Jim Rogers abd yerine çin ve rusya demiş. Kağıt paralar yerine altın ve gümüş demiş.
https://news.cgtn.com/news/2020-03-2...6xi/index.html
Printable View
Jim Rogers abd yerine çin ve rusya demiş. Kağıt paralar yerine altın ve gümüş demiş.
https://news.cgtn.com/news/2020-03-2...6xi/index.html
Bakın burası çok önemli damat bey..
https://srsroccoreport.com/the-energ...r-whats-ahead/Alıntı:
.... If we go by FACTS and not hype or political grandstanding, the U.S. Shale oil industry has increased oil production growth FIVE TIMES more than Saudi Arabia over the past decade.....
.....You got it… these super-low oil prices are GUTTING the entire U.S. Shale Oil Industry… backward, forward, upside-down and inside-out… LOL. Thus, U.S. politicians are desperate because the notion of “Energy Independence” and the “Dollar Dominance” comes under severe pressure....
.....As I watch the POOR SLOB ANALYSTS on CNBC trying to make a case that the market has hit bottom, I wonder if they have any idea about the massive carnage taking place in the MAIN DRIVER of the economy… the Global Oil Industry.......
.....WALL STREET IS DEAD… it just doesn’t know it yet.....
....We have no idea what the world looks like when 20-25% of oil production is lost. This will totally destroy the U.S. Treasury Market that is based upon growing oil supplies to remain viable.....
...Thus, a 20-25% decline in global oil production will DESTROY the Stock and Bond Markets while Wall Street continues to regurgitate the V-SHAPED RECOVERY or a RETURN TO NORMALCY by next year....
...So, if you believe Home, Car, Boat, and Life Insurance is smart… you better make sure you have some GOLD & SILVER INSURANCE.....
ABD'nin kendi kıçı açıkta ve lakin daha hala yıllardır uygulayıp da hiçbir sonuç alamadığı Çin/Rusya ve İran'a yaptırım tehditleriyle uğraşıyor..
Böyle senin gibi kuru kuruya yellenenler çok oldu emme Görklü Tengri'nin yasası hep çalışmıştır...
https://www.reuters.com/article/us-u...-idUSKBN19I2I5Alıntı:
Fed's Yellen expects no new financial crisis in 'our lifetimes'
Fiziki altın sıkıntısı devam ediyor. Külçe ve sikke için ABD sağa sola saldırıyor.
https://tr.sputniknews.com/abd/20200...ltin-acigivar/
Bu saatten sonra paranın ağa babaları kolay kolay altın satmaz. Altın satacak olan sıkışan fonlardı onlarda 1700 dolardan 1450 dolara kadar sattılar ilk dalgada. Sonra fed sınırsız muslukları açınca altın satmaya gerek kalmadı. 2. dalga bu hafta gelecek gibi, borsalar aşağı, ons altında yatay, dolarda sert yukarı, gram altında da yukarı beklentim var.
ZOHO isimli Hintli firma REMOTELY ürün familyasını 1 Temmuza kadar komple serbest yapmış. İhtiyacı olanlar ücretsiz kullanabilir.
Work remotely.
Your office is where you are.
We all know that face-to-face interactions and in-person collaborations are the best ways to work. The next best option is to work remotely. With the right set of apps, you can maintain a close-knit and productive working environment, no matter where your team is based.
Zoho Remotely will enable you to take your work remote by offering a complete suite of web and mobile apps that will help you communicate, collaborate and be productive.
NOTE: Remotely will remain free till July 1, 2020 by which time we hope the Coronavirus crisis tides over. We wish this is of help to all teams.
https://www.zoho.com/remotely/?zmc=zoho-fa&ireft=ohome
https://youtu.be/nl-ggORqXXI
APPS INCLUDED IN ZOHO REMOTELY
Cliq
Meeting
ShowTime
WorkDrive
Projects
Sprints
Assist
Lens
Writer
Sheet
Show
2020 Gold Price Forecast: $2,200
2021 Gold Price Forecast: $3,500
2022 Gold Price Forecast: $5,000
2023 Gold Price Forecast: $6,500
Ons altında ki tahmini hedeflerim.
Ons altın dünya maliyetleri ons başına 1000 ile 1200 dolar arasında değişiyor.
Dolar rezerv paradır altın ise doların rezerv parasıdır. Dolar çöp olabilir ama altın asla.
Sınırlı varlık ile sınırsız bir varlığın değeri arasındaki farkta sınırsız olmalıdır.
Enflasyonumuz 10 oldu çift haneli oldu ne kötü oldu demeyelim....
Virüs bizi rezervleri tükenmiş halde suçüstü yakaladı ve 18 yıllık bu maceramızı noktaladığında 50yi bile görebiliriz...
Sayın Maharaj
Başta ABD olmak üzere söz sahibi bütün ülkeler yüklü para basmaya başlıyor. Bunun sonucu olarak da enflasyon kaçınılmaz usd bazlı da. Yukarıda verdiğiniz ileriye dönük altın fiyat tahminlerini destekler nitelikte. Yahminlerinizde başka veriler de kullandınız mı, mahsuru yoksa o verileri de paylaşmanız mümkün mü? POT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben olaya düz mantıkla bakıyorum. Bir kilo domates tarlada 1 liraya alınıyor yani tarlada ki çiftçi çok azda olsa bundan para kazanıyor. Aynı domates pazara ve manava geldiğinde 5 ile 10 lira arasından satılıyor. 1000 kusur maliyeti olan altının domates gibi en az 8-10 katından işlem görmesi gerekiyor bence.
Birde erkan öz-ün bir çalışması vardı bu konuda. Geçen sene videoda çekmişti. Bu kadar basılan paranın altın karşılığı şu rakam olmalı diye. Yanılmıyorsa 16.000 dolardı ons başına. Şimdi aynı hesabı yapsa 25.000 dolar çıkar muhtemelen. Para sürekli basılıyor çünkü.
Bir kehanette bulunayım gram altın 2 hafta sonunda [ 1 hafta tolerans ] 405 TL, ---- 6 ay sonunda [ 2 ay tolerans ] 600. TL olacak NOSTRADAMUS bile böyle kahanetlerde bulunamadı
Kısa vadede yani bu hafta içi ons altında 1550 ye kadar geri çekilme bekliyorum. Dolar tl de ilk hedef 6.80 gibi görünüyor. Yani gram altıncıların kaybı olmaz gibi görünüyor ons altındaki düşüşten.
İktidarın IMF'den borç istemediği açıklanmış...
Bunda gurur yapacak bir şey yok...
Çünkü devralınan borçlanma oranları şu anda zaten iki katdan fazla artmış durumda.
Devralınan oranlar yarıya düşürülseydi o zaman gururlanmaya neden olurdu..
Liranın değeri düşürülecek eski konumumuza dönmeye çalışacağız başka yolu yok..
Alıntı:
Fed elimizde çeşit çeşit takım taklavat araç gereç var demiş
bizim başkan aynısından bizde de var demiş!!..
Dağ havası aldırılmış Polyanna iyimserliği gördüm kendisinde..
Hayırdır. Altın 1.588’e düştü. %2 ekside.
Düzeltme mi yapıyor acaba?
O zaman tavsiyem sadece Ziraat Katilim, Ziraat veya KuveytTurk te Sanal islem yapmandir.
Belki VAKIFBANK veya Halkbank ta olabilir ama bunlarin fonlari kapandi, ziraat portfoye devredildi.
Bu 3 devlet demek. Her banka batar bu 5 i Batmaz. Bu 5 disinda ALTIN islemi yapma bence.
Ben agirlikli olarak Ziraat Katilim Altin fonu aldim yattim ustune.
Bu kriz 2008 krizine rahmet okutacak türden olacak. Kimse V şekli bir toparlanma beklemesin. Hatta U şekli bir toparlanmada beklemesin. Bu krizin harfi L olacaktır bana göre.
Yani uzun sürecek büyük düşüşlerden sonra ekonomilerin uzun süre yatay hareket etmesi demek oluyor.
Borcu olmayip her ay düzenli altın ve gümüş biriktiren adam kral bu zamanda.
Ben son 10 senedir böyle yaptım. Hiçbir şey umrumda değil.
Köylü kadınlar, zottirik bloombergteki doktoralı iktisatçıları yendi!
Boyunlarına beşi bir yerde asan basit sade köylüler, havalı janjanlı ****** ****** yarı İngilizce yarı Türkçe konuşanları getiride silindir gibi ezdi geçti.
köylü milletin efendisi olacak sn sadecegrafik.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, koronavirüsün yol açtığı küresel krizin İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en ağır kriz olduğunu belirtti.
Mutlu son umuyoruz, du bakali nooolcek....Alıntı:
..S-400 Hava savunma sistemlerinin kurulum ve eğitim çalışmaları aysonunda bitecek..
Arkadaslar
Taniyan tanir tanimayanda tanisin
Webster soyler piyasa onaylar
Altinda ilk beklentim 352 seviyesidir
Ytd
Webster kardeş ons görüşün beklentin nedir
Tes.ederim
Dolarin cok hafif salmasi ve onsla paritenin ucmasi lazim...
Fiziki teslimi olmayan mala düşük fiyat biçmek kolay.
O fiyattan hiç kimse fizikisini satıyor mu?
Satmıyorsa o fiyat hikayedir. :)
2001 krizi sonrası, bağcılar oto centerdeyiz.
Kriz öncesinde 180 milyar olan taksi plakaları kriz sonrası çivileme düşmüş.
Biz -Plakamızı satmayı düşünüyoruz, alış fiyatınız nedir?
Galerici-100 milyara alıyoruz, 105'e satıyoruz.
-Uuu amma düşmüş. 105'e plaka varsa biz alalım ya. Ciddiyim.
-Satan olduğunda size haber veririm.
-Nasıl yani. Satan yok mu? Ne zaman olur?
-Şu günlerde yok. Ne zaman olur bilemem.
-Sizin kendi plakalarınızdan satın o zaman. Siz bu piyasanın en büyüklerindensiniz. Elinizde bir sürü plaka vardır.
-Yok biz elimizdekileri satmıyoruz.
(Bu kısmı yüzlerine söylemedik tabi) Ulan çakal. Elindekileri 105'e satmıyorsun, eminim ki 120'ye bile satmazsın. ama piyasayı düşük gösterip benimkini 100 milyara alacaksın.
105'e hiç satan yoksa, onun fiyatı 105 falan değildir. 105'ten çok çok fazladır aga, bu kadar basit.
Borsayı bir avuç uyanık eline geçirmiş. Satmayacağı mala düşük fiyat biçiyor ucuzdan toplamak için.
Dünyadaki altın borsalarını göt kadar oto center ile kıyaslamak belki saçma görünebilir, fakat ticarette ölçek ne olursa olsun çakallık taktikleri biribirine benzer.
Arkadaslar ben ilk defa gram altin aldim.336 tl den. Dogrumu-yanlismi yaptim ? Bu konudaki goruslerinizi ogrenmek isterim.
Löp adlı karikatür:
https://i.ibb.co/Pjbcf2H/Ekran-Al-nt-s-Dolar.jpg