https://www.tradingview.com/x/MOBmWCjB/
60 dk lık
çalışmış..
Printable View
https://www.tradingview.com/x/MOBmWCjB/
60 dk lık
çalışmış..
Bu saçmalık başka bir şey değil , enflasyon 3 haneli oldu bence bugün konutta yüzde 35 doğalgaz zammı sanayide yüzde 50 zam geldi simdi lafa bak , 9.5 olmuş 9.4 olmuş 1 lira olsun da bayram edelim , bist çöpe döndü .
Ecilc de çöp kovasının dibinde , tüküreyim böyle senedin içine , Melih G.
Ankara da bir heykele demişti ben de buna diyorum .Uysa da ..... uymasa da ...... gerekli yerleri kafaniza göre doldurun .
"Be part of the success 2022" başlıklı bir toplantı yapmışlar.
2021 deki bütün iş sonuçlarını katılımcılarla paylaşmışlar.
Katılımcılar kimler? Moderatör ve misafir olanlar dışındakiler topluluk çalışanları.
Siz ( biz) yine bir şey öğrenemeyeceksiniz !
https://yasam.eczacibasi.com.tr/247/gncellatest-news
Ecyap genel kurulunda ben sormuştum. Şirket üst yönetimi yıllık jestiyonlar alıyorlardı, ve şirket sürekli zarar ediyordu. Bu hangi başarının ödülü diye. Madem zarar ediyorsunuz sürekli başarı nerede kimi niye ödüllendiriyorsunuz diye. B:E çıkıp onların ne değerli insanlar olduklarını anlatmıştı. Burada da bir başarı var ama bizim bu başarının parçası olmamızı istemedikleri belli. Bizim temel hatamız türk borsasına yatırım yapmak. Daha kötüsü bu heriflerin hissesine bulaşmak. Mecburen bekleyeceğiz.
Artık çok geç yabancı borsalara yatırım için. Fed faiz artırınca onlar da düşecek. Ama yıllar önce elindeki dolarları oralara yatıran kazandı. Hem döviz bazında hem de düzenlemeleri ve hukuki altyapısı sağlam. Bizdeki gibi dolandırıcılık yok.
Geçen hafta da bir benzeri olmuştu.
Cuma akşamı oldu mu iş bırakan işçiler gibi, yukarıdan birileri sanki " sal, sal, sal" diyor, operatör dostumuz da ince ince salıyor.
E salsın bakalım, cumartesi pazar çabuk geçer :) İsterse Pazartesini de hafta sonuyla birleştirsin, salmaya devam etsin.
Holding'i iyi tanımıyoruz. Holding'e yönetim kurulu üyesi olarak atadıkları kişilerden biri tanınmış bir iş insanı.
Bu arada Esan Niğde'de bir saha geliştirme çalışması içinde görünüyor. Sondaj mühendisi arıyorlarmış. Başka bir bilgiye ulaşamadım.
"Board Directors at Eczacıbaşı Holding, Mr Werner Geissler and Mr Michael Halbye accompanied by Mr Ozcan Konak, visited our Balya Pb-Zn Mine. Our CEO and management team showed our invaluable visitors the deepest underground mine of the country as well as processing plant which produces the highest amount of lead concentrate in Turkey. We had the privilege to benefit from our experienced board members’ international business experience and acumen. In return, it was the first time our board members travelled to such depth and have a better understanding of how metals are being extracted and produced."
2.35 ile 3.5 oranlarda 2010 da bu grafikler iyi niyet göstermiyor , son düşen i 9 dan 7 ye düşüşleri sert oluyor kalkışları elinden tutarak oluyor doğal pi yasa içinde değil , sorun burada kimse gelip bulaşmıyor ky dışında ve at oynatıyor , oynatıcı .
İyi niyetli olmadıklarını biliyoruz. Borsada iyi niyet aramak da pek borsa tarihine uymuyor. İyi niyet ne zaman oluyor; halka arz döneminde veya çok ortaklı şirketlerde fon koyanların da ittirmeleriyle veya sair başka nedenlerden- büyüme planları vardır, stratejik ortak arıyordur vesaire, oluyor, kısacası iyi niyet sadece bir amaca yönelik olarak ve yine bir araç olarak işe yarıyor.
Eczacıbaşı hisselerinde işimiz zor çünkü hisseler bu kategorilerden hiçbirisine girmiyor. Yetmiyor, Sayın BE ve yönetimi borsadaki şirketlerini ve yatırımcılarını ayak bağı olarak, kendisine hiçbir faydası olmayan lümpen kesimler olarak görüyor.
Sonuç olarak şirketlerden birinde halka açık kısımda 2,5 milyon dolar, diğerinde ise 2 milyon dolar temettü dağıtarak bir anlamda elini saklayarak, küçük ortakları hisse tutmaya teşvik etmeyerek niyetini gösteriyor. Oysa azınlık pay sahipleri Sayın BE'nin varsaydığı gibi sofrasına kaçak oturmuş, izinsiz şantiye alanına girmiş "yancılar" değildirler.
Ama bu durumun diyalektiği bu topluluğun aslında zor zamanlarda güvenli liman olabileceği gerçeğini örtmüyor.
Aksine, arsa geliştirme faaliyetleri de dahil olmak üzere topluluğun ölçekli yatırımların arefesinde olduğu gerçeği bir şekilde anlaşılıyor.
Sayın BE değerlerinin çok altında oldukları için hisselerini almak istiyor, biz yatırımcılar da aynı nedenlerden dolayı satmak istemiyoruz.
Aramızdaki " uzlaşmaz çelişkinin kaynağı" uzlaşmayan karşılıklı çıkarlarımızdır
İyi niyet göstermeme lafı , iyi niyet aradığımdan değil , (nötr olsun yeter insanlar )kotu niyetin varlığıni nitelemek için , kötü niyetle yola çıkan insanlarla da uzlaşmak ,anlaşmak ,ticaret hep kavgalı olur .Netekim ......
Madem kendisine faidesiz lumpenler hisse taşıyor, makul bi fiyata çeksin millette çekilsin hep parası var , hem de zarar edeceği bir durum yok , Eczacı ilacın ilk çıkışında Eczacıbaşı menkul kıymetler adında aracı kurumları vardı
piyasaya satmak için halka arzın 5 katına çekmişlerdi 100 liraya , sene 90 mi 91 miydi öyle bi şey .Yanlış hatırlamıyorsam .
https://www.tradingview.com/x/2DWQjPvK/
saatlik
yükselen tirendde tutunamadık..
açılışda tirende dönmek isteyecektir..
dönemezsede alttaki desdeği kırmasa iyi olur
tabi bence.
Çinko fiyatları uçuşta.
Esan Türkiye'nin en büyük kurşun ihracatçısı ve üreticisi
Çinko ihracatında ise ülke ihracatının %17 sini yapıyor ( geçen yılın verisi)
Daha ne kadar rezerv vardır, üretim ne boyuttadır bilinmez ama bu madenin (Balya) artık ileri aşama bir
bir süreçte olduğunu düşününce, artan lojistik maliyetleri dışında karlılık çok iyi bir seviyeye gelmiş olmalı.
Yönetim kurulundaki yabancıların ziyaretinin " gezelim görelim" mahiyetinde olmadığını düşünüyorum.
https://tradingeconomics.com/commodity/zinc
https://tradingeconomics.com/commodity/lead
MTA nı 80 lerde yaptığı rezerv tespiti o günkü teknolojiyle 10 milyon ton olarak saptanmış. Şimdi yeni teknolojiyle belki daha fazla rezerv değerinden bahsedilebilir. Bunlar Dedeman dan da ek maden satın aldılar aynı bçlgede. Bir kapasite artışı gelebilir. 135.000 ton du üretim bunun bir kısmı çinko gerisi kurşun.
Asimetrik bir piyasada teknik analizin sadece göz boyamakta kullanıldığını bilirsiniz, bildiğinizi düşünüyorum.
İlaç hissesi borsanın geneline ayak uyduruyor çünkü hikayelerde benzerlik var. Borsa fiyatları BİST-30 un büyük kısmı için bir illüzyon gibi. Çok ucuz, büyük prim vadediyor, aynı zamanda ülkenin artan riskleri ve makro belirsizlik nedeniyle yabancılar satmaya devam ediyorlar.
İlaç hissesinin çok büyük bir riski filan yok, ne bankalara benzer ne de diğer holdinglere. Bu hisseye yön veren tatlı su kurnazı endeksteki çaparizli durumdan istifade ediyor, buyurun size " teknik" analiz.
Konsolide bilançoda ana holdingin karının ilaca düşen payı temsili de olsa gözükmedikçe bu hisse gözlerden saklanıyor. Zaten değerleme diye bir şey yok. Elindeki değerler son 15 yıldaki enflasyonla çöp fiyata bilançoda. Eh, nereden fiyatlanacak. Adamların niyeti kötü.
Holdingin ecilc payına düşen özsermaye artışı %20 holding iskontosu sonrası ~1.500.000.000TL
Öyle.
Sadece çarpıcı bir örnek olduğu için, belki sadece tek bir işindeki tek bir madende, çinkodaki değer artışı yılda 50 milyon dolar ilave gelir yaratıyordur. Bu gelirlerde de payı olan yatırım holding ve ilaç şirketlerinde halka açık kısımda yatırımcılara ödenen kar payı ne kadar? Beş milyon dolar kadar veya altında.
Operatörün bakışı devam etmeye aday banka/holding hareketinde hissenin yularından tutmak, holding hareketinin dışında bırakmak.. Bir iki günlük performansı böyle. Nasıl yakalamış miyiz bakışı! Diğer taraftan önümüzde gelişmeler var. Genel kurul var, Ayazağa ile ilgili askinin sonuçlanması var, yıl sonuna kadar yine Kartal arsası hikayesi var, Holdingin bu sene dağıtacağı temettü miktarı var (geçtiğimiz yıl 550 milyon civarı dağıtmıştı, bu yıl kuvvetli bir artış beklerim, Sayin BE ve Sayın Fe'nin ihtiyaçlarına baglidir), Vitra Karo'da bedelli sermaye artışı olasılığı var ( son kez ve kuvvetli bir artış beklerim), kısacası sirketin bilançosunu ve beklentilerini etkileyecek bir dolu gelişme var, açıklanan yatırımların başlatılması var, ilgilenenler için var da var.
https://www.tradingview.com/x/aWwXtsY3/
yükselen tirendi kırdıkdan sonra tirende geri dönmek istedi düşenide kırdı ama olmadı..oda bir miktar satış getirdi.
şimdi yükselen tirend iptal..görünürdeki düşende güncellenecek..
alt soldan gelen desdek çizgisinde tutunmuş..
eğer düşerse yataylar düşüşü durduracaktır diye düşünüyorum
https://www.tradingview.com/x/4QZwYV3c/
artık bakış açım budur..
tabi bence
Şimdi ayarı veriyorum ,
Eyyyy eczacı ilaç sen kimsin yaaaa ?
Artik golden cross yapar (ama ne zaman )
hissenin fiyati yarim kilo domates etmiyor diyorlar, ne guldum 😆
Nuri Sevgen i bloomberg de gördüm 2 gün önce aynen şöyle dedi
"Bistin geleceğini iyi görüyorum zira bazı hisselerin piyasa değeri sahip olduklari arsa fiyatı etmiyor "dedi ,
Dedim ki herhalde bizim hisseden bahsediyor .
Yatırım tavsiyesi değil ama fanatizm tavsiyesi yapmalı bu hissede. Çok dirençli olmalısınız, bu yolun sonunda şirketlerin değerini bulma olasılığı kadar avucunu yalama olasılığı da var. Bunun şirketle, değerle filan ilgisi yok.
Aslında bazen keşke satacak olanların yarısı hemen satsa da geri kalanlar nedretten ( hissenin nadiren bulunmasından) faydalansa gibi de düşünüyorum. Eğer halka açıklık üçe beşe düşse sona kalanların da inadıyla uğraşamaz, başka bir şey (hinlik) düşünürler.
Örnekleri hep temettüden veriyorum; yüzde beşe düşmüş bir halka açıklıkta 50 milyon dolar temettü dağıtımı kararı alsa bu yıl dağıtacağı kadar bir para çıkıyor kasadan. Belki açıklık o seviyeye düşecek olursa artık yatırımcıyla uğraşmaktan ( yatırımcıları zora koşmaktan) vazgeçer, bilemeyiz.
Yayın neden çok gergin olduğuna gelince, bu hisse 30 liraya gitse kimse pahalıymış demez.
İşte bu yüzden de "gitmez" . Ya da o görünüm veriliyor.
Ben hukuki kısmını bilmiyorum bilmem lazim aslında para koymuşum ,
Şöyle ki kanyonda işgyo %50 ortak o hissede değerleme olarak X lira gösteriyor bizm ki de kendine düşen %50 yi x/2 gösteriyor ve hic tinmiyor bunun hukuki bir düzeltmesi yaptırımı yok mudur 10 yıl önceki fiyattan insan malını nasıl gösterebilir halka açık bir hissede
Bu manipülasyon suçlamasına konu olmaz mi ?
Bizimki değerleme yapıyor, burada bir yanlış anlaşılma var. Evet uyduruk ve düşük değerli gösteriyor. Ama işin ilginci o düşük değerli değerleme bile bilançoda yer almıyor. Mesela Kanyonun AVM nin % 50 si ve Kanyon ofisin % 100 üne sahip ilaç. onu 16 yıl önceki tl fiyatından görüyoruz bilanço da. Yetmedi ondan da amorti düşüyorlar atıyorum yarısını. O rakan gözüküyor. Yaptığı uyduruk değerleme bile değil. Ayazağa arsası 76 dönüm. 52 dönümü bilançoda çok komik bir rakamla orada. Kalan 24 dönüm alındığı tarihteki tl bazlı fiyatından gözüküyor. Silivri arsası aynı şekil. Monrol ve Vitra karo da farklı değil. Vitra ya 90 milyon dolar verdi bugüne kadar % 25 ine, monrole 80 milyon dolar sonuç yok.
Bu yeniden değerleme yapmamlarının nedeni, yapsalar ilacın defter değeri çok yükselecek. şimdi 11 tl, onu bile fiyatlamayan bu adam 35 tl defter değerini nasıl fiyatlayacak. PD/DD düşmesin diye asla yeniden değerleme yapmıyor.
İkincisi ilacın konsolide bikançosuna holdinginten düşen Kar payını koymayınca Kar rakamı düşük tutıluyor. Böylece Fiyat kazanç oranı dışarıdan bir yatırımcı için cazip halden çıkartılıyor.
Patronun tahtada mutlak hakimiyeti var. Özellikle robot uygulamalarından sonra tahta demirden bir elle yönetilip fiyatlanıyor. Özellikle küçük kardeş bu işi hobi yapmış durumda anlaşıldığı kadarıyla.
Durumumuz budur. Hisse kıymetli mi evet. Bize yediriler mi bilmiyorum. Ben bekliyorum. Bu adamların sırrı şu en büyük haksızlıkları büyük bir kibir ve kendilerinden emin şekilde yapıyorlar ki, herkes umudu kesiyor. Gidin piyasanın eskisi bir profesyonelle görüşün gizli kalmak koşuluyla size uzak durun derler zaten.
Bütün gelişmeletri sakladılar, fiyatlandırmadılar. Bakalım hiç değilse bir bölümü bu sene fiyata yansıyacak mı?
Perşembe hayırlı gündür:)
Dünyada da acaba gyo lar dışında gayrimenkullerin yeniden değerlemesi şirketlerin kendi kararına mi bırakılıyor yoksa sadece bizde mi boyle ???
Zira bu gevşeklik sahte manipulatif
bilancolara yol açıyor ayrıca yönetim reklam ve pazarlama giderlerinde de bağımsızlığı tartışmalı mali müşavirlik şirketleri yerine daha düzgün bir sistem gelmeli .
Fakat tabii " boss is always right " kuralı olduğu sürece çıkış yok.
Hala ibb de askıya çıkmadı itiraz için imar planları... baktığımda 15 gün arayla askıya çıkartılıyor muhtemelen 14 15 Nisan gibi askıya çıkacaktır. Zaten imar planı onaylanır onaylanmak askidayken alelacele genel kurul kararını aldılar. Muhtemelen genel kurul yapıldığında askıya yeni çıkmış veya henüz çıkarmış olacak imar planlari... dolayısıyla eğer iyi niyetliler ise turgg nin genel kurulunda ykb başkanının onay hakkında konuşmalarını örnek alırlar. Eğer iyi niyet yoksa hosgeldiniz iyi günler diyerek gecistirirler. Zaten yeniden değerleme konusuna hiç girmiyorum öyle bir niyetleri olsa sadece söylemde bile en az iki katına gitmesi lazım... yani aga babanın insafına kaldık..
Genel kurul gergin bir tiyatro gibi geçiyor bu adamlarda. Başka bir şehirde olduğum için gelemem ama belki Sn Bezgin, Gazmanbaba gibi giderler. Her zaman şaşırmışımdır, iki kardeş de kendilerine yapılan onca eleştiriye rağmen azap gibi orada otururlar. Sanırım kimse ağzından bir laf kaçırmasın diye geliyorlar. Bir seferinde koca adamlardan birine kafasını sallayarak " sen yanıt ver" işareti vermişti. Komut gibi. Eski ceo lardan biri de soru sorma adabını beğenmediği birinin elinden mikrofonu aldırmaya çalışmıştı. Böyle bir yerdir işte genel kurul. Gelecek olsaydım, alay etmek için elbette, temettü adı altında şirketler arasında dondurdukleri rakamları, paydaş kapitalizmine ne olduğunu filan sorardım. Sakin sakin. Neyse, gelmiyorum, kurtuldular benden :)
Yaşı genç ve zaman sorunu olmayan paydaşların tüm şirket genel kurullarına katılmalarını şiddetle tavsiye ederim.
Yıllardır neler yaşadım gittiğim kurullarda hatta adı lazım değil bir şirket yönetimi o kadar alışmışlar ki sadece bakanlık temsilcisi ve denetmenle kurulları yapmaya ben gittiğim zaman şaşırmışlardı hele kendi uzmanlık alanlarında şirketle ilgili yaptığım konuşma ve sonrasında sohbette daha da şaşırmışlardı.
Tabiki bundan sonra bütün sirketin telefonları verilmiş ve şirket ziyaretine davet edilmiştim.
Bunlar tabiki iyi niyetli dürüst patronlar tarafından işletilen yöneltilen şirketlerdi tam tersi örneklerde çokça yaşadım.
Hele bir çok ortaklı sözde kurumsal olmaya çalışan bir sanaii kuruluşunun en çekişmeli ortakların birbirini yemeye çalıştıkları bir dönemde yapılan genel kurulda kuruluda bir avukatın çok katı bir şekilde yürüttüğü bir genel kurulda adam alışmış bağırmaya çağırmaya insanları korkutmaya bana da milletin içinde azarlamaya kalktı ama hayatının dersini almıştı .
Bir kanun adamına kanunları bilerek ve yaptığının kanunsuz olduğunu anlatınca ve bu konuşmalar kayıtlı olunca süt dökmüş kedi gibi oluvermekte o gün beni en çok şaşırtan ise büyük paralara ve koltukları olan ortakların bile haklarını bilmedikleri olmuştu.
Şimdilerde o şirkette bütün sıkıntılar bitti hatta son 5 yıldır mükemmel ötesi bir yönetim ve karlılık mevcut bütün ortaklar can ciğer kuzu sarması modundalar.
Özetle mücadele edin en azından o yolda olun kanunlar çerçevesinde haklarınızı savunun .
Bizim gibi ehtiyar bir bunak olunca şeker tansiyon vs ile bırak normal konuşmayı adamı görünce şeklim kayıyor durduk yerde sinirden şekerden gidecez Obur tarafa onun için saldım çayıra mevlam kayıra.
Operatör sakin piyasada mini atak gösterdi.
Bir hissenin ama yavaş ama hızlı, belki çok yavaş bir tempoda toplanmak istediğini düşünüyorsanız ne yaparsınız?
Abu sabuk ve göstere göstere yaptığı her satışta düşüklerden alır, dalga boyunu biraz yukarıda bırakırsa yukarıdan satarsınız, elinizdeki de azaltmaz, artırırsınız, aynen operatörün yaptığı gibi, yavaş yavaş, usul usul, damla damla...
Neyse, herkes bilir işini..
Lot sayısını arttırmak her zaman doğru olandır. Özellikle para aktarmadan yapılan şekliyle.
Bu saatten sonra trade etmek tehlikeli olmaz mı? Bu adam zaten blok halde duran hiç bozulmayan portföylerden dertli. O portföyler trade etmeye başladığında 15-20 milyon ek hisseyi kendine almayı başarırsa gaza basacağı kesin. halka açık 130 milyon lotun yarısını patrınun yan hesaplarında olduğunu varsayıyoruz. Gerçekten patrondan bağımsız en fazla 70 milyon lot var dışarıda benim görüşüm. Buradan bir 20 milyon tırtıklamayı çok ister. İşte trade buna yarayabilir. Trade eden ya daha yüksekten almak zorunda kalacak ya da arkasından bakacak ikilemi derken ortada kalabilir. Ha bu durum devam edebilir hiç bir şey de olmayabilir. Ama bana kalırsa patronun manevra alanı kalmadı. Burada herkes kendi riskini hesaplar. Bazen hareket etmeden bekleyen de çırak çıkar, bazen de trade etmeye kalkanda.