Ben de kendi performansımı yazayım. Aslında piyasalarla tanışıklığım eski ama uzun süre düzenli ilgilenemedim, hem işten ötürü vaktim yoktu hem de param yoktu. Maaşla bir yere varılamayacağını görünce ve bir iki başka alandaki yatırım denemem de hüsranla sonuçlanınca dört yıldır aralıksız dolar borsa viop uğraşıp birikimimi büyütmeye çalışıyorum.
Yatırım hesabıma koyduğum birikimimin, bunun enflasyon/mevduata karşı reel değerinin ve mevcut porftföy değerimin değerini gün gün tutarım. Yatırdığım para 100 lira diyelim, enflasyon karşısında bugün 150 lira olmalıydı, benim portföy bugün 182 lira. Yani dört yıla bölersek yılda %8 reel kazanç. Pek iyi durmuyor. Daha doğrusu benim hayallerimin çok altında kaldı. Aslında sürekli başarılı işlem yapıyorum, performansım genelde çok iyi ama bir tane hatanın çok büyük maliyeti oldu ve yıllara maloldu bana. Hata da paranın tamamına yakınını tek hisseye yatırmak, çok güvendim, temel teknik istatistik.. her şey benden yanaydı ama borsa işte şans veya kısmet diyelim olmayacak iş oldu ve hisse berbat fiyatlara inerken beni de aşağı çekti. İki buçuk yıl uğraştım çok inat ettim ama kurtaramadım sonunda pes edip zararına çıktım. Buradan edindiğim dersle bir daha hiçbir hisseye büyük girmedim. Varsın kar küçük olsun, zarar da katlanılır oluyor ben yeni nesil gibi yolo falan yapamam. Sonrasında sayısız karlı işlem sonucunda toplamda artıdayım ama o zarar karadelik gibi portföyümü yuttu.
Harcadığım zaman ve emeğin karşılığını alamadım henüz, ikinci bir iş gibi hemen her gün uğraşıyorum. Ama hem duygusal olarak kendimi geliştirdim hem de hoşuma gidiyor hobi gibi kabul ediyorum.
Bu sene çok iyi gidiyorum, çoğunluğu tecrübeye dayanan çok iyi öngörülerim oldu, umarım yıl sonunda daha iyi bir tablo paylaşırım.
Herkese iyi kazançlar..