http://fs5.directupload.net/images/170908/z4fr8uxx.jpg
Printable View
ABD Adalet Bakanlığı ve yargı kurumları veya FED'in geçmişte, bazı ülkelere uygulanan ambargoları deldikleri için aynı kampta olup olmadıklarına bile bakmaksızın batılı ülke bankalarına çok yüksek tutarlı mali yaptırımlar uygulayabildikleri bir realitedir.
http://www.bloomberght.com/haberler/...8-milyar-dolar
"Fransız bankası BNP Paribas; İran, Sudan ve Küba gibi ülkelere uygulanan yaptırımları ihlal ettiği için ABD'ye 8,8 milyar dolar ceza ödeyecek"
Bu nedenle, umarım ABD; Halkbank'ın bir devlet bankası olduğunu ve Türkiye ABD ilişkilerinin bundan çok ciddi bir şekilde etkilenebileceğini dikkate alarak bu kez benzeri bir uygulama yapmaz. Ama görünen odur ki, şu sırada sadece Halkbank yetkilileri ve bir eski bakan hakkında ABD'de devam ediyor gibi görünen yargılamanın ileride kapsamının genişlemesi ve bazı ilave komplikasyonlara yol açması ve hatta uygulanması muhtemel bazı mali yaptırımların özelde Halkbank, ama genelde BİST ve Türkiye ABD ilişkilerini olumsuz etkilemesi ihtimal dahilindedir.
Temenni ederim, bu yargılama sadece şahıslar nezdinde yapılır, Halkbank'ın kurumsal kimliği işin içine sokulmaz ve ben de bu kaygılarımda tamamen haksız çıkarım. Yani, ABD umarım bu kez rasyonel davranır ve bu yargılama Türkiye'nin lehine sonuçlanır. Ama Halkbank hissesindeki satışların derinleşebilme ve bu durumun BİST endeksinin tamamını etkileme ihtimalini dikkate alarak her zamankinden daha fazla ihtiyatlı olmakta büyük fayda olduğunu telakki ediyorum.
Yatırım tavsiyesi değil bir kişisel kanaat veya tahmin açıklaması ve konu ile ilgili bilgi paylaşımıdır. Bu tarz yorum ve tahminlerde; esas olanın yanılma, istisna olan durumun ise haklı çıkma olduğu hiç akıldan çıkarılmamalı ve bu kişisel görüş ve tahminler asla bu hisse senedi için verilmiş bir al - sat veya tut tavsiyesi olarak algılanmamalıdır.
Bence halkbanka buyuk bir ceza verecekler bir iki yil alabilir tabi mahkeme sonucu.Cumhirbaskanida bugun burnuma pis kokular geliyor dedi.ama bence bisti kisa sureli negatif etkiler.bu arada bizim vakko sakinlesti.parkme satip gelmistim.simdi o ucuyor..
LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ortak lık ıslemlerı ne durumdakı bulamadılarmı kı bı ortak
ortak olarak bizi buldular sanırım:))
Bizim gazci keremc vardi.gazladi elimize verdi gitti galiba :)))
Kaşınma son yazımı iyi oku 1 lot dahi satmadım hedefim belli yeni bir kağıt buldum onu araştırıyorum:(
Bizede soyle su yeni kagidi ona bakalim.