Sn Deniz43,
Doğrudan hane halkına, virüsle mücadeleye, küçük işletmelere dağıtılacak da olsa bu yardım, yine finansal sisteme girmiş olmuyor mu, hatta daha önceki yardımın yarattığı varlık balonundan daha güçlü bir etkisi olmayacak mı? Yine dağıtılan para borsaya, değerli metallere v.s. gitmeyecek mi? Enflasyona doğrudan etki edeceğini anladım, burasını anlayamadım.
Diğeri, 30 Mayıs 2020 de QE, QT faaliyetlerini, faiz artış ve azaltımlarını şu grafiğe işleyip, anlamaya .çalışmıştım;
https://s3.tradingview.com/m/MNGd5QVY_mid.png
Gerekirse faizleri geçici olarak arttırırız mesajı, belli bir zaman dönemi gerektiriyor, ama ilk dağıtılan para dağıtıldığı gün itibarıyla varlık balonlarına akabilir, bir sıra nüansı var gibi. Diğeri parasal daralma yaptığı an, 2008 den sonraki QE lere istinaden, 2018 döneminde grafikteki yerleri işaretli, borsa çöktü. Burada paradoks yok mu? Tam ikisinin arasını nasıl ayarlayacak?
Yani her halükarda bu para varlık balonlarını ilk etapta şişirecek, ta ki enflasyon artana ve enflasyonu kontrol altına almak için faiz arttırana veya parasal daralmaya gidene kadar dersek, yanlış mı olur?
Bu grafiğe göre faizler düşük kalmaya, borsa şişmeye, ve parasal genişlemeye devam edilirse, DXY nin daha da düşmesi gerekiyor, bunun ABD ekonomisine etkisi nasıl olur?
Saygılar