Arkadaş, bunlar sayı saymayı da bilmiyorlar galiba :halay:
Printable View
Arkadaş, bunlar sayı saymayı da bilmiyorlar galiba :halay:
bu da başka, daha scientific açıklaması.. (10:38 de bu mevzuya bağlıyor)
https://youtu.be/t-_VPRCtiUg?t=638
pardon sn achiles böldüm.. devam lütfen
haber etkisi mode on :-) gaz rezervleri haberleri gibi olur yakında katar matar bae vs iside...
Üretmiyorlarki spariş ediyorlar...Neyse 2025 sonrasını göreceğiz onlarda,biz ne kadar sallantıya uğrasak bile kendimize yine geliriz,şu an RTE sallantısındayız,oda geçici,iyi bir yönetimlen yaralar iyi kötü sarılır,bu sarsıntıyı yapanlarda yargılanır,zaten ilahi adalet yakalarına yapışmış gözle görülür hale gelmiş,bu ülkenin pozitif enerjisi hala aktif yeterki kullanılması imkan hale gelmesi,19 senedir negatif enerji pozitifi yok etmeye çalıştı ama olmadı,genellikle bunu kullanılmışlarla yapmaya çalışırlar,düşmanımız çoktur içte ve dışta,az bu ülke insanların gözü açılsa herşey yoluna girer,1.960 yılından beri sallantıdayız,buda 60 yıl demek,sadece 19 sene içinde tavan yaptı,ama biz büyük bir kitleyiz Türk olarak,10.000 yıllık geçmişimiz var,200.000 yıllık hariç orasını bilmiyoruz,sadece Atatürk araştırdı onunda ömrü yetmedi,10.000 yıl içinde çok badireler atlattık ama anavatanımıza kavuştuk,yani buranın bekçisiyiz,işte burası önemli ve Dünyanın merkez konumunda,neyse bekleyelim bakalım çok sürprizler olacak daha,buralarda devamlı kötümseri paylaşıyoruz bende dahil,ama umut devamlı vardır.zaten devamlı tünelin ucundaki ışıktan bahsederim,şu an sadece tünelde sıkışık durumundayız:wave:
Oha 8trilyon ne... Fazla kaçırmışlar... Battıkta haberimiz mi yok ?
maden suyu almak için mahalle bakkalına uğradım baktım her yer tuvalet kağıdı rulosu
bakkala ne yapıyorsun diye sordum, abi yarım rulo tuvalet kağıdı satışına başlıyoruz dedi
yılbaşından sonra da 1/4 e geçeriz, biraz meşakkatli ama milletin ghötünü de düşünmek lazım dedi..:kahkah:
Sabah okuyanların çoğu 100'den daha büyük sayı bilmediği için rahat rahat sallıyorlar. Katrilyar deseler de olurmuş.
Bu satışlar, artık neyi satıyorlarsa, dolar düşsün diye değil de geldiği yerden daha yukarı çıkmasın diye gibi duruyor.
10 civarına ya da altına düşeceğini, düşse bile uzun süre orada kalacağını sanmıyorum. Hele hele bu kadar zam gelmişken her şeye o iş bitti bence artık.
15'in üstüne atmasın diye çeviriyorlar bir numaralar.
Pek inanasım gelmiyor ama buralarda 1-2 sene tutabilirlerse, o da olumlu bir gelişme olur.
12.40 / 12.60 arasına kesin gelmesini bekliyorum.
ama daha altı olmaz.
olursa da kısa sürede yukarı döner
Arap yağı bol bulunca şeyine sürermiş, de biz ney oluyoruz, onu tahayyül etmek istemiyorum...Saçları diyelim, pırıl pırıl, besleyici..
Arkadaşlar, fazla paylaşım yapınca mundar oluyor, onu fark ettim bir süredir. Buraya nasıl bakılır, ancak böyle bakılır, ya full itki (inadım inat durumu) ya da keskin dönüş (bir ABC sonrası büyük ED senaryosu) ya da taşıma suyla dönen değirmen modu ki o da ana görünüm...
Son minik yapı coin piyasasında üçgen oldu (USDT TRY), bizde sanki ED gibi...
Benim adım Hıdır, elimden gelen budur, burası çok uzun vadeli bir 3 ncü dalga, yani 2018 3 değil, o kesin de, gerisi gelişmelere bağlı şekillenecek, gelecek ön görülemez, çünkü değişkendir, ama yol haritaları bir an geldiğinde fark edilebilir...
TR10Y de olmalı gözümüz...raconu o kesecek..YTD
Kaçenzi..
https://www.tradingview.com/x/3FNHicqB/
dolar belli bir bant aralığında n vadede dalgalanacaktır.
Dil bilimine ilgi duyduğum için sadece
bazı kelimeleri zaman zaman incelerim örnek
Nebat : bitki
Nebatat:bitkiler
Nebati : bitkisel
Biz çocukken margarine , hidrojene nebati yağ denirdi yani hidrojene doyurulup böylece doymuş bitkisel yağ denilir .
Nebatat grubu canlıdır ve fakat sinir sistemi ve dusunsel faaliyeti bulunmaz acı çekmez , sevinmez veya düşünmezler diğer canlılardan farklı olarak .
İleride başka kelimeleri inceleriz bu bize entelektüel bir faaliyet olarak artı değer katabilir başka bir neden kesinlikle söz konusu değildir .
Arkadaşlar 10 ile 14 arasındaki harekette bandi bosverin oraya bir cetvel koyun o cetvelin yatayla olan acısı her ne ise ise o şekil devam ederse ne olacak.arjantinde böyle olmuş.yukari trendin acısı 15 de kırılıyor sonra 100 e kadar o cetvelin az yukarısı az aşağısı devam etmiş.belki de Arjantin olduk farkında değiliz.belki de 3 yillik yeni trend acısı 10 ila 14 arasındaki acı.
Kasim da reeskont kredilerinden 2.8 milyar USD geldi MB ye. Bu ay da 1.950 milyar USD gelecek. Botasa 2.2 milyar USD satmis.
Extra ve en büyük hatalarından birini de ben ekleyeyim. İzmir Büyükşehir Belediyesini sürekli çantada keklik gördüğü için yıllar boyu beceriksiz silik bir şahsiyete teslim etti. İzmir'liye attığı en büyük kazıktır. Aziz Kocaoğlu tamamen Ahmet Piriştina rahmetli olduğunda piyangodan koltuğa oturan et kafalının tekiydi, yıllarca miras yedi olarak kaldı. Neyseki Bizans ve Ankara için stratejiyi doğru yaptı. Ama şımarırsa orada tokadı çabuk yer. Ankara ve Bizantum , İzmir halkı kadar sabırlı değildir. :cool:
Aslında olay yüzleşen olarak düşünüldüğünde o kadar da uçuk bir senaryo değil.50 olsa yuzde on artış hop 55 oluveriyor.90 da ise 100 olması için aynı yuzdesel artış yetiyor
Arkadaşlar bizde seçimler seçimlerden çok önce halledilir.bu başkanlık seçimi bence bitti.yeni başkan imamogludur.bu tiyatrolar bilinçli olarak imamoglu yipranmasin diye yapılıyor.son aşamada iyi parti bastıracak ve imamoglu seçilecek.bunlar bence tiyatro ve çok akıllıca yapiliyor
yalnız bazı yurt paydaşlarının özümseyemediği bir realite var , bir bacağı TL olan döviz çiftleri ile ilgili.
Piyasadaki kotasyonu likiditeyi belirleyen İstanbul piyasasının açık olduğu saatlerdeki işlemlerdir. ( her ne kadar fx 5 / 24 olsa da !!! )
Yoksa kendi aday olmayıp bir telefonla ekmelettin diyen kilisdar kendi aklına göre aday olabilir mi hiç.ona bu rol verildi. Bu seçimde reis kesin gidecek.bu seçimi riske atmazlar.kesin kazanacak tek aday imamoglu.imamoglu reisin canına okur.istanbul seçiminde zaten reisle yarıştı. İki kez yendi
Her ne kadar İstanbul un anlamı Stan ve polis in birleşimi olarak Rumca şehre doğru demek olsa da İstanbul demek daha doğru tabi.ama illa bize ait olsun deniyorsa darul hilafe veya der saadet falan demek daha doğru olur
Gerçi o zamanda farsça veya Arapça mi oluyordur acaba.yahu imparatorluk devamı olmak ne zor.bin tane dil karışıyor diline
Neden ihracatin ithalati karsilama orani 2 yildir artiyor?
Dolardaki ani sicrama son 3-5 aydir oysaki
Aciklayabilecek varmi?
https://i.ibb.co/MB3Jw4F/Capture.png
Gün başlıyor
13,5431 (Saat 07.00)
13.53-54 demirlemiş,borsanın açılışında hareketlenir,hernedense hep böyle oluyor.
Bir süre kendi haline bırakmak lazım gibi duruyor. Tepeyi bulduk, kısa vadeli mi, orta vadeli mi ona bakacağız. Oynaşsın bakalım bir süre Dolares gız.
2-5-10 yıllık bono faizleri 21-22,bunlar hangi akıla hizmet edipte faizi düşürüyorlar,piyasa kendi bildiğini okur,guya konut,yatırım içinmiş,galiba bunların piyasa faizinden haberleri yok,ülkede faiz sebep deyimleriylen yıkıma sebebiyet verdiler,çoğu ürünler zamlandı döviz bazında,Konutlar %25 yukarıya vurdu en azından,zaten bir ürün zirve gördüyse kesinlikle düşmez olduğu yere demir atar bekler:notr:
Piyasalar saat 9'da açıldığından dölar hafif yükselişe geçti 13.56.
12.31 e kadar altı boş bi iki hafta 🙂
15.62 saat 9'a yaklaştığı zaman hep böyle oluyor,ya düşüyor,yada çıkıyor.Bugün gurup toplantısı var takip edilmeli.
Faizi pas geçip, iki manipülatif haber ile 23 Kasım da oluşan harakiri barını (11,35-13,50 ) geri almayı deneyeceklerini düşünüyorum… Oralar gelirse, iyi alım fırsatı olur..
Adam hiç nezaket falan tınmamış, direkt olarak badozlama dalmış helal olsun :kahkah:
Bu konuda yalnız olduğu da söylenemez üstelik !
https://i.ibb.co/ZNPKFwb/efsaneesad.png
Dans başladı,15.60 üstüne çıkmıştı bir ara,birden 15.50 altına indi anında toplandı 60 üstüne attı,ilginç bir gün yaşayacağız.
Tansunun israrı sonucu dolar kritik eşik seviyeleri kırmış sonrası dolarizasyon sonucu 600 tl ye kadar gelmiş arkasından bir devülasyonlar 1.700 leri görmüştü...Arjantin peso da kritik eşik seviyeleri kırınca bizim para gibi uçuşageçmiş...
Şimdi AKP iktidarı da dolardaki kritik eşik seviyenin geçilmesine müsade ederse (faiz indirimleri vb) bizde Tansu dönemine geçmiş oluruz...Ondan sonra teknik falan hepsi hikaye ....Dolar yoluna devam eder gider...
Bu noktada MB Aralık toplantısında alacağı karar çok önemli....