Zarar yazmaz odeme karla zararla alakasi yok.
Printable View
bucimde zarar yazması muhasebe oyunlarından başka sebeple olmaz........... teknik sebeplerden oluşacak sebep ise önemli değil.......... önemli olan faaliyet zararı yazmasın........... önemli olan o..........
Bucim in zarar yazma luksu yok.tam kapasite calisan bolgenin tek cimento fabrkkasi.borcuda diger cimemtolara gore cok az.kasadaki para borcu cevirecek kadar var.zaten.mal cok degerli.paylasilamiyo.
İşte sorunuzun tamda cevabı yapılacak yeni fabrika yatırımı......... ama çevreci geçinen dangalaklar (cunku itirazların tamamı ideolojik sebeplerle yapılıyor) eski teknoloji ile yapılan uretime cıt çıkarmazken çevreye daha duyarlı, verimliliği daha fazla fabrikaya yok zeytin ağacı yok papatya ciceği diyerek karsı çıkıyor.............. fabrika yenilense su an gelmiş olan yllık kar en azından bir % 20 30 daha artardı. onun karsılığıda sermaye kadar yıllık kar anlamına gelirdi kiii gecen senenin ocak ve subat ayındaki kıs sartlarını dusunduğunuzde hemen hemen 2 ayı yok sayın (satışların dusukluğu sebebiyle). oysaki busene kıs nerdeyse olmadı bu bölgede bu sebeple ilk 3 ayda güzel gelir (gerçi mart sonuna geldiğimiz su günlerde karı dusuk göstermek için cemtas fiyatını aşağı çekiyorlar oda ayrı hikaye;)
SONUC : şirket butun sahip olduğu iştiraklerle komple karlı bir şirket bunu tartışmak bile gereksiz..................cok daha karlı olmasının iki yolu var.
1 yeni fabrika (Kİİİ EN AZ %30 LUK BİR VERİMLİLİK ARTISI ANLAMINA GELİR)
2 Enerji fiyatlarında dusus...... buda direk kara yansır hiç lamı cimi yok.
TÇMB: 2017'de üretilen çimentonun yaklaşık %9,9’u ihracata konu oldu20/03/2018 09:40:37
Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından 2017 yılının verileri paylaşıldı. 2017 yılı Ocak-Aralık dönemi için açıklanan verilere göre, üretilen çimentonun yaklaşık %9,9’u ihracata konu oldu. 12 aylık dönemin toplam ihracat (çimento+klinker) lideri, yaşanan düşüşe rağmen ABD olurken en fazla ihracat artışının yaşandığı ülke ise Haiti oldu. Bu ülkeyi Gana ve Sierra Leone izledi.
TÇMB üyeleri, 2017 yılında çimento üretiminde, geçen yıla oranla
%6,8‘lik bir artış yaşanırken satışlarda %8,1 çimento ihracatında ise
%6,9’luk artış gerçekleştirdi.
TÇMB üyelerinin 2017 yılı çimento üretimi 81 milyon ton olurken bu rakamın yaklaşık 8 milyon tonu dış pazarlara ihraç edildi.
2017 yılı ilk çeyreğinde çimento iç satışları, Ocak ve Şubat aylarındaki zorlu kış koşulları sebebiyle düşüş gösterdi. Satışlar,
Mayıs ayında yükselişe geçti. Ramazan sebebiyle Haziran ayında satışlar tekrar düşerken 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişiminin
2016 yılı Temmuz ayındaki olumsuz etkisiyle, 2017 yılı Temmuz ayında aylık bazda %44,6 büyüme yaşandı. Büyüme trendi sonraki aylarda da devam etti ve Aralık ayında ise hava şartlarının olumlu seyretmesi ile satışlarda aylık %57 oranında artış yaşanırken bu oran yıllık artışın da beklentilerden yüksek çıkmasına sebep oldu.
12 aylık dönemin toplam ihracat (çimento+klinker) lideri ABD olurken, en fazla ihracat artışı ise Haiti, Gana ve Sierra Leone ülkelerinde yaşandı.
En fazla çimento ihracatı Suriye’ye yapılırken bu ülkeyi ABD ve
İsrail izledi.
İ.T bu şirkette oldugu sürece bucım arazisinden kazıda petrol veya elmas yatakları bulundu dense ve karını sermayesinin 2 katı kar açıklasa yinede bir mok olmaz diye düşünüyorum...şu şerefli adam gitmeden ..:vk:
Sn sulzer cimsanın tahtasına bakın kademeler yalandan 1 lotlarla dolmus:))) bizimki yine daha iyi koca cimsa yahu ........
Ne yapmaya geldinki bu borsaya sen millete zulum olmayami.seni.bu borsaya.....
I.t sen olmeyecen kazik dikcen ama bizi oldurecen sikintidan yakinda.
alooooooooooo İ.T kulakların çınlıyormu bak birkaç arkadaşla seni anıyoruz ..:kahkah:
yanlış anlama senin ne büyük ortak oldugundan bahsediyoruz :kefenine büyük bir cep yaptırki paraları ve sahip oldugun herşeyi doldurup öteki tarafta seni belki kurtarır zabanilere rüşvet verip yer degiştirirsin..:evil:
Bu tahtadaki işi yapanları eşşek sudan gelinceye kadar BUCİM in çevresinde koşturmak lazım.Ders niteliğinde grafik çalışması var.Ancak bu kadar dalga geçilir bir tahtada.
amerikayla cin e dünya kadar cimento satıyorduk ya(!) şimdi bugünkü satışlardan etkilenelim ...................
Hacim yok işlem yok yatak limon oldu ...[emoji4]
Başta AKCNS olmak üzere bence sektörel bir hareket olacak.Bakalım daha ne kadar terse kürek çekecekler.5,60 üzerinde kapadığı ilk gün bir yazı daha yazacağım.Özellikle AKCNS da ders niteliğinde bir grafik var.
sn lunar
şimdi okuyanlar yahu millet neyi neyle analiz edip kıyaslıyor diyecek ama .................. resmen cimentolarda şiir seklinde grafik yapıyorlar............ tamamıyla teknik........... eksik olan sadece bekledikleri bir sey ama neyse o artık biz bilmiyoruz.............. merak edenler akcansanın grafiğini açıp yanına bursanın grafiğinide Euro bazlı açsınlar birebir aynı.......... yaniiiiiiiiii diyenler için demem oki olası akçansa harekete baslarsa bucimide göz ucuyla takip etsinler............
28.03.2018 tarihinde saat 10.00 da çay kahve ve pasta yemeye davet ediyor..bucim..:kahkah:
bakalım ne yumurtlayacaklar ...?
15,Mart 2018 tarihli basında yer alan haberler
Bursa Çimento çalışanları hayallerini birlikte başardılar;:cool:
"Hayal et, hedef koy, birlikte başar" ilkesiyle bir araya gelen Bursa Çimento Fabrikası çalışanları hem eğlendiler, hem eğitim aldılar.
haberin detayı aşağıdaki linkte
http://www.haberturk.com/yerel-haber...kte-basardilar
http://yurthaber.mynet.com/galeri/bu...ilar/3899347/1
''Yatırım tavsiyesi değildir.''
:))) tam biz işte hayal ettik, hedef koyduk başarıyı bekliyoruz ....................... :)))
Cemtaş'ta sabah açılışta piramit menkul 4,55 'ten 250,000 lot aldı ve halen iştahlı bir şekilde alıma devam ediyor. şuana kadar 3850,00 lot oldu halen bize yansıyan birşey yok acaba bugünkü genel kurulda şapkadan tavşan çıkarma misali, acaba cemtaş ile ilgili bir sürpriz çıkarmı.:one: hayal kurmaya devam:hah:
''Yatırım tavsiyesi değildir.''
bugün saat 10.30 bursa,da idim ve genel kurula katıldım yukarıdaki bir önceki yazım gibi oldu..
2016 ve 2017 kıyaslamaları ve giderler vs.vs..
gilbert nadda konuştu ingilizce yeni birşey yok..
osman nemli konuştu herzamanki hikaye..
ben geç geldigim için kayıt kapanmış oldugundan söz almak istedim kayıt yapılmadıgından oturum başkanı izin vermedi..
ahmet parlatan diye bizim gibi yatırımcı arkadaş konuşma yaptı konuşmalarının geneli güzeldi..
en iyisi ise İ.T gözünün içine bakarak ve diger büyük ortaklara seslenip ky korumak için neden hisseleriniz sahip çıkmıyorsunuz..
12 yıl önce 8.500 tl olan bir hisse 5.00 tl sürünüyor dolar ve euro denkleminde kıyaslamalar yaptı..hiç olmaz ise yönetime 500 veya 1 milyon kendi hissenizi korumak için alım yapın dedi..yönetimden çıt yok ve oturum kapandı..yeni bagımsız yönetime talip olanlar onaylandı ve plaket ve bitttttti..
İ.T baktım kurumuş tüy sıklette biri çıktı allah,a havale ettim ve çıktım ..eski hamam eski tas devam..
Madde 15. Yönetim hâkimiyetini elinde bulunduran pay sahiplerine, Yönetim Kurulu Üyelerine, idari sorumluluğu bulunan yöneticilerine ve bunların eş ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhri yakınlarına Şirket veya bağlı ortaklıkları ile çıkar çatışmasına neden olabilecek nitelikte işlem yapabilmesi ve rekabet edebilmesi hususunda, Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. maddeleri gereğince Yönetim Kurulu'na izin verilmesi ve yıl içerisinde bu kapsamda gerçekleştirilen işlemler hakkında Genel Kurul'a bilgi verilmesi,
Daha öncede belirttiğim iki ismin yönetime girmesi öncesi böylesi bir madde cok sıradısı neye önlem almaya calısıyorlar acaba
MADDE 396– (1) Yönetim kurulu üyelerinden biri, genel kurulun iznini almaksızın, şirketin işletme konusuna giren ticari iş türünden bir işlemi kendi veya başkası hesabına yapamayacağı gibi, aynı tür ticari işlerle uğraşan bir şirkete sorumluluğu sınırsız ortak sıfatıyla da giremez. Bu hükme aykırı harekette bulunan yönetim kurulu üyelerinden şirket tazminat istemekte veya tazminat yerine yapılan işlemi şirket adına yapılmış saymakta ve üçüncü kişiler hesabına yapılan sözleşmelerden doğan menfaatlerin şirkete ait olduğunu dava etmekte serbesttir.
(2) Bu haklardan birinin seçilmesi birinci fıkra hükmüne aykırı harekette bulunan üyenin dışındaki üyelere aittir.
(3) Bu haklar, söz konusu ticari işlemlerin yapıldığını veya yönetim kurulu üyesinin diğer bir şirkete girdiğini, diğer üyelerin öğrendikleri tarihten itibaren üç ay ve her hâlde bunların gerçekleşmesinden itibaren bir yıl geçince zamanaşımına uğrar.
(4) Yönetim kurulu üyelerinin sorumlulu
I – Şirketle işlem yapma, şirkete borçlanma yasağı
Madde 395 – (1) Yönetim kurulu üyesi, genel kuruldan izin almadan, şirketle kendisi veya başkası adına herhangi bir işlem yapamaz; aksi hâlde, şirket yapılan işlemin batıl olduğunu ileri sürebilir. Diğer taraf böyle bir iddiada bulunamaz.
(2) Pay sahibi olmayan yönetim kurulu üyeleri ile yönetim kurulu üyelerinin pay sahibi olmayan 393 üncü maddede sayılan yakınları şirkete nakit borçlanamaz. Bu kişiler için şirket kefalet, garanti ve teminat veremez, sorumluluk yüklenemez, bunların borçlarını devralamaz. Aksi hâlde, şirkete borçlanılan tutar için şirket alacaklıları bu kişileri, şirketin yükümlendirildiği tutarda şirket borçları için doğrudan takip edebilir [1]
(3) 202 nci madde hükmü saklı kalmak şartıyla, şirketler topluluğuna dahil şirketler birbirlerine kefil olabilir ve garanti verebilirler.
(4) Bankacılık Kanununun özel hükümleri saklıdır.
eskiden denetimde görev yapan adı aklımda kalmadı fakat memduh,du galiba konuşma arasında elimde hisse var fakat pek anlamam bu işlerden dedi faka bucım herşeyini bilirm fakat laf arasında biraz daha sabır dedi ve ayrılmıştı ..biraz sabır acaba tiyomu oldu..:kahkah:
bakalım bu kadar hisseyi baskılayan lar 15. maddeye nazaran eteklerindeki taşları dökeceklerdir..
bundan önce yönetim ve iki ve üçüncü şahıslar alım yapmamış..
Yayı cok geriyorlar ve cok uzun suredir geriyorlar global bir çalkantı nın ayak sesleri geliyor bu yuzden ellerini biraz çabuk tutarlarsa iyi olur
Resmen yönetime yeni girenler i kontrol altına alıp kendi aleyhinde işlem yapılmasını engellemek için bizim İ.T koydurmuş garanti....
Kendi uyuyormu ki bunlara başkasını kontrol altına alsın.GOLTS-BSOKE başta sektörde bir sürü yerde gizli kapaklı yatırımları olduğunu cümle alem bilmiyor sanki.Sanki tüm sektörü yıllardır konrol atında tutmaya çalışan benim.
Sayın Beşiktaşk herşey elinde zaten öyle bir durumda daha bir memnun olur.Operasyonu yaparken daha rahat eder öyle bir zamanda.Yoksa piyasalar almış başını gitmişken hangi patron şirkete fren olsun diye bu yatırım işine kalkışır.Zaman kazanmaya çalışıyor zaten.Eğer bu iptaldi o şu bu bunlar bile orta oyunu değilse şaşarım.
Maşallah taş gibi ağır...[emoji4]
yahu gözaltı piyasasında olan kağıtlarda bile hacim daha fazla............ hadi fiyata basıyorsun hadi senelerdin bir kere bile tavan olduğunu gören yok. yahu bari azcık hacim yap .................... Kİİ bizde fabrikanın varlığını hissedelim 500 milyon özsermaye ama işlem 5 bin lira yuhhhhhhhhhhh diyorum başka bir sey demiyorum
ortaklar tarafından onay alan bu madde digerleri zaten formalite oldugundan..
spk onayına sunulacak ve ordanda onay alacaktır bunu engelliyecek bir durum yok..
dolaylı olarak baskılayarak üçüncü veya beşinci şahıslardan kendi hesaplarına alacakları için bu 15 maddeyi işleme koydular önemli olan bu şahıslar ne kadar mal topladılar bence oldukça yüklüdür çünki 10 yıldır baskılanan hissenin sonuna gelindigi ve bu üçüncü veya beşinci şahıslardan virman yolu ile alamıyacaklardır şayet böyle olunca suç işlemiş olacaklar onun için bu gibi şikayetlerin önüne geçmek için seans içinde alınacak biri koyacak digeri alacak..işte o zaman yıllardır hisseyi baskılayanlar bunu alacak olan şahıs veya şahıslar olacak...?
işte o zaman bu sıg tahta canlanacaktır ..
hissede aksiyon başlayacaktır fazla bekletmezler..:yes:
Gecen burda akcansa bucim kolerasyonunu belirtmiştim sn lunarda yazısırken akcansa %2 artı bucim 2 artı her zaman tabiki böyle olmaz ama bugun böyle oldu..... ne nasıl onemli değil ama yarında bu ve üstünde kapanış aylık grafik için iyi olur
Ufaktan kıpır dadı hayırlısı...[emoji4]
Ay sonu hareketiyle.......... mardinde cocuklar gibi şendi bugun ........ umalım da baharla beraber kağıtta buzları eritsin......... elin adamı Adnac de % 100 yukarıyı karı 100 de 100 attığı için yaptırmıyor.......... vardır elbet bir sebebi bizimki içinde çokça sebeb var kanal İstanbul var Çanakkale köprü inşaatı var kentsel dönüşüm var enerji fiyatlarındaki yükselişin durması var cemtas karı var kendi karı var stokların azalması gerçeği var....... bakalım yeni ay ne getirecek? Hayırlısı olsun diyelim
Bursa çimento genel müdürü, Sayın Osman Nemli beyin BTSO seçimlerinde inşaat komitesine girmesini kutlar, iyi haberlere vesile olmasını dilerim
bucım maşşallah senin ne ova,n belli ne dağ,ın belli tutmusun bir yol devekuşu gibi başın aşşagıda dötün dışarıda yatırımcı bekliyorsun ..her inişin bir çıkışı mutlaka olacak işte o zaman farkı nedir bilemiyoruz..İ.T nasıl hoşuna gidiyormu birazda mal toplayabiliyormusun üçüncü beşinci şahıslar üzerinden herhalde diger ortaklarınla birlikte %100 sahip olmadan götürmeyeceksin ..yol yürümekle bitmez nasılsa birgün ederini bulacak bucim ile leyla ile mecnun gibi olduk ...:bravo: