Originally Posted by
atansu
Arkadaslar genel kuruldakiler ile konuştunuz mu? ben anlatılanları aktarayım,
Emirhan' ın yazdıklarına katılmıyorum şöyle ki,
Bu işi iskontolu aldıysanız bile ki bence o zaman için de bu yalanlar uyduruldu fair value diyelim ederinde aldı diyelim, bunu burlardan atıp tutmak kolaydır. İşin içini bilmeden ucuza aldık demek sallamaktır bu 1.
2.siz hadi diyelim ederinde aldın (işleri süper parlak degil ki elden cıktı) e sen zaten bu işin TL ile döndügünü bilerek aldın CEO olarak ve paranın olmadıgı da aşikardı ayrıca ek cironun sermaye yükü dogruması da ek borclanma getirecekti bu da 2.
E peki faizi nas mas salaklıgı ile bi şekilde patlatacaklarını ön göremedin bu salakca mali politikalar ile ki bunu bile senden beklerim koca koca CFO CEO lar tutuyorsun benden farkın olsun ki sagır sultan bunu söylerdi söylüyordu zaten. Kim ne cıkar sagladı bilemem bu da 3.
Gelelim şimdiye mis gibi paynetini satmak zorunda kaldın zorunlu bi exit yaptın çünkü esas faaliyetin ile bu borcu cevirmen 10yıl sürerdi bu da 4.
Peki palazlanmak üzere paynetin kalıp de 700m dolar ciro yapsan şuan palazlı paynet in ve dada borcsuz yapın ile paynet den de belki 200-300m tl kar yazacaktın e büyüyoruz.
Netice nedir b.ka batmış bi işten hatalı karar ile cıkıyoruz. Şirketin satılmama sebebi acil nakit almak istenmesi şirket devri rekabet kurulu vs ile ugrasmamak.
PEki, şirketin satmıyoruz dagıtım lisansı satıyoruz bir safsata mı evet, çünkü şirketin başka faaliyeti yok! konusulan rakam ise 15-20m dolar imiş yönetimin dile getirdiği..
Peki İSKONTOLU 26m dolar a aldın eşşek yükü ile faiz cıktı 40mdolar mal ettin yarı fiyatına verirsen öp başa koy dolar enflasyonu bi kenara koyarsak..
Yani nerden bakarsanız bakın, bu nas mas faizine bel bağlayan ön görüsüz ve hatalı karar almış CEO muz paynetimize mal oldu burası da net.
PEki son tahlilde nerdeyiz, borcların cevrilebildiği bi yapıya kavuscaz ve elimizde 2 yıl önce başlamış ama henüz şirkete katkısına uzun yıllar oldugu söylenen bi şirketimiz YZ işleri kalıyor.
Bilanco da gelice görecegiz ama bu yıl için ben 10hbk 1milyar karlar falan BEKLEMİYORUM. 1milyar EFK üretirsek öp başa koy derim. Ne kadar para ödendi görcez bakarız borclara.
Benim son gelişmelerden sonra degerleme fiyatım aşağılara çekilmiştir. Bu temel degerlemenin şirketin hisse fiyatlarından cok bagımlı oldugunu da düşünmediğimi söyliyeyim. isterlerse 1hbk ile de 300e sürerler.
Hersey ellerinde, herkese bereketli kazanclar. Mavi boncuk dagıtmaya gerek yok yatırım yapıyorsak da matematik biliyoruz.
(Arena connect anlaşılırsa elden cıktı gibi bakın iyi olmayan yanı paynet den gelen yetmedi, bundan da gelen karsız borclanmaya neden olan yük gidecek iyi yanı bu, ciro azalacak kısmet) 15m dolar ile 500-600m tldaha borc kapatız.
Şunu da ekliyim 2.5-2.98 milyar arası net kar gelecek bu da işin fiktif tek seferlik yanı hareket getirecektir, borc kapama etkisini analiz ederiz ama gercekler bunlar. Arena coonnect şöyle ise böyle satar en az bukdr eder vs gerek yok bunlara gercekleri yazayım ben duyduklarım ve ögrendiklerim dogrultusunda.