Değerli yorumunuz için asıl ben teşekkür ederim, son bir güncel grafik atayım
[IMG]https://i.hizliresim.com/LyqWP0.jpg[/IMG]
Printable View
Değerli yorumunuz için asıl ben teşekkür ederim, son bir güncel grafik atayım
[IMG]https://i.hizliresim.com/LyqWP0.jpg[/IMG]
TAV da bugun tam bir psikolojik savas soz konusuydu.Bakalim hafta nasil gecicek? Hepbirlikte izlemeye devam.
grafik yanilmiyorsam thyao ya ait fakat daha once bir arkadasta paylastiginda fikrimi beyan etmistim ...
cizim ve mantalite olarak dogru .
fakat yinede tam bahsettigimiz ornek degil ...
daha dogrusu verimli bir ornek olmaya aday degil ..
peki niye ?
olusumun suresi ve x mesafesi dikkate alindiginda bu formasyondan beklenen ciddi marj durumu burda soz konusu degil cunku oncesindeki x mesafesi bir trend degil trendcik diyebiliriz...
ama tekrar ediyorum mantalite ve cizim olarak dogru
daha evvel degindigimiz bi ayrintiyi tekrar hatirlatalim ...
bu formasyonun devam formasyonu olarak bize ciddi marj birakmasi icin x mesafesi 4 ve 5 noktalari arasindaki mesafeden hatri sayilir sekilde uzun olmaliki bu formasyon bir devam formasyonu olarak nitelenebilsin ....
aksi durumda 3 adimlik bir fiyat hareketinin ikinci adimi olur ve fotmasyon onayindan sonra ciddi bir marj beklenmez ...
cunku x mesafesi 4 ve 5 noktalari arasindaki mesafe karsisinda ezilmektedir ...
ama cizim olarak x mesafesi ve 1-5 yerlestirmesi dogru ... ve soylediklerim x tekrarlanmaz manasinada gelmiyor ...
fakat thyao ozelinde konusacaksak ki bugun ciddi prim yapti ve yorumum pekcok kisiye garip gelebilir ama ben THYAO da dip olusumunun bittigini ve tunelin ucunun gorundugunu dusunmuyorum ....
yatirimcisini ciddi manada sevindirmeden evvel biraz daha atraksiyon yasattiracak diye dusunuyorum ..
o yuzden haftasonu bahsettigimiz formasyona tam manasiyla uymasa bile basarili bi cizim ve calisma olmasina ragmen ikinci X in tamamlanacagindan pekte emin degilim ( ki zaten su asamada ikinci X in tamamlanmasi bilr su fiyat seciyesinden sonra ciddi bir marj olusturmuyor )
şöyle bir formul daha yapalim anlasilmasi kolay olsun ...
aradigimiz formasyonda en az X= 2(4-5 mesafesi) olmali diyebiliriz ...
yani X Mesafesi 4 ve 5 noktalari arasindaki mesafeyi en az ikiye katlamaliki trend sonrasi olusan bir devam formasyonundan soz edebilelim ve ciddi bir marj bekleyelim ....
sayin LeventH forumdasimiza katkilarindan oturu tesekkur ediyor katilimlarinin devamini bekliyorum ..
arkadaslar goruyorsunuz ki cesaret gosterip paylasimda bulunan soru soran arkadaslar sayesinde formasyona dair ilk gun konusmadigimiz ne kadar fazla ince ayrintiya girdik ...
sizde katilinki faydalanin ....
Teşekkürler hocam. hepsini not aldım
TAVHL
bugunde kademe izleyen arkadaslari cok iyi bir ders gunu bekliyor ...
canli izleyin cok faydalanirsiniz