Zavallı işbankası sen bu hallere düşecek kağıtmıydın. Gerçi holding desen holding değil banka desen banka değil. Aklıma bir anda Kemal Sunalın repliği geldi. Maho ağa sorar : Ula faşo nedir. Aynı durum.
Printable View
Zavallı işbankası sen bu hallere düşecek kağıtmıydın. Gerçi holding desen holding değil banka desen banka değil. Aklıma bir anda Kemal Sunalın repliği geldi. Maho ağa sorar : Ula faşo nedir. Aynı durum.
Mehmet Simsek istifa haberi ortaya atilmis. Yalanlanmis mi ne. Bankalara yaramaz, ne guzel gidip Moodys'den puan koparmisti.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi :
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevinden istifa etmek istedi iddiası doğru değildir.
demek seans sonlarına doğru gelen sert satışın nedeni buydu demek..bu manipülasyonu piyasaya servis edenlerin bulunup en ağır şekilde cezalandırılması gerekir. bugün bu panikle satanlar büyük zarar ederken , aşağıdan alanlar pazartesi güzel para kazanacaklar....
Gönderi
Yeni Tweetleri göster
Sohbet
Mehmet Acet
@acetmehmettw
Sordum, şu cevabı aldım:
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “istifa etmek istedi†haberleri kendisine iletilince tek kelimelik bir cevap vermiş:
“Uydurmuşlarâ€
Bu hayatta en güzel aktivite yürümektir yürüyen insan Psikolojisi en ideal şekilde dengelenen insandır
Yürüme alışkanlığı kazanmalıyız ,arkadaşlar 12-20 km her gün yürüyün mükemmel hissedeceksiniz harika bir yaşamınız olacak ekrana da bakmayın telefonu da evde unutun yürürken sadece çağrılar açık olsun , ekrana bakmadan mis gibi oksijeni içinize çekerek yürüyün
Leyla alarımdan tek talebimiz oldu ALGYO sahip çıkması Çanak hedefine geldi ordan kulübü yapmaya başladı bile bu kulbu da sevmiyorum ama nolacaksa olsun artık
Algyo yatırımcısı olarak borsada çöküş beklemiyorum almak istediğim çok sayıda hisse var aslında !
BİST in düzeltme yapması gerekiyordu ancak bir türlü satış gelemedi.. sonunda çareyi buldular..Yalan haber yayarak bu düzeltmeyi gerçekleştirdiler..Ancak satan yerli değil yabancı kurumlar..2 hfta önce 101 milyon dolar net satışları vardı.. Bu haftada en az 250 milyon dolar satış yaptıklarını düşünüyorum..En güçlü satışı Cuma günü Garanti de yaparak endeksi düşürmeyi başardılar..yerli yatırımcı sayısı 5.8 milyonu buldu. Halka arzlarla ufakta olsa para kazanan yatırımcılar aryık birer borsa yatırımcısı haline geldi..
'Merkez', KKM yerine Türk Lirası mevduatları öne çıkardı
Merkez Bankası zorunlu karşılık uygulamasında değişiklik yaptı. Döviz mevduatına uygulanan zorunlu karşılık oranları artırıldı.
Bu değişikliğin banka hisselerine nasıl bir etkisi olur sizce ?
Banka hisseleri için olumsuz. Geçen hafta banka hisselerinin düşüşünde bu haberin beklentisi olabilir. Düşüş devam edebilir.
Bu böyle gitmeyecek. KKM illetinden kurtulmak için alınan bir karar. Bankalar 3 ay KKM yüksek faiz verir geçen olursa 4. ayda vade değişiminde çeker faizi aşağı belki. Ancak sabahtan beri ralliyi kaçırmış olan üstat tayfası xbank kötülüyor. Alıştılar enerjiden + sanayiden para kazanmaya vurun abalıya yani bankalara. Ancak kimseye göstermek istemedikleri konu ise şudur: Ticari TL kredi faizlerinde ise tavan uygulaması kaldırıldı yani bankalar ticari kredilerde artık faizi kendi belirleyecek. yani artık bunla daha yüksek maliyetle borçlanacak. Bankacılık giren bu kazığı bu gruptan çıkarmayacak mı?
Diğer bir konu ise 1 haftadır yüksek fiyattan çıkan yabancı yarın bizim miniklerin heyecan ve korkuyla sattıklarını çok daha düşükten yerine ppk ya kadar koyabilirler.
bu alınan kkm ye bağlı kararlar sirsilesi olumsuz gibi görünse de orta vadeli görünümde politika değişikliği olmazsa olumlu olabilir.
Üstat tayfası banka düşmanıdır.
klasik bir borsa sözü vardır. iyi haber zirvede kötü haber dipte gelir.
moodys in kararından sonra uçar beklentisine girmiştim. bankaları o günden beri satıyorlar. bu gelen haber de eğer dipse............
diğer konu bu hafta ppk var, eylül başı ovp var, eylül sonu road show var. o tarafa odaklanmakta fayda var.
syg.
Türk Bankaları artık her durumda yeni oyuna çok kısa sürede uyum sağlama becerisine ve kıvraklıığına sahip hale gelmiştir..Dolayısıyla bu durum bankaları etkilemez. Zaten onların her yeni duruma hızlı bir şekilde uyum sağlamaları sayesinde bu yüksek karlar gelebilmektedir. 3.çeyrek karları, 2 çeyrek ten daha iyi gelecektir..temmuz verileri bunu gösteriyor.. Ağustos ayıda oldukça verimli geçmektedir.. Politika faizinin 19-19.5 olrarak belirleneceğini yıl sonunda ise 21-22 bandında kpatacağımızı düşünüyorum. Finansal dengeler zmanla yerine oturacaktır..BİST de bankalaın fiatı son derece ucuzdur.. Birçok sanayi ve enerji hisseleri 50-100 FK lara çıkmışken bankaların 2-3 FK arasında gidip gelmesi eşyanın tabiatına aykırıdır.. En azından 5 FK ile işlem görmesi tabiidir..
Cumartesi pazar kastettim akşam saatleri hafta içi olabilir ,
Ayrıca 1 :2 :3:9 kat kredili poz hayatımda taşıdığım dönem hep battım ,% 10 taşımak bile % 80 faiz maliyetinde büyük risktir ! kimseye o tarz tehlikeli işleri tavsiye etmiyorum üstadım ,
Herkese bol kazançlar üzücü olan şu bankalar hep ana hedef ekonomimizde ne Değerli kurumlarmış arkadaş Regülasyonlar artarak devam ediyor maalesef !
hiç enseyi karartmayın, bakın görün iki gün sonra yine millet nasıl üşüşecek borsaya.. bu kısa yazımı buraya not olarak düşüyorum. yatırım tavsiyesi değildir.
Haftalik at hirsizligi kotamizi bugun kullanalim. Herifler bankalara ne yaptilar yine.
http://share.matriksdata.com/Images/...1041336309.png
borsada kaybedilen borsada kazanılır unutmayın.. kkm, döviz, mevduat, vb. yatırım araçları orta ve uzun vadede hiç bir zaman borsayla yarışamazlar...yatırım tavsiyesi değildir...
Herkes konuşuyor. Ancak bir banka genel müdürünün Bloomberg e çıkıp açıklama yapması kadar önemli bir durum olamaz. Bankalar birliği başkanının sektöre etkileri (varsa) üzerinde bir açıklama yapmalı.
Uzun lafın kısası Merkez Bankası bankalara mevduat faiz yükünü siz çekin aksi halde size düşük faizli tahvil satarım diyor. Sonuçta bankalar ticari kredilerde uyguladığı faiz oranlarınıda artıracak. Zararın büyüğü bu kredileri kullanan firmalar çekecek. Hem iç piyasada talebin daraltılması ve satışların düşmesi hemde yüksek faizle işletmelerini çevirmeye çalışan bir çok firma elleri kaldıracak.
işbankasına hiç bir şey olmaz bu durumda. bankanın iştiraklerinin özkaynakları kuvvetli, harıl harıl para basıyorlar.. kkm, iştirak geliri olmayan tamamen bankacılık faaliyetine bağlı gelirleri olan bankaları direkt vurur.. kafanız rahat olsun, eğer kredili işlem yapmıyorsanız eccük bekleyeceksiniz o kadar.:yahoo:. yatırım tavsiyesi değildir...
Özsermayeleri yeterli olmayan tüm firmalardan uzak durmak lazım. Bu firmalar battıkça bankaların takipteki alacaklarıda doğal olarak artacak. Zincirin halkaları misali zayıf halkalar kopacak sağlamlar yoluna devam edecek. Bence KKM nin baştan uygulanması hatalıydı. Bu işin buraya geleceği dünden belliydi.
İSCTR günlük,
https://i.hizliresim.com/1nfrmqm.PNG
Ortada bir cenaze var bu cenazenin nasıl kalkacağı konusunda kimsenin bir çözüm önerisi yok.. Mehmet Şimşek ve ekibi tüm finans ve ekonomi dünyasını etkileyecek KKM ler konusunda bence cesur bir adım attı..Faizler artacak krediler el yakacak ancak yurt dışından gelen sıcak para döviz bozdurarak faize yatacak..bu bir denge..mantıklı yol budur.. Neticede bankalar yine bu duruma kısa sürede uyum sağlayacaktır
Senin önderliğinde başlasın artık bankaların rallisi
Tüm bankalardaki KKM 125 milyar USD ve toplam mevduatın %26 sına karşılık geliyor. Bu rakamın bankalar arasındaki kırılımı hakkında bilgisi olan varmı?
https://www.paramedya.com.tr/devami/...i-mevduat-var/
bu iyiliğimi unutma:yahoo:
Bugun carptim oteki at hirsizlarini. Haftaya iyi baslamis olduk. Oteki 2 islemde de 1 kar 1 zarar yeter.
Unutmayin, at hirsizinin hayati %20 giden hissede %0.3 kazanmaktir. Onun capi odur.
https://i.ibb.co/9t7zyxP/at.jpg
Teşekkürler Sayın Yatırım Uzmanı. Yırttık en az İşbankasındaymış. Eğer bu rakam içerisinde iştiraklerine ait bir miktar varsa. Onu TL mevduata döndürüp yüksek faiz versede cep to cep olur.
Link iyiymis, sagol.
bütün uzmanım diye geçinen üç kağıtçılar ne diyordu hafta sonu ? borsa geberecek, öldük bittik..banka hisseleri dip olacak.. borsa bitti.. bugünü unutmayın arkadaşlar.. hepimize ders olsun.. borsada fırsatlar hiç bir zaman bitmez....
Büyüksün usta
Herifler atimi da aldilar kactilar. Muahahahaha.
http://share.matriksdata.com/Images/...1714320053.png
ustalık kim biz kim rica ederim.. sadece çok defa bu durumu görmüş ve panik halinde satış yapıp zarar yazmış bir arkadaşınızım.. ne demişler tecrübe yediğimiz kazıkların bileşkesidir...bana bu süre zarfında piyasalar şunu öğretti.. panik hareketlerden kaçınmayan mutlaka zarar eder....
Bu alınan karar bankaları gerçekten olumsuz etkilermi ? Teknik olarak nasıl olumsuz etkiler bilen biri varsa anlatsın lütfen..Burada 2 F/K larda işlem gören banka satıp gidip 40-50 FK lı hissemi alalım biri bunu açıklarsa sevinirim..
bankalar kkm den dönen hesapları klasik vadeli hesaba alabilmek için müşteriye yüksek faiz teklif etmek zorunda kalacaklarından maliyetleri yükselecektir. eğer müşteri ikna olmazsa daha yüksek faiz veren bir bankaya gitmek için parasını çekecektir. yani bankanın müşteri kaybetme riski bulunmaktadır. ayrıca daha yüksek maliyetle mevduat toplayan banka bunu mutlaka ya operasyon işlemlerine ya da kredi faizlerine yansıtmak zorunda kalacaktır. tek geliri bankacılık faaliyetlerinden oluşan bankalar için özellikle son çeyrekte karlılıklarında dramatik bir düşüş bekliyorum. ancak iş bankası gibi iştirak gelirleri yüksek ve nispeten kkm hesaplarının toplam mevduatına oranı düşük olan bankalar bu durumdan daha az oranda etkileneceğinden ve piyasada olan rekabet nedeni ile özkaynakları güçlü olan bankalara müşterilerin kayma potansiyeli olacağından olumlu bile etkilenebilir.yatırım tavsiyesi değildir..
Bankalar yerinde sayarken 21 Haziran itibaren
% 80-120 arası giden yan tahtalar var hem de ciddi sayıda var arkadaşlar üzücü olan banka yatırımcısının Full veya % 25 üstü banka taşıyor ise ciddi fırsatlar da kaçırıyor oluşudur.
21 haziranda endeks 5150 puan iş bankası 13.10 sadece % 28 gitmiş
Endeks ise net % 51 gitmiş !
Özetle endeksi 2 misli iş bankasını 4 misli gelirde yenen hisseler olmuş
Görüntü uzun vade için iyi ama üzücü bir görüntü ( durum tespiti yapmakta fayda gördüm )
Borsa gittikçe bir titan zincirine dönüşüyor..büyük para sahibi spekler son halka arz edilen hisseleri tavan tavan götürüken FK düşük BİST in klasik hisseleri İŞC SAHOL ŞİŞE gibi hisseler yerinde sayıyor..
alınan Son KKM kararları bankalara avantaj getirdiği ile ilgili güzel bir video izleyelim 15:36 dak ilginç..
https://www.youtube.com/watch?v=fVSJZk-hs8s
Bankalarin senelerdir cuzzamli gibi bu carpanlardan islem gormesini cozecek degisimdi. Baska birsey aramaya gerek yok.
Piyasalar arz-talep uzerine kurulu. Piyasaya gelenlerin cogu bankalara ugramaz, bankalara yatirim yapmaz. E bunlarin kemik yatirimci kitlesi de kacirildigina gore...
Garanti'de BBVA kagidin tarihinde gordugu en dusuk dolar bazli fiyatin %10 ustunden piyasadaki butun mallari aldi. Millet verdi.
Sen verir miydin yatirimcisi olsan cagrida o fiyattan? Cunku verenler yatirimci degil, 3 ay once, 5 ay once almislar, kari gorunce de vermisler (Garantide ben de buna benzerini yaptim, 3-5 ay bile beklemedim). Onlara da onlardan 3-5 ay once alanlar vermis... bu cark devam. Ortada yatirimci yok.
Link verirken istenilen zamandan baslatilabiliyor YT'de. Paylasirken alttaki kutuyu tikliyorsun. Ya da saniyeye cevirip ekliyorsun URL'in sonuna "?t=60" gibi. 60. saniyeden basla demek.
https://youtu.be/fVSJZk-hs8s?t=929
(alintidir)
Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin 2023 ikinci çeyrek bilançolarını açıklamasıyla birlikte ‘net döviz pozisyonu yüksek şirketler’ belli oldu.
Dolar kurunun olası yükselişinden olumsuz etkilenmeyecek şirketlerin başında gelen “yabancı para pozisyonu yüksek” hisselere baktığımızda ilk sırada Türk Telekom (TTKOM)’u görüyoruz.
Şirketin 2023 yılı birinci çeyrek finansallarına göre döviz fazlası 18 milyar 257 milyon TL düzeyine ulaşmış durumda. 🥇Türk Telekom’u 17 milyar 375 milyon TL ile Garanti Bankası (GARAN) takip ediyor. Listenin üçüncü sırasında 17 milyar 333 milyon TL ile Enka İnşaat (ENKAI) dördüncü sırasında ise 16 milyar 494 milyon TL ile Aselsan (ASELS) yer alıyor. Aselsan’ı 16 milyar 211 milyon TL ile Koç Holding (KCHOL) takip ediyor.
İşte net döviz fazlası olan şirketler (2023):
Türk Telekom (TTKOM) 18 milyar 257 milyon TL
Garanti Bankası (GARAN) 17 milyar 375 milyon TL
Enka İnşaat (ENKAI) 17 milyar 333 milyon TL
Aselsan (ASELS) 16 milyar 494 milyon TL
Koç Holding (KCHOL) 16 milyar 211 milyon TL
Enerjisa Enerji (ENJSA) 9 milyar 609 milyon TL
İş Bankası (ISCTR) 8 milyar 523 milyon TL
Vakıfbank (VAKBN) 8 milyar 485 milyon TL
Yapı Kredi Bankası (YKBNK) 7 milyar 805 milyon TL
Türkiye Sigorta (TURSG) 5 milyar 619 milyon TL
QNB Finansbank (QNBFB) 4 milyar 499 milyon TL
TAV Havalimanları (TAVHL) 4 milyar 185 milyon TL
Aksa Enerji (AKSEN) 3 milyar 666 milyon TL
Anadolu Sigorta (ANSGR) 3 milyar 116 milyon TL
Tofaş (TOASO) 2 milyar 727 milyon TL
Şişecam (SISE) 2 milyar 694 milyon TL
Ak Sigorta (AKGRT) 2 milyar 692 milyon TL
Tekfen Holding (TKFEN) 2 milyar 607 milyon TL
Migros (MGROS) 2 milyar 321 milyon TL
Anadolu Grubu Holding (AGHOL) 2 milyar 061 milyon TL
💰︎Net Yabancı Para Pozisyonu Nedir?
Net yabancı para pozisyonu, bir şirketin yabancı para cinsinden varlıkları ile yabancı para cinsinden borçları arasındaki farkı ifade eder. Bu pozisyon, şirketin yabancı para cinsinden risklerini gösterir.
Örneğin, bir şirketin 1 milyon TL’lik yabancı para cinsinden borcu ve 500 bin TL yabancı para cinsinden varlığı varsa, net yabancı para pozisyonu 500 bin TL olacaktır. Bu şirket, yabancı para cinsinden borçlarının yarısını yabancı para cinsinden varlıkları ile karşılayabilir.