Kesim ne kadar hızlı olursa o kadar iyidir. Madem şır şır başladı ver ayarı gitsin derdim ben pala olsam.
Borsada fırsatlar hiç bitmiyor, her gün para dağıtıyorlar burda :cheers:
Printable View
Bisi olmaz. Doprağa girdi bir kere.
Acın saate bakın. Btc gün içi dip toprak anı.
Şaka maka yarın taban olursa Sabancı sandığı malı geri alır diyorum. Müthiş trade valla :)
dow yeşillendi...
Analizimi burada değer görmeyeceği için paylaşmıyorum ama yılsonunda inanılmaz şeyler göreceğimizi adım gibi biliyorum
Meksika'nın batısındaki Michoacan eyaletinde 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Toprak la uğraşıyor deprem filan normal. Kırkı çıkıncaya dek.[emoji3]
--endeks 2950-3000 aralığından döner (20 günlük HO; günlük grafikte BB nin alt çizgisi üzeri)...ve sonra yeniden ağır ağır yukarı yönde çıkar diye düşünüyorum...
--buralardan yeni oyuncu yatırımcı-trader gelir...mesela ben...
Habertürk sitesi olayı anlatmış.
BBHT çok fazla olayın üzerine gitmedi, BES fonları olanlar vs var, onları ürkütmek istemediler muhtemelen.
Bence oyuncu SKBNK, TSKB, VAKBN ve ISGYO'yu BIST30'a sokup sonra realizasyon yapmayı planlıyordu oyunu sarpa sardı.
https://www.haberturk.com/borsada-co...521443-ekonomi
Borsa İstanbul son günlerde gündemin tepesine yerleşmiş durumda. Buna neden olan ise temmuz ortasından bu yana yüzde 59 yükselen endeksin son hafta haftada yüzde 9 gerilemesi. Daha da dikkat çekici olan yine 1.5 ayda yüzde 150 tırmanan bazı hisselerde 13 tavan gördüğümüz bankacılık hisselerinin yüzde 15 çakılması oldu. Başta kamu bankaları ve bir kaç şirket olmak üzere bazı hisseler her gün yüzde 10 yükselirken şimdi her gün yüzde 10 düşüyor. Yatırımcıların başını döndüren bu gelişme ise borsada oluşturulmaya çalışılan kendi kendini besleyen sistemin kırılması ile yaşandı.
...
ASLINDA YÜKSELİŞ İÇİN TEMEL ARGÜMAN SAĞLAM
...
--para ile ev alamıyoruz, altın alamıyoruz, dolar alamıyoruz, faiz alamıyoruz...
--ne alacağız, sağlam, endeks düşse de çıksa da satışları ciddi etkilenmeyecek, temettü verimi yüksek sanayi şirketleri ya da sağlam ve ayakları yer basarak büyüyen ciddi sanayi şirketleri...
"Küçük yatırımcıyı oyun dışında bırakırsan kendi topuğuna sıkmış oluyorsun"
evde sterlin filan saklayan var ise yeni sterlin çıkacak eskisi kaput oldu.
Pala giller cenazeden dönüyorlar döndüler. 1 haftadır hiç bir işe telefona bakmadılar.
Neler dönüyor anlamak zor,birkaç gün önce borsaya gelin bakın
rekorlar kırıyoruz diyen Ekonomi bakanı, diğer yanda araba satıp
girmiştim şimdi bisiklet bile alamıyacağım diyen insanlar,sosyal
ortamlar da kaynıyor,dövizi altını boşverin derken bu hareketler
tekrar o taraflara yönlendirmez mi bu da fos çıkınca bakalım
saldım çayıra Mevlam kayıra moduna mı girecek ortam yoksa
yine birileri devreye mi girecek.
SKBNK gibi bazı hisselerde arbitraja giren çıkamadı vade sonunu bekilyor ama vadeye kalan süre azaldı, yüzde olarak da çok bir şey yok. Fırsat olur ise oradan %2-3 zarar edip diğer fırsatlara bakan olabilir, ama çıkmak için hissede alıcı, vadeli de satıcı olması gerekiyor.
Bugün AKBNK ve GARAN'da birileri arbitrrajdan çıkmış olabilir, o arada hisse döndü zannetip girenler akşam devre kesici ile satamamış olabilir.
Geçen hafta ben de aynı tuzağa düştüm ertesi gün tabandan satabildim. İşler durulana kadar dışarıdan izleyeyim dedim.
Bu sangay tokatı olmasın aklıma başka bisi gelmiyo
Lakin yaptirim Gelirse resmen sicaris bana göre.
Habetürk daha gerçekçi açıklamış. Olayın arbitraj ayağını anlamayınca yanlış olur. Herif vadeli fiyatını bazen %8 e kadar çıkarmış, pahalı hisseyi spottan alıp vadeli satmayı cazip hale getirmiş. Arbitrajcılar hisse aldıkça ortada hisse satabilecek kişi kalmamış.
Döviz de bir hareket yok,üstelik yaptırım gelse göçmen kozunu oynarlar,
olmadı zaten Türkiye ye birşey olsa resesyona girdiği söylenen Avrupa
daha fazla zorlanır,üstelik bu kadar borç yükü varken,hani yahudinin diğer
yahudiye borcu varmış uyku tutmamış eşi de pencereyi açmış alacağı olan
yahudiye salomon borcunu ödeyemeyecek bilgin olsun demiş ve pencereyi kapatmış
biraz da o uyuyamasın demiş onun gibi.
Muhtemelen oyuncu robotların zaafını yakaldı yüklendi gol atacaktı, önleme yaptılar.
Vadeli hisse piyasası APS sanki endeks vadeli APS'yi geçmiş gibi.
Bazen resmin tamamınai iyi okumak lazım.
Ahlatci felan derken ayvayi yemeyelim..
%10 tavan taban limitini yarına mahsus %40lara çekerlerse bankalardaki sıkısıklık rahatlar gibi
Ytd
Bugün gerçekleşen açığa satış işlemlerinde en çok açık yapılan hisse hacmi 4 mlyr dan 300 mlyn a kadar düşmüş, artık açıkcıların değil de kredililerin üzerine gidiyor olmalılar!
https://r.resimlink.com/W8GRaEuLshF.png
1.4 milyar TL kadar teminat çağrısı var gibi.
Para eksildikçe getiriliyor hemen eriyor.
Bu arada zarara rağmen bireysel açık pozisyonlu hesap sayısı artmmış, burda fırsat var deyip hesabına para yükleyenler de olabilir.
Bugun hacim cok azdi haybeye gumburtuye gitti cogu kagit. Komple aciga satis yasagi gelebilir bir sure.
Satıcı yok fiyatı çekiyor bezdirip mal toplayacak.
Short yok.
Kaldıraç yok.
Banka marka x30 yok. Xles + bisküviyi aldım.
%30 nakit.
Yarın da bassın gözüme güzel gelen temeli tatlı kiymatli olanlardan soyle little little into the middle.
Ekmeğimize bakalım.
[emoji16][emoji16][emoji16] eregl topiginde bu yazdığınızi yazıp cevapları gördükten sonra izlenimlerinizi bizimle paylaşır mısınız? Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Amma uzun yazmışsın anten özet geç diyenler için uzun lafın kısası, 1- piyasada hem alım hem satım için hype'lara kendinizi çok kaptırmayın. 2- sosyal medyada oluşan herkes parasını katladı ben çok az kazandım şeklindeki yanıltıcı görüntüye aldanmayın.
--------
Bu mesajı cuma günü için atmıştım.
Bunu da 12 Eylül'de viop akşam seansi hayvan gibi alınırken atmıştım. Ralli başlarken kaçış gap'i mesajım da eski topikte kalmış, nofsecagri veya bigshort hatırlar.
Ben 9 Eylül'de full dolara geçmiştim buraya da yazmıştım bakalım ne olacak diye. Satiş fiyatlarıma göre portföyümden sadece bimas yukarıda kaldı ama o da hem ciddi bir fark değil hem de portföyün sadece %2siydi.
Şimdi ben bunu niye alintiladim, ben bilmistim demek için filan değil. Zaten mukkemmel bir bilmislik filan yok ortada çünkü hem tam tepede satamadim hem de rallinin çoğu bankalarda oldu. Portfoyumde de banka olarak sadece 15.09dan garan vardi ve ard arda tavanlar gelmeden önce satıp sanayiye geçmiştim. Yani borsa rekor üstüne rekor kırarken bazı şeyleri tahmin etmiş bile olsam öyle para altında filan kalmadım. 2 hususa değinmek için yazıyorum aslında.
1) ben dolara geçerken veya 12 Eylül'de dağıtım gap'i/tükeniş gap'i şeklinde olayı yorumlarken hem burda hem de Twitter'da öyle bir hype vardı ki, önce 3 dolarlar sonra 4 dolarlar, zaten acayip ucuzduk, işte borsaya para girişi devam, ky malı kaptirmaya devam ediyor şeklinde yorumlar vardı. Hele 12si akşamı viop çıldırmışken Twitter'da bir yayına denk geldim 8000 filan dinleyici vardı. Höstad yorumlarını duysanız ertesi gün donunuzu satıp hisse alırdınız o derece tedbirsizce ve sadece yöne göre yorumlar yapılıyordu. İsimleri hatırlayamadım ama biri Suat Olgundu, diğeri de para giriş çıkışına ve kelaynak hayvanina takmış biriydi ismini unuttum. Gelmek istediğim nokta, yazdıklarımın ana düşüncesi kısaca şu, borsada belirli bir vadede trend ile birlikte güzel kazanclar elde ettiyseniz arada kenara çekilmeye cesaret edebilmelisiniz. Özellikle sosyal medyada sadece trendin yönü doğrultusunda yorum yapılır ki işin kolayı budur. Hiç kimse ama hiç kimse her zaman tepede satıp dipte alamaz. Kaç yıldır finansal piyasalardayim 4 yada 5 kere dibe ve tepeye denk getirmisimdir, onlar da tamamen şanstır. Her zaman(%99 diyelim) siz sattıktan sonra borsa daha da yükselecek. Siz aldıktan sonra daha da düşecektir bunun kaçarı yok. Borsanın iki yönlü olduğunu aklınızdan çıkarmayın..
2) Rallilerde, özellikle Twitter'da, öyle bir illüzyon oluşuyor ki sanki herkes parasını 8e 10a katlamış ama sadece siz çok az kazanmışsiniz. Hayır arkadaşlar öyle bir şey yok. Bu ralli bir banka rallisiydi, hatta iddialara göre bir operasyondu. Yatırımcıların kaçının portföyünde banka vardı ve varsa bile önemli bir yer tutuyordu ki? Halkbank, Vakıfbank ky olarak kacimizda vardi bu hisseler? Bu tarz rallilerde ky'nin önemli bir bölümü hareketin başlarında gelen volatilitede dökülür zaten sonra da eli mal almaya gitmez. Gelelim traderlara, trade ederek para, zigzag dönemlerinde kazanılır. Güçlü trend varsa o hisseden o hisseye atlayarak bir gün şunu bir gün bunu alarak atıyorum %50lik yükselişin %25inden faydalanırsin ancak ve trendin tepesinde en son aldığın malı da eğer duyguları alınmış bir robot gibi davranmazsan çok yüksekten alıp ciddi zararla satarsın veya taşırsın. Bunu yapabilen var ama başarılı olan sayısı çok çok az.
E peki kim kazandı bu rallide? Borsada işlem yapanların en fazla %2si bu ralliden alınabilecek maksimum verimi almıştır. Ben ralli başından 9 Eylül'e kadar mal taşımış biri olarak bu rallide öyle dehşet para filan kazanamadim açık açık söylüyorum. Az önce dediğim gibi, borsada işlem yapanların en fazla %2si ralliden alınabilecek maksimum verimi almıştır, onların da yarısı zaten olacaklardan haberi olanlardır. Kalan küçük yatırımcılar ya ortalama bir kar etti ya da tepelerde kredili işlem vs girip zarar etti. Çok uzun yazmışsın kes martavali diyecekler için, Bu ikinci noktanin ana fikri de şuydu, Twitter'da telegramda filan rallide herkes parasını 10a katlamış ben çok az kâr ettim illüzyonuna aldanmayın.
Yazıyı bitirirken kısa bir öngörüde bulunmak istiyorum. Aslında öngörü değil bilinen bir şey, bankaların 3. çeyrek bilançolarinda ciddi bir kâr açıklaması bekleniyor. Özellikle tahvil tarafından bilançolara güzel kârlar yansıması bekleniyor. Ancak bu kârları, sonraki bilançolardan öne çekilmiş kâr gibi düşünebilirsiniz. Böylece 3ç bilançolara doğru bankalar bir hareket daha yapabilir ancak sonrasındaki bilançolara negatif etkileri var. Hele ki bir de sert faiz arttırımı olursa/olunca. Son not: Maliyet çok önemlidir, hatta çok çok önemlidir.
Hisseler Takasbank nezdinde saklandığından bunlarda sorun olmaz. Spot alım için beklettiginiz nakit paranın belirli bir bölümü de yatırımcı tazmin merkezi teminatı altında en son rakam 323.000 idi diye hatırlıyorum sonra güncelleme geldi mi hatırlamıyorum. Bazı şartlar vs var ama sistemin genel işleyişi böyle.
Tabi burada aracı kurumların yapabileceği çok başka pislikler var sizi sıfırlamak için ama eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmemek için buraya yazmayayım.
Garan geçen 31 TL
Bu hafta 19.60...
Bu işi yapanların battığı, beraberinde iki, üç
Aracı kurumu da götürdüğü yazılıyor..
Aracı kurumlar kredili hesapları kapatmaya ara verebilir, bugün..
+GAP lı açılış.. %+3 üzeri kapanış, hayali..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.