onu söylemezler... neden çünkü hergün steye girip bakın diye. :D
yönetimin yerinde olsam bunları anında şutlarım. hisse net kullanıcısını başka sitelere yönlendirdikleri için
Printable View
Siteyi hazırlayan kişi bu bilgiyi paylaşmak istemezse de saygı duyarım. Sonuçta büyük zaman ve emek harcamış olmalı üzerinde. Gerektiğinde sitesine bakıp fikir almaktan da gocunmam.
Bildiğim kadarıyla bu bir forum sitesi. Amacıda insanların fikir alışverişinde bulunup bilgi paylaşması. Bilginin kaynağı başka bir sitede ise bunun paylaşılmasında da bir mahsur görmüyorum. Eleştiriniz ve üslubunuz biraz sınırı aşmış sanki..
Öncelikle teşekkür etmek istiyorum... :)
Formülü soran çok arkadaş oluyor. Aslında bu kişileri anlıyorum ama ben Teknik Analiz dersi vermek gibi bir gaye edinmedim. Bunu teklif ettim lâkin bizim insanımız her zaman hazır bilgiyi tercih ettiğinden talep görmedi...
Ben de bilgimi aktarmanın yollarını ararken bu Site olayı buradaki arkadaşların elbirliği ile gerçekleşti. Siteyi adım adım hep birlikte kurduk ve hâlen de kurmaya/geliştirmeye devam ediyoruz. Birkaç yorum yukarısında da göreceğiniz gibi hâlen "daha neler yapabilirizin?" derdindeyiz.
Yani "Site" benim değil buradaki arkadaşların tamamınındır...
Eğer grafikleri inceleme imakânı bulduysanız göreceksiniz ki; kendilerine birçok sıfat yakıştıran ve algoritma yazdıklarını zanneden tipler; benim burada herkese hem de bedavaya sunduğum bu hizmeti çekemiyorlar. Şimdi her zaman dediğimi yine söylüyorum:
- Varsa daha iyi çalışan ve sonuç üreten bir Sisteminiz ben benmikini iptal edebilirim. Gelin sizin Sistemi sizin isminizle paylaşalım.
- Amaç başkalarına yardımcı olmaksa hodri meydan...
- Yok amaç benim sistemin detayları öğrenip; bunu kendlerine mâl edip başkalarına satmaya kalkacaklarsa o zaman işin gerçek yüzü kendisini belli eder.
Ben Sistem 'in detaylarını bu nedenle paylaşmıyorum. Piyasada bu şekilde kendine yer edinmeye çalışan çoook içi boş insan var!!!
Ayrıca birçok Sistem geliştirip bunu paylaşan çok değerli kişiler de var. Herkes bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyor.
- Şimdi BOĞA Piyasasında herkes uzaman olmuş durumda. Yakın bir gelecek de işler terse dönünce ortalıkta bu tiplerden eser kalmayacaktır. Biz AYI piyasasında da buradaydık, şimdi de buradayız. Daha sonra da inşaAllah...
Sistem tek bir temele dayanmıyor. Birçok karmaşık hesaplalamanın sonuçcunda sinyalleri üretiyor. Sadece tek bir nedene bakıp karar vermiyor. Geri planda çalışan birçok algoritma var. Sonuçlar ise hiçbir kısıtlama yapılmadan paylaşılıyor.
Para teklif edip satın almak isteyenler olmasına rağmen ben halka açık bir şekilde paylaşmaya devam ediyorum, edeceğim.
Yukarıdaki tiplerin derdi:
- Kendi başarısızlıklarını görüp, başkalarının başarılarını ve bunu sadece halka hizmet adına bedava yapmalarını çekemeyip; içeriği öğrenip bunu başkalarına parayla satmaktır.!!!
Bu nedenle yılların tecrübesinin ürünü olan WM_Sistem 'in içeriğini hiç kimseyle paylaşmıyorum. Kimseyi zorlamıyorum. Fayda gören buyursun gelsin bize katılsın; zarar gören açıklasın ben de bu işi bırakayım. Kimseye zarar vermek istemem.
İnşaAllah çok yakın bir gelecekde bu tipler için daha çıldırtıcı Sistemler paylaşacağım. Bakalım o zaman neler yapacaklar.
Bu işten bir gelir elde etmek istiyor olsam en azından Siteye reklam alırım. Bir tek reklam gören oldu mu? Sitenin tüm maddi ve manevi yükünü tek başıma karşılarken kimseden karşılık bekledim mi? Severek hepsini yaptım ve yapacağım...
Başkalarının yaptığı gibi "Şu hisse! bu hisse!" diye yönlendirme yaptım mı? Bilâkis tüm hisseler için grafik ve sonuç paylaşıyorum.
Fakat öyle anlaşılıyor ki; ben doğru yolda ilerliyorum ve imkanlar ölçüsünde "Tarama ve İnceleme" sonuçlarına göre en azından haftalık bir liste paylaşmam gerekecek ki; böylesi tipler tamamen boşa düşsün, çıldırsın... :ok:
Hayırlı Günler diliyorum...
Üstadın yardımları ile ve yol göstericiliği ile çalışmalara devam ediyorum. Bu bağlamda ilk çalışmayı tamamladım ve sizlerle paylaşmak istedim:
- Tüm dönemleri aynı grafik üzerinde göstermeyi başardım...
- Bu grafikte hem Günlük, hem Haftalık ve hem de Aylık grafkler alt alta diziliyor. Tek tek ilgili grafiği açmaya gerek kalmıyor. Şimdi bunu tablosal olarak listeye aktarmak ve Siteye ekleme işi kaldı.
Biraz yavaş ilerliyorum ama malum şartlar ancak bu karsınına elveriyor...
Görüş ve düşüncelerinizi eksik etmeyin...
http://farm5.staticflickr.com/4711/3...82f76595_b.jpg
Emekleriniz için teşekkürler sayın T/A . yolunuz açık olsun.
Rahatsızlığım nedeni ile 8 / 10gündür siteye girmedim henüz g,remediğim yerden itibaren okuma fırsatım olmadı.Ancak bir değişiklik olduğu fark edilmekte elinize ve emeğinize sağlık.
Geçmiş olsun inşaAllah... Allah acil şifalar versin...
Sitemiz Don Kişot Üstadın destekleriyle her geçen gün hem içerik hem de işlevsellik bakımından terakkî ediyor...
Sayfaların yeri ve şekli değiştiği için benim imzamın altındaki linklerden doğrudan yeni sayfalara ulaşabilirsiniz. Her girdiğiniz sayfayı da CTRL ile yenileyiniz ki güncel hâli aktif olsun...
“Kim bir iyilik yaparsa, ona on katı vardır. Kim de bir kötülük yaparsa, o da sadece o kötülüğün misliyle cezalandırılır ve onlara zulmedilmez†(En-am, 6/160)
Diye buyurulmakta Yüce kitabımızda…
Buradan hareketle aslında çıkış noktamızın yapılanın bir iyilik mi yoksa bir kötülük mü olduğu nu düşünürsek, yaklaşık 2 seneden beri sadece adını bildiğim soyadını dahi sormaya gerek görmediğim bir zatı herhangi bir şeyle itham ettiğiniz kanaatine vardım. Doğru söylemek gerekirse önce hiddetlendim. Sonra bu hiddetimin gereksiz ve yersiz olduğunu düşündüm. Kaldı ki bu 2 senelik süre içersinde şahsi olarak birçok kez fikrine başvurduğumda edindiğim bilgilerin zaman içinde doğruluk payının yüksek seviyede tuttuğunu görmekte içimde hayranlıkla beraber bir merak duygusu uyandırdı. Nasıl yapıyordu da buluyordu söyledikleri şeyleri
Merakımı gidermek için daha derine inince, daha öncede gözümün önünde yaşanan olaylara farklı bir disiplinle bakmayı öğrendim. Hepimizin gözünün önünde yaşanan olayların perde arkasına bakmayı, olayların oluş şeklinden bir sonraki aşamada ne olacağına dair öngörülerim gelişmeye başladı. Hatta birkaç kez benimde şahsi öngörülerimin başkalarına verdiğim bilgiler neticesinde gerçekleştiği farkettim.
Buraya kadar olan bölümden sanırım sizlerde benim gibi bazı öngörülerde bulunmaya başladınız.
Haksız sayılmazsınız. Farkında olmadan takip etmeye başladığınızda tıpkı çatal bıçak kullanmayı öğrenmek ya da bisiklete binmeyi öğrenmek gibi olduğunu farkediyorsunuz. Bir iki denemeden sonra bunu kendinizinde yapabildiğini becerebildiğinizi görüyorsunuz. Aslında bu beceriyi yada adını siz koyuverin bu kehanette bulunma deneyimini edinmek bile başlıbaşına büyük bir güç.
Güç dedim değil mi. ,
Dilim sürçmüş olabilir mi?
Hayır sürçmedi. Bilerek kullandığımı söylemek zorundayım. Elinizde bir güç olduğunun farkına varın istedim.
İşte biri, yada birilerinin tetikçisi, veya sizin uyanmanızı istemeyen, oradan buradan uçacak, kaçacak diyerek sizlerin yıllarca biriktirdiğiniz, belki de çoluğunuzun çocuğunuzun rızkından kesip kenara ayırdığınız alınterinizi ele geçirmenin planlarını yapan az çok okuma yazma bilen, ama ne demek istediğini açıkça yazamayacak kadar cesaretsiz, basiretsiz ve karaktersiz tiplemeler son zamanlarda türemeye başladı bulunduğumuz şu küçük topluluk içerisinde.
Kaç kişiyiz ki zaten şurada bir ben, bir sen , bir de o işte .
Hepi topu toplasan kırk kişiyi bulmayız.
Zaten asıl mesele de o “Biz kırk kişiyiz, kırkımızda birbirimizi bilirizâ€
Sevgili üstadım,
Yaptığınız işe dair öğrenecek yeni şeyler, yeni açılımlar bulabiliyorsanız, eğitim ve koçluk imkanları sayesinde gelişme fırsatınız varsa, yaptığınız işe, yere karşı sadakat hissediyorsanız ve yaptığınız iş de sizi rahatsız etmiyorsa, doğru işi yapıyor olmanız muhtemel
Saygılarımla...
(Hafta sonu mazeretimden dolayı yoktum. Umarım farkı kapatırız... Nerde kalmıştık....)
son cümleye sığınarak, acaba diyorum sevgili üstadım. bu grafiklerin bir kısmında sorulan senetler üzerinde fibo çalışması yapmıştınız, hatta Don Kişot abi de hafiften bizi ızgara yapmıştı.Alıntı:
=T/A;1614928...
Üstadın yardımları ile ve yol göstericiliği ile çalışmalara devam ediyorum. Bu bağlamda ilk çalışmayı tamamladım ve sizlerle paylaşmak istedim:
- Tüm dönemleri aynı grafik üzerinde göstermeyi başardım...
Görüş ve düşüncelerinizi eksik etmeyin...
Grafiklerin bütününe yada imkanlar dahilinde u30, yada u100, şeklinde bir genel çalışması yapsak nasıl durur.
Hem böylece bazı densizliklere de mahal vermemiş oluruz.
Don Kişot abi ye not: Sadece fikir beyanında bulundum :)
Tam da burada kalmıştık... Hoş geldiniz....
Umarım hafta sonu ziyaretleri güzel gçmiştir...
Bazı şeyleri bu vesile ile tekrar gözden geçirmiş ve hatırlamış olduk. Sen de bahsetmişsin, ben de özetleyeyim...
Ben sizden çok farklı olduğumu söylemedim. İlk başladığım zamanları hatırlayanlar varsa;
- Birlikte öğrenip yapacağız dedim.
Peki neyi birlikte öğrenecektik? Talep eden olursa Teknik Analizi, bu olmadı geriye kalan şu idi:
- Ben yılların brikimini parça parça kullanıyordum ve bunları bir bütün olarak sizlere aktaramıyordum. Bu amaç için AmiBroker öğrenmeye başladım. Daha önceleri MetaStock ve benzeri birçok program kullandım. Fakat AmiBroker 'ın yaptıklarını çoğu yapamıyordu. İlk kez başladığım bu yolculukta şu ana kadar birlikte geldik. Şimdi AmiBroker ile otomatik resim yükleme ve tablo oluşturma işlemleirini tek tıkla yapabiliyorum. Sırf size aktarmak için uğraşırken bir yandan da ben de öğrenmiş oldum. Bir de çabuk unutmasam daha güzel olacak ya!!!
Akabinde forum imkanları detaylı bilgi ve veri aktarımına uygun olmadığı ve eski verilerin/grafiklerin arada kaynadığını görerek bunu derli toplu sunabilmek için çalışmaya başladım. Buna en büyük etmen de yeni SPK kararları oldu. Bundan dolayı her hisseyi açık ne net olarak paylaşmam gerekiyor ve yanıltıcı bilgi içermemesine dikkat etmem gerekiyordu. Bunun sonucunda A ve B grubu hisselerin tamamını Don Kişot Üstadın yardımları ile bir bütün olarak günlük paylaşmak için bize lâzım olan sitenin inşaasına başladım. İşin en kötü yanı bu işi de hiç bilmiyor olmamdı. Ne JavaScript ve PHP ne de HTML bilmezdim. Tek bildiğim yarım yamalak Delphi idi...
Bir amaç uğruna oturup bunları da işime yarayacak kadar öğrendim. Bu şekilde siteyi de birlikte kurmuş olduk. Her şey bir ihtiyaçtan doğdu. Tüm bu aşamaların benim Teknik Analiz bilgime bir katkısı olmadı, olamaz da. Zaten yıllar içerisinde Teknik Analiz hakkında okumadığım, çalışmadığım alan kalmadı. Bazı şeyleri keşfemiş ve çok şeyin gereksiz olduğunu kavramıştım.
Tüm bu aşamalarda ne kadar zorlandığımı ve rahatsızlandığımı buradaki herkes biliyor. Şimdi hergün yeni yeni şeyler gerekli oluyor ve öğreniyorum. Daha dün Don Kişot Üstadın talebini karşılamak için oturup araştırmaya başladım ve yeni yeni şeyler çalışmam ve öğrenmem, bazı şeyleri de tekrar etmem gerekti.
Sözün özü şu:
- Ben yılların birikimini sizlere aktarabilmek için bilmediğim sulara girdim ve yüzmeyi öğrenmeye çalıyorum. Bu süreç hâlen de devam ediyor. Öğrendiğim bilgiler bende kalıcı olmuyor, unutuyorum. O nedenle kendimi "öğreniyorum" diye kârlı göremiyorum. Fakat amaca bir adım daha yaklaştığım için kârlı görüyorum...
Ben bu işe ilk başladığımda da yazdım:
- Burada tek kişi cevap yazmasa da ben paylaşmaya devam edeceğim.
Çok şükür o günleri bir şekilde aştık. Ufak bir grup olarak sohbet edip yolumuza devam ediyoruz.
Bu kadar şey yazmaya da gerek yoktu ama geçmişin bir özetini çıkarmak ve yeni gelen arkadaşlara durumu hatırlatmak istedim.
Bu milletin parası birilerine peşkeş çekilmesin; nice madurlar oluşmasın diye bir dua bekleyerek bu yola başkoydum. Dua olayını da menfaat olarak düşünenler varsa varsın dua da etmesinler. Hiç sorun değil. Amaç hasıl olsun yeterlidir...
Ben tamamından kaldırmayı düşünüyorum. Sen en az 30 hissede Teknik Anaiz çalışmasından bahsediyorsun... :kmk:
Fakat artık site yerine oturduğu için sorun değil. Buna da çözüm bulacağım...
- Meselâ sadece talep edilen hisseleri inceleyip sadece ilgili bölümde bu grafikleri paylaşacağım. Sistem grafiklerine karıştırmayacağım.
- Farklı sayfalarda farklı grafikler gibi..
http://teknikanaliz.site/veriler.html
bu sayfa askıda kalmış sanırım
Üstadım,
Ben niye bunu akıl edemedim dediğim bir durumla karşı karşıya kaldım.
Bütün dönemleri alt alta sıraladığımıza göre bence tabloya da gerek kalmadı.
Arkadaşlar elma niye soyulmadan önümüze kondu diye homurdanıyor.
Baksanıza Selimtogrul grafiklerin üzerinde FİBO seviyeleri de olsun yazmış.
Taviz, tavizi doğuruyor. Korkarım yaptığınız iyilikler zamanla vazifeniz olacak.
Lüften kendinizi daha fazla sıkıntıya sokmayın. Biraz ara verip dinlenin.
Lakin yine kulak ardı eder; bildiğinizi okursunuz. :)
Mevlam kolaylıklar versin. Herşey dilediğinizce gerçekleşsin.
Sn bilge,
Ben bu hafta sonu yoktum. Lakin payima düşeni saklamışsınız. Teşekkür ederim ilginize.
GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İstişareler güzel sonuçlar doğuruyor. :ok:
Bu şekilde grafikleri paylaşmayı en kısa sürede hayata geçirmeyi umuyorum...
Tablo olayı da hemen hemen hazır sayılır. Sadece tabloda sütunları hizaya sokmak ve yön oklarını bulmak kaldı. Renkli okları bulma işi biraz uğraştırıyor. Onları da halledince hepsinin toptan taslağını paylaşırım...
Dediğiniz gibi bu işten sonra bir süre yenilik peşinde koşmayacağım. Biraz dinlenmek ve eldekileri düzenlemek, fazlalıkları atmak ve yeni site adına taşınma işlemlerini yapacağım...
Selamlar., hürmetler...
Herkese hayırlı Günler ve Haftalar diliyorum...
Dün @selimtogrul arakadaşımızın yaşadığı sorunu çözmek ve daha sonra olabilecek aksaklıkları önlemek adına; aynı zamanda siteyi de taşıyacağımız yeni alan adına hazırlık olması açısından Site içerisinde bulunan eskiden kalma tüm sayfaları ve bağlantıları sildim.
Bundan böyle tarayıcınızda eğer eski sayfalar bellekte kalmışsa çalışmayacak hata verecektir.
Bu durumda yapılması gereken şey:
-AnaSayfa 'ya menüden gitmek ve bu sayfa da dahil olmak üzere menüdeki tüm başlıklara sırasıyla girmek ve her girdiğiniz sayfayı da <CTRL> F5 veya <CTRL> Yenileme Tuşu ile sayfayı yenilemektir. Hepsi bu kadar. Akâbinde tüm sayfalar düzene girecek ve hatasız çalışacaktır.
Malumunuz bu aşamaya gelene kadar çok fazla deneme yaptım ve isim değişikliğine gidildi. Şimdi artık bir Format oluştu ve ona göre hareket ettiğim için inşaAllah bundan böyle benzeri sorunlar olmayacaktır. Yine de herhangi bir sorunla karşılaştığınızda lütfen çekinmeden bildirin ki; ben de gerekli tedbirleri alabileyim...
Selamlar...
Gördüğümüz manzara bulunduğumuz konuma göre değişiyor. Pencereden
bakan biri 2 tepe görürken balkondaki biri 12 yükselti ile karşı karşıya kalıyor.
Dolayısıyla her birimizin çektiği FİBO hattı birbirinden farklı oluyor.
Zaten Fibonacci de çiçeğin yaprağı, tavşağın kulağı derken işin içinden
çıkamamış. Sonunda "Her işte bir hayır vardır" diyerek Altın Oran a ulaşmış.
Bu fakir de fazla birşey yapmamış. Sadece bahçe makasını eline alıp çıkıntı
yapan ağaç dallarını budamış. Ya baltayı eline alıp ağacı kökten kesmeye
kalksa haliniz nice olurdu? :)
Bu akşam dalları budanmış ve yeni sürgün vermeye hazır grafiklerimiz kullanıma sunulacaktır...
Talep edilen hisseler olduğu takdirde elimden geldiğince şartlar elverdiğince Grafikler sayfasında "ÖZEL" başlığı altında paylaşılacaktır...
Orada şu anda ASELS grafiğinden başka çalışma yok. İlerleyen zamanlarda orası da bir formata kavuşacaktır diye düşünüyorum...
Selamlar...
Grafikler ve Veriler Güncellenmiştir...
NOT: Tabloların güncellenmesi için sayfayı yenileyin...
Eline emeğine sağlık sn T/A. :ok:
Teşekkürler sayın T/A...
Aynı grafik üzerinde günlük,haftalık ve aylık grafikler alt alta dizildiğinde,
haftalık ve aylık grafikler her gün güncellenecek mi...
hayırlı akşamlar...
Sn. T/A hep soracak oluyorum ama siz böyle azimle bir şeyleri yenilirken ekstra bir şey sormaya utanıyorum ama bugün gözümü karartıp sorayım Endeks için genel fikriniz hala aynı mı, yoksa yeni bir fikriniz var mı, bana sanki gün içi düzeltmelerle göstergeleri fazla yormadan yukarı götürüyorlar gibi geliyor ama bu nereye kadar devam eder kestiremiyorum, bu düzeltme olmadığı içinde içimde hep bir güvercin tedirginliği oluyor :)
Elinize ve emeğinize sağlık.iyi akşamlar.
Hayırlı akşamlar...
O bölüm tamamlandığı zaman hepsi otomatik olarak güncellenecektir...
Tek sıkıntı şu olacaktır:
- Haftalık ve Aylık Grafiklerde ilgili dönem henüz kapanmadığı için kapanana kadar bir kırmızı, bir yeşil olabilir. Aynı olay Günlük içinde de oluyor ama Gün sonu güncellendiği için sorun olmuyor. Fakat diğer dönemlerde bu bir sorun olur mu bilemiyorum.
- Yoksa da en son hafta ve ay kapanışına göre hiç değişmeden sabit mi bıraksam karar veremiyorum?
Bu konuda neler düşünülebilir?
NOT: Bu bölümün grafikleri ile bizim kullandığımız eski grafikler farklı farklı olacaktır. Eski düzene hiç karışılmayacak ama yeni düzen eklenecektir...
Bir süredir ben de bakmıyorum açıkcası...
Fakat en son yaptığım çalışmaya göre buradan yazdım mı hatırlamıyorum ama hedefimiz 15x.xxx seviyeleridir...
Abartı gibi gelmiş olabilir ama bunlar normal seviyelerdir.
Fakat bu seviyeye hemencecik gelemez. Bu biraz da orta/uzun vade hedef sınıfına giriyor.
O nedenle ilk etapta 123.5xx seviyesi bizim için çok önemlidir. Burayı kırarsa hiç kormam artık 150bin 'li seviyeler ufukta görünür.
Durum bu olsa da biz yine de Sistem 'e uyup, satmamaız gereken yerlerde satmazsak olası bir tehlikede düşüşe yakalanıp, trene bakar gibi bakıp dururuz!!!