Aynen sizin gibi dusunuyor ve o nedenle daha once yazdigim hedefte bekliyorum.:cool: Mart ayinda yine hisseye gomulecegim.
Kizmak yok, darilmak yok.... Sacmalamak hic yok.
Printable View
Bu da %3 eksiyi gördümü koşa koşa soluğu burda alıyor.. Mart ayında ne olacaksa hisseye gömülecekmiş.. İlk önce düşecekmiş arkadaş hisseye girecekmiş sonra çok yükselecekmiş.. Tam bir ky hülyası :)
Kişiye özel fiyat çıkacak demekki.Once fiyat düşecek sonra düşecek diyenlere haber verecekler onlar kagidi toplayacak ve sonra. Kağıt hediye hizla yükselecek.Ne güzel bir dünya.Ben mütevazı bir lotla takip ederken kağıt 12/13 lerden 8 lere gelmişti.o zamanda 4/5 lerden bahsediliyordu kağıt 16 Lara gelmisti.Simdi 23 lerden 18 lere geldi yine aynı senaryo.Bakalim bu sefer ve özellikle Şubat Mart'ta kaclari görecek.insallah bu yazıyı hatırlarız.
100.000 adet ile islem yaparken cok da kucuk yatirimci gibi hissetmedim acikcasi... Zamani geldi 10, zamani geldi 100 kademe kaldirma imkani tanidi tahtanin mevcut imkanlari.
Umarim sizin de mevcut imkanlariniz olur da konuyu rahat rahat detaylariz.
Mart ayinda gorusmek uzere.... Zaten daha onceki degerlendirmelerimde nicin Mart 2020'yi hedefledigimi yazmistim, lutfen detayi orada bulabilirsiniz.
Hepinize bol kazanclar.
Hafizaniz sizi yaniltiyor olsa gerek, yasiniz geregi sanirim. Hic bir zaman 4.00- 5.00 tl yi bekledigimi soylemedim, hisseyi 17.30 lardan satarken zaten maliyetim o kadar idi.
13.xx fiyatlarindan geri almayi hedefliyorum.
Neyse, lutfen siz eglenmenize bakin, hayat her yasta guzel... Sizin yasinizda zaten para o kadar onemli olmasa gerek...
Saygilar, sevgiler.
Sn Eva ben gerçekten adrenalin olsun diye takılıyorum.faizden biraz fazla kazandan kazandım diyorum.Onemli olan yaş 63 olmuş beyni zinde tutmak.Cok ters zararların olmaz ise ben kendi adıma faydalı görüyorum borsayı.Bol kazançlar.birde bir lafım vardır benim.BORSADA KAYBETMEMEK DE BİR KARDİR.İyi hafta sonları.
Olur mu kendisi büyük yatırımcıdır. Yeri geliyor 100 kademe kaldırıyor :) ama 2019 4. Çeyrek karının baz etkisinden dolayı f\k da hafif yukarı yönlü hareketin hisseyi 13 e düşüreceğini sanıyor :). Bunu da bir tek kendisi görüyor ve klimasan yatırımcılarının geleceğe mesela 2020 son çeyreğe göre değil sadece 1 ay sonra açıklanacak bilançoya göre yatırım yaptığını düşünüyor. Hakikaten ya f\k 4. Çeyrek sonunda 5 olsa ne olur 7 olsa ne olur.
metalfrio on nm (FRIO3) günü 61 brezilya reali ile günü kapattı. https://tr.investing.com/equities/metalfrio-on-nm
1 brezilya reali =1.4081 tl. https://www.dovizkurlar.nm-devises.c...lya-reali.html
1 adet frio3=61*1.4081= 85.8941 tl.
Savaş çıkarsa/Seçim olursa olur niye olmasın .Sanki diğer kağıtlar yerindemi sayacak.Her bilanço döneminde bu tür yazılar çıkar.yazanda mal varmı ona bakmak lazım.
15,78 altına sarkacağını düşünmüyorum bende , zaten 16-20 arasında onu fiyatladılar , bilanço sonrası buda ortadan kalkacağı için 25 üstüne kalıcı olarak yerleşecektir diye düşünüyorum ama iyide bir kar gelirse ki benim umudum var daha farklı olur inşallah , sonra iyi bir temettü veya kapasite artırıcı iyi bir haber sonrası malum , ama bu gerizekalı yönetimin alangirli işler yapmaması lazım , nede olsa şirketin başında iyi eğitim almış ama beceriksiz bir başkan var , bir de onun yamağı cfo var , allah klimasanı bu ikisinden korusun
Sn İbagatir 15.78 altına düşmez derken gizli bir düşüş bildirimimi yapmak istediniz.Sonrada 25 lerden bahsediyorsunuz.Dokunmayin yanarsinz derken almazsanız da üzülürsünüz anladım.Ne dersiniz?
😂 13 lafları dolaşınca yazmak istedim , yükselişten yanayım , bu seviyelerde gidecek olursa bilançoya kadar panik satış vb aşağıya sarktığında bu seviyeleri görecektir en düşük anlamında 15 ler eğer bilanço kötü gelirse ben beklemiyorum bilançonun kötü olmasını ,genel kurul ve temettü zamanları geliyor artık millet bekleyecektir , bundan dolayı satışta sert olmayacaktır bence, göstergelerde sıkıntı yok , 2020 için klimasan anlamında olumsuz bir durumda yok şu an zaten hak ettiği değerler minimum 25 -30 arası ama biz bu seviyelerde sürünüyoruz rezaletten başka birşey değil , şubattan sonra bu seviyelere hızlı bir şekilde gelip yerleşecektir artık , ama 1 tl minimum bir temettü herşeyi değiştirir bence, daha farklı yerlerde olabilir , temettü verimi yatırımcı nezdinde çok önemlidir
2020 yılında 150 milyon TL kâr
FK10/12 arasında 45/52 TL fiyatlanmali
Bende diyordum Klimasan ne zaman - ye geçecek diye bugün 😂
Bir devre kesici yermiyiz bugün ?
Birazdan malum şahsiyet buraya damlar ha Cenk kardeşim ? 😂
Hayaller minimum 30 gerçekler 17 ye yolculuk gibi gözüküyor.
Ereğli açılışta gitti güzel kar yazdı 1000 lot sembolik almaya başladım 18.47, 10 liraya kadar piramit alırım elimdeki eskiden kalan lota da yok muamelesi yaparım herkese hayırlı işler bol kazançlar.
Bas bas daha aselsan larım sodalarım Ykb lerim neler neler var hepsi olgunlaşıyor nasip.
Yahu spek ha hadi biliyoruz 17 , 50 geleceğin ilk yer gel oraya bekleniliyorsun
Zamanımız var ağa bekleyin diyorsa beklerik. Eva herzigova da nasiplensin sıkıntı yok [emoji2]
Redmi 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Daha geçen hafta 20 denemesi yapıp 5 milyona yakın islem hacmi yapmamamis gibi düş panpa. Öyle yapki 19 80 ve üzeri atlayanlar mali geri teslim etsin eline.
Redmi 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşhisim odur ki bu kağıtta aşağılık kompleksi var...Yukarı çıkınca yuzu kızarıyor...
4. Genel Değerlendirme ve Geleceğe Yönelik Beklentiler
Beyaz eşya pazarının küresel olarak %2 oranında büyümesi beklentimize rağmen yurtiçinde beyaz eşya
pazarının %10 ile %15 aralığında daralacağını tahmin ediyoruz.
Beyaz eşya sektöründe iç piyasada gerçekleşen satışlar, özel tüketim vergisi teşviğine ve güçlü ihracat
desteğine rağmen 2018 yılında %17 oranında daralmıştır. Beyaz eşya sektörü ihracat ağırlıklı bir sektör olup
satışlarının sadece %30'unu iç piyasaya yapmaktadır. Kur artışının etkisiyle maliyetleri oldukça yükselen ve
bu artışı da fiyatlara yansıtan sektör, iç pazarda istenen canlanmanın yakalanması için özel tüketim vergisi
teşviğinin kalıcı olmasını savunmaktadır.
Beyaz eşya satışlarını önemli ölçüde etkileyen konut satışları 2019 yılı başından bu yana gerilemesine karşın
Ağustos ayında yükselişe geçti. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları
konut kredisi faiz oranlarındaki düşüşün etkisiyle Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre %5,1 artarak
110.538 adete yükseldi. Kısa vadede toparlanmasını beklediğimiz konut satışlarının beyaz eşya talebin
üzerinde olumlu etkisinin olmasını bekliyoruz.
Beyaz eşya üretiminde ana maliyet kalemleri ARGE, hammadde, enerji, işçilik, garanti ve nakliye ve
giderleridir. Öte yandan, beyaz eşya üretiminde temel maliyet kalemi hammadde olup, sektörün en önemli
hammadde girdileri saç ve plastiktir. Her iki ürünün üretiminde kullanılan girdilerde ithalata bağımlılığın
yüksek olması sektör için kur riski oluştururken, hammadde fiyatlarındaki yükseliş eğilimi firmaların kâr
marjlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Global emtia fiyatlarındaki yüksek seviyelerin süreceği beklentisi
de dikkate alındığında 2019 yılında sektörün hammadde maliyetlerinde artış olması beklenmektedir.
Beyaz eşya sektörünün önemsediği bir diğer konu ise demir çeliğe getirilen korumacılık önlemleri olup,
sektörün en temel girdisi olan yassı çelik, maliyetlerin %17’sini kapsamaktadır. Bu kapsamda oluşabilecek
olan gümrük vergisi indirimleri sektörün kârlılığına doğrudan katkı sağlayacaktır.
Yurt içindeki satış ve verimlilik tarafında yaşanan düşüş, finansman maliyetlerindeki artış gibi unsurlar
sektörün ihracatta yaşanan rekabetçiliğini etkiliyor. Avrupa'da büyümeye yönelik endişelerin artması ve
Brexit süreci ihracat tarafındaki gelişmeler önümüzdeki dönemi etkileyebilir. Brexit sürecinde İngiltere
Hükümeti’nin tüm paydaşlar için sıfır gümrük vergisi uygulaması ile birlikte Türkiye’nin Çin karşısında sahip
olduğu göreceli üstünlüğün azalacak olması sektörü etkilyecek olup en çok etkilecenecek ürün televizyon
olduğu düşünülmektedir. Bunun yanısıra euro/dolar paritesinin değer kaybetmesi de sektörün dolar
bazında ihracatını ve kârlılığını olumsuz etkileyecektir. Çünkü, sektördeki firmaların maliyetlerinin dolar ve
gelirlerinin euro cinsinden olması sebebi ile euro/dolar paritesindeki hareketler sektörün kârlılığı üzerinde
etkili olmaktadır.
Beyaz eşya sektörünün bir diğer beklediği teşvik ise sektörünün ana ihracat pazarı olan Avrupa Birliği’nde 1
Mart 2021 tarihinde yürürlüğe girecek olan enerji etiketi düzenlemelerine uyumlu ürün tasarımları
sebebiyle oluşacak ilave yatırım ihtiyacının yatırım teşvikleri kapsamında desteklenmesidir. Bu kapsamda
oluşacak sadece enerji etiketi yatırım büyüklüğünün minimum 250 milyon dolar olması beklenmektedir
https://www.atbank.com.tr/documents/...KIM%202019.PDF
Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği’nin açıkladığı verilere göre sektör 2019 yılının ilk yarısında %9
daralmıştır. Üretim miktarı geçen yılla aynı seyrederken, ihracat artmaya devam etmiştir. Ancak bu ihracat
artışı geçmiş dönemlerde %5-7 bandında iken son dönemlerde %1 bandında olması önem arz etmektedir.
Ayrıca elektrik fiyatlarında yaşanan zamlar sektörde üretim maliyetlerini etkilemektedir. Tüm bu gelişmeler
göz önüne alındığında Derneğin beklentisi 2020 yılından itibaren ekonominin büyüme trendine girmesi ve
2021 yılında sektörün ivme kazanması yönündedir. Bu kapsamda sektördeki mevcut vergi uygulamaları
devam ettiği takdirde son çeyrekte %20’lik bir daralma olacağı ve sektörün 6 milyon adet seviyesinde satış
ile 2019 yılını kapatacağı tahmin edilmektedir.
Avrupa bölgesi içerisinde sırasıyla İngiltere (%17), Fransa (%10), Almanya (%9), Polonya (%7) ve İspanya
(%6) en yüksek paya sahip ülkeler konumunda olup, toplam ihracatımızın %50’sini oluşturmaktadır. 2019
yılının ikinci yarısında İngiltere, Romanya ve Polonya hacim büyümesi anlamında öne çıkan ülkeler olmuştur.
17,50 den 1 kuruş fazla vermem geri almak için , satsaydım eğer , bollingerde orta bandıda kırdı , 16,50 ye kadar yolu var normalde ama oraya getireceğini sanmam , 17-17,50 arası deneyecektir yine
TL’de ki değer kaybı nedeniyle üretim maliyetlerinin tüketici fiyatlarına yansıtılmasıyla beyaz eşya sektörü
tüketici enflasyonunu yukarı yönlü etkilemektedir. Çünkü tüketici enflasyon sepetinde yaklaşık %1,2 ağırlığa
sahip sektör üretiminin yaklaşık %35 ithalata bağımlı olması nedeniyle döviz kurlarındaki oynaklıktan fazlaca
etkilenmektedir. 2019 yılında da ek vergiler nedeniyle hammadde ithal maliyetlerindeki artışın sektörün
üretim maliyetlerini yükseltmesi beklenirken, üretim kapasitesinde daralmaya neden olacak bu durum
özellikle yan sanayi tarafında da küçülme olmasına neden olacaktır.
Çakal düşerken ufak ufak işlem yap sonra yükselirlende 10-20 katı hacimle işlem yap %5 artı yap ,
Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) verilerine göre, yılın ilk sekiz ayında yurt içi beyaz eşya
satışlarındaki düşüş devam etmiş ve 12 aylık kümülatif verilere göre Ağustos ayında beyaz eşya satışları yıllık
bazda %17 daralmıştır. Sektörün ihracatındaki artış sürerek %5,8’e ulaşırken, bu doğrultuda üretim de %0,4
oranında yükselmiştir. Yıl genelinde iç pazarda daralmanın %15 düzeyinde olacağı tahmin edilirken, döviz
ve emtia fiyatları nedeniyle 2019 yılında 2018 yılına göre %45-%50 oranında artan maliyetlerin yurt içi
piyasada fiyatlara yansıtılamaması sektörü son dönemde zorlamaya devam etmektedir.
Acaba kademeleri eva mı aşağıya çekiyor ?
Kardemirden çıkış yaptım , en az 50.000 lotla klimasan 17-17,50 arası bekliyorum seni,
Baskının kralı,
Her nedense bana;
Hareketinde kralının olacağı ümidini veriyor.
Yakın zamanda alanlar bu baskıyı kaldıramaya bilir ama demirbaşların maliyeti çok çok düşük.
Beraber kazanırsaķ bereketi artar....
aman bu spek ile didişmemek lazım...akrep dostumu bile iki günde yedi bitirdi bu spek canavarı...en iyisi ölü moda geçmek...:kahkah: