-
Alıntı:
Originally Posted by
british
Şu anda tatil olduğu için resmi görüşme yapma şansımız yok. Anadolu Efes ve ortağıyla 14 Ocak’tan sonra görüşeceğiz. Zaten şu anda ortaklar da kendi aralarında konuşuyor. Tatilden sonra onlar da hükümet yetkilileriyle görüşecekler. Ben mutlu son olacağını ve iyi haberler alacağımızı düşünüyorum. Sadece Anadolu Efes değil tüm Türk şirketleri gerek Başkan Putin gerek Rus iş dünyasında sevilen şirketler. Onların Rusya ile ilgili bir endişe yaşamalarına veya oluşan endişeleri gidermeye yönelik demeç vermelerine bile gerek yok. Anadolu Efes ile de doğrudan ilgili bir konu değil. Ortak girişimde hisse devriyle ilgili müracaat yapılmış ama Rus tarafı onaylamamış. Eğer onay çıksaydı bir sorun da olmazdı. Şimdi tekrar görüşecekler. Önümüz bahar, yaz. İçecek satışları pik yapacak. Siparişlerin verilmesi, satın almaların yapılması gerekiyor. Rus hükümetinin de konuyu çok uzatmayacağını inanıyorum. Tekrar vurgulamak isterim ki amaç Türk şirketlerine zarar vermek veya hisselerinin düşmesini sağlamak değil ve 15 Ocak’tan sonra iki taraftan da resmi açıklama olacağını düşünüyorum.”
Burda böyle yazıyor 240 lardan 170 lere geldi eğer bu olaylardan sonra Efes Rusya’daki diğer ortağının paylarını da alabilirse eski durumundan daha güzel olur her şerde bir hayır vardır derler belkide daha iyi olur.
-
Abinbev, dünyada açıkara bira sektörünün 1 numarası. Bud weiser Amerikanın ciro bazında 1 numarası. Tüm dünya dada 1 numara büyüklükte.. Belçikalı firma ile ****t ventura yaparak birleştiler. Asıl ciro ABD’den geliyor. 10 milyonluk Belçikanın eti ne budu ne. Belçika görünümlü ABD firması. Ukrayna savaşında bu nedenle yaptırım yedi. Savaş ilk başladığında 2022 de, 40 liralardan 22 liraya kadar düşmüştü. Yani 1 milyar dolar pd kadar düştü. Sonra biz Türkiye olarak düşman taraf değil dost tarafta olduğumuz için tekrar değerlendi. 4 milyar dolar değerine yaklaştı. Son Suriye devriminden sonra Putin, bizi düşman tarafa aldı. Ve kayyum atadı. Şu anda değeri 2,5 milyar dolar. Tekrar 1 milyar dolara düşermi düşmez mi. Düşmez inşallah.coca cola payı yeter.
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
-
Rus şirketlerine Avrupalı hükümetler el koyuyorlar.
Ruslar da ellerinden geldiği kadar karşılık vermeye çalışıyor.
Belçikalı şirket da başına gelecekleri anlayınca, Rusyadaki varlığını Efes e devrediyor.
Karşılığında Ukraynadakini alıyor.
Tereyağından kıl çeker gibi, Belçikalı Rusyadan hasarsız çıkmayı başarıyor.
Putin de bu tezgaha imkan veren Efes'i cezalandırıyor.
Kime, neye yanayım ? Efes'çilerin (bu takasta ne kadar avantaları oluyordu bilmiyoruz) bu kadar öngörüsüz olduklarına mı ?
Durup dururken Ruslarla ülkemizin başının belaya girmesine mi ?
-
Anadolu Grubu neden hiç bir açıklama yapmıyorsunuz???Neler oluyor???
-
-
161 civarındaki desteğine değerek bu gün tepkisini vermiş tepkinin 21 günlük ortalama 187- 188 tl civarına kadar sürmesi beklene bilir
-
Sattıklarını geri alma derdinde olan büyük yatırımcılar bizi ilgilendirmez. onlar sattıklarını yerine koyunca biz memnun oluyoruz. :))
-
Mkk email atmış olağanüstü gk toplantısı ayın 21 inde