dow la işin ne? bak bizimki şimdiden göçtü..
Printable View
Taşınan Açıklar da taşınan açık kalmamış gibi,
https://i.hizliresim.com/4qpe37j.PNG
Borsa 3 5 düzenbazın eline geçmiş, düşmesi gerek diyorsun yükseliyor yükselmesi gerek diyorsun düşüyor, sabah tek çift atıp öyle borsada şort veya long olmak lazım. Avrupa , özelinde dax bu kadar artıdayken bizim nerdeyse eksi olmamız kabul edilemez. Tam tersi de kabul edilemez
pala endeksi yaptırmış artık istediği zaman fren tutuyor. önceki balatalar sıkıntılıydı.
Putin: ABD ve AB, fiilen Rusya'da temerrüde düşmüş durumdalar
Hergün para dağıtıyorlar burda, heralde millet picamaylan dolaşınca dağıtmaya para yetmemiş olsa gerek, pala da sırtındaki picamacıları sallayıp düşürebildiğini düşürmüye çalıştı, panik yok
Yarın fışkırtır sabır sabır
234 e çizgi çekti.. gelir 3 vakte kadar
kafayı bozuyor basıyor..ayar yok..sinirli
Putin zorlanmaya başlamış gibi.
>>>>
16.48: "Onlara güçlü Rusya lazım değil. Ulusal çıkarlarımızdan vazgeçmemizi istiyorlar. Rusya'yı zayıf, bağımlı ülke haline getirmek istiuyorlar. 90'ların başında bunu başaramadılar, bugün de başaramayacaklar. Beşinci kol faaliyetleriyle, içerideki destekçileriyle, hainleri destekleyerek bunu yapmak istiyorlar. O insanları beşinci kol olaral bize zarar vermek için kullanıp atmak istiyorlar. Hedefleri Rusya'yı parçalamak. Onları kullanıp tükürüp atacaklar."
16.46: "Batı maskesini çıkarıp küstahça, doğasının gerektiği gibi Rusya'ya karşı tavrılar içine girmeye başladı. Paraolimpik oyunlardan bile sporcularımızı ihraç ettiler."
16.45: Putin: "Ekonomik yaptırımlar Rusya'yı güçsüzleştirmek için stratejik olarak planlandı."
16.44: Putin konuşuyor: "Batılı bankalardaki rezervlerimizin bloke edilmesi açıkça hırsızlık. Bu herkes ders olmalı."
Bence yarın TCMB indirime devam edecek, dönülmez yola girdiler eksi rezerv filan dinlemeyecekler. Ne yaptığımız biliyoruz diyorlardı.
Bi arkadaşa bakıp çıkayım dedim çarpıldım. trend mi değişiyor, bizi mi koparıyor anlamadım.
https://youtu.be/zARVDHv2OhM
Avrupada Dünyada
Bu robotik, yapay zeka , unicorn
Teknolojiyi bu seviyede kullanan
Tek Enerji , Petrol rafineri şirketi
Tüpraşı tebrik ediyorum
Türk Mühendislerimizi tebrik ediyorum
Hem maliyetler düşürecek
Hem de otomasyon ve emniyet güvenliği artacak
Maliyetler düşeceği için otomatik olarak
Kar lılğı arttıracak
Müthiş bir dönüşüm
Bu robotlar
Geleceğe gidiş başlamış
Tüpraş ,geçmişin bugünün değil, Geleceğin Enerji şirketini hedefliyor belli ki..
Tebrikler Türk Mühendisleri
Yatırım Tavsiyesi Değildir
Al-Sat-Tut tavsiyesi Değildir
Naçizane fikirlerimdir
yine mi corccu topladı bu ?
DAX DUX DOW PARİTE BIT MIT bi anda her yere daldılar yine..Töbe bismillaaahhh...
ya arkadaş nasıl oluyor böyle ben anlamadım.
geçen günde benzeri bir durum olmuştu. buraya yazılanları okumaya girdim son 2-3 sayfayı okudum çok şaşırdım yazılanlarla göre borsanın en azından % 5 düşmüş olması gerek dedim yani o kıvamdaydı yorumlar.
hemen ekranlarımı açtım baktım ki bizim bist % 0,50 artısda :he:
benzeri durumu şimdi de yaşadım. son 2-3 sayfayı okuyan biri eyvah borsa göçtü tekme tokat girdiler sanacak. bir bakıverdim piyasa ekranlarıma bizim bist yine % 0,60 artı da :he:
ne anlatıyonuz ben anlamıyorum artık...
Garanti Bankası'ndaki hisse geri alım konusu böyle beklediği sürece endekste ne aşağı ne de yukarı ciddi bir hareket beklememek lazım.
Bütün endeksi bu konu tutuyor.
İki dakka kırmızıya tahammülü yok palanın, yine fışkırttı
bağri yarını bekleseydin be pala
Endeksi yine önemli veri geyiğine park ettiler belli bir aralığa ve ne olursa olsun kıpırdamıyor.
Almanya, fransa %4...şampanyalar açılıyor her yerde, bize bak...
Olm salın bizi. Fed'den ne çıkabilir ki ztn?
Bizim faiz kararından ne çıkabilir? Faiz kararının bir önemi kaldı mı?
Yine güzel fırsatları iç ediyorlar...
Akşam FED le beraber bizde de DOLAR da şelale olabilir mi acaba?
Yaptığı beyinsizliğin farkına varmış gibi...biz ilk günden bunu derken, birileri de dahi putin, vardır bir bildiği diyordu!
Yok batı öyle batı böyle, batı batınca ciyaklama başladı..uyanda balığa gidelim..demokratların ilk işi rusya idi, cumhuriyetçiler çin ile, demokratlar rusya ile uğraşacaktı...çok güzel pas verdin adamlara, bunlar daha iyi günlerin.
en fazla ukraynayı elde edersin, batının çok da umrundaydı ukrayna...orayı kazanırsın, tüm komşularınla düşman olursun...batı da yaptırımlarla nefesini keser..rusyanın tek kurtuluşu var, putin bir şekilde geberip giderse, rusya rahatlar, bizim de çok işimize yarar..yoksa putinle yavaş yavaş kuzey koreye döner rusya, bırak çevre ülkeleri, şu an sahip olduğu pek çok bölgeyi kaybeder, bir sürü yeni ülke doğar.
komisyona çalıştık bugün...
Pala dondu dolasti makasi 10 puana getirdi :)
en baştan beri söylüyorum ukrayna savaşının sonu ne olursa olsun potin bitmiştir
içeride belki an itibariyle oyu artmış olabilir
ama şu yaptırımlar sadce 6 ay sürsün herkes yandım anam namussuz putin diye haykırmaya başlar.
potin artık siyasi meftadır. dünyada yeri yoktur.
SPOT kapanış,
https://i.hizliresim.com/yf8p9ib.PNG
Türkiye'yi soruna bulaştırmak istiyorlar.
>>>>>>>>>>>
18.59: Rusya BBC News'a erişim engeli getirdi.
18.41: Kommersant'ın haberine göre 15 maddeden oluşan plan Ukrayna'nın NATO'ya giriş hedefinden vazgeçmesini, ülkede yabancı askeri üslerin ve silah sistemlerinin kurulmasına izin vermemesini öngörüyor. Buna karşılık ABD, İngiltere ve Türkiye Ukrayna'ya güvenlik garantisi verecek.
18.05: Financial Times, Rusya ve Ukrayna'nın taraflar arasında ateşkes sağlanması ve Rus askerlerinin ülkeden çekilmesi konusunda bir plan hazırladığını yazdı. Planda Ukrayna'nın tarafsızlığını ilan etmesi ve asker sayısını azaltması öngörülüyor. Kremlin sözcüsü Peskov haberi "Ayrıntı vermek için erken" sözleriyle yorumladı. Peskov ayrıca iki ülke liderlerinin müzakere etmek amacıyla değil, anlaşmayı bağıtlamak amacıyla bir araya gelebileceğini de söyledi.
Zaytung haberi sandım gerçekmiş
Yazık valla
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den yabancı yatırımcılara: “Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun, mevzuatı da değiştiririz.â€
Geçen aylarda ekonomist Cevdet Akçay TV'deydi. Biz yatırım için gelene her türlü kolaylığı yaparız vs dedikçe adamlar panik oluyor diyordu. Batı ile Doğu arasında yöntem, iletişim vs bir sürü sorun var.
AB'ye katılım sürecinde, adamlar burada rekabet var Türkiye ekonomisinin önce rekabet edecek seviyeye gelmesi lazım demişlerdi. Gerçi şimdi artık o tip şeylere bakmıyorlar.
>>>>
https://haberrus.ru/avrasya-haberler...e-geciyor.html
Kazakistan 'Süper Başkanlık' tan 'Güçlü Parlamento' sistemine geçiyor
Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkesinin mevcut "süper başkanlık" yönetim sistemini sonlandırarak parlamentosu güçlü cumhurbaşkanlığı sistemine geçeceğini duyurdu.
...
https://serbestiyet.com/featured/rus...lanacak-87352/
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pastada longcular diger de cogalmaya basladi
Short un lastiği koptu. Pala ile duşakabin de başbaşa kaldık. İncir yaprağı ile vaziyeti zor kurtardık.
2000 marjlı oynama ..
233 ideal,gelirse..
iki tane üniversite olsun, biri burada şartlar zordur, zaten çoğu öğrenci dayanamıyor kaydını alıyor ancak yarısı mezun oluyor desin. Diğeri burada diploma garanti ödediğin para boşa gitmiyor bir şekilde bir bölümden diploma alabiliyorsun desin.
Gerçekten iddiası olanlar rekabetçi üniversiteye gider, bir süre sonra oradan mezunlar aranan adam olur, diğerinden mezun olan iyi öğrenciler ise olumsuz reputasyon nedeni ile iş bulmakta zorlanabilirler.
İlk başta Bilkent'de burslu burssuz ayrımı vardı işe başvuranlar Bilkent (Burslu) diye yazardı.