kendiniz araştırıp benzer sonuçları bulup, şirkete inanıyorsanız o zaman bu ticarete ortak olmanızı tavsiye ederim. Kulaktan dolmayla zararda oturur, kârda oturamazsınız.
https://twitter.com/foreksturkey/sta...JZvI0vMoinvTCA
Konut fiyat endeksi %184 artmış
Yakında biten projelerden güzel gelirler elde edilebilir ayrıca sene sonunda depoların yapılacak yeniden değerlemeleri yüksek olacaktır anlaşılan.Ytd
İlk çeyrekte 12 milyon 2. Çeyrekte 47 milyon kar ederken 3. Çeyrekte 86 milyon kar gelmiş 9 aylık 145 milyon tl hayırlı olsun.Ytd
https://twitter.com/fintables/status...8daCTguwmKHP8A
Güzel bilanço gelmiş.Mevcut sözleşmelerin yenilenmesi ile her çeyrek daha yüksek ciro geliyor.ilk 6 ayda 242 milyon gelen kiralama gelirleri 3. Çeyrek 161 milyon TL olmuş.İnsallah her zaman ki gibi bilanço ertesinde ekşi yapmaz.
Kiralarda asil artış 2023 yılı ile başlayacak. 2022 yılının kira artış oranlari 2021 yilı enflasyonuna göre yapilan sozlesmelerden kaynaklaniyor. 2022 yılı enflasyonuna göre kira kontratlari 2023 yili ilk aylari itibariyle baslar.SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu haber piyasanın woww demesine neden oldu , Bu niş iş modeli yeni yeni fark ediliyor sanırım
Geri kalan 35.000 m2 alan m2 100 TL ye bile verilse bir depodan yıllık yaklaşık 70-80 m kira gelirine tekabül ediyor gerçekten mükemmel bir iş modeli. Bu anlaşma herkesi şaşırttı.
Y.T.D
01/01/2022 – 30/09/2022 tarihleri arasında tüm depolarımızdan elde edilen kira geliri 403.743.555-TL’dir.
İNŞAATI DEVAM EDEN PROJELER - 30/09/2022 TARİHİ İTİBARİ İLE
Ankara Sincan 415 Ada 30 Parsel; devam eden depo inşaatı %45 bitmişlik oranındadır. Kocaeli Gebze Balçık 379 Ada 9 Parsel; hafriyat aşamasındadır.
İstanbul Sancaktepe 1975 Parsel; hafriyat aşamasındadır.
İzmir Bayındır 108 Ada 2 Parsel; proje aşamasındadır.
Adana Sarıçam 1828,1829,1832,1833,1834,1835,1901 Parsel; proje aşamasındadır. Ankara Gölbaşı 98 Ada 1,2 ve 4 Parsel; proje aşamasındadır.
Kastamonu Merkez 1299 Ada 8 Parsel; proje aşamasındadır.
Ankara Kazan 3520 Ada 6 Parsel; proje aşamasındadır.
Erzurum Palandöken 12579 Ada 1 Parsel; proje aşamasındadır.
9 ayda kira geliri 403 milyon olmuş yeni projeler ve anlaşmalar ile 2022 yılı kira geliri 600 milyona yaklaşacak gibi duruyor seneye enflasyon değerleri ve yeni devreye alınacak depolar ile 2023 yılında 1 milyar kira geliri rahat elde edilecek gibi.
Rygyo ya piyasanın verdiği değer 10.000 tl kira geliri olan bir gayrimenkulu yaklaşik 600.000 tl ye satmak gibi bir şey. Ustelik kiraciların çoğu kurumsal şirketler.
Tabii burada borç durumu ve faiz giderlerinin net karı törpülemesi en büyük etken.
Seneye gayrimenkullerin satışından gelecek olan nakit ile kira gelirleri net kara yansimaya baslayinca hak ettiği değere ulaşır diye düşünüyorum
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şimdilik kesinleşmiş olan
Yeni Mercedes deposu ve geri kalan 35.000 m2
Adanada yapılacak 38.000 m2 depo
Geçen ay teslim edilmiş olan izmir carrefour deposu ( ilk yıl 13m gelir )
Ve Adapazarı Lojistik merkezinde yapılacak 50.0000 m2 depo ilerleyen dönemde kira gelirlerine alfa katacak gözüküyor.