Tuz ve diğer kış ürün stokları tükenmiş midir sence Dvk.
Mart ayında bu kadar kar kış kıyamet görmedim hiç.
Printable View
Tuz ve diğer kış ürün stokları tükenmiş midir sence Dvk.
Mart ayında bu kadar kar kış kıyamet görmedim hiç.
Mart kapidan baktirir doğal gazi yaktirir :)
Bitmesede iyi bir satis yapmislardir da.
Hafta sonu hesap kitap yaptim :)
iyiki Alka ve Alkim ortagiyim dedim,
Kuzulari yavas yavas büyütüyoruz anasinin yaslarina getirecegiz bakalim kaç kiş sürecek Hamo dayi gösterecek :))
Merhaba,
Az önce bloomberg de bir haber izledim.
Potasyumun en büyük üreticilerinden 2 sinin Belarus ve Rusya olduğunu söyledi.
Mevcut yaptırımlar ile hissenin durumunu yorumlayabilir misiniz?
Alkada kazandığımın bir kismi ile yapacagim Allah izin verirse kurban olmaz da :)
Allah hepimizin kazancinin bereketini arttirsin abi :)
Düzelteyim sn Bawer :)
Alka 26.50
Alkim 21.30
Vardi ama tersti, fiyat olarak Alkim önde idi Alka geldi gecti,
Boynuzun Kulağı gecer gibi :)
Sabah tahtadaki hareket bana biseyleri animsatti
alta giris emri girdim ama vermedi :)
hayirlisi
Ereğli - İsdemir kıyaslama yapıp acaba yavruya geçsem mi çilesini burada da mı yaşayacağız yani???
https://i.hizliresim.com/egbeaba.jpg
İnsana nefsi neler yaptırıyor. Dün alkimleri satıp alka alacaktım. Oğlum enayimisin dedim :) Yıllardır bekliyorum. Elinde avunacak kadar alka var. Yeter o sana dedim. Hatta alkayı satıp treding yaptım aklımca. Ben kim treding kim. Otur otorduğun yerde dedim kendime. Aslında satıp alsaymışım iyiymiş. Tekrar satar alkime dönerdim. Takip ettiğim bağzı sağlam kayıtlar var. Onlarada yeşillendim bir ara. Sonra göççük yatırımcının imzası aklıma geldi :D
Treding bana göre değil. Al unut en güzel yatırım.
Üstadın dediği vuku bulacaktı. Kurabiyelere bakmamak lazım.
ne zaman alkim alka yı geçer bilen parmak kaldırsın satmıyorum ky yım elimde 45000 lot var 100 tl olunca satacam o zamana kadar burdayım
100 tl veren varsa satılık sahibinden hisse maliyet 14.30
temettüsü alınmamış
isteyene temettü dahil fiyatı 99.99 tl dir.
belki alan olur.YTD ALAN KAZANIR
Ülkemizin finansal göstergelerine bakarsak zararımız büyük. Halka açıklık oranı eskiden azdı, hareket kabiliyeti yüksekti. Simdi bölündükten sonra halka açıklık oranı çok yüksek, hareket kabiliyeti azaldı. Birde profesyonel yönetim tarzını sergiliyemediler. Şimdiye kadar 30 ları geçmesi gerekiyordu. Ağırlıklarını atması lazım hareketlenebilmesi için. Selamlar.
Yanılmıyorsam pazartesi Genel kurul var. Katılacak olan arkadaşlar varmı. Bir aksilik olmazsa bende katılmayı düşünüyorum.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam genel kurulda güzel bir haber var mıydı? Mi 9 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar malesef katılamadım. Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Reha başkanla güncel söyleşi - Para dergisi
https://i.hizliresim.com/cb2mkcz.jpg
https://i.hizliresim.com/bbrhwku.jpg
onu okudum , söylesi degil ki
kap haberini, faliyet raporlarını aynisini oraya koymus :)
%6 yapmisiz :)
tl bazinda zirve kapanista yapmisiz :)
haftalik kapanisi nasil yapacaklar bakalim
fonlarin girmesi kagida bir ceki düzen verdi,
Aslında önemli bir fark var söyleşinin. "Savaştan etkilenmiyoruz" demiş.
KAP savaş haberi tam bir şoktu hissedarlar için. Ben şahsen potasyum sülfat için ortak oldum Alkim' e. "Savaş nedeniyle hammadde temin edemedik ve üretim durdu" şeklinde kap haberi gelince şok olmuştum.
Ben o haberlerin fiyat 20 lere geldiğinde kasıtlı yapıldığına inanıyordum, hava soğumadı diye haber gönderiyorlar fasulyesine. Tabi yatırımcı tırsıyor, param yoktu yoksa o gevşemeler alım için fırsattı.
Sonuçta 21.72 lerde ekleme yapabildim, korkaklara borsada para yok.
Hocam biz zaten savastan etkilenmiyoruz
sayfada da yazdim aslinda,
Biz Beyaz Rusyadan degil israilden alacaktik bu hammaddeyi,
yillar öncesinin hikayesi
uygun fiyata ve vadeli bulmuslar gitmisler bir parti mal ordan almistir ikinciyi de siparis etmistir,
Böyle birsey oluncada kapa haber yollamislar hatta Reha Bey söylemisler neden böyle haberin seansin
ortasinda yolluyorsunuzda aksam degil diye , Alkimin SPK uzmani Cağla hnm sormuslar sorun yok demis,
Yollandi demis,
Evet sorun yok ama etik mi ? insanlar panik olmus ,
Ben alistim sahsim adina bu hissede neleri ve kimleri gördük :)
Milleti korkuta korkuta kacirdilar, Hisse satışı kap haberleri devre kesiciler :)
fenada olmadi Alkim kimyaci olum covid ilacida yapacakmis diye hisse alanların yazılarını okudu su gözler :)))
eskilerde Kala kala güccük yatirimci ile ben kaldim ( o simdilik güccük yatirimci alkimden voleyi vuruncu Büyük Yatirimci olacak o zamanda nicki By-you olur:))
2021 Yılında toplam 1011 ton potasyum sülfat satışı yapılmış. Potansiyel 50.000 ton kapasite var. Acaba potasyum sülfat fiyatları hakkında bilgisi olan var mı, ana ürün sodyum sülfata göre fiyat nerede konumlanıyor. Bunun ciroya katkısı ne kadar olacak, önümüzü görebilmek için önemli buluyorum. Daha önce yazıldıysa kusura bakmayın firmanın raporlarında bu detayları bulamadım.
Şu an bu sorunun cevabı çok zor. Çok özel ve sürekliliği olmayan bir dönemden geçiyoruz. Bilanço döneminde belki biraz daha netleşir.
Vakti zamanında Reha başka potasyum sülfatı 700$'a çok rahat satarız demişti.
Normal dönemler için ben şu rakamları aklımda tutmuşum ama kaynağı gösteremiyorum :)
Sodyum sülfat ~300$
Potasyum sülfat ~700$
Arkadaşlarımız da fikirlerini paylaşırsa çok iyi olur.
Çok teşekkürler cevabınız için. Umarım aklınızda kaldığı gibidir :) Belarustan hammadde gelişinin kısıtlanmasıyla bu dönemde potasyum sülfat üretimi istedikleri gibi gitmiyordur muhtemelen. Yine de geçen seneki 1000 tonluk satışın oldukça üzerine çıkılacağı aşikar. Konu hakikaten cirosal ve karlılık anlamında ciddi bir şekilde yukarı evriliyor olabilir. Bilhassa sahada bu konu üzerine çalışan arkadaşlar bilgi paylaşabilirse daha net öngörüler yapabiliriz.
Çok güzel alım fırsatı veriyor. Aşşağıdan abanıp tedavülden biraz kaldıralım.
Dehrin cefasını çektik sefasını süreceğiz!!!
yüre be Alkim :)
Toplantı tutanağını okuyan var mı?
Aşağıdaki konular dikkati mi çekti. 10 nolu konu sanırım yetki yenileme. Geçen sene de bu konu toplantıda onaylanmış.
11 nolu konu ile nakit girişi olacak.
12 nolu konu için ne kadar royalti ödüyorlardı bilmiyorum ama para çıkışı olmayacak :)
Bu konular daha önce konuşuldu mu?
10) Şirketimiz iştiraki olan Borsa İstanbul A.Ş.'de (BİST) işlem gören Alkim Kağıt San. ve Tic. A.Ş.' deki hisselerimizden bir bölümünün veya tamamının satılması konusunda Yönetim Kurulu'na yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
11) Şirketimizin İnönü Caddesi No:13 Taksim Beyoğlu İstanbul adresinde bulunan Genel Müdürlük Binasının satışına yönelik Yönetim Kurulu'na yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
12) Şirketimiz ile Sodaş Sodyum Sanayii A.Ş. arasındaki rödavans - royalti sözleşmesinin sonlandırılmasına karar verilmesi ve gerekli işlemler için Yönetim Kuruluna yetki verilmesine oy çokluğu ile karar verildi.
Alka koptu, bu gidecekte ittiren yok
Bi omuz verin arkadaşlar
Ortalamalardan çok uzaklaşmıştık. Bugün ki düşüş soğuma sağladı.
EMA8' ı kırdı ama EMA22' ye daha çok var. (22,80TL)
https://i.hizliresim.com/pe15xje.jpg
Devre kesmis birde,
Hektastan utan yahu 61 fk ile adam fiyatladi ,
Gelip bizi gececek,
https://i.hizliresim.com/lvsie4c.jpg
Aylık güzel bir trendi var. Portföyümde bu hisse yok ama temettü'den sonra alım için takibimde
Haftalık RSI değeri 70,69 Aylık RSI değeri 71,60 ile alım yönünde olması güzel.