modernizasyon yatırımı da bitti...fuul çalışma dönemi....tek sıkıntı hakan kocaerin satılacak lotları....
Printable View
https://www.tradingview.com/x/RU9wXUsb/
günlük
kaç gündür gelmesini beklediğimiz tirende bir gün erken geldi.
yapılacak şey bu tirendi kırmasın diye dua etmektir.
yeterince güç bulamazsa yatayda kalarakda tirendi kırabilir..
ama yatay düşmekden iyidir der
oturup izleriz
tabi bence.
Patron B.ktan bir olay yaptı ve dengemizi bozdu. Tüm işler tersine döndü. Sinirlenip sattık çoğunu kocaerin de ve daldan dala atladim ve sonuç mahvoldum yeni arzlarda tavan bozanlara atladık yüzde 25 şer vuruverdiler:( 69-80 bandında olacakken denge bozuldu ve portföy yarıya yaklaştı. Patron ah :( şimdi oradaki maliyetleri düşürmek için kalan kcaerleri veriyorum ;( kadere bak
Tekkeyi beklemeye devam
SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ne dediysem o. Genelde satış için anlaşıldıktan sonra o kap haberleri düşer. Doaşta da farklı olmadı.
Kocaerin patronu bu işlerde acemi. Öğrenecek o da piyasa neymiş, nasıl yapılırmış, kime mal verilir kime verilmezmiş. Öyle kordon boyunda volta atmaya benzemez burası, adamın aklını alırlar. Bakınız gübre fabrikaları, 15 günde adamın servetini yarıladılar, gerisini iç etmek için de aportta bekliyor çakallar.
Bu tiplerle düşer kalkarsan hakan efendi, senin de sonun farklı olmaz. Sana yatırım yapan gerçek yatırımcılarını üzme, yoksa onlar seni üzecek 3 vakte kadar. Demedi deme kocaoğlan.
sanırım modernizasyon yatırımları toplamda iki tane olacaktı birincisi 2023 mart ayında bitmişti...ikincisi de yeni bitti..ayrıca servis merkezinin kapasitesi de 120 bin tondan 180 bin tona çıktı..bu yatırım da bitti..yatırımcılar bu iki yatırımı aynı yatırım sanıyordu ben de ilk başta öyle sandım oysa öyle değil...iki ayrı yatırımdı bunlar...
benim bildiğim artık kısa vadede yapacağı üretim ile ilgili yatırımlar bitti..artık bu fabrikalar tam kapasiteye yavaş yavaş ulaşarak katma değeri yüksek ürün üretmeye başlayacak...bunun karlılıkları ikinci çeyrekten itibaren yansımaya başlar...tahminen 2026 yılının sonuna kadar şu anda cirodaki payı %40 civarlarında olan katma değeri yüksek ürünler %70-80 lere çıkacak...
kocaerin önünde koşacağı düz bir alan oluştu...bu karlılık beklentileri ile geçmişte yıl sonuna kadar 60-70 tl leri görürüz demiştim....:kahkah: sanırım artık bu rakamlar komik olmaya başladı...
artık bir gözümüz suudi arabistan projesi ve jes yatırımı ile ilgili gelecek bilgilerde...tabi arada bir de aldığı yüklü siparişleri kap ta açıklıyor...bizi ateşleyecek beklentiler bunlardır...patlaması için bu iki yerden gelecek bir kıvılcım yeterlidir...:kahkah:
jes yatırımı da bittiğinde sözleşme değişikliği ile gösterilen hedefler doğrultusunda yeni iş kollarına yatırımlar yapılmaya çalışılacaktır...gemi söküm işler...liman kurma işi...jeotermal ile birlikte gelecek gıda ve jeotermal tarım gibi potansiyel yatırım alanları da doğacaktır...
jes santralinin devreye girmesi ile (2025 yılı ortalarında ) net kar marjı çok yüksek olan vede çok güçlü bir enerji şirketi sahibi olan bir kocaer ortaya çıkacak....jes resmen para basacak....üreteceği elektirik 15 yıl boyunca (en uzun süre) ve 10,5 cent (en yüksek fiyat ) tan devlet babanın alım garantisi aldında olacak...
işte o zaman bu küçük oğlan artık yakışıklı bir adama dönüşecek...temetücüler ,temelcilerin favori hisselerinden birine dönüşecek...:kahkah:
inandığın hissede sabır etmezsen ve macera ararsan olacağı budur dostum...gerek yok..benim bir arkadaşım da senin gibi yeni arzlara takılıyor...risk çok yüksek onlarda...onlara takılan yatırımcıların kafası da genelde aynıdır....kısa sürede kazanmak...ALLAH yardımcın olsun dostum...ama bu sabrın kıymetini bir şekilde öğrenmen lazım...yoksa sermayeni tüketirsin...bunu iki defa yaşamış bir keko olarak sana söylüyorum...
Obams aldık arzlardan 65-62 arası şu anda 49 civarı. Çok sert düştü. Orda zarar çıkarsa hemen gelicrm geri İns
Mümkünse bu satış hengamesi bitmeden haber falan göndermeyin patron efendi çünkü bu belirsizlik bitmeden istikrarlı bir çıkış olmaz, iyi haberler heba olur, eserinizle gurur duyabilirsiniz.
https://i.hizliresim.com/jaagrv7.png
https://www.youtube.com/watch?v=5FQq...l=OkanYORGANCI
EĞİTMEN
Okan YORGANCI
Borsalar ve Opsiyon Stratejileri Eğitmeni & Mühendis
Toplam öğrenci sayısı
31.178
Yorumlar
18.342
Hakkımda
-Borsalar eğitmeni, mühendis..
Borsalar ile ilgili özellikle UDEMY üzerinden çok sayıda Türkçe/İngilizce eğitimi hazırlamış, 25,000 den fazla öğrencisi ile, Türkiye de en yüksek eğitmen ortalamasına sahiptir.
-Onlarca üniversite seminerinin yanı sıra , yatırım fonları ve bazı özel şirketlere opsiyon stratejileri üzerine eğitimler vermiştir.
Saygılarımla,
-Borsalar eğitmeni, mühendis..
https://www.udemy.com/user/optionist-2/
Koca oğlana görücü gelmedi mi daha yahu, en son yabancı fonların endeksine girmişti, alsınlar veya devir etsinler işte, 53-55 arasına park ettik resmen.
kocaer zaptedilmesi zor bir boğa gibi...ipini kopardığı anda şahlanacak bir görüntüsü var...ilginç bir şekilde 55,50 yi görecek kadar çıktıktan sonra tekrardan 53 lere indi....:kahkah:
çok sancı çekiyor tahtacımız. Satılacak lotlar olmasa çoktan fırlayacak ama işte o kılıç tepede duruyor. Belki de bir KAP buradaki oyunu bir nebze olsun bozar, bakarlım ne olacak. Sanki grafik patlama olacak diyor.
bu kocaoğlan son bir iki haftadır herkesi tradeye alıştırmış idi...şimdilik de kimseyi takmadan gidiyor...:kahkah: 56,10 fiyatı ile yaklaşık %5 primli..milleti dökmek mi istiyorsun kocaoğlan...yoksa tepemizdeki sallanan satış lotları mı bitti ??? nedir derdin ??
Sayın keko qnb nin takasında 12.5 milyon lot duruyor ; ytd.
Haydi bakalım sipariş geldi 37.4 milyon euro
Sonhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...280d0e3c0a.jpg
evet..bende şimdi onu araştırıyordum.
29.01.2024 tarihinde aynı açıklama eşliğide sadece rakamı değişik olmakla beraber 27.276.000 dolar iş aldık diyorlardı..
bugün sadece rakam değişmiş.
rakam 37.826.000 dolar olmuş.
zaten açıklamada 2024 yılında alınan işler diyor.yani
her işi tek tek değil toplayarak gönderiyorlar
buraddaki amaç rakamın büyüklüğü ile algı yaratmak olabilir.
haa 1.5 ayda 10 milyon az-çok algısını okuyuculara bırakıyorum
ama ben bu işden hoşlaşmadım.alınan işi direk iş olarak açıklamalıydılar.
tabi bence.
Şirketimiz 2024 yılı ihracat performansına güçlü başlamış, son 45 günde Avrupa, MENA ve Amerika kıtasından ağırlıklı olarak katma değerli ürünlere yönelik toplam 37.824.363 milyon Amerikan doları tutarında çelik profil siparişi almıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
buda açıklama
alttakide 29.01.2024 de gelen
Şirketimiz 2024 yılı ihracat performansına güçlü başlamış, yılbaşından bugüne MENA ve Amerika kıtasından ağırlıklı olarak enerji sektörüne yönelik toplam 27.276.513 Amerikan doları tutarında katma değerli çelik profil siparişi almıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
10 milyon dolar cacık mıdır değil midir bir kenara bırakıyorum.
Yarın 10 milyon da olsa 37 milyon da olsa ne olıur onu da bir kenara bırakıyorum.
ama okuduğumuzu tam olarak anlamadan yorum yazmayalım konusunu bir kenara bırakamam.
Ocak ayındaki KAP yılbaşından bu yana diyordu.
Şimdi üstüne 45 gün geçmiş 14 Mart olmuş ve son 45 günde deniyor.
Birleşimi 63+ milyon dolar yaptı, bence güzel rakamlar bunlar...
Yani 10 M iş alınmış ama yapılan algı hoş değil. Yarın +5 ve üzerinden mal dağıtımı yapılırsa çok üzülürüm.
Bizim ülkemizde her doğan hayata 5-0 geriye başlayınca hep hesap kitap yapıyor. 1ay önce methiyeler düzülen hisse sipariş aldıkça sövülüyor. Biz piyasa değeri milyarlara ulaşmış ama hergün tavan yapan hisseleri severiz. Her koyun kendi bacağından asılır. Beklenti olduğu sürece ben buradayım inşallah. Ytd.
Bu haber ile 12.5 milyon mal verilebilir mi ?? Merak ediyorum...38+27=65 milyon dolar...kabaca 2 milyar TL şu ana kadar olan sipariş...bence gayet güzel...
Ara ara bu tür haberler gelir..bir gözümüz de jes ve Suudi Arabistan haberlerinde...asıl koparici haberler onlar olacak...sabırla bekliyoruz..
Şirket düzeltme kapı ile 37 milyonu doğruladı