unutmak için öncelikle öğrenmek, bilmek lazım...
Printable View
unutmak için öncelikle öğrenmek, bilmek lazım...
yanlış bir uygulamaydı düzeltilmesiş gerekiyor
5 milyonluk evi olan versin diye millete yutturmaca ile vergi alınamaz
kıçı açık yada 300.000 tl ye kadar olan evlerde alınsın tabi diyecek
o adama yılbaşımnda büyük ikramiye çıksa 5 milyonluk ev alsa evn vergisini ödememek için devlete bayrak bile açar
5.83-84 ü kırana kadar göbeği çatladı
şimdi 5.93-95 de kıvranıp duruyor
RIDVAN ÖZER
ÇOK İYİ VE DETAYLI ARAŞTIRMIŞ ÖNÜMÜZE GETİRMİŞ,
KRONOLOJİ
İ.MELİH GÖKÇEK
SİNAN AYGÜN
RİFAT HİSARCIKLIOĞLU
SALİH BEZCİ
1994 İ.Melih Gökçek Ankara BBB seçildi.
1996 Sinan Aygün Ankara Çayyolu Hekimköy bölgesinde 2 kat imarlı parselleri topluyor. Tevhit işlemleri yapılıyor. Emsal 3 ve hmax serbest imar tadilatı büyükşehir belediyesince onaylanıyor.
1997 Ankara Ticaret odası başkanı seçiliyor
1998 Ankara Rüzgârlı sokakta bir inşaat malzemesi mağazası ESKİ-HİSAR A.Ş. Rifat Hisarcıklıoğlu bir anda kentte öne çıkmaya başlıyor. (Kendisi aynı zamanda NUH HOLDİNG ailesindendir.)
1999 Rifat Hisarcıklıoğlu TOBB başkan yardımcılığına
Zafer Çağlayan ASO (Ankara Sanayi Odası) başkanlığına seçiliyor.
2000 Ankara da ÇAYYOLU YAŞAMKENT adıyla yeni bir bölge imara açılıyor. En küçük emsal 2,5 hmax serbest olarak ilan ediliyor. Bölgenin en büyük gayrimenkul sahibi SALİH BEZCİ adında ağırlıklı olarak tefecilik yapan bir adam.
2000 Ankara Söğütözünde ARMADA adıyla 200 bin m2’lik bir avm inşaatı başlıyor. Ortakları bu meşhur oda başkanları..
2001 EXİMBANK’ın TOBB vasıtasıyla kullandıracağı 200 milyon dolarlık kredi yüzünden TOBB yönetim kurulunda tartışma çıkıyor. FUAT MİRAS zorla istifa ettiriliyor ve RİFAT HİSARCIKLIOĞLU TOBB başkanı oluyor.
2002 ARMADA AVM açılıyor.
2003 ATO başkanı Sinan Aygün dev kongre merkezi inşaatına başlıyor. İnanılmaz paralar dönüyor. Yediği önünde yemediği herkese yetiyor.
2004 İ.MELİH GÖKÇEK yeniden belediye başkanı seçiliyor.
2005 NATO yolu- MAMAK çöplüğü arasında DOĞUKENT adıyla yeni bir bölge imara açılıyor ve binlerce konut ve 3 adet avm NATA-VEGA ortaklığıyla yükseliyor. Ortaklar hep hısım akraba..!
2006 Oran şehri TBMM lojmanları yıkılıyor. Arazisi TOKİ’ye devrediliyor. İ.MELİH araziyi almak için çok asılıyor. Basın yoluyla hükümeti baskı altına alıyor ama RTE vermiyor. MESA şirketi ile kat karşılığı anlaşıyor 3000 konut inşaatı başlıyor. Ama İ.MELİH yine de bir parça koparıyor. Bu araziden 60 dönümlük bir parçayı koparıyor. Bu arsa 2 milyon dolara yanlış okumadınız 20 veya 200 değil sadece 2 milyon dolara bu oda başkanları ve ilaveten BESA A.Ş. SALİH BEZCİ’ye satılıyor.
2007 2 milyon dolara peşkeş çekilen bu arsa üzerinde Halkbank’tan alınan 200 milyon dolarla 150 bin m2 lik PANORA AVM yapılıyor. Tahmin edileceği gibi ortaklar hep aynı.
2007 seçimleri öncesi Atatürk bulvarı üzerindeki ASO binası yıkılıyor, yeni bina inşaatı adrese teslim şartname ile hükümet yanlısı ENDER inşaata veriliyor ve ZAFER ÇAĞLAYAN hem milletvekili hem de bakan oluyor. Sonrası malüm.
2008 Eryaman SUSUZ projeleri devreye giriyor.
2009 Eryaman ekibi ile bu meşhur ekip ÇAYYOLU girişindeki belediyeye ait arazi üzerinde GORDİON avm’yi yapıyorlar.
2009 TOBB Söğütözündeki arsası üzerinde sanayi ve ticaret bakanı ZAFER ÇAĞLAYAN’ın kullanımı için bir çalışma ofisi ve maiyet binası ihalesi yapıyor. İş yine ENDER inşaata peşkeş çekilecekken, İşgüzar bir MİMAR ihaleye girip işi bozuyor. mevzu büyüyor bu işgüzar ve asabi mimar ‘a çekilmesi için baskı yapılıyor ama yemiyor ve mecburen iş iptal ediliyor. 2007’de ASO BİNASI ihalesinde yediği kazığın karşılığını veriyor.
2010 YAŞAMKENT alt yapısı ve yolları belediyece tamamlanıyor. Konutlar ve ticaret merkezleri yükseliyor. Ama FETO baskısı canlarını yakmaya başlıyor.
2011 İNCEK-AHLATLIBEL-ÇAYYOLU arasındaki araziler aynı ortaklar tarafından bedava sayılacak fiyatlara alınıyor. İmarlar max. çıkarılıyor. Bir kısmı SİNPAŞ gibi İSTANBULLU küresel firmalara çakılıyor, bir kısmı da elde tutuluyor. Yeni açılan İNCEK bulvarı üzerindeki iş merkezi ve konut projeleri de süratle tamamlanıyor.
2012 RTE bu ekip’e artık “az durun bakiim†diyor. Artık Ankaranın yeni oyuncuları ortaya çıkıyor.
YDA A.Ş.
KUZU A.Ş
RÖNESANS A.Ş.
Bu tarihten sonra ÇUKURAMBAR -SÖĞÜTÖZÜ bölgesi YDA’ya
ORAN ŞEHRİ bölgesi KUZU’ya peşkeş çekiliyor. Bildiğiniz üzere dev binalar.
KÜLLİYE VE DEV MİT binaları da RÖNESANS’a kalıyor. Toplam ihale bedeli 10 milyar₺’yi geçiyor. Müteahhit her hakedişinde komisyon ödemekten bıkıyor. En sonunda “paramı verin†arkadaş diye Ankara sokaklarında avazı çıktığı kadar bağırıyor. Bu iki işin de tek bir sorumlusu var. Yetki onda, para onda..! Hesap soran yok. Bol keseden harcama serbest. Gerçek adıyla mv. Seçiliyor ama yakın çevresi ona MÜCAHİT diyor.
2013 ARMADA AVM nin yanına önceki büyüklükte YENİ ARMADA ekleniyor.
2014 İ.MELİH GÖKÇEK fetönün desteğiyle MANSUR YAVAŞâ€™ın hakkını gaspediyor.
İşte zurnanın zırt dediği nokta bundan sonra başlıyor..!
Emlakkulisi.com'dan ne beklenir ki başka?
Çinliler emlak alıyormuş, çinlilere satmak için emlak toplayanlar varmış.
Kaynak: Emlakgoygoycusu.com :)
Ekleme:
Sayın sadecegrafik. Yanlış anlamayın, birçok konuda sizinle aynı fikirdeyim.
Fakat paylaştığınız haberler bazen "gazlama haber" olabiliyor.
Haberler konusunda biraz daha seçici ve şüpheci olmanızı öneririm.
Çinlilerin istilacı zihniyette olduğu artık su götürmez bir gerçek.
Lakin, istila yöntemleri ev almak değil.
https://pbs.twimg.com/media/EMndOxZXsAAU2nD.jpg
İTİRAZ NEDENLERİ
- İçme su havzalarının proje dolayısıyla etkilenmesi ve kullanılamaması
- Hafriyat sırasında oluşacak kirliliğin nasıl önleneceği tam olarak belirtilmemesi.
- İstanbul'u Trakya ve Avrupa'ya bağlayacak ulaşım ve enerji hatlarının projelendirilmemesi.
Kanal ayağına meydan muharebesi bile istiyo da.., da'sı i$te akboyoğlanları her açıdan çook zayıf kaldı, ezik büzükler )..
Ben çok seyahat ederim. İş otellerinde son zamanlarda ağırlıklı ÇİN lileri görüyorum.
Tebernüşü hiç ama hiç sevmem ama sanırım bu defa haklı görünüyor.
Emlak alıp almamaları önemli değil fiyat açısından. Adamlar çekirge sürüsü gibi girdikleri yeri istila ediyorlar.
Afrika da tonla maden aldılar, liman aldılar. Yunanistadaki gemicilik ve liman şirketlerinin çoğunu aldılar.
Türkiyede de 3.köprü ve limanları alırlarsa, buranın operasyonunu yürütmek için buraya konuşlayacakları adamlar için ev almaları ve evlendirmeleri lazım. Amaç 1 kuşak 1 yol projesinin sekteye uğramasını engellemek ve kültürel entegrasyon ile gelecek tepkileri azaltmak olabilir.
Tebernüşe takılmayın. Ama ÇİN liler ağırlıklı olarak vatandaşlık almak istiyorlarsa bunu 1 kuşak 1 yol projesi ile bağdaştırın.
Bu aptal AQP llierin 1 Kuşak 1 Yol projesinde ÇİN e karşı stratejileri varsa bizim için iyi olur faydalı olur, stratejileri yoksa ki ben olmadığnı düşünüyorum o yüzden yırtınıyorum, o zaman ÇİN lilerin oyuncağı oluruz!!!
Sorumu şöyle sorayım o zaman: AQP nin CXP nin MXP nin İP nin siyasi partilerimizin 1 Kuşak 1 Yol projesi konusunda stratejileri nelerdir?
Hangi görüşten olursanız olun hangi siyasi partiyi desteklerseniz destekleyin ütfen yorumlarınızı yazın. Fikir alışverişi yapalım. Kendi tuttuğunuz siyasi parti 1 Kuşak 1 Yol projesine nasıl hazırlanıyor neler planlıyorlar?
HalkTv'de İlhan Kesici'yi izledim..
Enflasyon ve MilliGelir hesaplamalarında eski ve yeni serilerin uzun yıllar birlikte açıklanması gerekirdi çok yanlışlar yapıldı diyor.. Akape sonrası tüm bu istatistikler düzeltilip tekrar açıklanmalı ki 17 yıl nasıl bir yalan rüzgarı yaşamışız herkes bilsin..
"Hitler, Rusya’ya saldıracak denizaltılarını karadan taşıyıp Tuna’dan Karadeniz’e çıkarmak zorunda kalmıştır. Şimdi ABD, Montrö’yü delerek uçak gemilerini, savaş gemilerini Karadeniz’e çıkarma ve Rusya’yı Karadeniz üzerinden güneyden de kuşatma derdindedir. Bunun için Türkiye’ye Kanal İstanbul ile Montrö’yü kaldırma baskısı yapmaktadır."
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...misti-41405205
Kanal İstanbul projesi gene ABD ne hizmet projesi haline geldi...
Adamı boşuna BOP eşbaşkanı yapmıyorlar dedikodusu var.
İşin içine Bahçeli girince mutlaka bir incelik vardır zaten...
Olur mu yerli ve milli bir proje...ABD-KATAR işbirliği...
Cevresel etki ve uluslar hukuk disinda Kanal icin pek bir cekingem yok.....Cevresel etki icin one surulen felaket senaryolari su anda iddia asamasinda....Konun uzmanlari tarafinda sahada bilimsel arastirmalar yapilmasi gerekir...Iddialarin ispatlanmasi veya curutulmesi gerekir. Karsilikli iddialar gunluk siyasi kavgalara donusmus ve sig bir hal almis.
Istanbul havaalani icinde buna benzer kotu senaryolar ortaya atiliyordu. Kar, kis, sis, ruzgar, kus suruleri vs vs. .....Havaalani baharda acildi. Onun icin ben bu kisin gecmesini bekliyorum. Bakalim iddialar hakli cikacakmi ?..
Bu kanal isinde anladigim kadari ile siyasi, askeri ve ekonomik gucunuz yeterli ise ekonomik ve siyasi kazanc elde edebilirsiniz...sayet zayif iseniz ve Uluslarasi guclerle bas edemezsiniz kanal projesi elinizde patlayabilir ve Montro antlasma sartlarini bile arar hale gelebiliriz.
Nerden bakarsaniz aceleye getirilmemesi gereken bir proje. Turkiiyenin kritik ve zor bir donemde gectigini goz onunde bulundururak En az 5 yil ertelenmelidir.
Son dakika: Libya'da cephe hattında yayın yapan Habertürk TV ekibinin içinde bulunduğu araca füze atıldı. Habertürk yazarı Mehmet Akif Ersoy ve kameraman Hasan Dönmez saldırıdan yaralı olarak kurtuldu
bak en basitinden bir gölü (küçükçekmece) yok ediyor adamlar bu proje ile.. sen kalkmış çevre konusundaki bu bariz duruma "iddia" nitelendirmesi yapıyorsun..komedi..
ikna olman için mesela sana uzungöl ün resmini buraya koyalım.. binlerce yıl karpostallık güzellikte bozulmadan gelmiş ama ne tesadüftür ki a.k.p. partisi döneminde bu şekilde çöplüğe dönüşmüş durumda..
https://i.sozcu.com.tr/wp-content/up...1573475364.jpg
bir de son dönemde troller efendileri gibi bir saçmalığı yaymaya çalışıyorlar.. onlara göre kanal istanbul "güvenlik" için yapılıyormuşş.. bu tamamen yalan.. kanal istanbul sadece ve sadece bir emlak projesidir.. adamlar bu projeyi yıllardır yurtdışında fuarlarda pazarlıyor..
http://istanbultokikonutlari.com/wp-...18/01/fuar.jpg
gerçekten vicdanlı birisi "ikna olmadım her iki tarafta olayı karıştırıyor" filan gibi saçmalıklara prim vermez.. olay bariz bir emlak projesi.. boğazın en dar yeri 700 metre.. burada güvenlik bir problem iktidara göre, ama 150 metre genişliğindeki kanalda problem değil..!!
sadece bu konu bile nasıl bir yalan stratejisi izlediklerini gösteriyor..amaç istanbulun kalan son yeşil bölgesini yağmalamak..
diğer yandan.. şu haliyle bile istanbul un nüfusu 20 milyon ve bu yuksek rakam bir milli güvenlik riski: olası bir savaşta toplu hedef, ve deprem olasılığında yine toplu zayiat ihtimali çok yüksek..
şimdi bu aptalca proje ile en az 1-2 milyon ve muhtemelen aslında daha da fazla nufus artacak ve ayrıca bunların afet ve savaş durumlarında bir adada hapsolmaları sonucunu doğuracak.. biraz aklı olan birisi tek bir kişinin fantazisi olan bu projeyi reddeder..
bugün investing ile bloomberg arasındaki fark neden acaba?
USD/TRY
5,9370 -0,0088 -0,15%
-
USDTRY:CUR
USD-TRY X-RATE
5.9208TRY
7https://www.linkpicture.com/q/58753.webp
A.K. Partisi bunlara göre hep en iyisini bilir, aq Uzun Göl olmuş Uzun Havuz!
https://www.bloomberght.com/doviz/dolar
bence burası yanlış cepteb kullanıyorum 5,9385 gösterirken bloomberg 5,9480 vs ki grafikte o kadar zıkzak olmadı
Topicte çinli muhabbeti dönmüş.
Bence talas ırmağı savaşının intikamını almaya geliyorlar!
Olur mu olur!
Bence bizi sömürge yapmaya çalışıyorlar bi çeşit...Herşeyimizi alacaklar...
Çinlilerin bize bulaşmalarını nasıl engelleriz? Soru budur.
Yoksa arapları istedikleri gibi dövebilirler, hiç itirazım olmaz valla..
Ne kadar ilginc
Yillar once konut topiginde turkiyeyi cinliler istila edecek cinli turist sayisi patlayacak demistim millet dalga gecmisti
Tanistigim bir cinli genc kizin dedikleri esasinda herseyi acikliyor
"Alacati is very famous in China"
Bunlar dogruysa ayvayi yedik
"1520 yıl sonra başka bir istilayla karşı karşıya kalabiliriz"
Tacikistan'da 600 bin kadının Çinlilerle evlendiğini ifade eden Çiftçi, "Kazakistan ve Özbekistan'da bu sayı hızla artıyor. 1520 yıl sonra başka bir istilayla karşı karşıya kalabiliriz. Çin'den gelecek akıllı trenler saatte bir gelecek. Siz Alibaba.com'dan Çin'den sipariş verdiniz. öğleden sonra evinize gelecek. Bizim firmalar nasıl rekabet edecek? Bunu düşünmemiz lazım. Bu Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde böyle olacak. 21'inci yüzyılı isteyenler, insan fıtratını değiştirme peşinde. Nedir cinsiyet teorisi? İnsan fıtratını LGBT olarak da düzenlemek istiyorlar. Bu teori 2007'de Avrupa müfredatına girdi. Burada amaç kesinlikle kadın ve erkek eşitliği değil, yani eşçinselliğin de eşit olarak kabul edilip evlenmesini istiyorlar. 2015 yılında Meksika'da bir operasyon yaptılar, çocuğun karnındaki embriyoya başka bir kadının embriyosunu enjekte ettiler. Çocuk biyolojik olarak 2 anneli ve bir babalı doğdu. Londra'da nüfusa kaydettiler. Bir yıl sonra 2016'da Ukrayna'da 3 anneli, bir babalı çocuk dünyaya geldi. Aile kavramı üstünde oynuyorlar. Buradaki akıl ne yaptığını iyi biliyor" şeklinde konuştu.
Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır da, gündeme dair önemli isimleri Kestelliler ile buluşturmaya devam edeceklerini ifade etti.
Cin meselesi ciddi. Insani urkutuyor dogrusu.
Tebernus Kirecci nin yazisini okuyunca urperdim. Abarti yok. Adamin tespitleri yerinde....
Bilmiyorum mutekkabiliyet yasasindan Cinlilerde yararlanabiliyormu. ?
250 bin dolar gayri menkul alimi karsiliginda vatandaslik yasasina sinirlama getirilmeli. Mesela secme ve secilme hakki olmayan bir vatandaslik turu verilebilir..
Ayrica adam TC vatandasligina gectikten sonra ailesinide vatandasliga gecirirse ne olacak?..
Once dogudaki sehir merkezlerin demografik yapisi hizla degisti. Ilerde bazi kiyi sehirleride bu akibete ugrayacak.
Ornek Mersin...Sehir merkezinde cogunluk Arab ve Kurdlere gecmis durumda....
bi yerde ne zaman stratecistttt gorsem.
hic usenmiyorum.
yahu salla ne olacak demiyorum.
ve adamin cvsini buluyorum. ne okumus ne tecrube falan filan.
hic yanilmiyorum.
stratecilerine daha da kulak kesiliyorum.
muthis muthis. muthis yahu.
Gerçekten ucuz işgücüyle Çin’in hegemon bir güç olabileceğine inanıyor musunuz. Batı da içinde insan olmayan tamamen robotlardan oluşan hiç kapanmayan ışık yanmayan fabrikalarda üretim yapabilen bir batı Çin’den o trenlerle ne alacak? Ayrıca trenler bizden geçecek diye neden 10 milyon çinli vatandaş olsun anlamadım. Trenleri mi yağmalayacağız biz. Türkiye’ye çok çinli geliyor derseniz adamlar zenginledi nüfusu milyar ucuz tl gezmeye gelmesin mi ki Çin’in varyag uçak gemisi zamanından bize turist sözü var. Çin liman alır ulaşım için, toprak alır tarımsal üretim için, stratejik yerlere çöker ki askeri üs kursun cepheyi genişletsin yoksa onu pasifikte bir pıstırırlar aklı şaşar.Bunlar tamamda bağcılar’dan, kurtköy’den ev alıp ne yapacak(latife kimse ciddiye almasın). Dünya güçleri böyle herkesin görüp kestel’de anlatacağı büyük oyunlar yazıyorsa vah ki ne vah.
Ula bir laf attım yorumlara gel..
Cv, diploma ve unvanlara kayde pek almiyorum. Turkiyede 72 rektorun uluslararasi bilimsel atiflari bile yok. Ama adamlar prof olmus ve her biri universite yonetiyor.
Turkiyede takip ettigim strarejistler arasinda A.Ciftci acik farkla gorusleri isabetli cikan kisilerden biri. 4-5 yil onceki twitlerine bakabilirsin.
TV lere en cok cikan stratejistlerin cogu kafa uyuluyorlar. Bilgi kirliligi yaratiyorlar.
2014 verilerine göre Brezilya'da 1.5 milyonun üzerinde Japon yaşıyor
Şaka maka derken, olmaz demeyin yahu Brezilyada olmuş, 4 milyon deve g. yağlayıcıdan sonra, 10 milyon Çinli saracaniz başımıza.
Yunanistan da Çin istilası!
Yunanistan da Çin le işbirliği hızlanıyor. Selanik te yeni bir enstitü açan Uzakdoğu devi Ege de güçlü bir diplomatik ve ticari işbirliğine giden yolda ilerliyor.
https://www.gazeteduvar.com.tr/dunya...-cin-istilasi/
Ne oldu yahu herkeşlerde bir telaş...
Çin toprağa mı gömülüyormuş Çinliler ülkeyi mi boşaltıyormuş?
Çinlilerin hepsi diğer ülkelere kaçsa bile 1,5/7,5=%20'yi geçemezler.. No panic..