:party::party::party:
Printable View
canakkale deki kopru 1-2 seneye biter
http://www.hurriyet.com.tr/1915-cana...m_action=click
acaba kimler kapisti orada arsalari?
Bosu bosuna okula gitmisiz
------------------------
Ayda 30 bin liranın altında kazanırsam o ayı zararla kapattım sayarım. Yanımda 5-6 eleman var. Biz yüksek kâr oranları ile satış yapmıyoruz. Bizim sergimizde şimdi karpuz var. Ben karpuzda kilo başına 10 kuruş kâr yapıyorum
----------------------------------------------------------------------
http://www.milliyet.com.tr/10-kurus-...48/default.htm
BU kadar cok parayi ABD TR den isterse ekonomiye ne olur?
Cezanin kesiliecegi bankalar batar tamam ama yerel ekonomiye ne olur?
Emlak piyasasi iflas eder
https://eksisozluk.com/abdnin-100-mi...u--5503584?p=1
Peki sen illakin cevap istiyosun... uzatmadan yazalım..
yukarda ben niye bu böyle şu şöyle dememişim.. şayet gerçekten oralardaysan ki sen türkiyeyi ve yaşam koşullarını toplumu 50 kat daha iyi bilen biri olarak sana istanbul şöyle beter böyle yoğun dediğimizde İstanbul şöyle güzel böyle bedava çok ucuz dedinmi demedin mi.. hala da diyosun.. ne si ucuz anlatta bilelim(medeni ülkelerle kıyaslamadan tabi zira onlarla aramızda 300-400 sene kadar insan farkı var)
ha bu arada O izmirine de çok güvenme derim, Bursa ve İzmiri belleme harekatları çoktan başladı.. oralar bitmesine yakın çanakkaleyi parlatırlar muhtemelen.. aklıma da başka aynı ayar yer gelmiyo zaten..
ama gelelim esas meseleye.. sen burda millete akıl veriyorsun.. ama ben daha icratını henüz görmedim!..
dolayısıyla düşüncelerini kaale alamıyorum kusura bakma... boş geliyo.. bende senin kafada olup hayali olarak amerika'da ev alıp satmam ve amerika hakkında ahkam kesmem gerekir kesmem neden çünkü bilgim kısıtlı.. bırakta tr'de yaşayan adamda buraları senden iyi bilsin...
varsa bi tecrüben paylaş..bazı yazarlar var mesela adam şu kadara aldım şu yılda örnekliyo, bu kadara satarım falan diyo.. satar satamaz onun bileceği bişey..betonu seviyo, belki aynı düşünmüyoruz ama adam yapmış bişeyler.. senin neyin var.. bize babadan dededen kalmadı.. kendimiz yapıyoruz bişeyler.. tabiki senden daha fazla bilecem..
Son not: Şu devirde yatırım için ev almak, aklını peynir ekmekle yemiş olmak gerekle eş değer..İzmir dahil...
arkadaşlar, kendiniz için değil gelecek nesiller için bakın şu malum zihniyetin tv lerde gördüğünüz temsilcilerine.
ne görüyorsunuz ? kurnazlıkla, dersine çalışmadan dunyayı alt edebileceklerini hayal eden bir güruh var. bilgisizce "enflasyon faizden dolayı artıyor" gibi abukluklarla halka gaz veriyor, kendi beceriksizliklerini gizlemeye çalışıyorlar. her konuda sorumluluğu başkalarına atıyor, şehirleşme gibi konularda da şehirlerimizi yok eden kararlara imza atıyorlar.
betona aşıktırlar, köprü yapınca egoları tavan yapar. hamasetle milleti gaza getirirler.
sizlerin annelerinin, babalarının vergileriyle bu ülke üstelik çok daha fakirken 40 yıl once 2 tane köprü yapmadı mı?
eski iktidarlar bunlar kadar gösteriş yaptılar mı? hayır. asla. bizim vergilerimizle yapılmış şeyler zaten ve yapmak için iktidara geliyorsun.
yapmazsan garip olurdu. yaptığın için ekstra alkış bekleyemezsin.
bakın, iki köprü ile egosu tavan yapanlar... abd başkanının elinin altında nukleer silah kodları var. abd ulusu aya insan gonderdi, marsa araç gönderiyor.
sen iki köprü yapınca egon tavan yapıyorsa abd başkanının egosu sence ne seviyelerdedir ?
daha once bu ülkenin zaten yaptığı köprülerden tekrar yapabilirsin ama kalkınma sağlamak başka bir şeydir.
halkın hikayelere karnı tok. beceriksizliğiniz her alanda ortada. zira bilimi rehber edinmeyi ve rasyonel düşünceyi reddettiniz.
Vergi sisteminde hata var. Vergi vermeye kalksalar domates 30 lira olur adamlara da bir şey diyemiyorum.
Aracıyı halletmek basit, vatandaş kooperatif kuracak markete satışı kooperatif yapacak herkes malını kooperatife verecek aracı filan kalmaz. Çorumda yumuracılar böyle yapıyorlardı güven sorunu da yoktu hepsi kazanıyordu. Devlet de vergisini alır aradaki parazit adamlar da katma değerli başka iş yapmak zorunda kalır.
Ancak vatandaşta öyle örgütlenecek bilinç, birbirine güven gibi temel gereksinimler mevcut değil.
Öyleyse de kimse ağlamayacak parazit abim de parasına bakacak malesef böyle.