Originally Posted by
watcher46
Daha önce bu başlıkta özellikle bu dönemde çok aranan yerleşime yakın köylerden birinde ev yapma niyetinde olduğunu belirtmiştim ancak daha yolun başında olduğumu düşünüyorum bulduğum arsa veya eski evler istediğim özelliklerde değil genelde başka evlerle çevrili ve boğucu,bir arkadaşımın köyünde eski bir ev bulduk,arabayı park edene kadar 3 tane komşu çevreledi bizi,yahu ben devamlı ne yaptığımı gözleyen meraklı komşu istesem site içindeki dairemden kafamı çıkarmam yeter ne diye bu kadar zahmete gireyim:kahkah:bunun üzerine arkadaşın bir büyüğüde;ziyarete yengen gelir,komşular gelir hiç boş kalmazsınız deyince arkama bakmadan kaçma isteği geldi birden...
Esasında aradığım atla-deve değil,köy yerleşim sınırları içerisinde,biraz bağımsız arsası olan bir yer arıyorum,ama son dönemde türeyen korkunç köy arazisi pazarlayıcısı çakma emlakçılar ve haklı olarak köylerine yabancıların gelmesinden korkan köylüler nedeniyle uygun bir yer bulmak şimdilik pek mümkün görünmüyor...
Köye yakın kadastrol yolu olan bir tarla alıp ona küçük bir ev yapayım dedim ancak ilçe özel idare müdürü;kesinlikle olmaz dedi,halbuki ilgili yasada gerekli şartların sağlanması koşuluyla tarlaya ev yapılabilir diyor,ama bu tür bir sıkıntıya girmektense köy sınırları içerisinde üzerinde eski bir ev olan arsa almak hem başlangıç masraflarının çoğundan muaf olmayı sağlıyor hemde inşaata başlama süresi kısalıyor...
Aslında,ağaçlar.net diye bir sitede görmüştüm aradığım özelliklere en sahip yerler Bolu nun bazı kırsal alanları ve bazı Ege kasabaları ancak bana çok uzaklar,benim gibi sakin bir ortamda küçük bir müstakil ev hayali olan arkadaşlar için ilerleme kaydedersem burada paylaşırım,hepinize iyi geceler....:)