%52 devlet tahvili
%28 özel sektör tahvili
%18 hisse senedi...
faizlerin daha da düşeceğini düşünmüyorum...hokus pokus dışında faizler düşmez...dolayısıyla getirler terse gelebilir....mevcut şu andaki getirleri güzel...
Printable View
Ktm fon bende vardı. Ktm fon için, katılım endeksi önemli. Katılım endeksi yükselirse iyi getiriyor. Katılım endeksi düşerse zarar yazacaktır. Dağılım raporunda tahvil başlığında, Hisse senedi dışındaki kısımlar faizsiz enstrümanlardır. ( kısa ve orta vade kira sertifikaları. ) Çeşitlendirme ile uğraşamam, tek fon alırım diyen için mantıklı bir seçim. Muhafazakardır, dağılımda çok ekstrem değişiklikler olmaz. Hisselerdeki ağırlık aselsan, bim gibi sağlam kâğıtlardadır. Özetle, Değişken fonların, faiz içermeyen katılım fon versiyonu. Benim gördüğüm,Başka katılım temalı böyle bir fon yok. Albarakanın isim olarak katılım fonu(Rbk) var ama o döviz fonu. Garantinin katılım fonu isimli fonu(Gpf) var o da, yerli kira sertifikaları ağırlıklı, hisse yok.
Ben elimdeki Ktm yi satıp, diğer fonlarıma(Mps, Tca, Zpf) ilave ettim, kendi değişkenimi yaptım.
Sizlerede hayırlı kazançlar.
Benim tecrübem, bu fon işlerinde en doğru tercih şudur diye bir şey yok. Orta uzun vadede, farklı kategorilerden güzel bir çeşitlendirme ve fon seçimi ile enflasyonu yenme ihtimali gayet gerçekçi bir hedef.
Ama kısa vadede yüksek beklenti içine girmek-hele de pörtföyde sağlıksız bir çeşitlendirme ve fon seçimi ile- neticede enflasyonun altında bir getiriye katlanmak zorunda bırakabiliyor.
Teknik analiz/temel analiz iyi bilirim, dipten alır tepeden satarım diyene de saygı duyarım ama tecrübeme göre orta uzun vadede kazanan tarafta olan böyle kişi sayısı gayet az.
Fonlara uzun vade yatırım yapılacaksa da, fon giderlerini iyi incelemek, analiz etmek gerekir. Yüksek yönetim giderleri bazı fonlara ayak bağı olabiliyor.