inse ne olacak inmese ne olacak. sanki önemli bir nottan aşağıya düşmüş. yabancı yatırımcı geliyordu da vaz mı geçecek...
inse ne olacak inmese ne olacak. sanki önemli bir nottan aşağıya düşmüş. yabancı yatırımcı geliyordu da vaz mı geçecek...
Cds risk primi yükselir.!!!
Dış borçlarının faizleri yükselir.!!
Bankaların, devletin, şirketlerin milyarlarca dolar dış borcu çevirmesi zorlaşır.!!
Döviz kurları hızla yükselmeye devam eder.!!
Ülkeyi hiper enflasyon potasına sokar.!!
Ham madde, ara malı maliyeti artar.!!
Bankalar şirketler zombileşir.!!
İşsizlik artar.!!
Döviz karaborsaya düşer.!!
Bütçe açıkları rekor üstüne rekor kırar.!!!
Kredi batağı artar.!!
Sonunda damat monatoryum ilan eder.!!
Vatan hayini bunlar vatan...
https://www.youtube.com/watch?v=pdSwOHCAPnw
Syg,
Eyyy Moody's
11 eylülde açıklama yapılmış
https://www.moodys.com/researchdocum...id=PBC_1242844
3 büyük rating kuruluşunu da zerre sevmem.. ama her habere inanan bi millet olmak, ülkemizi gerçekten çok kırılgan yapıyor, biraz araştırın kardeşim..
ytd.
kyg,
Arkadaşlar vadeli mevduatı internet bankacılığı üzerinden yapmıştım. Aslında ilk defa yapmıyordum. Vade sonunda internet bankacılığı otamatk olarak hesabı yine o günkü orandan bağlıyor ama biraz düşük oranda tabi.
Yaptığım hesaplamaya göre de vade sonunda getiriden önemsiz olsa da bir miktar kesinti yapıyor ( 7 tl gibi) önemsemedim. Yalnız son vade bağlama olayında ben de yanlış hesaplamışım ve de öyle bir duruma ihtimal vermiyor aklımın ucundan dahi geçirmiyordum. Vade bitiş günü Cuma günü diye kafamdan hesaplamıştım. Gerçekte öyle değil hafta sonu C.tesi gününe denk gelmiş.
Demekki internet bankacılığı hafta sonu, ortası bakmiyor, hangi güne denk gelirse o günden itibaren bağlıyor. Şimdi durum şu; vadenin dolmasına beş altı gün var. Şubeye gideceğim ve durumun düzeltilmesini isteyeceğim. Eğer olmaz ise olacak durum ise ya hafta sonu iki günlük zararı sineye çekip P.tesi gününden itibaren yeni oranla bağlayacağım. Ya da internet bankacılığı üzerinden daha düşük orandan bağlanmasını kabul edeceğim. Bankayı terk etmek de diğer bir seçenek
Bakalım ne olacak? Genelde böyle hatalar yapmam ama kafadan tarihi yanlış hesaplamışım. Bu bana ders oldu.
Otomatik vade yenilenmesinde komisyon mu anliniyor Bilgim yoktu ilk defa duydum hangi banka bu ustadim? Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vade yenileme komisyonu diye bir şey ilk defa duyuyorum.
Hesap hareketine baktığınızda bu isim altında yapılan bir kesinti mi var?
Yoksa sizin hesapladığınız net getiri ile bankanın yansıttığı net getiri arasında fark mı var?
İkinci seçenek ise getiriyi siz yanlış hesaplamış olabilirsiniz.
Şunu unutmayalım 2020 yılında Şubat 29 çektiği için getiriyi hesaplarken 365’e değil 366’ya bölerek hesaplama yapmalısınız .
Ben hesaplama hatası olduğunu düşünüyorum.
Mevduatın bankalar için çok önemli olduğu bir dönemde hiç bir banka vade yenileme komisyonu alarak kendi ayağına kurşun sıkmaz.
Sonucu bildirirseniz sevinirim. Merak ettim doğrusu.
Selamlar .
Evet sanıyorum bu nedenle kaynaklanmış olabilir. Ona dikkat etmedim. Çünkü 2020 yılında ikinci kez vadeli mevduat yaptım. Örneğin şubat ayının beş yılda bir 29 çektiği hiç aklıma gelmedi doğrusu. Teşekkür ederim. Ama asıl takıldığım konu vade sonunun hafta sonuna denk gelmesi. Bu kişinin elini kolunu bağlamaktan başka bir şey değil. Bence bu bankanın hatası bir yazılm ile rahatça çözülebilecek bir durum.
Vade sonu haftasonuna misal Cumartesi gününe gelse bile, vade yenilendiğinde yeni vade yine hafta sonundan başlıyor. Dolayısıyla bir vade kaybınız olmuyor.
Ancak Cumartesi günü vade sonu olan bir hesabı Pazartesi günü kapatırsanız o zaman 2 günlük faiz kaybınız oluyor.
Bir de internet bankacılığından vadeli hesap açarken, vade sonu hafta sonuna denk gelmesin diye bir çentik olabilir. Bu varsa onu işaretleyerek açarsanız sorun olmaz diye düşünüyorum.
Burgan dijital dolarda 2.75'e çıkmış. İcbc cuma günü arayıp dolarda aylık 2 oran verdi.
Günaydın iyi haftalar
Bu gün milyon+ vade dönüşüm var
Oranlar ne durumda bilgi alan arkadaşlar yazarsa sevinirim.
Mio+
32 gün 12.5
Finans
Alternatif 13 yapmışsa diğerleri de takip edecektir, ben de 12.5 fibabanka geçtim bir kısmını.
Mio +
12.5
TEB
Konut kredileri devlet bankasında bile 1.29 oldu.yıllık 15 küsür eder.
Mevduat ise 12 şaka gibi
TCMB kendinden beklenmeyen asıl bombayı 24 Eylül'e mi saklıyor acaba PPK için. :he:
İhtiyaç kredi vadeleri kısaldı konut kredi faizleri arttı. Herkesin yavaş yavaş evine kapanmaya başladığı günlerde geldi.
3 keredir üst üste pas geçti. 2 sene önceki 625 baz puan artışda eylül'de olmuştu tesadüfmü bilinmez. Neyse yine de beklentiyi çok yüksek tutmayalım TL mevduatçısı olarak.
$ 8 e fırlasa da acil toplanıp anca 0.25 yükseltirler.
Paldır küldür sırf şov için 25 oranlardan 3 er 5 er puan indirirsen olacağı bu. Herşey roketlenir.
Murat Çetinkaya'nın bunlardan hiç haberi yoktu ileriyi iyi göremedi en iyiyi siz biliyormuşsunuz. Görmüş olduk adamı birde kapı dışarı ettiniz.
Fiba ya para lazım değil anlaşılan
Mio +
32 gün 11.00
92 gün 12.75
Çok ilginç bir durum
Vakıf
32 gün 12.95 teklif etti
üzeri için fiyatlama alıp dönecek
Eğer MB 24 eylülde faizleri yükseltmezse Kasım 5 i ile 9 u arasında neler olacak düşünmek bile istemiyorum ister seve seve ister .....
akbank 700k+ için 11.50 teklif etti vakıf 12.50 den 32 gün bağlandı
32 gün için %13 ün altın da bağlayacaksanız N kolaya gidin daha avantajlı
Sizce
Alternatif 32 gün 13.00
Vakıf 12.95
Hangisini tercih edeyim..?
VAKIF
Bağladım 32 gün 12.95
O kadar ısrarıma rağmen 13.00 düz bile olmadı dedikleri dedik.
585k Vakifbank 32 gun 12.5%