halkbankasında yanlıs kurdan satıs yapılmıs dıye bır soylentı var .6 yerıne 3 yazılmıs .
Printable View
halkbankasında yanlıs kurdan satıs yapılmıs dıye bır soylentı var .6 yerıne 3 yazılmıs .
Bloomberg de otomobil satışları üzerine program var. Konuklardan biri coşup gerçekleri konuşmaya başlayınca sunucu hatun panik yaptı araya gitti :-) Arada ayar verdi yönetmen..körler sağırlar ağırlara devam..
Satışlar %30 azalmış ki bence daha fazla..80.000 TL lik orta segment araba 125.000 TL olmuş..kimse almıyor..niye alsın 125.000 TL te ikinci elde çok daha üst s3gment donanımda 1-2 yaşında 30.000 km.altı araba alır..
İkinci el pazarı zaten coşmuş Ekime kadar da artar dedi..
Özetle akaryakıttaki konuttaki gibi ötvde birşeyler bekliyorlar, ama %65 i ithal oto olduğundan, idare cari açık artmasın dolar çıkışı olmasın diye bizi görmüyor diye sızlanıyorlar..yıl sonuna doğru sipariş vermeyeceklermiş verirlerse ellerinde patlarmış..mevzu yine kur..
Ama sunucu kızın paniği görecektiniz ;-)
Bu yıl 8 milyonluk nüfusuyla İsviçre sıfır araba satışı bizden çok dedi...çok ilginç..geçen sene 980.000 miş satış bu sene 680.000 dedi..çoğu da filodur..birkaç filo da patladı galiba
Halkbank kamuyu aydınlatmış. Sistemsel hata oldu kısıtlı sayıda işlem var. Tehlike yok içimiz dışımız gayet iyi korkmayın demiş.
Sade vatandaşın aldığı doları geri alacağız diyor. Büyükler bizim aramızda sır kalacak siz karışmayın diyor.
Ben böyle anladım okuduğumu.
-300.000 araç..araç başı ortalama 50.000 vergi olsa..15 milyar eski parayla katrilyon vergi kaybı..doğru mu dedim..6 sıfıra hala alışamadım..
15 katrilyon=2.3 milyar dolar vergi kaybı
Krizde insanlar lüks tüketimden ve alternatifi olan harcamadan keser..oto konut giyim tatil sigortacılık özel eğitim...sonra banka küçük orta işletmeler..kan kaybında kollara bacaklara giden kanın merkezi iç organlara yönelmesi/yöneltilmesi gibi.
İlk yardımın ilk kuralı şoku önlemektir.Solunum, nabzın devamı ve kan kaybının durdurulması..