sn.moderatör ben bu beş maddeyi fazla fazla dolduruyorum aslında neden +%1 alamadım acaba ? belki aylık düzenli şekilde olmadığı içindir, artık daha fazla dikkat edicem bari boşa gitmesin kampanya,
teşekkür ederim
Printable View
En son dayımın parasını çekmiştim Ziraat`ten vermiş oldukları 32 gün için faiz oranı 9, 75 idi. Çekerken birde bir zahmet müdür beyle görüşün sizi istiyor demişlerdi, bende gitmiştim müdür neden çektiğimi sormuş ben ` daha yüksek faiz veren yere koyacağım` demiştim. Kendisi bizde daha yükseke faiz verebiliriz demiş `niye verebilirlerken vermemişler diye sormadım bile` , demek ki koskoca banka celep pazarlığı yapabileceklerini kabul ediyor , neyse gönüllerinden koptu 10.75 vereceklerini söylediler. Bende` sağ olun, o dediğiniz faizleri ben en son 4 sene önce almıştım `deyip parayı nakit olarak aldım.
parasına 1 yıl dokunmak istemeyenlere finansbankta maaşlı hesap varmış..senelik yüzde 13 .stopaj yüzde 10 ..13,75 e geliyor .faiz her ay %10 stopaj düşülerek hesaplara yatıyor .faizide tekrardan faize yatırırsanız bileşikte olur 14 küsürlere gelir ..önümüzdeki yıl mb enflasyon tahimini %9,5 eğer gerçekleşirse güzel reel faiz bırakıyor ..faizini de dokunmak istemiyorum dersen çekici hesap o da 13,60 oran stopaj avantası ile 14,40 a geliyor dedi bankacı....çok sıkışınca para çekilebiliyor fakat o zaman faiz % de 8 den hesap ediliyormuş..50 bin alt limit .
Dostum Merhaba Çekici hesapta 13.60 faiz oranı 1 yıl için sabit mi yoksa oranlarda piyasa koşullarına göre aşağı yada yukarı güncelleme yapıyorlar mı?Birde çekici hesap açtık 1 yılla bağladık kendimizi ama diyelim ki 3 ay sonra vadeyi bozup paranın tümünü almak isteyince 3 aylık faizi banka 13.60 üzerinden hesaplayalım bize veriyor mu yoksa biriken faiz yanıyor mu?
tam bilmiyorum ama herhalde tamamını çekmek isterseniz yanıyor olabilir.13,60 sabit oran aşağı yukarı güncelleme yok .şu var galiba yatırılan paranın belli bir oranına kadar çekme imkanı var ya anaparanın 3 te biri yada yarısı gibi.o çekilen miktara % 8 uygulanıyor .
Dolarda 3.7 işin altı alım fırsatıdır..!!!
Kriz tellallığı yapanlara eğer iddialarında samimi iseler VİOP'ta kısa pozisyon açıp beklemelerini tavsiye ediyorum.
Yoksa boş boş konuşmasınlar.
Bu kadar emin olan insan ona göre yatırım yapar.
Yapmıyorsa ciddiyetsizdir, dikkate alınmaz.
Not: Yatırım tavsiyesidir :)
https://pbs.twimg.com/media/C8uRN9BXsAEGaCm.jpg
YAP İŞLET DEVRET
model anlayışı
Asgari ücret ile çalışan bir işçi bir simit yiyip bir çay ve bir bardak su içse 4 saat çalışması gerekiyor
https://pbs.twimg.com/media/C8VJOvqXkAAkYkx.jpg
Mevduatımızın değerini koruyalım..!!!
Havaalanında simit kaşar neden yiyorsun ki :)
Bu senin enflasyonun milletin değil.
https://pbs.twimg.com/media/C8zv_JNWsAERnBa.jpg
Mevduat gelecegin güvencesidir...!!!
referandumdan sonra dolar ne olur..?
Böyle bir mantık kabul edilemez.
Fiyat istikrarını ve Ülke Parasının alım gücünü Ülke genelinin her yerinde korumakla sorumlu olan Devlettin kontrolünde bir merkez bankası var. Dolasıyla bu durumdan Devletimiz sorumludur :( bu tartışmaya gerek kalmayacak derecede açıktır.
Bana da öyle geldi düşüş beklentisi olsa bu kadar yüksek faizi 1 yıllık neden versin..Şunu da unutmamak lazım 2014 idi galibaa o zaman da 14 ler telaffuz ediliyordu ..forumda bu kaç arkadaş uzun bağlamış ve kazancli çıkmıştı ..
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Daha once bahsi gecmis olabilir ama goremedim. Akbank eski musterisiyim. Son 5-6 senedir bagladigim mevduat icinden (32 gun) kismi para cekme yapabiliyordum. Sadece cektigim miktarin faizini alamiyordum. Gecen hafta mesaj geldi. Akbank artik vadesi dolmadan kismi para cikisina izin vermiyor. Paraya ihtiyaciniz oldugu an , direk mevduati bozuyor ve faiz vermiyor anladigim kadariyla.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu arada benim aldigim oranlar hakikaten dusuk kalmis. Bana %12 brut 32 gun oran verdiler. Baska bankaya tasimamak icin peki dedim.
Geçenlerde küçük bir miktar parayı 13.50 den burger den bağladığımda , aralık dönüşlü bağlarsam ne olur dediğimde 13.25 olur demişlerdi....Bunlar faizin yatay gideceğini düşünüyorlar .......
Bak iyi oku..!!
Fişin yukarısındaki yazıyı..!!
Model: yap işlet devret mantığındaki sömürü düzenini göz önüne seriyor..!!
Das kapitalı anlayamazsın..!!
Önceden de belirttim..!!
Senin kapasiten yetmez..!!!
Sen cübbeli Ahmet'i okumaya devam et..!!!
HAYIR'LI akşamlar dileklerimle..!!
havaalanlarının en ücra köşelerini biliyorum ben olsam buralardan bu fiyatlara hiç bir şey yemem. neden dersen arka plan pislikten geçilmiyor. saw'da yolcuların bilmediği personelin giriş çıkış yaptığı bir alt kapı var. ben böyle pislik görmedim çöp suları çöpler leş gibi bir ortam gelen giden mallarda bunların arasından geçiyor. starbucks'ın mutfağı çöplük gibi kasalarca küflenmiş portakal sıkılmak üzere bekliyor. kafayı yiyecem. orada asla bir şey yemeyin.
Bunlar dolarin artisina belli bir yere kadar izin vericekler ama faizin artmasina asla izin vermezler .
Peki kimse sormazmi kurumlara ve vatandasa seferberlik cagrisinda bulunup dolar sattiran makam sahipleri nasil hesap verecek
Değerli Arkadaşlar bugün mevduatımın günü gelmişti.. Bir önceki %12 idi... Şimdi 30 baz artış ile %12,30 la 34 gün 700 K bağladım... Faizler yükseliyor.. Olması gerekende budur.. Saçma sapan faiz artırmamak için direnmek piyasayı direkt öldürmek demektir. Sor esnafa, yada sanayiciye... Kardeş 100,000 TL kredi alıcan %11 den mi alıcan %13 den mi? Ama %11 den alırsan USD 4 TL; %13 den TL kredisi alırsan USD 3,50 TL olucak desen...
Sanayicide, esnafda, çiftçide abi%13 den 100,000 TL ver ama USD 3,50 TL olsun der.. Mantık da akıl da bunu söyler... Ama TCMB faiz artmasında ne olursa olsun mantığındalar...
Bu işin ne bilimi, ne uzmanı ne de iktisatçısı olmanın lüzumu yoktur...
Neden?
Çünkü köy görünüyor da ondan... Kılavuzun gereği yok...
FED 25 baz artırdı mı? Sende direkt 50 baz artıracaksın.. Direnmeyeceksin... Direndin mi canın acıyor... :(
Annelerimiz büyüklerimiz boşuna bizlere dışarda yemek yedirtmiyor
bir ayda 1000 000 kişiyi doyuran bir yerden yemek yerseniz zaten içinden böcekte çıkar
başka şeyde çıkar
isterseniz bir yemeğe 1000TL ödeyin
çok yakın bir arkdaşım ünlü bir yerde çalıştı müdür olarak restoranlar zinciri 1 yıl dayanabildi
denetim zamanı her şey tam rüşvet havadan peşin gidiyor
denetim geçince salata bile yıkanmıyor..
o yüzden illa birileri hizmet ettirecekseniz sokaktan iki eleman çevirip özel yemek hazırlatın daha iyi.
XU100 DOLAR BAZLI
:
http://i.hizliresim.com/M0Rvb9.png
bu arada FAİZ in artmamasının avantajları bizdeki TL ile borçlanıp kredi döndürenlere fayda sağlar
yani DOLARIN 7TL olması ise ticaretini dolarla yapanı vurur ancak aynı işletme TL ile borçlanır
yani yukardan DOLAR vurur alttan düşük faizle borçlanır
ancak sonuç yine hüsran çünkü Millet in Maaş ortalaması artmıyor artarsa harcarlar..
harcarlarsa ekonomi döner ancak büyük şirketler çalışanın sırtına semeri vurmuş
ZAM diyeni kovuyor..
KRİZ nedenlerim:
http://i.hizliresim.com/01rLqR.png
http://i.hizliresim.com/M0Ryb2.png
yapacak bir şey yok bu herifler inşaat hastası, faiz arttırmamak için savaşa bile girerler. maalesef aldığınız faiz enflasyon altında, kimseye akıl vermeyi sevmem ama bu duruma düşeceğime dolarda kalır %4 faizimi alırdım. koy dursun seneye bugünler TL mevduattan fazlasını almış olursun.
DOLARın artması olumlu aslında ülke için neden olumsuz muş gibi bakıyorsunuz ki ancak olması gereken
gidipte 8-9TL olmaması gerekir
4,50 TL lik kur şuan olması gereken.
üstünde zaten patlarız yavaştan
yüksek KUR olmasının avantajı:
1)yerli üretimin değerini anlarız
2)her yıl ederi 30 DOLAR olan bir telefona gidip 1000 dolar ödemeyiz ve xxxx firması yıllık 35milyar dolar KAR etmez.
3)yerli yatırımlarla ekonomi kalkınır
bu arada olası bir krizde hükümet ASLA ASLA doların YÜKSELMEMEsini istemez TARİHTE araştırınız DEVALÜASYON neden olur diye.
çünkü tek kurtarma yolu budur.
yoksa faiz isterse %20 olsun bu doların 6-7TL hatta 8 TL olmasını engellemez kolay kolay
Siyasi güç, başka işlerle uğraştığı için bu aralar Mevduat Faizleri gözle görülür bir şekilde artı, halen artmaya devam ediyor. Ancak İktidar, arzu ettiği Anayasal gücü uhdesine alırsa şuan ki Mevduat Faiz oranları en az %0,75 veya %1 kadar düşecek, düşürmeye hiç çekinmeden devam edecekler. Bu durumun gerçekleşmemesini diliyorum.
Saygılarımı sunarım.
Benim arzum faizleri %1 değil %5 düşürmeleridir. Soru şudur? Faizleri indirirken usd a inecek mi? İşte buna saygı duyarım. Yoksa ben asla faizi savunmam. Gönül istserki faiz %2 buyume %5 usd kuru da 2.5TL olsun... Ama bu işler dilek ve temenni ile olucak işler maalesef değil...
SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende faiz istemem ama para enflasyon karşısında erimeyecekse alım gücüm azalmayacaksa fark etmez ki aslında .
Bugün duyduğum bir olayı bir anlatayım .
Komşunun bir çalışanı konuşuyor referandum sonrası faiz kaldıracak ve işler açılacak .
Peki bankaya para yatıran olmazsa banka parayı nasıl bulup bedava verecek acaba
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Pardon sosyalist veya komünist bir devlette yaşıyoruz da bizim mi haberimiz yok.
Serbest piyasa ekonomisinde devletin fiyat belirleme hakkı yoktur.
İsteyen ürününe istediği fiyatı koyabilir.
Buna devletin kendisi de dahil.
Almak isteyen alır, almak istemeyen almaz.
Oldu o zaman bırakalım devlet her ürünün fiyatını belirlesin liste yayınlasın.
Pahalı-ucuz kavramı görecelidir.
O fiyata gidip alan varsa demek ki o fiyat pahalı değildir.
Pahalı olsa alıcı bulamaz.
Serbest piyasa ekonomisinde fiyatlar arz ve talebe göre oluşur.