Tek basina olmaz. Kalabalik tadi cikar. Hep beraber insallah.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Arkadaşlar, Tavanda sürekli bu kadar alıcı beklerken ve satılan tüm hisseler aracı kurumlara giderken bir KY olarak birkaç gün emir girmeyeceğim. Aksi durum aracıların ekmeğine yağ sürmüş olurum.
YTD.
Biraey aormak istiyorum. Alanlar ve satanlar icin hep araci kurumlar diyorsunuz. Bistte islemlerin hepsini zaten araci kurumlar yapmiyor mu?
Atiyorum benim yaptigim islemlerde araci kurum olarak gorunuyor. Sanki araci kurum tum alimlari kendi icin aliyormus gibi bir hava yaratiliyor?
Peki madem aracı kurumlar kendilerine almıyor, neden o zaman hiçbir KY de 298 lottan fazla yok??? Bu hissede bu kadar işlem yapılmışken neden KY alım yapamıyor??
Kucuk yatirimcidan kastiniz sizin bizim gibi insanlar mi yoksa bunlarin icine buyuk paralarla bu isleri oynayanlarda dahil mi?
Nerden biliyoruz bir sahsin bot programlar kullanarak tum satislari toplamadigini?
Ornegin tavan furyasi bitip hisse normal islem girmeye basladiginda ben gidip tacirlerden(ornek veriyorum) 1milyon lot alik yapsam bunu araci kurum mu almis oluyor? Hayir. ???
Tum alim satim islemlerini sonucta araci kurumlar veya bankalar uzerinden yapmak zorundayiz. Anlatmak istedigim bu. Yanlis mi biliyorum acaba?
Arkadaşın aracı kurumdan kastı banka harici direk a1 gedik meksa gibi yerlerden alanlar. İş yatırım, vakıf, halk, yapı kredi adam akıllı alamadı daha. Onu kastediyor. Düz sizin bizim gibi vatandaşlar banka kökenli aracı kurum kullandığı için toplayanlar tahtacı şimdiye kadar.
Şuan tahtanın sahibi kim olacak kavgası var. İzliyoruz sadece elimizde 299 lotla :)
Anladim tabiki. Ama benimde anlatmak istedigim su: ben banka harici bir araci kurumla calisiyorum. Benim alim yaptigim veya sattigim hisseleri araci kurum kendine aliyormus gibi gosteriliyor. Yani o araci kurum uzerinden islem yapanlar kucuk yatirimci da olabilir.
Dunku 2milyon lot kimin elindeyse maca 2-0 onde baslayacak demektir.
Onemli olan tavan serileri bittiginde ayni hizda geri dusmemesi. Bunu kimse istemez tabiki. Ama elinde yuklu miktarda mal olan adam bir gun tavandan mallari satip bir kac taban serisi yapip tekrar mal toplama mantiginda olabilir. Bunlarin hepsini bekleyip, izleyip girecegiz.
Size katılıyorum. A1 almış, gedik almış, qnb almış derken aslında o kurumlar değil de o kurumlardan alış veren şahısları düşünmeliyiz. Kurumlarda kar etmek için alım satım girebilir tabii ki ama her emiri de onlara bağlamamak gerekir. Şuan A1 de yatırım hesabım olsaydı ve gönderdiğim alış gerçekleşseydi siz aaa a1 yine malı toplamış diyecektiniz ama temelde mal sahibi ben olacaktım.
Ky'nın alamama sebebi ise %90'ının bankalarla çalışması. Bankalar kullanıcılarına daha stabil daha güvenli daha geniş çaplı hizmet sunarken hız konusunda geride kalıyorlar. Nasıl mercedesler iyi güzel stabil günlük kullanıma uygun kaliteli arabalar olsa da Ferrari marka araçlar daha özel bir kitleye hitap edip daha yüksek performans sunuyorsa aracı kurum mantığı da aynı mantık. Ayrıca aracı kurumlarda emir sırasında en önde olabilmek için aylık 30-50 bin liraya satılan özel emir paketleri olduğunu duymuştum.