1. adım
MB'nin kasasının BOŞALTILMASI :
dolar 3-4 tl civaralarında iken bu fiyatlardan MB'nin200 milyar dolarını satıyorsun... ve kasa boş
Printable View
1. adım
MB'nin kasasının BOŞALTILMASI :
dolar 3-4 tl civaralarında iken bu fiyatlardan MB'nin200 milyar dolarını satıyorsun... ve kasa boş
2. adım
ülkenin başına ENFLASYON CANAVARININ bela edilmesi
MB kasası boş iken, FAİZ'i düşürülmesi
boş kasalı MB hiçbirşey yapamayacağı üçün, faiz hamlesi ile ENFLASYONU patlatıyorsun.
3. adım
KKM...
genel seçimi kaybetmemek üçün (DOLAR artmasın diye ) böyle birşey uyduruyorsun
3,5 katrilyon TL civarında paraya garanti veriyorsun.
doları 21'de tutuyorsun, seçimi alıyorsun... hoooppp dolar 33 TL
3,5 katrilyona... 1,75 katrilyon veriyorsun (2023 gelirlerinin tam % 33'üne denk geliyor )
NOT: bu KKM olayını ben böyle biliyorum... adı üstünde KUR KORUMALI, 3,5 katrilyonu kura karşı koruyorsun... kur 21'den 33'e % 50 yükseliyorsa, o 3,5 katrilyona 1,75 vereceksin... değil mi ?
BÜYÜK TIRPAN...
şuan uygulama konulan adım...
4. adım
YÜKSEK FAİZ, düşük kur politikasına geçiş
bunun 2 zararı var...
ÖNEMLİSİ :
a...
bloomberg'e hergün katılan REEL SEKTÖR temsilcilerinin ilk lafları, KONKORDATO ve İFLAS
DÜŞÜK KUR ile sanayici ve reel sektörü batırıyorsun
b...
NOT: yerel seçimden sonraki gün söylemiştim..''YABANCI'ya doların yükselmeyeceği garantisini verdiler... '' diye
MB'nin rezervlerini artırıyoruz yalanı ile (heralde 100 ü bulacak bu gidişle ) yabancı tefecilerden 100 milyar dolar alıyorsun... 3,2 katrilyon tl veriyorsun
koy % 50 faize... 3,2' ye 1,6 faiz verdin mi ? verdin (geçen sene KKM'ye de vermiştin bu kadar )
temmuz 2025...
tefecinin elinde ne var ? 4,8 katrilyon tele
dolarını alıp kaçacak
DOLAR o zaman 48 tele olmalı ki, devlet zarar etmesin, kasasından 100 milyar dolar çıksın
TAM İŞTE o zaman ne yapacaklar
1.adımda yazdığımı tekrar yapacaklar... bunu, bile bile yapacaklar...
''yok biz doların yükselmesini istemiyoruz, o yüzden müdahale ediyoruz... falan filan '' yalanı ile
doları 48'den satmak yerine, 38'den satacaklar
4,8 /38 = 126 milyar dolar
100 aldılar... 126 verecekler
devletin kasasından 26 milyar dolar fazladan verecekler yine
hepsi bu.. :drunk:
https://i.hizliresim.com/o8btdvq.jpg
bu kadar biliyom ben :kahkah:
yazdıklarıma YANLIŞ deyecek olursanız
2002'de 90 milyar dolar olan devlet borcunun, şimdi 1,5 trilyon dolara nasıl çıktığını lütfen açıklarmısınız ?
NOT: 1,5 trilyon doları bu konuda bilgili, gerçekten ekonomiden anlayan bir forumdaş yazdı (rumuzunu hatırlamıyorum )
ben 1 trilyonu bulmuştur deye 1 yazıyordum...
dedi ''1,5 oldu o....''
VİOP30 günlük, short tarafa geçen İs Yatırım gene flat olmuş, TEB in longer liderliğini YapıKredi Yatırım almış, artık long tarafta en büyük o! daha önce flat olan HSBC tekrar short tarafa geçmiş,
Dünkü diğer taraftaki 6 bin e bugün de 9 bin eklenmiş, yarın da bu long açanların üzerine gidebilirler!
https://i.hizliresim.com/3gfxkcr.PNG
Biz taşıma ruhsatlı silahı çok kolay alamadık.
Belirli sayıda işçi çalıştırmak ve ciro tahdidi var.
Güncelde kolaylaştıysa bilmiyorum.
https://www.egm.gov.tr/ozelguvenlik/silah
Bozkurt ,
Kuş taki bofa,unlu,hsbc satışlarını sizin mahalleme karşıladı :)
bakalım bu satışlar devam edecek mi
12 Numara ï¸
@12nohaber
·
4s
Nihat Özdemir, Fenerbahçemizin Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda Aziz Yıldırım'ı desteklediğini duyurdu.
Artık rahat rahat Ali başkana oyu veririz:)
İZMİR...
YILLIK NET SATIŞLARI (CİROSU) 120.000.000 OLAN VEYA KURUMLAR VERGİSİ 2.000.000 OLAN VEYA GELİR VERGİSİ 1.000.000 OLAN KİŞİLER, GERÇEK KİŞİ TACİRLER VE ANONİM ŞİRKETLERİN YÖNETİM KURULU, BAŞKAN VE ÜYELERİ İLE, LİMİTED VE SERMAYESİ PAYLARA BÖLÜNMÜŞ KOMANDİT ŞİRKETLERİNİN İDARE VE TEMSİLİNDEN SORUMLU ORTAKLARI, TARIM SATIŞ KOOPERATİFLERİ VE TARIM SATIŞ KOOPERATİFLERİ BİRLERİ İLE TÜRKİYE TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ MERKEZ BİRLİĞİNİN YÖNETİM KURULU BAŞKAN VE ÜYELERİ İLE GENEL MÜDÜR VE GENEL MÜDÜR YARDIMCILARINA (Md.9/h)
https://www.izmir.pol.tr/meslek-mens...hati-islemleri
ANTALYA
1-Nüfus Cüzdanı,
2-Son bir yıl içinde çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf,
3-Silah ruhsatı alınmasında sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu,(Devlet veya Üniversite hastanelerinden),
4-Koruma altına alındığına dair yazı ve Bakanlığın muvafakati.
5-Parmak izi belgesi(müracaat esnasında temin edilecektir),
6-Dilekçe
7-Yarım kapaklı karton dosya,
8-Harç Makbuzu(54.889,50 TL. müracaata gelirken makbuz getirilecektir.)
9-Adına 5000 TL. üzerinde borcu olmadığına dair ilgili vergi dairesinin yazısı.
10-Ziraat Banka veznesine 1000 TL Silah Ruhsat kart bedel makbuzu.
https://www.antalya.pol.tr/silah-ruh...tenen-belgeler
2 gün sonra vıop ta ters te kaldığında yine gelir vıop yapmayın en iyisi hisse dersin:kahkah:
demekki bu aralar vıop ta kazanıp hissede kaybediyorsun :)
her zaman derim kim nasıl kazanıyorsa onu yapsın bak bizim tırlar gümrükte bekliyor mal almak için para boş kalmasın diye gecelik fondayız tırların şöförü var yakıtı var bu piyasada herşey parayla bozkurt.
bak tanere abonman ücreti alıyor teknik temel analiz için:)
13 dakikada ekonomi programında prof. Dr senol banuscu ykb dışında satılık bankalar olduğunu söyledi bu aksam ki yayında
geçen havta...
yabancı 210 milyon dolarlık hisse SATMIŞ... 7 milyar tele
buna rağmen bu hafta başında endekste neler yaşadığımızı hepimiz gördük
Dün akşam VUK bilançosu yanıltır diye yazdım...
Sebebi de budur..
1.2 milyar zarar 1.2 milyar kara döndü Mgros da mesela...
İnsanlarda panik yaratılıyor. Panikle bir dünya hisse satılmıştır...
Yatırım için yapılan harcamalar, kanunen kabul edilmeyen giderler, amortisman vs farklı şekilde hesaplanır. Sonuçta farklı çıkar doğal olarak..
İş yapacağım diye aldığın sana verilen düşük faizli kredi ile aldığın ev araba arazi hisse senedini satıp bir zahmet şirket kasasına koyuveriyorsun. Devlet bir bir herkesin ne yaptığını çok iyi biliyor. Herşeyin vakti zamanı var Devlet geciktirir ama unutmaz......
Diğer yaptığın bazı hesaplamalarda da eksiklik var. Tabii ki yapılanlar yanlıştı o kısmı ayrı.
İsmi lazım değil bir iş insanı yerel seçim haftası doları var borçlarını ödemek için tl kredi çekiyor. Sırf doları bozdurmamak için. Aynı iş insanı geçen hafta ise 30 mln tl sine karşı 4-5mln USD açık pozisyonunda. Hiç öyle nasıl oluyor falan filanda demeyin ; daha detay yazarsam küçük dilinizi yutarsınız. Ülkemizde ne cevherler var. Yaratılan Tl nin bir kısmı da borsada. Varın gerisini siz düşünün.....
sende kabul ettin sonunda hemi ABİ... ölsemde gam yemem artık
benim meselem bu işte
1-2 kişinin pistten ordan buradan kazanıp, kaybetmesi değil
1,5 trilyon dolar borç..
kim, nasıl ödeyecek ?
2. si... düşük faiz meselesi
ben demedim bana düşük faizli kredi ver diye
FAİZİ 2021 yazında % (kaç 16 mı? 19 mu ? ) oradan... % 9' a düşüren de kendisi
3. sü... hesaplamalar
bana 100-200 milyar dolar üçün gelme :drunk: 1,5 trilyon diyom 1,5 :rtfm:
Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu
@drkaanyl
·
3s
Firari Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur için kırmızı bülten çıkarılmış. Ölen geri gelmez ama adaletin hızla sağlanmasını, bir nebze ateşin dindirilmesini dilerim ...
şunu yazdım diğer başlığa, buraya yazmamıştım
yine BÜYÜK DOKTURA TEZİMİN :yahoo: açığını aradın
ARAMA...
bulamazsınız
bizde EKSİK, YANLIŞ olmaz. NOKTA
ÇÜNKÜ:
ben sadece bu topraklarda yaşayan 80 milyon TÜRK'ün derdindeyim. ne haldeler, ne hale gelecekler, nolacaklar... onu uyarmaya çalışıyorum
yeme biziii
https://uploadimage.org/wtc
:drunk::drunk:
Çok ballısın sindoma abi, tavandan kcholü verdin tertemiz hissesiz türübünden bakması kolay tabii, herkes senin kadar şanslı değil suyuniçinde kaldık :)
Senin gibi bir teknikçi sat vermeden hisseyi en tepeden neden sattı acaba, yohusa sende teknik baksamda içimdeki sese kulak veririm kaadın tepesi burası mı dedi :he:
Person of interestteki abla o herkesi yer. :)
amerigan imparatorluğunun çöküşü.
imparatorluk maraz çıkartmadan çökmez, çömez.
Çıtak şu 1.5 trilyon USD kamu borcunu nasıl hesapladin açıklar mısın lütfen?
Tamam durum kotu, kotu yönetim de oldu o da kabul ama 1.5 trilyon USD gibi uçuk bir tutarı ortaya atıp hiçbir resmi hesaplama yapmamakta olmaz. Özgür Demirtaş , magfi eğilmez güvendiğin prof u getir bu rakamı teyit etmez sana yarısını bile etmez. 1.5 trilyon USD kamu borcunu nasıl hesapladin acikla biZ de inanalım