yeni anlaşmalar çok güzel. yönetime tebrikler.
Printable View
yeni anlaşmalar çok güzel. yönetime tebrikler.
Sirketin beklentiside o yonde.
Taşkent'te toplam 470 MW kurulu güce sahip olacak doğalgaz kombine çevrim santrallerinin ve Buhara'da 270 MW kurulu güce sahip olacak doğalgaz kombine çevrim santralinin 2021 yılının son çeyreğinde devreye alınması beklenmektedir. Yatırımların hayata geçmesiyle birlikte Özbekistan'da toplam 740 MW kurulu güce erişilecektir. Santral ekipmanlarının, Aksa Enerji bünyesindeki mevcut santrallerden sağlanması planlanmakta olup, yatırım maliyetleri optimize edilerek ekonomik katma değer yaratılacaktır.
Özbekistan özelinde bütün hesaplar alt üst oldu 240 mw ile yola çıktık 740 mw ulaştık sene sonu üretim beklentisi artan ciro azalan borç ypp de artıya geçmesi... Durup dinlenmek lazım ayaklarımız yere bassın biraz... Irak elektrik satışı ay sonu afrika sözleşme ayrıca dilenen yenilenebilir enerji beklentisini unuttum. Hayırlı olsun tüm yatırımcısına ve şirketi yönetenlere.
En az 8 tavanlık haber. Ama gitmese de umrumda değil :))
Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son haberlere bence yeterli vermedi. Muhtemelen konu Aksen olunca herkes 3-5 kez düşünüyor.
2021 ilk bilançosu ile birlikte temkinli davrananların bile dikkatini çekeceği düşüncesindeyim.
2021 sonuna kadar Özbekistan bitirilebilirse, 2022 ikinci çeyrek sonrası "vay be, Aksen bir zamanlar 8'lerdeymiş" denilecektir.
Tek çekincem, eğer doğalgaz çıkarabilirsek şirketin bundan istifade edecek modern bir DGS'si kalmamış olacak..
YTD
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ya hala millet uyanamadı
Ya da uyandırma kerizi bulandırma denizi durumları.
Bu şirket üretiminin üçtebirini yurtdışında üçte ikisini yurt içinde yapıyordu.
Ancak buna karşılık faaliyet karının ise üçte ikisini yurtdışı operasyonlardan yapıyordu.
Bu kapasite artışı müthiş olacak. Millet uzun vade yatırım ne bilmiyor. Boş ver bilmesinler
Atil durumdaki tesislerin kullanıma girmesinden sonra gerekirse yeni santral alimlari gundeme gelebilir, ilk once mevcut atil kapasiteler yerlerini bulsunda gerisi hallolur. Dogalgazi bulsak bile cikartmasi en az 3-5 yıllık bir is.
Borçların onemli bolumu kısa vadeli ve bunların büyük kisminin ödemesi bu sene icinde gorunuyor. Borc odemeleri, Irak ve Ozbekistanin devreye girmesi ve kısa vadeli borclarinin çok hafiflemesiyle 2022 de mükemmel bir performans bekliyorum şahsım adına. YTD.
Haklısınız, şimdi burada boş duracağına başka yerde çalıştırıp para kazanmak daha mantıklı.
Doğalgaz süreci uzun sürebilir.
Her durumda makul bir yatırım yapıp 2 yıl sabredebileni kesinlikle üzmeyeceğini düşünüyorum.
YTD
Bu kadar gelişmeden sonra, artık uzak hedeflerle bir rapor yazılır diye düşünüyorum.
Elimizde şu an 650MW civarı bir makine kaldı bunları da şöyle 150-200 kurarsak diğer ülkere. Sonra artık her sene 100-200 MW lık güneş santrali satın alır kalanı da heralde temettü olarak dağıtırız :). Borçla 50 MW lik güneş santrali kuran ESEN 206 mn dolar şu anki kurla. 1 yillik alacaği ile borcunun 80% ini kapayabilen(afrikadaki 200mn dolar alacak ödenmeyor muhabbetleri gecen senelerde kaldi, zira 2020 de 3 çeyrekte 180-200 mn dolar arasi tahsilat yapildi) AKSEN ise 718 mn dolar. Ama sadece özebekistana yapmakta olduğumuz yatirim bugünkü çelik fiyatlarini falan da göz önüne alirsak yaklaşık 1 mlyr dolar(tabiki sıfırı, ama araç gibi ikinci eli daha pahali olabilir :)) afrika, göynük, ve kalan 650 MW lik makineler falan bunlari da varın siz değerleyin(1.5 dan asagi etmez onu soyleyeyim ama :). Hey gidi hey, işte bu borsaya akil sir ermiyor maalesef :)) acaba ne kasar favök katkisi olur özbekistanın. İş bilmez yatirim firmalarindaki analistler bakalim ne yazacak raporlarina ? :). Gerçi buraya gelip işkembeden(nedenini soyleyebilse sonsuz saygi duyardim:)) aksen pahali diyeni de gördük 6 liralardayken :) YTD..
Ben kendi adıma; Elbette YTD
*4N1K1H YATIRIM, AKSA ENERJİ İÇİN TAVSİYESİNİ 21,21 TL (3 USD) HEDEF FİYATLA 'TUT' OLARAK DEVAM ETTİRDİ
hocam bildiğim kadarıyla antalyada 300 mw ve manisada140 mw( yanılıyor olabilirim miktarda) ve urfada bir miktar daha pasif halde gücümüz var.. özbekistanda toplam 740 mw için yetmiyor bu miktarlar galiba... gerçi az önce yatırımcı ilişkilerine yazdım bugünkü açıklamayla ilgili kafama takılanları, ama yazdığınızı görünce belki bu konuda bizi aydınlatabilirsiniz diye düşündüm...
ayrıca şu da var. bugün açıklanan buhara santrali için 4. çeyreğe yetişecek diyor, o zaman ilk açıklanan 240 mw taşkent santrali 3. çeyreğe yetişir mi, çünkü 2 ay oldu nerdeyse arsa tahsis edilmesi
Antalyada şu an halihazirda çalisan 900MW var ve daha önceden antalyadan sökülen 250 MW var, manisadan sökülen 115MW ve urfada 147MW var. Yani kabaca 1400MW lik makine var elde(artık fazlasıyla yetiyordur :)). Tabi Gananin cevrimi bu makinelerle mi yapiliyor bilmiyorum(160MW). 3. Ceyrek 4. Ceyrek ne farkeder. 25 yillik anlaşma yapmisiz 2 ay erken veya geç bitse ne olur ? :)Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sonli ortağıma selamlar, güzel bıraktı güzel devam ediyor bozmaz inş.
Aleyküm selam :) Bunların sağı solu belli olmaz, kısa niyetine atlayanlara tokat atabilirler.. Biz ağa değiliz; bu beklentilerle bu fiyatta sat-al yapmaya benim elim gitmiyor açıkçası :)) Bunların hisseyi pahalı hale getirmeye niyetleri olmadığından az-çok miktarla 1-2 yıl daha buralarda gibiyiz nasılsa..
Dün bir arkadaşın twitter da yazdığını bırakayım görmeyen varsa
"#aksen e düşen KAP #sasa yahut #hekts a düşse soluksuz 5 tavan giderdi. #sasa da patron osursa, patronun midesi rahatladı işler iyileşir diye tavanlıyorlar adamlar zaten." https://twitter.com/Carmine7galante/...81307098390529
Bu fiyatları buralarda ne kadar tutmayı becerebilecekler bakalım...
Bugün Citi hiç satmadan alıyor, an itibariyle 178k da.. fake değilse ve böyle birileri alıp malı park etmeye başlarsa seve seve gider :)
21 Ocak 2021 tarihi itibarıyla, Aksa
Enerji Üretim A.Ş.'nin %100 bağlı ortaklığı Aksa Energy Company Congo ile Kongo
Cumhuriyeti arasında, Pointe- Noire şehrinde bulunan 50 MW kurulu güce sahip
doğalgaz santralinin 30 yıl süre ile işletme hakkına yönelik bir imtiyaz
sözleşmesi imzalanmıştır. Bahsi geçen anlaşma çerçevesinde, 50 MW kurulu güç, Aksa
Energy Company Congo tarafından kapasite artışı yatırımı yapılarak 100 MW'a
çıkarılacaktır. Doğalgaz tedariğinin Kongo'dan çıkarılan yerli doğalgazdan yapılması
planlanmaktadır. Üretilen elektriğin ise mevcut iletim sistemi üzerinden Demokratik
Kongo Cumhuriyeti'ne ihraç edilmesi planlanmaktadır.
Öte yandan, Şirketimiz tarafından
yayınlanan 22 Ekim 2019 tarihli Özel Durum Açıklaması'nda, Kongo Cumhuriyeti'nde
doğal gaz kaynaklı enerji üretimi ve satışına ilişkin iki proje için ön lisans
alındığı bilgisi kamuoyuyla paylaşılmıştı. Bahsi geçen projelerle ilgili
çalışmalar yapılmakta olup, gelişmeler oldukça kamuoyuyla bilgi paylaşımı
yapılacaktır.
her gün bir sürpriz
Hey maşallah. 7 ülke oldu. Yilsonuna 10 a tamamlar miyiz ? :)
Bunlar bu kadar yatirimla 2021 de temettü vermez heralde, ya da son çeyrek iyi bir tahsilat yaptilar..
Irak haberi gelemeden neler geldi..
Maşallah..
Birde ırak gelse vay vay masallah
Adam sizi beni falan düşündüğü için değil, holdinge nakit girişi sağlasın diye verecekti zaten :). Covid olmasaydi bu sene de verecekti zaten. Bu seneki yüklü ödemeleri zaten halihazırdaki alacaklarla öder ve ödüyor her çeyrek zaten. Ama bu yatırımlar da bayağı fazla olduğu için temettü vermez heralde. Arti olarak hala daha congo ve cameroon da yaklaşık 600MW daha kovalanıyor. Neyse zaten kursun da temettü vermesin yeter. İnsallah yurticinde diğer sirketlerdeki santralleri falan alir da(atıl) onları da gider kurar sağda solda. Bu iki gündeki kap larla beraber, global DEV olma yolundaki 2. basamağı da attık. Nice basamaklara diyelim. Bu arada anlaşmalar 25-30 yıllık bunlarda dikkat etmek lazım.(Amortisman) zira halihazirdaki yurtdisi santral anlaşmalarinin sureleri uzun olmadigi icin yillik 40mn dolar amortisman yaziyor afrikada. YTDRedmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim açımdan (ölçek olmasa da) aksa enerji 2. Sasa dır. Kendi açımdan ana malımı yatırımlar bitene kadar vermem.
Tüm ortaklara hayırlı olsun demek isterim. 4-5 aydır burdayım ve burada yatırımcı olmak gerçekten çok zor. Umarım tüm ortakların beklentilerini karşılar.
arkadaşlar şirkete özbekistanda kurulacak olan santralin ekipmanını nasıl karşılayacaksınız diye sordum( antalyada atıl 300 mw vardı(şirket açıklaması),urfa ve manisadakileri de eklesen 740 olmuyor çünkü) bana vanda da ekipman olduğunu söylediler.. tabi şirkete ait olan pasif ekipmanların toplam miktarını tekrar sordum. yarın cevap gelir.ayrıca özbekistanda ilk açıklanan miktarın dün açıklananlardan önce faaliyete gireceğini belirttiler. buharadaki için yer tahsisi yapılmadığını belirtmelerine rağmen 4. çeyreğe yetişecek demeleri, şirketin santral kurma konusunda hızlandığını işaret ediyor...
Bugünde bir kap haberi gelirmi acaba [emoji95]
Sayın kerkenez biraz oyalanson 11.12 de sonra gelsin
bu senet 10 sene olmus hala zirvesini gormemis temmetu ve bedelsiz bolunme yapmamis mutemel temmuttu vermezse bir bedelsjz verme potansiyeli varmidir aceba
birde kazanci holding isleme acik olamayan senetleri bir donem satmis bseyler yapmis ama ne anlamdim😶